Rokonok épségben meg érkeztek? :)…..Infóra éhezünk…..
VPF.hu dohány bazár – 2010
-
2010. február 27. szombat-15:29, Hozzászólás ID: #143889SamPez írta korábban:Rokonok épségben meg érkeztek? :)…..Infóra éhezünk…..
Még nincs hír, de elvileg 4-5 napon belül már itt kéne lennie, ha tartja a tempót.
(Azért ne feledjük, hogy a Lufthansa sztrájk megkavarta a dolgokat rendesen….)
2010. március 3. szerda-18:28, Hozzászólás ID: #143890Üdv mindenkinek!
Épp imént hívott rokonom, hogy a dohányok megérkeztek, csak sajna rutin ellenőrzéskor a táskát átkutatták…
Rokon jelenleg a büdös fenébe kíván engem. A vámról megpróbáljuk kihozni mihamarabb, pár napon belül többet fogunk tudni mi is, jelenleg elkobozták az egészet. Még pár kiegészítőt is, amikbe nem is köthetnének bele.
Türelmetek kérjük, amíg letisztázzuk ezt a vámosokkal.
2010. március 3. szerda-18:30, Hozzászólás ID: #143891sYska/!/ írta korábban:Üdv mindenkinek!Épp imént hívott rokonom, hogy a dohányok megérkeztek, csak sajna rutin ellenőrzéskor a táskát átkutatták…
Rokon jelenleg a büdös fenébe kíván engem. A vámról megpróbáljuk kihozni mihamarabb, pár napon belül többet fogunk tudni mi is, jelenleg elkobozták az egészet. Még pár kiegészítőt is, amikbe nem is köthetnének bele.
:snif:
2010. március 3. szerda-18:35, Hozzászólás ID: #143892sYska/!/ írta korábban:Üdv mindenkinek!Épp imént hívott rokonom, hogy a dohányok megérkeztek, csak sajna rutin ellenőrzéskor a táskát átkutatták…
Hát nem lettem happy 🙁
2010. március 3. szerda-18:38, Hozzászólás ID: #143893Akkor gondolom több rendelésre már nem lehet számítani, ha a rokonod a fenébe kíván. X|
2010. március 3. szerda-18:53, Hozzászólás ID: #143894Nem tartom valoszinunek, hogy valaki is ezek utan meg vidaman, mosolyogva ujra felajanlana segitseget.
2010. március 3. szerda-18:55, Hozzászólás ID: #143895Erre gondoltam én is. :triste1:
2010. március 3. szerda-19:10, Hozzászólás ID: #143896sYska/!/ írta korábban:A vámról megpróbáljuk kihozni mihamarabb, pár napon belül többet fogunk tudni mi is, jelenleg elkobozták az egészet. Még pár kiegészítőt is, amikbe nem is köthetnének bele.Türelmetek kérjük, amíg letisztázzuk ezt a vámosokkal.
Hát szerintem nem adják csak úgy oda……..meg fogják terhelni a jövedéki adóval…..csak ne lenne igazam :triste1:mert akkor elég drága dohány lesz 🙂
2010. március 3. szerda-19:21, Hozzászólás ID: #143897SamPez írta korábban:…meg fogják terhelni a jövedéki adóval…+ büntetés ugyebár… Bár lehet, hogy büntetést nem fognak kiszabni… :siffle:
2010. március 3. szerda-19:22, Hozzászólás ID: #143898SamPez írta korábban:Hát szerintem nem adják csak úgy oda……..meg fogják terhelni a jövedéki adóval…..csak ne lenne igazam :triste1:mert akkor elég drága dohány lesz 🙂ha még csak jövedéki adó lenne… de az ilyen “fogások” után a vámos/ok jutalékot kapnak, és minél több “pénzt számláznak” ki, annál nagyobb összeget kapnak negyedév végén. …és ilyenkor ha jól tudom sokmindent “felszámláznak”.
2010. március 3. szerda-19:46, Hozzászólás ID: #143899krampi írta korábban:Nem tartom valoszinunek, hogy valaki is ezek utan meg vidaman, mosolyogva ujra felajanlana segitseget.Pedig muszáj lesz valakit találnunk, mert azt csicsergik az eu-n, hogy 700 ft körüli plusz jön a dohányokra dobozonként és ez az egy amit onnan el is hiszek.
2010. március 3. szerda-19:52, Hozzászólás ID: #143900bogaras írta korábban:krampi írta korábban:Nem tartom valoszinunek, hogy valaki is ezek utan meg vidaman, mosolyogva ujra felajanlana segitseget.Pedig muszáj lesz valakit találnunk, mert azt csicsergik az eu-n, hogy 700 ft körüli plusz jön a dohányokra dobozonként és ez az egy amit onnan el is hiszek.
Így se lesz olcsóbb :]…….nem is tudom mi lesz így….a kis kapuk is lassan beomlanak :nono:
2010. március 3. szerda-20:12, Hozzászólás ID: #143901Kiskapuk maradnak, csak “kreatívan” kell megoldani.
2010. március 3. szerda-20:16, Hozzászólás ID: #143902Nem akarok gutautest hozni senkire, de a legrosszabb eset sztem az, hogy a mennyiseg alapjan rajon a dohanyra a jovedeki ado, aztan a csomag osszertekere 15% VAT mivel EU-n kivolrol jott, aztan esetleg egyeb nyalanksagok mint afa… Raadasul szeretett kormanyunk jo szokasa egy mar adozott ertekre kiszabni a masik adot az eredeti ertek helyett :
2010. március 3. szerda-20:33, Hozzászólás ID: #143903dArk írta korábban:Nem akarok gutautest hozni senkire, de a legrosszabb eset sztem az, hogy a mennyiseg alapjan rajon a dohanyra a jovedeki ado, aztan a csomag osszertekere 15% VAT mivel EU-n kivolrol jott, aztan esetleg egyeb nyalanksagok mint afa… Raadasul szeretett kormanyunk jo szokasa egy mar adozott ertekre kiszabni a masik adot az eredeti ertek helyett :((dohány értéke + dohány súlya *jövedéki adóval)*vám)*áfa=egy szép nagy szám
2010. március 3. szerda-21:40, Hozzászólás ID: #143904sYska/!/ írta korábban:…. a dohányok megérkeztek, csak sajna rutin ellenőrzéskor a táskát átkutatták……jelenleg elkobozták az egészet. Még pár kiegészítőt is, amikbe nem is köthetnének bele.
Hát ez szívás. Átlépi a dohány fajtánként a kereskedelmi mennyiséget, mert ha nem, akkor talán egyszerűbb kimagyarázni…
2010. március 4. csütörtök-14:06, Hozzászólás ID: #143905SteadyMan írta korábban:sYska/!/ írta korábban:…. a dohányok megérkeztek, csak sajna rutin ellenőrzéskor a táskát átkutatták……jelenleg elkobozták az egészet. Még pár kiegészítőt is, amikbe nem is köthetnének bele.
Hát ez szívás. Átlépi a dohány fajtánként a kereskedelmi mennyiséget, mert ha nem, akkor talán egyszerűbb kimagyarázni…
Csomag 8,41kg (amibe több kiegészítő is van, amit nekem szánt rokon meglepinek) és a vám az egész tartalmára a dohányt gondolja. Ma egész nap foglalt volt a telefonuk, 15x próbáltam hívni őket… :rougefaché:
2010. március 4. csütörtök-19:11, Hozzászólás ID: #143906Ettől én sem lettem boldog… Az a helyzet, hogyha a vámosok valamire rácsücsülnek, azt már nagyon nehezen bűvölöd ki onnan, de nagyon drukkolok!
2010. március 4. csütörtök-19:31, Hozzászólás ID: #143907sYska/!/ írta korábban:Csomag 8,41kg (amibe több kiegészítő is van, amit nekem szánt rokon meglepinek) és a vám az egész tartalmára a dohányt gondolja. Ma egész nap foglalt volt a telefonuk, 15x próbáltam hívni őket… :rougefaché:Amit Mo-n nem lehet kapni, az után mindent kell fizetni. Sajnos ebben az a rossz, hogyha csak 1kg dohányt hozott volna + 1-2km-et meg kieget, ami pl lett volna 10kg, azután is ugyanúgy kell fizetni jövedéki adót (persze a 10kg után). és ilyenkor mint feljebb említettem mindent felszámítanak… amúgy a vámról ki lehet hozni a cuccot, ugyanis van az a pénz, amiért kiadják X( …
2010. március 4. csütörtök-19:48, Hozzászólás ID: #143908hundarkblade írta korábban:sYska/!/ írta korábban:Csomag 8,41kg (amibe több kiegészítő is van, amit nekem szánt rokon meglepinek) és a vám az egész tartalmára a dohányt gondolja. Ma egész nap foglalt volt a telefonuk, 15x próbáltam hívni őket… :rougefaché:Amit Mo-n nem lehet kapni, az után mindent kell fizetni. Sajnos ebben az a rossz, hogyha csak 1kg dohányt hozott volna + 1-2km-et meg kieget, ami pl lett volna 10kg, azután is ugyanúgy kell fizetni jövedéki adót (persze a 10kg után). és ilyenkor mint feljebb említettem mindent felszámítanak… amúgy a vámról ki lehet hozni a cuccot, ugyanis van az a pénz, amiért kiadják X( …
De legalább eljutnánk már odáig hogy mennyi az annyi…..és akkor lehet gondolkozni rajta hogy megéri-e kihozni.Részemről nem szeretném elveszíteni a dohányokat :triste1:de gondolom más se.
2010. március 4. csütörtök-19:55, Hozzászólás ID: #143909Természetesen, ők még értékesíthetik az elkobzott termékeket, csak kérdés, hogy meg tudjuk-e fizetni…
2010. március 4. csütörtök-20:05, Hozzászólás ID: #143910Radish írta korábban:Természetesen, ők még értékesíthetik az elkobzott termékeket, csak kérdés, hogy meg tudjuk-e fizetni…Csak az a bökkenő hogy a dohányok nem is az “eredeti” csomagolásban érkezte,így nem is tudja értékesíteni.Azért bekaphatják,ebből is láthatnák hogy nem kereskedésre :] lett behozva hanem saját felhasználásra.
2010. március 4. csütörtök-20:06, Hozzászólás ID: #143911Az ebből a szempontból mindegy, ki van kötve, hogy 250g-ot lehet csak behozni, ezt pedig semmilyen úton nem lehet megkerülni sajnos.
2010. március 4. csütörtök-20:35, Hozzászólás ID: #143912SamPez írta korábban:De legalább eljutnánk már odáig hogy mennyi az annyi…..és akkor lehet gondolkozni rajta hogy megéri-e kihozni.Részemről nem szeretném elveszíteni a dohányokat :triste1:de gondolom más se.Mivel sajna nem a gyári csomagolásban érkeztek, így vagy a “lehető legnagyobb kategóriába” rakják a vámtarifa szerint, vagy pedig megsemmisítik mint “hamisítványt”. bár számolgatásom szerint minimum még1szer annyit kéne fizetni mint a dohány ára…
2010. március 4. csütörtök-20:46, Hozzászólás ID: #143913Nem kell a pánik szerzés, még fel sem vették a telefont. Meg lesz oldva, csak időt kérek. (és egy szabad telefon vonalat náluk..)
2010. március 4. csütörtök-20:58, Hozzászólás ID: #143914sYska/!/ írta korábban:Nem kell a pánik szerzés, még fel sem vették a telefont. Meg lesz oldva, csak időt kérek. (és egy szabad telefon vonalat náluk..)Nem is azért írtam, de még mindig jobb a legrosszabbal számolni és “pozitívan csalódni”. Én múltkor érdeklődtem és elsőre felvették. lehet h szabin vannak… X(
2010. március 5. péntek-06:01, Hozzászólás ID: #143915Tegnap sztrájkoltak a vpop és a fináncok, valami elmaradt pénzükért, azért nem vették fel a telefont, kint voltak a Parlament előtt, mutatta a híradó….
2010. március 6. szombat-18:22, Hozzászólás ID: #143916szorosan nem kapcsolódik ide, de egy ember mennyi vizipipadohányt hozhat be az euba? tehát, ha megy a család nyaralni, mennyit lehet hazahozni fejenként?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.