Sziasztok!
Elég kezdő vizipipás vagyok és kb 2 hónapja vettem egy 27cm-es pipát.Amint megérkezett kibontottam és összeszerelve ki is próbáltam milyen valójában.A gondok itt kezdődtek. Citromos dohánnyal próbálkoztam és eléggé mű ízt éreztem. Ismerősöm mondta, hogy első pár használatkor érezni a szívócső miatt.Majd miután “meguntam” ezt az ízt.. elmostam minden alkatrészét (nem tudtam, hogy szívócsövet nem szabadna, mert rozsdásodik) és ott tartok hogy egy újat szeretnék venni.(csináltam házilag de eléggé gagyi).Napokba újra elővettük haverommal és eléggé szén ízt éreztünk mindketten, pedig használok alugyűrűt.(öngyulladó szenet használok.)És a tömény, “jó ízű” füstöt se tapasztaltam még. Szétszedtem a pipámat, minden tömítést leszedtem, és azt vette, észre, hogy az a kis csapágygolyó(vagy mi az) rozsdás.
Szóval lenne pár kérdésem.:
– Gyanítom , hogy a pipa “csöve” is rozsdás lehet ezért vegyek-e újat,vagy van valami megoldás?
– Hogy tudom “rendesen” tisztítani a pipám?
– Mit tudnák tenni annak érdekében, hogy több és töményebb füst jöjjön, és ne szén ízt érezzek?
– Milyen öngyulladó szenet használjak?(Márkára… Nem öngyulladóval még nem szeretnék próbálkozni)
Választ előre köszönöm.
(Bocs, hogy új topicot nyitottam, de nem akartam külön témákba írogatni össze-vissza)