Hát egyrészről a probléma oka lehet az is, hogy maga a pipa nem teljesen tiszta. Annyit írtál, hogy átmosod a pipa testet, ez nem tudom, hogy pontosan mit takar. Mindenesetre a pipát érdemes a megfelelő erős tisztítókefével jó alaposan átdörzsölni és alkalomadtán bő citromleves vízzel is kisikálni. Hogyha a tartályban is különböző lerakódások vannak, akkor azt is érdemes egy estére bő citromleves-forróvizes áztatásnak alávetni, majd másnap jó alaposan néhányszor átöblíteni. Hogyha tényleges lerakódások vannak a tartályban, akkor az áztatás után ugyanúgy forró vízzel és citromlével, valamint egy üvegmosó kefe segítségével jó alaposan át kell sikálni ezt is.
Ha a fenti dolgok rendben vannak, akkor térhetünk át a szívócső kérdésre 🙂 Az, hogy fél év után rozsdás a cső, nem hogy rövid, de inkább hosszú időnek mondható. Az, hogy tompának érzed az ízeket, egyértelműen a cső hibája is. Mindenképp ajánlanám, hogy cseréld le egy másikra, amely ha szintén fém spirálos cső, akkor azt is sajnos időnként majd váltani kell. Érdemesebb vagy házilag készíteni egy mosható csövet, vagy pedig beruházni egyre, ezek esetében a rozsdával és az ízek lerakódásával sem lesz problémád.
Nem utolsó sorban pedig azért azt is megemlíteném, hogy a cső esetében az a legkisebb gond, hogy a rozsda elnyomja a dohányok ízét, de rettentő mód egészségtelen is, hogyha ilyen csővel pipázol, így semmiképp nem ajánlanám a további használatát.
Hát én azt nem ajánlanám mert általában az ilyen üvegek vastagok és megrepednek a forróvíztől. oo/ (De ha szerintetek hülyeséget mondok szóljatok :ange: ) Inkább hideg-citromos legyen legalább elveszi a hideg víz is a szagot.