Nekem is kapart, bár ez teljesen más mint a dohányoknál…
Shiazo
-
2011. április 21. csütörtök-09:56, Hozzászólás ID: #150470Slash1 írta korábban:Ez mindenkinél így van, vagy én bakiztam valahol?2011. április 21. csütörtök-10:16, Hozzászólás ID: #150471Dice írta korábban:Slash1 írta korábban:Ez mindenkinél így van, vagy én bakiztam valahol?
Nekem is kapart, bár ez teljesen más mint a dohányoknál…
Nekem is kapart bár nem is nagyon nevezném annak, hogy kapart, hanem inkább csípte a torkomat, nemtudom, hogy miért lehetett, de elég furcsa volt.
2011. április 21. csütörtök-10:26, Hozzászólás ID: #150472Nem értem, mit csodálkozik mindenki. Mini kerámiában, három szénnel jó, hogy hamar megkapja.
2011. április 21. csütörtök-10:52, Hozzászólás ID: #150473Az El Nefes kerámia érzékeny a hőre nagyon. Anyaga miatt, amely a vortexhez hasonló, óvatosan kell a hővel játszani. Azt javasolnám, hogy két szénnél többet ne tegyetek rá, és azt szépen “járassátok”.
2011. április 21. csütörtök-11:54, Hozzászólás ID: #150474Kipróbáltam az almás Shiazot. Nagyon jó volt. Nekem egy kicsit furcsa megoldás, de tetszik.
2011. április 21. csütörtök-12:01, Hozzászólás ID: #150475Sziasztok előre is bocs a lami kérdésért 😀
Ma vettem 1 banános meg egy 2 almás Shiazot és azt szeretném kérdezni hogy akkor mindent ugyan ugy kell mint ha dohánnyal csinálnám csak ezeket a kavicsokat kell ugye belerakni. ÉS nem baj ha öngyulladós szenet használok?
2011. április 21. csütörtök-12:02, Hozzászólás ID: #150476Igen, ugyan az a technika, és a szén típusa mindegy, csak óvatosan!
Pipázás közben többször helyezgesd át a szeneket.
2011. április 21. csütörtök-15:08, Hozzászólás ID: #150477Köszi a segítséget!
Másik kérdésem is lenne. Van vortex is itthon, ha abba tömök, megéri? Úgy értem, tovább bírja, jobbak az ízek, nem kezd el kaparni, vagy valami? Vagy pont hogy ostobaság: sokat eszik, ugyan addig bírja. Illetve, ha megéri, hány szenet rakjak rá? Erre már 3at, vagy ezen is csak kettővel ügyeskedjek? Előre is kösz.
2011. április 21. csütörtök-18:37, Hozzászólás ID: #150478A füst és az íz jobban kijön vortex kerámiával, és a tömés is tovább tart 🙂
2011. április 21. csütörtök-22:04, Hozzászólás ID: #150479Amugy ezt a kérdést már én is feltettem,és a shiazo ugyanúgy 50 perc 1 órát bír vortexbe is.(Bár ilyenkor marad az aljám nedves rész is és azt ujra kell hasznosítani,
a kiszáradtad pedig félre kell tenni és újra ízesíteni).
2011. április 22. péntek-09:16, Hozzászólás ID: #150480Megosztanék egy tapasztalatot, ismételten a shiazoval kapcsolatban. Tegnap este a szabadban pipáztunk, ahol a hamut bátran le tudtuk fújni bármikor a szénről. Talán ezért, de most egyáltalán nem volt az a csípős érzés a torkomnál, sokáig tartott, és alig csökkent az intenzitása. Esetleg a tömés sikerülhetett jobban?
2011. április 22. péntek-11:45, Hozzászólás ID: #150481Többször láttam, hogy írogatják, hogy Shiazo Dragonfruit.Az lenne a kérdésem, hogy az alapból bevan ízesítve, vagy Elements dohányízesítővel keverték össze?
2011. április 22. péntek-11:51, Hozzászólás ID: #150482peterking írta korábban:Többször láttam, hogy írogatják, hogy Shiazo Dragonfruit.Az lenne a kérdésem, hogy az alapból bevan ízesítve, vagy Elements dohányízesítővel keverték össze?Alapból van ilyen Shiazo íz!
2011. április 22. péntek-15:44, Hozzászólás ID: #150483csodacsoki írta korábban:Nekem is van pár db (áfonyás) kavics ami megégett, épp most válogattam ki. Aztán előkaptam a csiszolópapírt és megoldottam a problémát. 😀 Levakartam róla a fekete részeket, átmostam és kitettem a napra. Megszáradtak, és hófehérek lettek mind, csakúgy mint a többi használt kavics, most ízesítem őket újra.Nem tudtam megoldani 🙁 Egyszerűen nem tudtam lecsiszolni, elugráltak 😀 így aztán kiszórtam az égett köveket a kertbe, a többi (sima) kő közé 🙂
2011. április 22. péntek-17:56, Hozzászólás ID: #150484Milordaz írta korábban:csodacsoki írta korábban:Nekem is van pár db (áfonyás) kavics ami megégett, épp most válogattam ki. Aztán előkaptam a csiszolópapírt és megoldottam a problémát. 😀 Levakartam róla a fekete részeket, átmostam és kitettem a napra. Megszáradtak, és hófehérek lettek mind, csakúgy mint a többi használt kavics, most ízesítem őket újra.Nem tudtam megoldani 🙁 Egyszerűen nem tudtam lecsiszolni, elugráltak 😀 így aztán kiszórtam az égett köveket a kertbe, a többi (sima) kő közé 🙂
Igaz nem könnyű nekem szerencsém volt, mert csak pár nagyobb kavics égett meg, amit könnyebb megfogni és párszor áthúzni a papíron. 3-4 db nagyon kicsi volt, amit nem lehetett lecsiszolni (képtelenség jól megfogni) azokat meg annyira nem sajnáltam kidobni. (=
A hőre itt szerintem is jobban oda kell figyelni, főleg azért mert ez nehezebben indul be az elején, a pipázás 2. felénél pedig ellenkezőleg: annyira átveszi a hőt, h könnyen jelentkezik az említett kaparó, inkább szúró érzés a torokban. Ezt leszámítva én úgy gondolom egyedüli pipázáshoz főleg ajánlott a Shiazo, mert én is hajlamos vagyok a fejfájásra, beszédülésre ami itt nem jelentkezik. (legalábbis nálam) A dohány pedig a csoportos pipulásnál jobb sztem (=
De pár tömés után rá lehet érezni a megfelelő hőkezelésre.
Ja és még egy dolog, csak hogy ne legyetek olyan hülyék mint én… 😀 Bár ez inkább csak azoknak szól, akik nem akarnak pazarolni.
NE próbáljátok ki milyen összekeverni bármiféle Shiazot egy kis dohánnyal. Én kíváncsi voltam és kb fele-fele arányban tömtem egyet. Igaz az íze és a füstje rendben volt. Én áfonyás shiazot kevertem epres dohánnyal, lehet nem illik össze de csak ez volt kéznél és konkrétan nem is egy összeillő íz elérése volt a cél, csupán a kíváncsiság. De jelzem, azért elég kellemes volt, egyetlen furcsasága az volt, hogy szinte egymást követte a 2 íz.. 😀 Először az epres dohány volt érezhető, aztán szép lassan megérkezett az áfonya is. Aztán egyre jobban háttérbe szorult az eper és a végére csak az áfonya maradt, úgyhogy elég kellemes átmenet volt. (=
Na ebben eddig semmi kivetni való nincs, de most jön a pazarlós rész, ugyanis a maradék kavicsokat lehetetlen (legalábbis nem ajánlatos) újra felhasználni, azt is ki lehet dobni a dohánnyal, ugyanis nem gyengén ráég a dohány a kavicsra, ami igaz egyértelmű dolog, de én ezt az elején nem gondoltam végig… 😀
Na jó pipázást, én most tömök egy kis kókuszos Shiazo-t :alcool1:
2011. április 24. vasárnap-13:23, Hozzászólás ID: #150485Ha elhasználok egy doboz Shiazo (akármilyen ízűt) akkor ugyebár a kövek kifehérednek..Átmosom őket,és az átmosott “kavicsokhoz” hány ml melaszt öntsek?
2011. április 24. vasárnap-13:27, Hozzászólás ID: #150486TamásAlMasah írta korábban:Ha elhasználok egy doboz Shiazo (akármilyen ízűt) akkor ugyebár a kövek kifehérednek..Átmosom őket,és az átmosott “kavicsokhoz” hány ml melaszt öntsek?20-25 ml bőven elég. 🙂
2011. április 24. vasárnap-16:40, Hozzászólás ID: #150487Annyit, hogy ellepje.
En a kindertojglis muanyaggal igy jobban tudok sporolni. Mindig minden izbol csak egy tomes van beaztatva.
2011. április 24. vasárnap-17:08, Hozzászólás ID: #150488JanidHassan írta korábban:Sziasztok előre is bocs a lami kérdésért 😀Ma vettem 1 banános meg egy 2 almás Shiazot és azt szeretném kérdezni hogy akkor mindent ugyan ugy kell mint ha dohánnyal csinálnám csak ezeket a kavicsokat kell ugye belerakni. ÉS nem baj ha öngyulladós szenet használok?
Semmi baj ha öngyulladós szenet használsz, én is azt használok hozzá.
2011. április 24. vasárnap-17:26, Hozzászólás ID: #150489A doboz alját olvassátok már el kérlek. 🙂
2011. április 24. vasárnap-18:39, Hozzászólás ID: #150490Nekem össze vissza van minden írva az alján… mit kéne nézni ott?
2011. április 24. vasárnap-18:45, Hozzászólás ID: #150491Az alján :
Smofre.com Chunga -Club-Code: 3oxatf Chunga, Yorkstr. 21, 09130 Chemnitz ,Germany
http://www.shiazo.eu dragonfruit 100gr
2011. április 24. vasárnap-21:32, Hozzászólás ID: #150492Holnap landol vizipipa.eu-n videós interjú a Shiazo-s srácokkal. 🙂
2011. április 25. hétfő-06:29, Hozzászólás ID: #150493TamásAlMasah írta korábban:Nekem össze vissza van minden írva az alján… mit kéne nézni ott?Csatoltam a képet. Felhasználási javaslat alatti mondatot kell elolvasni. 🙂
2011. április 27. szerda-13:52, Hozzászólás ID: #150494insidejourney írta korábban:Helló!Egy kis újrahasznosítási tipp a shiaco-hoz:
Sokan észrevették, hogy az elhasznált kavicsokat ki kell mosni. Nagyon jó trükk. Én is rájöttem. Persze, puszta logika. Aztán jött az ízesítés. Elements Bisan egyaránt.
A következőt figyeltem meg és ebből jött a magasröptű kitűnő ötlet az újraízesítést illetően: Megfigyeltem, hogy a gyárilag bekevert shiazo-ban az ízesítő sokkal folyékonyabb, mint az element vagy bisan aroma. Nos elsőnek felhígítottam kicsit egy kis adagot vízzel. :S Mondanom sem kell, hogy botrányos lett. Aztán jött az ötlet, merthogy hiába állt nekem 2-3 napot is, akkor sem szívta be magába jól az melaszt. Aztán mivel méz, melasz tartalmúak az aromák ezért sűrűek. De a méz és melasz hő hatására folyékonyabbá válik. Így hát a következőt agyaltam ki. Bekevertem a kavicsokat elements-el egy üvegtégelyben, majd fogtam, felforraltam fizet és jó magyar szokás szerint, “forró vizet a kopaszra” módon nyakon öntöttem kis kavicskáimat egy tálban és hagytam benne míg ki nem hűlt a víz. Aztán előröl. Ezt kb 3szor 🙂
Ötletem tökéletesnek tűnt, hiszen folyékonnyá vált az elements és már szívta is befele a lötyit. Na fogtam tömtem egyet. Vortex-be. Isteni lett. Tökéletesen beszívta. Kétszer háromszor lecserélem a forróvizet alatta, miután kihűlt és kész is.
Dacára annak, hogy a natúr shiazo dobozán egy percet ír, hogy kész. Azt el kell felejteni.
És akkor egy kis trükk a jó és tökéletes szárításhoz:
Az elhasznált és forróvízben kiáztatott kavicsokat tedd bele egy aromamécsesbe és tüzet alá! Az a legjobb, ha a mécses jó közelről égeti az alját a tartójának, hogy nagy hőt kapjon. 1-2 óra és ki is párolgott a víz. Lehet újra ízesíteni.
Remélem hasznos lesz!
Jó pipázást!
Én is hasonló módon csinálom bár én minigrillben kis alufóliába csomagolva (felül nyitott) szárítom ki (elektromos minigrill). A többi ugyanaz csak melegítésre eddig a napot használtam 😀 bár ma pont újraízesítettem egy adagot de olyan félhomály van hogy most biztos nemfog működni ez a módszer :/
2011. április 27. szerda-21:59, Hozzászólás ID: #150495Sziasztok, lehet előttem már kérdezték párszor, de vettünk haverral shiazot (szőlős) és egy al waha ilyen mézes cuccot, vortex kerámiával, 50es öngyulladós szénnel, és 4 réteg konyhai fóliával, de kb 5-10 perc után erősen csípett.
elsőre arra gondoltunk, hogy túl sok a hű, így az 50es szenet eltörtem, és 5 darabjából 3at raktam rá, igaz így kb 20 perc után, de ugyan az az erős csípős íze volt, nem tudjátok miért lehet ez ?
előre is köszi
Ákos
2011. április 28. csütörtök-05:36, Hozzászólás ID: #150496spiryt/Ákos: Az Al Waha mézes ‘cucc’, az dohány frissítő. Van az ízesítő és a frissítő. A frissítő csak frissíti a dohányt és shiazo-hoz egyáltalán nem jó. Az ízesítő (Elements és Bisan márkájú van jelenleg csak!) pedig ízesítésre van, azt lehet használni a Shiazo-k ízesítésére.
2011. április 28. csütörtök-09:05, Hozzászólás ID: #150497spiryt: Nekünk is csípett a narancsos, bár mi 40-es szenet használtunk. Syska már írt nekem, hogy szerinte a sok szén lehet a gond még nálunk is. (nemhogy 50mm… :D) Gondolom a cocobrico, vagy a bamboocha az jó ilyenkor, mert kicsi és adagolható.
2011. április 28. csütörtök-09:52, Hozzászólás ID: #150498Kerámiától függ, hogy mennyi szén kell rá. Ha nagyon pici a kerámia, akkor a 40-es szén is sok, ha nagyobb a dohány tölcsér akkor viszont más lehet az ok, hogy csípni kezdett a Shiazo.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.