Will46 írta korábban:
… Az első körben végig nagyon jó volt, viszont kis hiba csúszott az időzítésbe és a kettő között eltelt pár perc, talán kihűlt a dohány, ez okozhatta a rossz ízt? Erre tudok gondolni, hisz egy szivar is nagyon rossz tud lenni, ha kétszer gyújtják meg. …
Szerintem a második kör szenet nem izzítottad be rendesen, ez lehetett a gond. Jellemző, hogy a második kör szénizzítást elkapkodja az ember – azt gondolva úgyis forró a kerámia, majd magához tér a szén – de ez nem így van. Be kell izzítani a plusz kör szenet is rendesen, mert ilyenkor már a hőtartó sem nagyon használatos, így az sem segíti a rendes ízzást.
A szivar többszöri begyújtásának pedig az a titka, hogy le kell szivarvágóval metszeni a bealudt részt és a friss vágást kell újra meggyújtani, nem elég csak “lehamuzni” a végét és a megégett részt pörkölni.
Egyébként legtöbbször nem az újragyújtás miatt lesz rossz ízű a szivar, hanem attól, ha rosszul tartják, vagy teszik le. Ugyanis a felforrósodott dohánylevelekből kifolyó lé, ha a szívott vég irányába el tud folyni, akkor gyakorlatilag kidobható a maradék szivar. Ez persze akkor is előadódhat, ha úgy tartják a szivart, mint a cigit szokták, azaz a szívott vége mélyebb pozícióba kerül, mint a meggyújtott vég. Ez egy nagyon durva hiba szivarozáskor, tönkreteheti az egész szivar ízvilágát.