Múlt héten szereztem Nakhla mangót, ha minden igaz egyenesen Tunéziából. Elsőre, társaságba tömve nem is volt olyan rossz, de itthon egyedül pipázva valahogy nem ízlett annyira. Olyan “semmit mondó” íze volt. Mármint íze volt, csak éppen semmi kellemesre nem emlékeztetett. Majd csepegtetek rá egy kis glicerint, bár ízén az se fog dobni.
Nakhla
-
2010. szeptember 30. csütörtök-19:09, Hozzászólás ID: #79490
Én pont ma szereztem be egy 50g-s mangót.. Hát szaga alapján nem merem egyedül kipróbálni 😀 Sajnos ténlyeg szaga van inkább nem pedig illata 🙂 Holnap teszt alá is vetem. Szeretnék egy közép kategóriás dohányt favoritnak, amire nem kell sokat költeni mégis ott van a szeren 🙂
2010. szeptember 30. csütörtök-22:58, Hozzászólás ID: #79491DajDaj írta korábban:Én pont ma szereztem be egy 50g-s mangót.. Hát szaga alapján nem merem egyedül kipróbálni 😀 Sajnos ténlyeg szaga van inkább nem pedig illata 🙂 Holnap teszt alá is vetem. Szeretnék egy közép kategóriás dohányt favoritnak, amire nem kell sokat költeni mégis ott van a szeren 🙂Próbáld ki a nakhla sárgadinnyét az egyik legjobb középkategóriás dohány . Nem túl nedves de nagyon jó íze van és jó füstöt is ad.
2010. október 1. péntek-13:49, Hozzászólás ID: #79492Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?
2010. október 1. péntek-14:19, Hozzászólás ID: #79493Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.
Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)
Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt
2010. október 1. péntek-15:52, Hozzászólás ID: #79494DenaturáltSas írta korábban:Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?Mint a többi dohánynál is, a füstjét valószínűleg a nakhlának is növelni fogja, azonban ez akár az íz rovására is mehet.
Többit a glicerin topikban 🙂
2010. október 1. péntek-16:33, Hozzászólás ID: #79495SwIX írta korábban:Próbáld ki a nakhla sárgadinnyét az egyik legjobb középkategóriás dohány . Nem túl nedves de nagyon jó íze van és jó füstöt is ad.Kaptam egy kevéske Nakhla sárgadinnyét, izével nem volt bajom, ízlett is, viszont füstje még talán annyi se volt mint a most vásárolt mangónak. És igen, a mangónak az illata olyan “szagos” 😀
2010. október 1. péntek-17:46, Hozzászólás ID: #79496A füst azért kevés mert a Nakhlához több szén kell
Én átlagosan 3fél bricot használok, de a kólás nakhla 4féllel sokkal jobb volt
2010. november 4. csütörtök-01:08, Hozzászólás ID: #79497Ha valaki próbálta már a Nakhla Eskandarani Apple-t, legyenszives irjon róla valami informáciot!
2010. november 4. csütörtök-07:34, Hozzászólás ID: #79498SwIX írta korábban:Ha valaki próbálta már a Nakhla Eskandarani Apple-t, legyenszives irjon róla valami informáciot!Már többen is irtunk róla másik nevén alexandriai alma. Finom karakteres almás dohány, nulla ánizzsal.
2010. november 4. csütörtök-07:35, Hozzászólás ID: #79499Dice írta korábban:Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)
Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt
A Nakhla kóla az egy jól eltalált dohány, csak száraz és hamar megég.
2010. november 4. csütörtök-08:30, Hozzászólás ID: #79500Nightrain írta korábban:Dice írta korábban:Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)
Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt
A Nakhla kóla az egy jól eltalált dohány, csak száraz és hamar megég.
Én teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam 😀
Az első tömésnek nagyon jó kólás íze volt, az utána következőknek egyáltalán semmmi.
Viszont mivel nincsen benne glicerin így sokáig bírta 4CB-val
2010. november 4. csütörtök-08:35, Hozzászólás ID: #79501Akkor lehet csak én fogtam ki rossz csomagot.
2010. november 4. csütörtök-09:42, Hozzászólás ID: #79502[DenaturáltSas]Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?
[/quote]
Mivel a Nakhla ilyen kissé “szárazabb” fajta dohány,ezért ha glicerint adsz hozzá akkor füstje változó lesz.Szép nagy felhőket fog adni,ízén viszont nem változtat.Márt én is próbáltam glicerinnel Nakhla epret,füstje lényegesebben nagyobb lett mint glicerin nélkül.Ízén viszont nem változtat.
2010. december 25. szombat-08:06, Hozzászólás ID: #79503Legutóbb vásároltam Nakhlákat SZK-ban, és egy matricán ez állt:
szavatossági idő: korlátlan
Ez azért van, mert nincs benne glicerin? De az íze az nyilván nem lesz korlátlan ideig ugyanolyan jó, gondolom.
2010. december 27. hétfő-09:59, Hozzászólás ID: #79504mou írta korábban:Legutóbb vásároltam Nakhlákat SZK-ban, és egy matricán ez állt:szavatossági idő: korlátlan
Ez azért van, mert nincs benne glicerin? De az íze az nyilván nem lesz korlátlan ideig ugyanolyan jó, gondolom.
Azt nem tudom, hogy a glicerinnek van e bármi köze a dologhoz. Mindenesetre saját tapasztalatokból én is, és szerintem mások is azt állíthatjuk, hogy ez azért nem teljesen igaz 🙂 Ha kiszárad egy Nakhla, vagy bármilyen dohány, akkor dohányfrissítővel lehet rajta javítani, amitől tényleg jobb lesz az állaga, de a friss Nakhláknak a színvonalát nem lehet elérni vele.
2011. január 30. vasárnap-14:45, Hozzászólás ID: #79505a Nakhláról nekem vegyes véleményeim vannak…
például szerintem a kólás dohány az nagyon semmitmondó volt számomra.
nemrég próbáltam Nakhla mentát… én furcsa mellékízt éreztem, nem úgy mint pl a Mizo mentánál. Talán azért mert borsmentás?
de vegyük a Csokimentát. Nekem az egyik kedvenc dohányom már rég óta ! 🙂
2011. január 30. vasárnap-18:54, Hozzászólás ID: #79506Nekem is vegyes tapasztalataim vannak vele.
Alapjába véve jó dohánynak mondanám ,de nem tudom, hogy én fogok ki rosszat vagy hamis, lejárt ,de a legtöbb eléggé száraz. Nem úgy ,mint egy Al FAkher vagy Al Masha.
2011. január 30. vasárnap-18:56, Hozzászólás ID: #79507sajtostaller89:Az összes nakhla száraz de ezt lehet orvosolni glicerinnel:)
2011. január 30. vasárnap-18:58, Hozzászólás ID: #79508sajtostaller89 írta korábban:Nekem is vegyes tapasztalataim vannak vele.Alapjába véve jó dohánynak mondanám ,de nem tudom, hogy én fogok ki rosszat vagy hamis, lejárt ,de a legtöbb eléggé száraz. Nem úgy ,mint egy Al FAkher vagy Al Masha.
Ha ezt a topicot átböngészed, fogsz olvasni róla, hogy miért is “száraz” ez a dohány fajta.
2011. január 30. vasárnap-19:43, Hozzászólás ID: #79509Azért érdemes különbséget tenni aközött, hogy csak egyszerűen egy AF-hez képest tűnik száraznak a dohány, vagy pedig régi és valóban kiszáradt.
Ugyanis egy AF-hez, vagy Al Masah-hoz képest valóban száraznak titulálhatjuk a Nakhla dohányokat, de ez valójában annak köszönhető, hogy míg az előbbiek nagy mértékben tartalmaznak glicerint, aminek köszönhetően nagyobb füstmennyiség érhető el velük, addig a Nakhla dohányok a tradicionális vonalat követve csak melaszt tartalmaznak, ennek köszönhető az, hogy szárazabbnak tűnik. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a friss Nakhla dohányok egyáltalán nem szárazak. Nem tocsognak a “lében”, mint a modern dohányok, de közel sem nevezhetőek száraznak. Ha valóban száraz dohányba fut bele valaki, akkor az valószínűleg évek óta a bolt polcán rohad. Ezért érdemes megbízható helyről vásárolni.
2011. január 30. vasárnap-19:51, Hozzászólás ID: #79510Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.
2011. január 30. vasárnap-19:54, Hozzászólás ID: #79511feri17 írta korábban:Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.Lehet, hogy tényleg nem friss Nakhlád van, és ez okozhatja a problémát. Ahogy krampi is írta, más,- tradicionális dohány- mint akár a Waha, vagy az Af.
2011. január 30. vasárnap-19:58, Hozzászólás ID: #79512akoska60 írta korábban:feri17 írta korábban:Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.Lehet, hogy tényleg nem friss Nakhlád van, és ez okozhatja a problémát. Ahogy krampi is írta, más,- tradicionális dohány- mint akár a Waha, vagy az Af.
Nyáron volt viszonylag friss nakhlám (sárgadinnyés), az viszont kb. annyira volt nedves mint a waha vagy talány egy kicsivel szárazabb volt.
2011. január 30. vasárnap-20:35, Hozzászólás ID: #79513a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.
2011. január 30. vasárnap-20:37, Hozzászólás ID: #79514nakhlából a menta az nem olyan rossz sőt kifejezetten jó.kicsit borsmentás!
2011. január 30. vasárnap-20:38, Hozzászólás ID: #79515doma0708 írta korábban:a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.nem rég olyan kétalmásat sikerült vennem. ami nagyon uszkált a melaszban 🙂 szóval esetenként változó. 🙂
2011. január 30. vasárnap-20:39, Hozzászólás ID: #79516doma0708 írta korábban:a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.Könyörgöm, miért fórumozunk akkor, hogyha el sem olvassuk másnak a hozzászólását és figyelembe se vesszük azt?
Pár hsz-el ezelőtt írtam le, hogy a Nakhla dohányok egyáltalán nem tartalmaznak glicerint és hogy a friss dohányok megfelelő mennyiségű melasszal vannak ellátva, aminek köszönhetően nem lehet azt mondani rájuk, hogy tocsognának a “lében”, de mindenképp kellően nedvesek. Így lehet, hogy a száraz doboz, amit kifogtál, egyszerűen csak le volt járva.
2011. január 30. vasárnap-20:40, Hozzászólás ID: #79517doma0708 írta korábban:a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.a 2almás nekem se nagyon úszik, de ha raksz rá egy kis mézet és összekevered akkor utánna szerintem megfelelő lesz.
2011. január 30. vasárnap-20:46, Hozzászólás ID: #79518szerintem egy Nakhla dohánynak nem is kell glicerinben úsznia.. mézzel csak elnyomod az ízét (már ha nincs kiszáradva) plusz a Nakhla dohányokat is meg kell tanulni külön tömni, hogy jó nagy füstfelhőket tudj velük eregetni.. nem beszélve a hőleadásról.. az ízük, meg nyilván tradicionálisabbak a “modernebb” dohány márkákétól.. itt konkrétan arra gondolok, hogy nem tudsz velük kimondottan erős, édes ízt előcsalni, viszont amit elő tudsz, azt a szintet végig tartani tudja, ha okosan bánsz a szénnel!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.