A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla

  • , Hozzászólás ID: #79489
    ricsispy
    Felhasználó
    RicsiSpy
    • Hozzászólás: 36

    Múlt héten szereztem Nakhla mangót, ha minden igaz egyenesen Tunéziából. Elsőre, társaságba tömve nem is volt olyan rossz, de itthon egyedül pipázva valahogy nem ízlett annyira. Olyan “semmit mondó” íze volt. Mármint íze volt, csak éppen semmi kellemesre nem emlékeztetett. Majd csepegtetek rá egy kis glicerint, bár ízén az se fog dobni.

    , Hozzászólás ID: #79490
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    Én pont ma szereztem be egy 50g-s mangót.. Hát szaga alapján nem merem egyedül kipróbálni 😀 Sajnos ténlyeg szaga van inkább nem pedig illata 🙂 Holnap teszt alá is vetem. Szeretnék egy közép kategóriás dohányt favoritnak, amire nem kell sokat költeni mégis ott van a szeren 🙂

    , Hozzászólás ID: #79491
    swix
    Felhasználó
    SwIX
    • Hozzászólás: 213
    DajDaj írta korábban:
    Én pont ma szereztem be egy 50g-s mangót.. Hát szaga alapján nem merem egyedül kipróbálni 😀 Sajnos ténlyeg szaga van inkább nem pedig illata 🙂 Holnap teszt alá is vetem. Szeretnék egy közép kategóriás dohányt favoritnak, amire nem kell sokat költeni mégis ott van a szeren 🙂

    Próbáld ki a nakhla sárgadinnyét az egyik legjobb középkategóriás dohány . Nem túl nedves de nagyon jó íze van és jó füstöt is ad.

    , Hozzászólás ID: #79492
    denaturaltsas
    Felhasználó
    DenaturáltSas
    • Hozzászólás: 56

    Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?

    , Hozzászólás ID: #79493
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

    Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.

    Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)

    Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt

    , Hozzászólás ID: #79494
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    DenaturáltSas írta korábban:
    Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?

    Mint a többi dohánynál is, a füstjét valószínűleg a nakhlának is növelni fogja, azonban ez akár az íz rovására is mehet.

    Többit a glicerin topikban 🙂

    , Hozzászólás ID: #79495
    ricsispy
    Felhasználó
    RicsiSpy
    • Hozzászólás: 36
    SwIX írta korábban:
    Próbáld ki a nakhla sárgadinnyét az egyik legjobb középkategóriás dohány . Nem túl nedves de nagyon jó íze van és jó füstöt is ad.

    Kaptam egy kevéske Nakhla sárgadinnyét, izével nem volt bajom, ízlett is, viszont füstje még talán annyi se volt mint a most vásárolt mangónak. És igen, a mangónak az illata olyan “szagos” 😀

    , Hozzászólás ID: #79496
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

    A füst azért kevés mert a Nakhlához több szén kell

    Én átlagosan 3fél bricot használok, de a kólás nakhla 4féllel sokkal jobb volt

    , Hozzászólás ID: #79497
    swix
    Felhasználó
    SwIX
    • Hozzászólás: 213

    Ha valaki próbálta már a Nakhla Eskandarani Apple-t, legyenszives irjon róla valami informáciot!

    , Hozzászólás ID: #79498
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    SwIX írta korábban:
    Ha valaki próbálta már a Nakhla Eskandarani Apple-t, legyenszives irjon róla valami informáciot!

    Már többen is irtunk róla másik nevén alexandriai alma. Finom karakteres almás dohány, nulla ánizzsal.

    , Hozzászólás ID: #79499
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208
    Dice írta korábban:
    Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.

    Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)

    Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt

    A Nakhla kóla az egy jól eltalált dohány, csak száraz és hamar megég.

    , Hozzászólás ID: #79500
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631
    Nightrain írta korábban:
    Dice írta korábban:
    Nah tegnap belocsoltam a Nakhla kólámat.

    Nedvességre Masah szintű lett, csak ez nem pép állagú( és nem piros :P)

    Teszt majd pár nap múlva, hadd szívja be jobban a dohány a melaszt

    A Nakhla kóla az egy jól eltalált dohány, csak száraz és hamar megég.

    Én teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam 😀

    Az első tömésnek nagyon jó kólás íze volt, az utána következőknek egyáltalán semmmi.

    Viszont mivel nincsen benne glicerin így sokáig bírta 4CB-val

    , Hozzászólás ID: #79501
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

    Akkor lehet csak én fogtam ki rossz csomagot.

    , Hozzászólás ID: #79502
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah
    • Hozzászólás: 209

    [DenaturáltSas]Nakhlához, ha adok egy kis glicerint, több füstje lesz? Íze nem változik?

    [/quote]

    Mivel a Nakhla ilyen kissé “szárazabb” fajta dohány,ezért ha glicerint adsz hozzá akkor füstje változó lesz.Szép nagy felhőket fog adni,ízén viszont nem változtat.Márt én is próbáltam glicerinnel Nakhla epret,füstje lényegesebben nagyobb lett mint glicerin nélkül.Ízén viszont nem változtat.

    , Hozzászólás ID: #79503
    mou
    Felhasználó
    mou
    • Hozzászólás: 99

    Legutóbb vásároltam Nakhlákat SZK-ban, és egy matricán ez állt:

    szavatossági idő: korlátlan

    Ez azért van, mert nincs benne glicerin? De az íze az nyilván nem lesz korlátlan ideig ugyanolyan jó, gondolom.

    , Hozzászólás ID: #79504
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414
    mou írta korábban:
    Legutóbb vásároltam Nakhlákat SZK-ban, és egy matricán ez állt:

    szavatossági idő: korlátlan

    Ez azért van, mert nincs benne glicerin? De az íze az nyilván nem lesz korlátlan ideig ugyanolyan jó, gondolom.

    Azt nem tudom, hogy a glicerinnek van e bármi köze a dologhoz. Mindenesetre saját tapasztalatokból én is, és szerintem mások is azt állíthatjuk, hogy ez azért nem teljesen igaz 🙂 Ha kiszárad egy Nakhla, vagy bármilyen dohány, akkor dohányfrissítővel lehet rajta javítani, amitől tényleg jobb lesz az állaga, de a friss Nakhláknak a színvonalát nem lehet elérni vele.

    , Hozzászólás ID: #79505
    faby
    Felhasználó
    Faby
    • Hozzászólás: 71

    a Nakhláról nekem vegyes véleményeim vannak…

    például szerintem a kólás dohány az nagyon semmitmondó volt számomra.

    nemrég próbáltam Nakhla mentát… én furcsa mellékízt éreztem, nem úgy mint pl a Mizo mentánál. Talán azért mert borsmentás?

    de vegyük a Csokimentát. Nekem az egyik kedvenc dohányom már rég óta ! 🙂

    , Hozzászólás ID: #79506
    sajtostaller89
    Felhasználó
    sajtostaller89
    • Hozzászólás: 167

    Nekem is vegyes tapasztalataim vannak vele.

    Alapjába véve jó dohánynak mondanám ,de nem tudom, hogy én fogok ki rosszat vagy hamis, lejárt ,de a legtöbb eléggé száraz. Nem úgy ,mint egy Al FAkher vagy Al Masha.

    , Hozzászólás ID: #79507
    dzsordzs
    Felhasználó
    Dzsordzs
    • Hozzászólás: 44

    sajtostaller89:Az összes nakhla száraz de ezt lehet orvosolni glicerinnel:)

    , Hozzászólás ID: #79508
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    sajtostaller89 írta korábban:
    Nekem is vegyes tapasztalataim vannak vele.

    Alapjába véve jó dohánynak mondanám ,de nem tudom, hogy én fogok ki rosszat vagy hamis, lejárt ,de a legtöbb eléggé száraz. Nem úgy ,mint egy Al FAkher vagy Al Masha.

    Ha ezt a topicot átböngészed, fogsz olvasni róla, hogy miért is “száraz” ez a dohány fajta.

    , Hozzászólás ID: #79509
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

    Azért érdemes különbséget tenni aközött, hogy csak egyszerűen egy AF-hez képest tűnik száraznak a dohány, vagy pedig régi és valóban kiszáradt.

    Ugyanis egy AF-hez, vagy Al Masah-hoz képest valóban száraznak titulálhatjuk a Nakhla dohányokat, de ez valójában annak köszönhető, hogy míg az előbbiek nagy mértékben tartalmaznak glicerint, aminek köszönhetően nagyobb füstmennyiség érhető el velük, addig a Nakhla dohányok a tradicionális vonalat követve csak melaszt tartalmaznak, ennek köszönhető az, hogy szárazabbnak tűnik. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a friss Nakhla dohányok egyáltalán nem szárazak. Nem tocsognak a “lében”, mint a modern dohányok, de közel sem nevezhetőek száraznak. Ha valóban száraz dohányba fut bele valaki, akkor az valószínűleg évek óta a bolt polcán rohad. Ezért érdemes megbízható helyről vásárolni.

    , Hozzászólás ID: #79510
    feri17
    Felhasználó
    feri17
    • Hozzászólás: 134

    Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.

    , Hozzászólás ID: #79511
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    feri17 írta korábban:
    Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.

    Lehet, hogy tényleg nem friss Nakhlád van, és ez okozhatja a problémát. Ahogy krampi is írta, más,- tradicionális dohány- mint akár a Waha, vagy az Af.

    , Hozzászólás ID: #79512
    feri17
    Felhasználó
    feri17
    • Hozzászólás: 134
    akoska60 írta korábban:
    feri17 írta korábban:
    Én elég régóta nakhlát szívok nem is nagyon próbáltam mást, csak a wahát de az tényleg másabb, mint a nakhla. Mondjuk a nakhla se rossz csak egy kis mézzel össze kell keverni és már élvezhető a füst szerintem.

    Lehet, hogy tényleg nem friss Nakhlád van, és ez okozhatja a problémát. Ahogy krampi is írta, más,- tradicionális dohány- mint akár a Waha, vagy az Af.

    Nyáron volt viszonylag friss nakhlám (sárgadinnyés), az viszont kb. annyira volt nedves mint a waha vagy talány egy kicsivel szárazabb volt.

    , Hozzászólás ID: #79513
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.

    , Hozzászólás ID: #79514
    doma0708
    Felhasználó
    doma0708
    • Hozzászólás: 101

    nakhlából a menta az nem olyan rossz sőt kifejezetten jó.kicsit borsmentás!

    , Hozzászólás ID: #79515
    snake
    Felhasználó
    Snake
    • Hozzászólás: 144
    doma0708 írta korábban:
    a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.

    nem rég olyan kétalmásat sikerült vennem. ami nagyon uszkált a melaszban 🙂 szóval esetenként változó. 🙂

    , Hozzászólás ID: #79516
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414
    doma0708 írta korábban:
    a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.

    Könyörgöm, miért fórumozunk akkor, hogyha el sem olvassuk másnak a hozzászólását és figyelembe se vesszük azt?

    Pár hsz-el ezelőtt írtam le, hogy a Nakhla dohányok egyáltalán nem tartalmaznak glicerint és hogy a friss dohányok megfelelő mennyiségű melasszal vannak ellátva, aminek köszönhetően nem lehet azt mondani rájuk, hogy tocsognának a “lében”, de mindenképp kellően nedvesek. Így lehet, hogy a száraz doboz, amit kifogtál, egyszerűen csak le volt járva.

    , Hozzászólás ID: #79517
    feri17
    Felhasználó
    feri17
    • Hozzászólás: 134
    doma0708 írta korábban:
    a nakla sárgadinnyéje szerintem kifejezetten jó!! gricelinben elég gazdag. viszont a nakhla two appel az nagyon nem úszik a gricelinben.

    a 2almás nekem se nagyon úszik, de ha raksz rá egy kis mézet és összekevered akkor utánna szerintem megfelelő lesz.

    , Hozzászólás ID: #79518
    dajdaj
    Felhasználó
    DajDaj
    • Hozzászólás: 363

    szerintem egy Nakhla dohánynak nem is kell glicerinben úsznia.. mézzel csak elnyomod az ízét (már ha nincs kiszáradva) plusz a Nakhla dohányokat is meg kell tanulni külön tömni, hogy jó nagy füstfelhőket tudj velük eregetni.. nem beszélve a hőleadásról.. az ízük, meg nyilván tradicionálisabbak a “modernebb” dohány márkákétól.. itt konkrétan arra gondolok, hogy nem tudsz velük kimondottan erős, édes ízt előcsalni, viszont amit elő tudsz, azt a szintet végig tartani tudja, ha okosan bánsz a szénnel!

30 bejegyzés megtekintése - 661-690 / 832

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.