A sörön kívül pipázáshoz alkoholos italként a vodka narancsot tudom ajánlani,szerintem nagyon jó.Nem kell sokat csak 1-2 pohárral 😛
Mit isztok kísérőnek pipázás közben
-
2009. november 16. hétfő-14:41, Hozzászólás ID: #73134
Nekem alkoholosnak bor/fröccs vagy sör.Állítólag a vbk is jó kólás dohányhoz, de én csak a fehér bort szeretem ezért az kiesik.
2009. november 17. kedd-15:54, Hozzászólás ID: #73135mostanában gránátalmalevet iszok pipázás közben, meg úgy mindig 😀 nagyon finom!
2009. november 17. kedd-18:52, Hozzászólás ID: #73136Szerintem a gyümölcsös dohányokhoz a legjobbak a különböző teák (gyümölcs, fekete, gyógynövény…). Nem annyira cukrosak, mint a gyümölcslevek, ezért sokkal “ízesebbek”, és nagyon jól tudnak harmonizálni a különböző dohányokkal. Télen egy kis becherovkával, mézzel, (fahéjjal, szegfűszeggel…) butítva pedig egyenesen zseniális a tea. Ezen kívül a kevésbé testes vörösborokat is szeretem pipázás közben. A sör szerintem kicsit elnyomja az ízeket, no de ha az van, azt se kell tukmálni… 😀
2009. november 25. szerda-13:21, Hozzászólás ID: #73137Bár még nem gyűjtöttem elég tapasztalatot a pipázásban, de nekem a sör nem jött be hozzá. Legközelebb egy finom teával próbálom ki, mert valahogy azt jobban el tudom képzelni mellé. 🙂
2009. november 25. szerda-14:00, Hozzászólás ID: #73138Én is a teákat preferálom. Érdekes módon pipázás után én nem szomjas, hanem mindig éhes vagyok :gene:
2009. november 25. szerda-14:23, Hozzászólás ID: #73139Szülinapi talákozó előtt a SZK-ban vettünk Gáborral finom török teákat, és azt iszogatjuk.
Finon cardamonos, és citromfüves fahéjjas.
2009. november 25. szerda-18:45, Hozzászólás ID: #73140ÉN MINDENKINEK AJÁNLOM PIPÁLÁSHOZ A MÁRKÁSABB GYÜMÖLCSÖS TEÁKAT.igaz hogy nem ez a téma de ha valami erős piával bekevered a dohányt és kakaóporral besűríted igencsak ízletes lesz a füst.
2009. november 25. szerda-19:37, Hozzászólás ID: #73141Szülinapi találkozón mi az Isztambul török teáit iszogattuk. Nem tudom, pontosan hogy főzik a teájukat, de az almateájuk isteni, asszem Fakher Cherry-hez ittuk. A fekete teájukat is kóstoltuk, az egyenesen isteni, de főleg azoknak, akik szeretik az erős (tényleg!) teákat.
2009. november 25. szerda-19:38, Hozzászólás ID: #73142mi csipkebogyóteát ittunk ott régebben. általában nem szotkam citromlé nélkül inni teát, de ehhez tökéletesen felesleges volt 🙂 meg volt egy kellemes mézes íze is. lehet hogy már alapból raktak bele
2009. november 25. szerda-20:35, Hozzászólás ID: #73143Mi általában kólát iszunk és valamilyen szörpöt esetleg, és teát. Szerintem ezek tökéletesen illenek pipázáshoz:)))
2010. január 10. vasárnap-20:14, Hozzászólás ID: #73144Mivel eddig csak teaházban pipáztam természetesen teát. A gyümölcsteák nagyon mennek a a gyümölcsös dohányok ízeihez. És nem mellékesen a mutatós pipa mellett jól néz ki egy szép keleti formájú teáskanna, a szemnek is örömet okoz ha mindkettő szép kialakítású
2010. január 11. hétfő-14:16, Hozzászólás ID: #73145sYska/!/ írta korábban:bryce írta korábban:én teákat-üdítőket szoktam inni 😛én pipázás közbe nem tudnék alkoholt inni.szerintem nem illik össze
Attól függ melyik italról van szó. Konyak egy gyümölcsös dohánnyal tényleg nem illik össze. 🙂
Viszont például a citromos dohány a sör mellé kellemes.
Őőő, ízéé..mostanában sörözgetni szoktam pipázás közben. :alcool1:
Pálfordulás? :perv:
2010. január 11. hétfő-15:01, Hozzászólás ID: #73146bryce írta korábban:sYska/!/ írta korábban:Attól függ melyik italról van szó. Konyak egy gyümölcsös dohánnyal tényleg nem illik össze. 🙂
Viszont például a citromos dohány a sör mellé kellemes.
Őőő, ízéé..mostanában sörözgetni szoktam pipázás közben. :alcool1:
Pálfordulás? :perv:
Én is sört iszok közben :super: néha teát.
2010. január 11. hétfő-15:12, Hozzászólás ID: #73147Ha társaságban akkor általában alkohol, azaz rövid meg sör vagy bor. Ha egyedül akkor tea, kávé és valami aprósütemény.
2010. január 12. kedd-07:09, Hozzászólás ID: #73148Én a Mohitót keverem a martinivel…
Nagyon tisztítja a nyelőcsövem, és finom édes íz mellé édes leve van…
:happy1:
2010. január 12. kedd-12:31, Hozzászólás ID: #73149Én általábna teát iszom mellé, szerintem ez illik mellé legjobban (legalábbis nekem). A sört és a felest annyira nem szoktam kimondottan pipa mellé, bár ha társaságban vagyok és van a közelben alkohol, akkor én is szoktam inni, de általában teát vagy valami gyümölcslevet is iszom. Gyümölcsös dohányok mellé nagyon jól passzolnak a gyümölcsteák.
2010. január 12. kedd-18:37, Hozzászólás ID: #73150Kóla és tea van most épp menüben.
2010. január 12. kedd-18:41, Hozzászólás ID: #73151Én mentateát szoktam inni 🙂
Szerintem nagyon jó mellé…
2010. január 12. kedd-19:06, Hozzászólás ID: #73152A mentát én is nagyon szeretem, de a kedvencem Érzékek birodalma fantázianéven fut a helyi teaházban. Tartalma citromfű, alma, hibiszkusz, narancsszeletek. Itthonra is szoktam vásárolni belőle de most sajnos csak helyben lehet fogyasztani mivel kifogyóba van a készletük. Állítólag nyári tea és a beszállító nem állít most elő belőle X(
MaAtE írta korábban:Én mentateát szoktam inni 🙂Szerintem nagyon jó mellé…
2010. január 22. péntek-18:38, Hozzászólás ID: #73153Forralt bor recept:
Hagyományos recept szerint
Hozzávalók: 7 dl vörösbor (vagy fehér), 8 dkg méz vagy cukor, 1 rúd fahéj, kis darab vaníliarúd vagy 1 cs. vaníliás cukor, 8-10 szem szegfűbors, 8 szem szegfűszeg, fél narancs héja (szárított narancshéj).
Elkészítés: Először a fűszereket főzzük fel 3 deci vízben, 10-15 perc után szűrjük le, és a felforrósított (kb. 70-80 fok), de semmiképpen sem felforralt borban keverjük el a mézzel együtt. Narancsszelettel díszítve, azonnal kínáljuk.
Tippek:
A forralt bort, nevével ellentétben, sose forraljuk fel, mivel ettől elveszítené alkoholtartalmát.
Különlegesen finom aromát nyerhet italunk a hársfavirágméztől, ha azonban éppen nincs a konyhán, főzzünk hársfateát, s ebben készítsük el a „fűszerkivonatot”.
A fűszerekből a darabos feldolgozásút használjuk az őrlemények helyett, mivel utóbbiak üledékessé teszik a borunkat.
A szegfűszeggel bánjunk nagyon óvatosan, hiszen ha túl sokat teszünk az italhoz, megkeseredik.
A leszűrt fűszereket teatojásba zárva helyezzük vissza a kész forralt borba, hogy a maradék ízanyagok is kioldódhassanak.
Nátha ellen is hatásosnak tartják a jó forralt bort, főként ha fűszerezéskor csípős pirospaprikával is megszórjuk, vagy egy félbevágott cseresznyepaprikát, esetleg csilit is teszünk a szegfűszeg és fahéj mellé.
2010. január 22. péntek-18:46, Hozzászólás ID: #73154moldy007 írta korábban:Nátha ellen is hatásosnak tartják a jó forralt bort, főként ha fűszerezéskor csípős pirospaprikával is megszórjuk, vagy egy félbevágott cseresznyepaprikát, esetleg csilit is teszünk a szegfűszeg és fahéj mellé.
Érdekes a cseresznyepaprikás változat. Az elég erős lehet :D. De szívesen kipróbálnám :).
2010. január 22. péntek-18:47, Hozzászólás ID: #73155moldy007 írta korábban:Forralt bor recept…Így készítem én is, egy-két ember kóstolta már, szerintem jól szokott sikerülni, és ebben a téli hidegben, nincs is jobb mint egy jó forralt bor, vagy a mennyi szilva pálinkád moldy mester! 🙂
2010. július 15. csütörtök-19:34, Hozzászólás ID: #73156Jelenleg vízbe áztatott borsmenta+citromfű (összevagdosva, kicsit összetörve) , egy adag citromlével. Nagyon jó üdítő/szomjoltó Ezzel vagyok képes csak elviselni ezt a rettenetes meleget.
Az normális, hogy megemelem a szívocsövet egész a számig, és közben leizzadok??
2010. július 15. csütörtök-20:25, Hozzászólás ID: #73157jeges kóla 😛
2010. július 22. csütörtök-12:40, Hozzászólás ID: #73158Többnyire jó hideg kólát és jeges teát. Az jó most nyáron ebben a melegben.
2010. július 22. csütörtök-12:44, Hozzászólás ID: #73159Most nyáron minden gyümölcsös dohányhoz Smirnoffot szotam inni
2010. július 22. csütörtök-12:45, Hozzászólás ID: #73160Az meg mi?
2010. július 22. csütörtök-12:49, Hozzászólás ID: #73161A Smirnoff Ice ilyen vodkás frissitő féle.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.