Akkor marad a szép vörös Al masah red bull dohányom olyannak,amilyenek megkaptam.
Jajj de pipáznak,peddig ma márt megvolt .:)
Ebben a fórumban: Problémák (dohányokkal) Hozzászólás
Akkor marad a szép vörös Al masah red bull dohányom olyannak,amilyenek megkaptam.
Jajj de pipáznak,peddig ma márt megvolt .:)
Én még nem tapasztaltam. A füst sztem lágyabb a glicerinnel, de az ízén nem változtat. Most hétvégén kipróbáltam eredeti melasszal -plusz glicerinnel-fokozni a fél éves, kicsit hanyagul tárolt nakhla banános dohányomat.
Elég érdekes volt:
Harmadik szívásra már rendesen jött a füst. Az íze hihetetlenül édes lett, soha nem éreztem ilyet egy dohánynál sem. A nyelvem hegyén nem csak szíváskor éreztem a banánt, hanem jóval utána, mintha az aromába dugtam volna a nyelvem. Haverok is kérdezték h ez miért ilyen édes. Ketten jelezték a négyes teamből h ez nagyon jó tömés. Ez mind szép és jó, de sajnos van a melasznak egy jellegzetes szaga (nem büdös, de nem is kellemes) és ezt ketten nagyon kiéreztük a dohányon, egy idő után nagyon zavaró lett. A nagyon erős íz megmaradt végig, de a mellékíz zavart. Lehet ha csak 1-2 cseppet adok hozzá akkor jó lesz. valaki próbált már hasonlót?
Sziasztok!!
Láttam, hogy többen használtok glicerint. Apum még anno amikor a kórházba dolgozott kért glicerint ilyen kis barnaüvegbe van. Ez ilyen orvosi glicerin. Sztetek ebbe van “borax”, mert elején irta vki h az erősen mérgező, és amig nemtudom h van-e benne addig nem merek pippantani ezzel 😀
Köszii
Láttam, hogy többen használtok glicerint. Apum még anno amikor a kórházba dolgozott kért glicerint ilyen kis barna üvegbe van. Ez ilyen orvosi glicerin. Szerintetek ebbe van “bórax”, mert elején írta vki h az erősen mérgező, és amíg nem tudom h van-e benne addig nem merek pippantani ezzel 😀
Köszi
Hát így mi sem tudjuk megmondani neked. Menj biztosra és vegyél új adag glicerint.
u.i. ‘Pippantani’ szót hanyagoljuk már ha lehet.
Jolvan, akkor veszek inkább újat.
Rendben, hanyagolni fogom.
Igen, mivel nem egy nagy tételről van szó, ezért nem éri meg kockáztatni, érdemes a gyógyszertárban egyenesen borax-mentes glicerint vásárolni, nem túl vészes az ára sem. Ha pedig tutira akarsz menni és még jobb hatást kívánsz elérni, akkor érdemes beruházni egy semleges dohányfrissítőre, amivel tökéletesen lehet nedvesíteni a kicsit kiszáradt dohányokon (ez egy glicerin, melasz, víz kombináció, amiben az alkotóelemek megfelelő arányban vannak összekeverve).
Hm.. kikéne derítenem hogy milyen arányba kéne azt a víz+glicerint hozzáadnom…
Attól is függ, mennyi dohányhoz?
kb 250gr-ra gondolok
Moldy mester már többször leírta a glicerint-neki-t190.html?hilit=glicerint%20neki topicban, és a hazilag-dohanyt-t152-330.html?hilit=Doh%C3%A1ny%20h%C3%A1zilag#p61911.
Ezen a két helyen, mindenre kapsz választ úgy gondolom. Ha még maradtak kételyeid, akkor kérdezz újra!
Rendben köszönöm utána nézek!
Szerintetek mi sül ki a kicsit kiszáradt nakhla 2almám és egy kis maradék elements dragonfruit keverékből? 😛
kíváncsi vagyok már rá 😀
Sziasztok!
Nekem az jutott az eszembe,hogy nem -e lehetne sütő aromával feldobni egy egy izt?
Pl vettem keserümandulát , hozzákevertem pár cseppet valamilyen dohányhoz és fantasztikus illata lett. De azota sem mertem kiprobálni,nem tudom milyen káros hatása lehet.
Ja és elméletileg ez végig ontaná az izt, mert sütésálló.
Varom a véleményeteket!
köszi
Nekem az jutott az eszembe,hogy nem -e lehetne sütő aromával feldobni egy egy izt?
Pl vettem keserümandulát , hozzákevertem pár cseppet valamilyen dohányhoz és fantasztikus illata lett. De azota sem mertem kiprobálni,nem tudom milyen káros hatása lehet.
Ja és elméletileg ez végig ontaná az izt, mert sütésálló.
Varom a véleményeteket!
köszi
Sütő hőmérséklete: 100-300fok között
Szén izzása: 500-800fok között
:]
Ki lehet próbálni, de nem igazán ilyen aromákkal lehetne jól ízesíteni szerintem.
+ Ez a kiszáradós téma, tehát itt dohány frissítésről beszélünk. A házi készítésű dohány témában folytassuk.
Kiszáradt dohány féljavításához nem ajánlom a sütőizésítökét ,elég gyenge az ízük de ami rosszabb hogy etilén-glikolt tartalmaznak (fagyálló) ami mérgező.Valószínű sütéskor nagyobb része elmegy……de pipázáskor egyből a tüdőbe megyen.Ami igaz ,bazi nagy füstöt ad melegítéskor, kipufogó rendszerbe vezetve kész a James Bond autó egyik trükkje.. :super:
Manapság könnyen beszerezhető dohányfrissítő Bisan vagy akár Elements stb. is növeli a füst mellett az ízét is.
Én egyik haveromtól tegnap kaptam 100 gr kissé száraz Nakhla epret…
Nos igen,ő azt mondja hogy jó,én azt mondom hogy kissé száraz…
Szerintetek öntsek rá olyan folyadékot,ami vízből áll,cukorból,és mézből?:D
Nos igen,ő azt mondja hogy jó,én azt mondom hogy kissé száraz…
Szerintetek öntsek rá olyan folyadékot,ami vízből áll,cukorból,és mézből?:D
Szerintem ne. Én már próbáltam a mézet, de az csak rontja az ízét.. vegyél inkább frissítőt, vagy olvass vissza, hogy mivel lehetne megoldani 🙂
Kipróbáltam,1 sima tömést be folyadékoztam ezekkel az összetevőkkel,(víz,cukor,méz)
És meglepően nagyon finom epres íze volt.A mézet,vagy cukrot nem éreztem,hogy kaparna,de tényleg nagyon finom epres íze volt.És Csak 1 tömésbe raktam ilyen folyadékot,lehet hogy máskor is kipróbálom.
Nos igen,ő azt mondja hogy jó,én azt mondom hogy kissé száraz. Szerintetek öntsek rá olyan folyadékot,ami vízből áll,cukorból,és mézből?:D
Próbáld ki a túltöméses módszert, érdemes. 😛
Ahhoz tökéletes a szárazabb Nakhla. 🙂
Én mindig mézzel “nedvesítem” 🙂
Amúgy az új dohányokhoz is rakok, nem csak a kiszáradthoz, és mindig nagyon sok füst van 🙂
Amúgy az új dohányokhoz is rakok, nem csak a kiszáradthoz, és mindig nagyon sok füst van 🙂
Csak vigyázni kell vele, hogy mennyit raksz hozzá, mert ha túl sok mézet raksz hozzá akkor az elveszi az ízét. Inkább a patikákban kapható glicerint használd.
Nemrégen vettem (kb 1 hete) Nakhla Fahéjat,kissé száraz volt,gondoltam feljavítom glicerinnel.
Hát igen, mielőtt még nem volt rajta glicerin,csípő,kaparó füstje volt.
Miután glicerin volt rajta,ugyan ezek a tapasztalataim voltak vele.
Elsőnek sima egyiptomi kerámiába tömtem,másodjára gondoltam hogy sokkal jobb lesz,vortexbe.
Esetleg valami tanácsok hogyan kéne megcsinálnom hogy ne csípjen,kaparjon a füstje?
Hát igen, mielőtt még nem volt rajta glicerin,csípő,kaparó füstje volt.
Miután glicerin volt rajta,ugyan ezek a tapasztalataim voltak vele.
Elsőnek sima egyiptomi kerámiába tömtem,másodjára gondoltam hogy sokkal jobb lesz,vortexbe.
Esetleg valami tanácsok hogyan kéne megcsinálnom hogy ne csípjen,kaparjon a füstje?
A Nakhla fahéj jó erős ízű. Keverd vaníliával például, akkor gyengülni fog az íze és még illik is a kettő egymáshoz. 🙂
Hát igen, mielőtt még nem volt rajta glicerin,csípő,kaparó füstje volt.
Miután glicerin volt rajta,ugyan ezek a tapasztalataim voltak vele.
Elsőnek sima egyiptomi kerámiába tömtem,másodjára gondoltam hogy sokkal jobb lesz,vortexbe.
Esetleg valami tanácsok hogyan kéne megcsinálnom hogy ne csípjen,kaparjon a füstje?[/quot
Vagy esetleg rakj a tartályba tejet.
Próbáld ki az én receptemet: 50gr dohányhoz teszel 1-2 leveses kanál vodkát,jól elkevered,hagyod 1 órát állni,de bedobozolva vagy tasakba hogy az íz ne oxidáljon. aztán teszed rá a 2-max 3 kávés kanál glicerint,jól megkevered,hagyod min 2 órát hogy beszívódjon.
Sok sikert és jó füstölést 😛
Köszi moldy,kifogom próbálni a vodkát,és a tejes Próbát is megteszem majd.
Az eredményét és további infókat erről a “Dohányfrissítés házilag” témában láthatod, várjuk.
Elnézést syska nem találtam meg ezt a témát,DE
Épp most szívom keverve Nakhla Fahéjat,Al Sultan Vaníliával..FENOMENÁLIS…
Nagyon szépen köszönöm,keverni fogom ezentúl!
Sziasztok
Nekem olyan problémám adódott, hogy most vettem, ehy 250 gr-os El Nakhla Sweet Melont.
Első töméskor azt vettem észre, hogy eléggé, nagyon száraz a dohány :triste1:
Először pipázás közbe, pedig iszonyatosan erős dohány íze van, szinte 1 szívás, 1 köhögés, nagyobbat bele se mertünk szívni. Viszont egy idő után megtapasztaltuk, és kisebb szívásokkal, nagyon élvezetes sárgadinnyés íze lett. A kérdésem az lenne, hogy mivel érdemesebb javítani az állagán? Nem gond ha édesebb lesz (méz) vagy csak elég neki a glicerin?
Mennyit érdemes egy ekkora adagra tenni?
Nekem olyan problémám adódott, hogy most vettem, ehy 250 gr-os El Nakhla Sweet Melont.
Első töméskor azt vettem észre, hogy eléggé, nagyon száraz a dohány :triste1:
Először pipázás közbe, pedig iszonyatosan erős dohány íze van, szinte 1 szívás, 1 köhögés, nagyobbat bele se mertünk szívni. Viszont egy idő után megtapasztaltuk, és kisebb szívásokkal, nagyon élvezetes sárgadinnyés íze lett. A kérdésem az lenne, hogy mivel érdemesebb javítani az állagán? Nem gond ha édesebb lesz (méz) vagy csak elég neki a glicerin?
Mennyit érdemes egy ekkora adagra tenni?
Szia.
Hát glicerinnel probáld addig amég elég nedves nem lesz!
Sok sikert!
Én inkább dinnyés dohányfrissítőt öntenék s bele tenném egy műanyag légmentesen záródó dobozba. Ne várj tőle csodákat de nedvesebb lesz. Az EN már elég régi dohány s amikor frissek voltak (nekem legalábbis), kinyitás után 1-2 héttel már “tevepoo” szárazságúak.
Amit javasolni tudok mindenkinek, akinek nincs pénze, s ezért az olcsóbb dohányokat veszi, az vegyen hozzá egy jó minőségű mentás szívni-valót hozzá. Rengeteg ajándékba kapott régi dohányt eltudtam elfüstölni MIZO mentáva pici glicerinnel. A menta nagyon erőteljes, a másik régi dohánytól kap egy kellemes mellékízt . 70% régi 30% új menta Ez csak egy jó tanács! S azért írtam ezt az offot ide, mert akinek kiszáradt a dohány valószínű, mindegyik régi cucc.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.