A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Házilag dohányt???

  • , Hozzászólás ID: #154738
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302

    Igen ez saját termesztésű mentámból van. Az az igazság, hogy dohány alapút nem igazán szeretnék. Szerintem azzal sokkal nehezebb. Megtördeltem a kezemmel. Ez a legfinomabbra sikeredett. Ebben nincs más növényi rész.

    Német fórumokon találtam egy glicerines mézes kotyvalékot, amivel összekevertem. DE!! egyáltalán nem folyik, elég sűrű massza. Könnyen szétszedhető stb. A kép a ludas.

    A másik nagyobbra van aprítva és abban szárított citromhéj van keverve, az állagjavítás végett.

    A maradékot meg bekevertem rendes vpdohányba és meglátom mi alakul.

    Valahogy el kell kezdeni nem? 🙂

    , Hozzászólás ID: #154739
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    sYska/!/ írta korábban:
    A képről azt mondanám, hogy mirelitbe szánt petrezselyem. 🙂 Mi van benne ami így néz ki?

    Ennyire elvetemült nem vagyok. még… :diable:

    , Hozzászólás ID: #154740
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    moldy007 írta korábban:
    Menta levéldarabokat glicerineztél be? egyébként kinézetre nem vízipipa dohánynak néz ki hanem másvalaminek…..szerintem hamar fog megégni.

    Már elég szépen beitta magába a lét, 2 aluréteg, középen alukarika és még így is esélyes hogy meg fog égni? 🙁

    A dohány alapút attól független próbálgatom még. Jelenleg egyik kedvenc Mac baren pipadohányomból fogok áldozni rá. Talán azzal jobb lesz.

    , Hozzászólás ID: #154741
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Mentalevél nagyon jó mentás ízű dohánymentes dohány készítéséhez, de akkor is kell hozzá tömény menta aroma,ami a levélben van ,az kevés.Jövőhéten tesztelem a mentás-eukaliptuszos dohányomat, eukaliptusz aromát patikába találtam, természetes és alapból is van benne glicerin,légúti mindenre gyártották.Így mentával egész jó lesz hűlésre, náthára….ja és magyar Corvina pipadohány az alap, ez volt olcsóbb a Tesónál….

    , Hozzászólás ID: #154742
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    moldy007 írta korábban:
    Mentalevél nagyon jó mentás ízű dohánymentes dohány készítéséhez, de akkor is kell hozzá tömény menta aroma,ami a levélben van ,az kevés.Jövőhéten tesztelem a mentás-eukaliptuszos dohányomat, eukaliptusz aromát patikába találtam, természetes és alapból is van benne glicerin,légúti mindenre gyártották.Így mentával egész jó lesz hűlésre, náthára….ja és magyar Corvina pipadohány az alap, ez volt olcsóbb a Tesónál….

    Azzal jobb vigyázni! Ha egyre gondolunk. Én vettem már olyat párologtatóba és szaunába, de dohányon nehezen képzelem el. Kis barna csavaros fehér kupakú üvegcsében árulják. Elég kedvező áron, szinte olcsó.

    A glicerines más fajta akkor?

    A corvina-t lehet majd mosni pár órát tuti, ugyanis annak van a legerősebb kapadohány íze a világon. :hehe:

    , Hozzászólás ID: #154743
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

    Ha még jó glicerines, nagyon tuti, hűdejó lesz a dolog, akkor is az lesz a gond mint a herbál dohányokkal…

    Egyébként nem tudom, hogy a menta mennyi füstöt fog adni, ez a másik gond…

    Legközelebb nem kell 3 külön HSZ, lehet egy HSZ-ben is válaszolni több dologra..

    , Hozzászólás ID: #154744
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302

    A mentás dohány nem jött be. Összeállt az egész egy ragaccsá. Szerintem sok volt a méz. Így arra jöttem rá, hogy glicerinből kell több inkább, mint mézből.

    Ma voltam Debrecen utolsó nagyobb gyógyszertárában, és kijelenthetem, hogy egyikben se lehet se természetes, se szintetikus aromát kapni. 🙁

    Protekció kellene ehhez is nagyüzemekben.

    Aki próbálkozott alkoholos dohánnyal (whisky, bor, stb) kifőztétek az alkoholt az italból és utána adtátok hozzá, vagy nem? Az alkoholos gőz nem káros nagyon?

    , Hozzászólás ID: #154745
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302

    A 2 napja készülő dohányom most ebben a fázisban van:

    KATT és meglátod

    Még nem tudom pontosan, de kb. 7-12 nap múlva lesz kész. Akkor megírom mi lett belőle.

    Ízes füstöt!

    , Hozzászólás ID: #154746
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305
    bogaras írta korábban:
    Ma voltam Debrecen utolsó nagyobb gyógyszertárában, és kijelenthetem, hogy egyikben se lehet se természetes, se szintetikus aromát kapni. 🙁

    Protekció kellene ehhez is nagyüzemekben.

    Gyógyszertárban ízesítésre, illatosításra menthol-olajat, vanillint, narancs-és málnaszirupot használnak, ami így hirtelen eszembe jut. Mondjuk a narancsszirupnak nagyon jó illata van, múltkor gyógyszertechnológián oda meg vissza voltam tőle. Ezen felül mentholkristályt lehet szerintem még gyógyszertárból beszerezni.

    Múltkor így fakultatív módon csináltunk mentholos dohányfrissítőt, haverom szerint (él hal a mentás dohányért) nagyon jóra sikerült. 🙂

    Lehet, hogy a növénytani tanszéken gyümölcsökből fogok ízanyagokat kivonni, tudományos munkaként, bár szerintem mindenki tudja miért is érdekelnek ezek a dolgok. 3 hét múlva a gyakorlaton ez lesz a téma is, azt már várom… Kicsit izgalmasabb, mint különböző növényi részekből kivonatot csinálni.

    Legutóbb az alma ízanyagait olvasgattam egy külföldi cikkben, hát kb. 30 éterből és egyéb komponensből áll. 🙂 Valamelyik az édes, valamelyik a savanyú ízért felelős. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle, sajnos szerintem ilyen eljárással sem lehet koncentrált aromát kihozni, de reméljük a legjobbakat 😉

    , Hozzászólás ID: #154747
    SteadyMan
    Felhasználó
    SteadyMan
    • Hozzászólás: 508
    bogaras írta korábban:
    A 2 napja készülő dohányom most ebben a fázisban van:

    KATT és meglátod

    Húúúúú. Ez olyan menzán kapható lekváros tészta kinézetű, amire emlékeztet. 🙂

    Remélem ízre-füstre nem lesz vele gond.

    , Hozzászólás ID: #154748
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302

    Fejlemény: sikerült beszereznem aromát. Vanília, eper, valami energiaital ami gondolom az az ocsmány tuttifrutti 😀 , citrom illetve menta ízeket.

    Pár nap múlva kézhez is kapom őket.

    Ja, amúgy cukoriparból kapom.

    , Hozzászólás ID: #154749
    bogaras
    Felhasználó
    bogaras
    • Hozzászólás: 302
    SteadyMan írta korábban:

    Húúúúú. Ez olyan menzán kapható lekváros tészta kinézetű, amire emlékeztet. 🙂

    Remélem ízre-füstre nem lesz vele gond.

    Csak össze ne keverjem a laskával véletlen. :=

    , Hozzászólás ID: #154750
    hcsimike
    Felhasználó
    HcsImike
    • Hozzászólás: 266

    Én arra gondoltam h vannak ezek a gyümölcs ízű szirupok. Itthon konkrétan menta és vegyesgyümölcs van. Ezeket nem lehetne használni házi vízipipadohány ízesítésére? Belekortyoltam és elég tömény ízük volt :happy1:

    , Hozzászólás ID: #154751
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    HcsImike írta korábban:
    Én arra gondoltam h vannak ezek a gyümölcs ízű szirupok. Itthon konkrétan menta és vegyesgyümölcs van. Ezeket nem lehetne használni házi vízipipadohány ízesítésére? Belekortyoltam és elég tömény ízük volt :happy1:

    Ezek is mesterséges aromát tartalmaznak. Túl sok kéne belőlük… Koncentrált aroma lenne a jó szerintem.

    , Hozzászólás ID: #154752
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95
    HcsImike írta korábban:
    Én arra gondoltam h vannak ezek a gyümölcs ízű szirupok. Itthon konkrétan menta és vegyesgyümölcs van. Ezeket nem lehetne használni házi vízipipadohány ízesítésére? Belekortyoltam és elég tömény ízük volt :happy1:

    Asszem a multkor a hazi szivocsovekkel kapcsolatban mar kifejtettem az elmeletem a halaknak szant dolgok es az emberi fogysztas parhuzamarol, miszerint amitol a halak meg a teknocok nem murgyelnek meg az biztos emberi fogyasztasra is alkalmas 🙂 Ennel fogva a hazi dohany projectemhez bojli aromat akarok majd hasznalni :] Rengeteg izben kaphato, es legutobb amit neztem tuttifrutti izut arra azt irtak, hogy csak termeszetes alapanyagokat tartalmaz, es olyan durva koncentratum, hogy 1kg liszthez par millilitert kell csak adni :diable:

    Pl. https://www.viz-part.hu/shop.php?itemid=2705&zoneid=1

    , Hozzászólás ID: #154753
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Ezelőt 1 évvel vásároltam epres aromát horgász boltban, nagyon fincsinek érezte az orrom, de szemem látta rajta az írást: emberi fogyasztásra nem alkalmas! ….. elgondolkodtam, lehet halaknak elmegy csalogatónak, de vegyi szerkezete nem valami egészséges…

    , Hozzászólás ID: #154754
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    dArk írta korábban:
    HcsImike írta korábban:
    Én arra gondoltam h vannak ezek a gyümölcs ízű szirupok. Itthon konkrétan menta és vegyesgyümölcs van. Ezeket nem lehetne használni házi vízipipadohány ízesítésére? Belekortyoltam és elég tömény ízük volt :happy1:

    Asszem a multkor a hazi szivocsovekkel kapcsolatban mar kifejtettem az elmeletem a halaknak szant dolgok es az emberi fogysztas parhuzamarol, miszerint amitol a halak meg a teknocok nem murgyelnek meg az biztos emberi fogyasztasra is alkalmas 🙂 Ennel fogva a hazi dohany projectemhez bojli aromat akarok majd hasznalni :] Rengeteg izben kaphato, es legutobb amit neztem tuttifrutti izut arra azt irtak, hogy csak termeszetes alapanyagokat tartalmaz, es olyan durva koncentratum, hogy 1kg liszthez par millilitert kell csak adni :diable:

    Pl. https://www.viz-part.hu/shop.php?itemid=2705&zoneid=1

    Nehogy már etetőanyag aromából akard csinálni….. :gene:

    , Hozzászólás ID: #154755
    porcika
    Felhasználó
    porcika
    • Hozzászólás: 431

    én ugy csináltam most meg a dohányt pontosabban tegnap hogy dohány levelet kiföztem , gyümölcs leveleket , és részeket beleraktam apró darabokba 1-2 csepp méz és rá egy pár csepp glicerin összekevered és készis 🙂 sőt ha jól csináltad akkor még füstölni is fok 🙂

    , Hozzászólás ID: #154756
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    porcika írta korábban:
    én ugy csináltam most meg a dohányt pontosabban tegnap hogy dohány levelet kiföztem , gyümölcs leveleket , és részeket beleraktam apró darabokba 1-2 csepp méz és rá egy pár csepp glicerin összekevered és kész is 🙂 sőt ha jól csináltad akkor még füstölni is fog 🙂

    Nem lesz íze az biztos. A füst is kérdéses, főleg ha a mézet eltúloztad.

    , Hozzászólás ID: #154757
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    porcika írta korábban:
    én ugy csináltam most meg a dohányt pontosabban tegnap hogy dohány levelet kiföztem , gyümölcs leveleket , és részeket beleraktam apró darabokba 1-2 csepp méz és rá egy pár csepp glicerin összekevered és készis 🙂 sőt ha jól csináltad akkor még füstölni is fok 🙂

    Majd azután nyilatkozz ha ki is próbáltad inkább, nem hiszem hogy így lehetne ízesíteni a dohányt..

    füstölni fog,nem fok!Bocs de ez nagyon szúrta a szemem..

    , Hozzászólás ID: #154758
    porcika
    Felhasználó
    porcika
    • Hozzászólás: 431
    porcika írta korábban:
    én ugy csináltam most meg a dohányt pontosabban tegnap hogy dohány levelet kiföztem , gyümölcs leveleket , és részeket beleraktam apró darabokba 1-2 csepp méz és rá egy pár csepp glicerin összekevered és készis 🙂 sőt ha jól csináltad akkor még füstölni is fok 🙂

    hát már kilett próbálva . füst az nem annyi most pl . alsultan dohány nál de azért adja szépen . a mézböl meg persze kevesett mert ha beleraksz vagy egy vödörrel nem lesz jó . kávéskanállal rakj bele 1-2 t de hinkáb 1,5 öt 🙂

    , Hozzászólás ID: #154759
    drakedian
    Felhasználó
    drakedian
    • Hozzászólás: 67
    sYska/!/ írta korábban:
    dArk írta korábban:
    Asszem a multkor a hazi szivocsovekkel kapcsolatban mar kifejtettem az elmeletem a halaknak szant dolgok es az emberi fogysztas parhuzamarol, miszerint amitol a halak meg a teknocok nem murgyelnek meg az biztos emberi fogyasztasra is alkalmas 🙂 Ennel fogva a hazi dohany projectemhez bojli aromat akarok majd hasznalni :] Rengeteg izben kaphato, es legutobb amit neztem tuttifrutti izut arra azt irtak, hogy csak termeszetes alapanyagokat tartalmaz, es olyan durva koncentratum, hogy 1kg liszthez par millilitert kell csak adni :diable:

    Pl. https://www.viz-part.hu/shop.php?itemid=2705&zoneid=1

    Nehogy már etetőanyag aromából akard csinálni….. :gene:

    Most miért, szerintem nyilatkozhatna hogy milyen volt egy Tejsavas/Pisztrángtápos pipa.

    Ha már ilyen ínyenc. :langue2:

    , Hozzászólás ID: #154760
    adam_t
    Felhasználó
    adam_t
    • Hozzászólás: 113
    dArk írta korábban:
    Asszem a multkor a hazi szivocsovekkel kapcsolatban mar kifejtettem az elmeletem a halaknak szant dolgok es az emberi fogysztas parhuzamarol, miszerint amitol a halak meg a teknocok nem murgyelnek meg az biztos emberi fogyasztasra is alkalmas 🙂 Ennel fogva a hazi dohany projectemhez bojli aromat akarok majd hasznalni :] Rengeteg izben kaphato, es legutobb amit neztem tuttifrutti izut arra azt irtak, hogy csak termeszetes alapanyagokat tartalmaz, es olyan durva koncentratum, hogy 1kg liszthez par millilitert kell csak adni :diable:

    Én se mennék bele nagyon.. A horgász ipar szerintem használ egy-két durva dolgot.. (éhséget kiváltó aromák meg hasonló dolgok) :siffle:

    , Hozzászólás ID: #154761
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95
    adam_t írta korábban:
    Én se mennék bele nagyon.. A horgász ipar szerintem használ egy-két durva dolgot.. (éhséget kiváltó aromák meg hasonló dolgok) :siffle:

    Van benne valami… Mondjuk en a tobb helyen fellelheto receptet meg durvabbnak tartom (kolat/energiaitalt lefozni surure es azzal izesiteni a dohanyt) 🙂

    Alkalomadtan majd leforditom a ket receptet amim van es postolom, eleg jonak tunnek.

    , Hozzászólás ID: #154762
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

    Bizonyos dolgokat lefőzni hogy vastagabb és töményebb legyen, hülyeség, mert otthoni felszereléssel csak az oldható meg hogy vastagabb lesz , de az íz nagy része elpárolog , meg hőhatásra lebomlik.

    Én sokat kerestem izésítő anyagokat , olyan kell ami víz vagy alkohol alapú ,természetes és nagyon tömény.Amerikai prémium dohánygyár oldalán írták hogy legjobb minőségű Európában gyártott természetes aromát használnak. Eddig még nem találtam hol és ki gyárt ilyet.Ez meg a jövedéki adó ami nagyra emeli a vízipipa dohány árát…másképpen bagóért lehetne kapni…..

    , Hozzászólás ID: #154763
    dark
    Felhasználó
    dArk
    • Hozzászólás: 95
    moldy007 írta korábban:
    Bizonyos dolgokat lefőzni hogy vastagabb és töményebb legyen, hülyeség, mert otthoni felszereléssel csak az oldható meg hogy vastagabb lesz , de az íz nagy része elpárolog , meg hőhatásra lebomlik.

    Én sokat kerestem izésítő anyagokat , olyan kell ami víz vagy alkohol alapú ,természetes és nagyon tömény.Amerikai prémium dohánygyár oldalán írták hogy legjobb minőségű Európában gyártott természetes aromát használnak. Eddig még nem találtam hol és ki gyárt ilyet.Ez meg a jövedéki adó ami nagyra emeli a vízipipa dohány árát…másképpen bagóért lehetne kapni…..

    Na igen. En egyebkent arra gondoltam konkretan, hogy egy italt lefozni es elszivni nem a legjobb otlet attol fuggetlenul, hogy egyaltalan ad-e eleg izt a dohanyhoz. Ha simaval csinalja taurin+koffein+cukor+ki tudja meg mi van benne, ha light-al akkor raadasul cukor helyett aszpartam… Az, hogy valamit meg lehet inni egyaltalan nem jelenti, hogy pipaban elszivva nem fog egy rakas karos/rakkelto vegyulet felszabadulni.

    Moldy egyebkent ha jol tudom szoktal Nyiregyhazan jarni. A bujtosi csarnok mogott van egy vardadrink bemutatoterem / bolt. Ugyanannak a sarokepuletnek amiben ez van a szegfu utca feloli utcafrontjan volt anno egy kereskedes, akik kifejezetten elelmiszeripari szinezekeket es nagykoncentracioju aromakat arultak. Ha jovo heten arra jarok megnezem neked megvan-e meg, illetve miket/mennyiert arulnak most.

    , Hozzászólás ID: #154764
    maate
    Felhasználó
    MaAtE
    • Hozzászólás: 305

    Pont ma tanakodtam a drogtanárommal az aromáról, amíg a vékonyréteg futott, hogy szerinte meg kell nézni a különböző gyümölcsök volatiles (nem tudom magyarul) komponenseit. Ezek különböző észterek, aldehidek. Ezeket kell kioldani alkohollal a gyümölcsből, vagy akár vízgőzdesztillálóval extrahálni.

    , Hozzászólás ID: #154765
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    MaAtE írta korábban:
    Pont ma tanakodtam a drogtanárommal az aromáról, amíg a vékonyréteg futott, hogy szerinte meg kell nézni a különböző gyümölcsök volatiles (nem tudom magyarul) komponenseit. Ezek különböző észterek, aldehidek. Ezeket kell kioldani alkohollal a gyümölcsből, vagy akár vízgőzdesztillálóval extrahálni.

    Volatiles – illó, illékony

    , Hozzászólás ID: #154766
    omlas
    Felhasználó
    omlas
    • Hozzászólás: 42
    MaAtE írta korábban:
    Pont ma tanakodtam a drogtanárommal az aromáról, amíg a vékonyréteg futott, hogy szerinte meg kell nézni a különböző gyümölcsök volatiles (nem tudom magyarul) komponenseit. Ezek különböző észterek, aldehidek. Ezeket kell kioldani alkohollal a gyümölcsből, vagy akár vízgőzdesztillálóval extrahálni.

    erröl minhta én is kérdezösköttem volna anno kb bö 3honapja csak akko aszem le lettem szolva de van benne valami egyébként majd körbekérdezek a vegyészeknél a környéken

    , Hozzászólás ID: #154767
    hcsimike
    Felhasználó
    HcsImike
    • Hozzászólás: 266

    A tévében láttam, hogy a “vörös bikás” energiaital márkának van egy töményebb kiadása. Aki energiaital ízű dohányt szeretne házilag, szerintem mindenképpen ezzel próbálkozzon 🙂

30 bejegyzés megtekintése - 181-210 / 400

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.