Nem az erősségén múlik, de nem tudom mennyi és milyen káros anyag/ok/ keletkeznek a gyantából hő hatására!
érdemes lenne utána nézni!
Ebben a fórumban: Minden egyéb (dohányokról) Hozzászólás
Nem az erősségén múlik, de nem tudom mennyi és milyen káros anyag/ok/ keletkeznek a gyantából hő hatására!
érdemes lenne utána nézni!
…A gyanta égésekor nagyon sok kátrány és korom keletkezik…
Első találat: https://tinyurl.com/2bejytx
Igaz nem éppen alternatív dohányokkal foglalkozó oldal…
Véleményem szerint, nem véletlenül dohány az alapja az eddig megjelent vízipipa dohányok 90%-nak…
Persze kísérletezni kell, de szerintem ésszerű határokon belül…
Én inkább kifizetem az x összeget a rendes dohányért, megéri kockáztatni az egészségeteket?
“A gyanta égésekor nagyon sok kátrány és korom keletkezik” Megéri?
Erről beszéltem nyuszómuszó! 😉
csak egy próba volt.Amúgyis a korom annak feketének kellene lennie de a füst nem volt még barna sem és a víz is tisztább volt mint a rendes dohányt szívtam volna.Persze igaz jobb a rendes dohány de azért próbálkozni szabad.Nem?
Persze, hogy szabad próbálkozni. Viszont vigyázni meg kell!!!!
Ezen az alapon az istállóban is találsz ezt azt, amivel lehet próbálkozni…. :hehe:
Itt nem leszídás van, hogy ejnye bejnye mit csinálsz, ne próbálkozz, de gondolkodj mielőtt olyasmit csinálsz ami maradandó károsodást okozhat az egészségedre nézve..
Hali!Tegnap csináltam egy kis dohányt:mentásat és fahéjasat.A mentásat mentalevélből csináltam meg mosott cigidohányból és az illata olyan mint ha “fekete”tea lenne.A fahéjas pedig őrölt fahéjból van és persze mosott cigi dohányból és hát kifelejtettem a fő alkotó részüket a glicerint.A fahéjas illata nagyon finom igazi fahéj illata van.Már nagyon kíváncsi vagyok milyenek lettek, de még várok had érlelődjenek addigra úgyis megjön az a zsebsárkány!:D
Sziasztok.
Azt hiszem ide való a kérdésem, ugyanis olyat szeretnék csinálni, hogy van jelenleg cigarettadohányom, és mivel nemtudom elszívni mert nincs hozzá se cigipapirom, és hüvelyek is elfogytak, ezért gondoltam lehetséges ezt a dohány ízt megtartani és kipróbálni vizipipában. glicerinem van, mit érdemes még hozzáadni? esetleg méz? bár az elronthatja az ízt szerintem.
Ajánlom az Elements eljárást, egész jó dohány lesz belőle a vízipipába.
elements-vizipipa-dohany-t924.html?hilit=elements
Ha nem tudsz hozzájutni akkor dohányfrissítőt keverj hozzá, ha az sincs rumot keverj( jó aromásat-Stroh, vagy rumesszenciát ,legjobb mindkettőből ) kész a tengerész dohány
hát de annak sem lesz már dohány íze.:)
kipróbáltam most sima glicerinnel, hát olyan nagyon semmi íze van..:/
másom nincs itthon glicerinen kívül, ha lenne akkor rágyujtanék, nem próbálkoznék ezzel.:) de asszem az lesz a vége hogy valami rendes dohányt tömök.
Hali!
Nahát!Ma kipattant egy isteni szikra fejemből(de szerencsére nem gyújtott fel semmit:D) hogy mi lenne ha a kávébabot összekeverném glicerinnel és elszívnám.Úgy is lett.Gyorsan kevertem egy marékkal, de arra lettem figyelmes hogy nem issza be a glicerint a bab.Nyomtam hozzá még egy csipetnyi őrölt kévét hogy picit sűrűbb legyen meg egy csepp mézet.Gyorsan meg is tömtem a kerámiát, izzítottam és már 2.-ik szívásra jött a nagy füst és meglepően finom/persze nem annyira mint egy gyári dohány/ volt számomra,bár lehet legközelebb több mézet fogok hozzákeverni.Az utóíze kesernyés igazi kávé íz volt, a füst illata is finom kávés.Ajánlom figyelmetekbe.Nekem bejött ez a szívnivaló:D
Üdv!
Megcsináltam egész jó lett kösz a receptet gyapika 😀
Nahát!Ma kipattant egy isteni szikra fejemből(de szerencsére nem gyújtott fel semmit:D) hogy mi lenne ha a kávébabot összekeverném glicerinnel és elszívnám.Úgy is lett.Gyorsan kevertem egy marékkal, de arra lettem figyelmes hogy nem issza be a glicerint a bab.Nyomtam hozzá még egy csipetnyi őrölt kévét hogy picit sűrűbb legyen meg egy csepp mézet.Gyorsan meg is tömtem a kerámiát, izzítottam és már 2.-ik szívásra jött a nagy füst és meglepően finom/persze nem annyira mint egy gyári dohány/ volt számomra,bár lehet legközelebb több mézet fogok hozzákeverni.Az utóíze kesernyés igazi kávé íz volt, a füst illata is finom kávés.Ajánlom figyelmetekbe.Nekem bejött ez a szívnivaló:D
Üdv!
Kösz, ezt én is kipróbálom! 😀
Érdemes nagyon adja 😀
Én azt hallottam, hogy a burley dohány sokan jobban veszi fel az aromát mint a virginai, most ezt végülis a cigarettára mondták, de hátha a vízipipa aromára is igaz. Csak sajnos nem értek a dohányhoz, és nem tudom megkülönböztetni a burleyt a virginiaitól. Nem tudom, hogy letörték-e már az összes dohányt, de a környéken van egy pár föld, és az jutott eszembe, hogy szedni kellene ebből a fajtából pár dohánylevelet, kiszárítani, felaprítani nagyobb darabokra. Kimosni, majd ízesíteni. Annyit tudok a burley dohányról még, hogy ehhez nem kell szárítógép mint a virginiaihoz. Ötletnek nem rossz szerintem, holnap felülök a motorra és szétnézek a földek környékén.
A virginiainál igazándiból majdnemhogy az összes dohányfajta jobban veszi fel a nedvességet.Még csak tájékozódom, de pl. a pipadohányoknál is az aromásakat főként burleyből készítik(persze lehet benne virginia is)
Ezt eddig nem tudtam, csak azt, hogy a burley jobban aromásítható. Viszont itthon csak a virginiait és a burleyt termesztik. Vagyis a burleyt már az EU-ban beakarják tiltani, elég nagy balhé van most körülötte. Mindenestre megpróbálkozok vele ha találok még a földeken.
Nem értem ,hogy miért akarják betiltani…Európában, pl Hollandiában vannak hatalmas pipadohánygyártók, akik eléggé sok burleyt használnak…Gyakorlatilag az az aromás tabakot szívó pipások végkora lenne.
Le kell szokni az aromatikról. Egy tömet natúr, tiszta, édes Virginiától viszont semmi nem jobb. Tehát nélkülözhető lenne a burley, ha muszáj lenne.
Van olyan ismerősöm aki csak kifejezetten aromás dohányt szív cigibe, szóval ő tölti magának és csak vaníliásat szív, a natúr dohányt nem. A másik az, hogy ezzel rengeteg vállalkozás menne tönkre, ugyanis a virginiai dohánynál előírás a szabványos szárítópajták, ami több 10 millió Ft-os berendezések. Meg ez a dohány alapból mesterségesen szárítható, és igen a pipásoknak lesz ez nagyobb érvágás. Én is próbáltam már a sima pipát, és az aromás dohány sokkal jobban bejött mint a natur. Na de ezt a témát itt befejeztem, mert már átment OFF-ba. Elnéztem ma egy földre, viszont ott már letörték a dohányt, nem tudtam hozni. 🙁
A hazaiakat kivéve a pipadohányok zöme Európán kívülről jön be
Egyből mindenki aromatikkal kezd, aztán átpártol a natúrabbak világába. Én is így tettem. Sokkal jobb és édesebb és természetesebb, mint egy kémiai varázslattal körbelocsolt valami. Sima pipa? Az mi? Van pipa és vízipipa.
Csak hogy ON is legyen, pár hónapja készítettem bon bon meggy ízű vízipipadohányt. Fotót is raktam be. Azóta is érik. A napokban kipróbálom. Illata az valami hihetetlen finom és állagára sincs panasz. Nagyon nem próbálkozik senki házi vízipipadohánnyal mostanában.
Nem is csoda, hiszen megjelentek az instant dohányok, amikkel otthoni körülmények között a gyáriakhoz hasonló eredményeket lehet elérni. Mivel az Elements és Bisan ízesítők ízskálája (pláne, ha kevered) színte végtelen, semmi értelme nincs már annak, hogy kétes végeredmény mellett otthon keverjünk be különböző pipadohányokat mézzel, glicerinnel és különböző boltban kapható aromákkal. A hónapban a boltok polcaira kerülő Elements Ready és Ready Strong szárazdohányokkal pedig színte lehetetlen lesz elrontani a dolgot, így még könnyebbé válik mindenki számára a saját, több ízesítő keveréséből létrehozható egyéni íz elkészítése.
Én próbálkozok Monster (energiaital) ízesítésű dohánnyal, de amíg nem tesztelem addig nem is írom ki ide 😀
Moldy írta hogy csinált boros dohányt, úgyhogy én is megpróbáltam. Valamilyen olasz bort találtam itthon, azzal próbálkoztam. Az arányokat nem tudom már, mert egy hónapja csináltam. Kék LD dohányt használtam, amit kimostam.
1 hónap érlelés után tömtem, és hatalmas füst, de kevés íz. =/ szóval próbálkozni kell. 🙂
Boros dohányhoz nagyon tömény ízű bor kell hogy valamennyit visszaadjon ,Tokaji asszú ami megfelel ,csak nagyon drága.Sokféle dohányt lehet csinálni csak nagyon koncentrált aroma kell hozzá.Házilag meglehet jobbat is csinálni mint a híres márkák ha több és minőségi aromát teszel bele.A cégek közép utat választják mert másképp nagyon drágára sikerül.
Következő linken lehet látni aroma árakat:
Nah most kötekedj. 😛 Amúgyis csak a félreértések elkerülése érdekében hagsúlyoztam ki így, hogy mivel vízipipás fórumban vagyunk és sokan írjuk itt a vízipipát is pipának. 😀
Amúgy nagy hülyeség lenne a bort cukorral besüríteni és úgy használni aromaként? A “szörny” energiaitalban tényleg az a jó, hogy cukrosabb, édesebb az átlagnál és ezért talán jobban is lehet érezni a házilag készített dohányokon. 🙂
Én a “szörnyet” is lefőzöm, minnél sűrűbb annál jobb. 🙂 csak most meg elfogyott a glicerin, el kell majd menni patikába.
én már nyár közepe óta csinálgatom a házidohányokat glicerinből és italporból meg mosott cigidohányból és hát egész jókat lehet belőlük kreálni.(ezért már egyszer megmondták páran a magukét hogy italporból csinálom mert hogy az nagyon káros,akkor ha lefőzzük a monstert akkor ilyen szirupszerűséget kapsz ami ugyanaz mint az italpor csak az állaga más…)Van itthon most készen vegyesgyümis és kólás amit italporból csináltam és min kettő nagyon finom.A készítési folyamat pedig a következő:fogom a dohányt jól kimosom 2-3x kinyomkodom a vizet belőle belerakom szépen az előkészített edénybe, aztán a 100g-os glicerinben feloldom az italport és aztán rá a dohányra.Hagyom had érlelődjön és voilá kész is van a finom dohány.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.