A barackeleveles sztorira már korábban akartam reagálni, s most eleget is teszek neki. Srácok, csak óvatosan, mert lehet, hogy biodohány, meg mittomén…bár a ‘bio’ jelzőt nem teljesen értem…De nem igazán tanácsos. Főleg ha rendszeresen van permetezve, kártevőtlenítve a fa. Elég sok hosszútávú permetszer van, amik megmaradhatnak, és ha elbomlanak-teszemazt hő hatására, akkor nem tesznek túl jót a szervezetnek. Főleg a klórszármazékokról van szó…Ugyanis azt tudni kell ,hogy igen sok permetszer klórszármazék, régebben pedig főleg az arzénszármazékok domináltak, amik ugyancsak nem faszák…Az arzénvegyületek első generációs permetszerek, erős gyomormérgek, amelyek elpsztítják a kártevőket. A második generációsok szerves vegyületek, ide tartozik pl. a régen oly közkedvelt DDT is…de manapság is igen sok, pl. klórtartalmú vegyület van forgalomban…A harmadik generációsok különféle hormonhatású anyagok, amik az egyedfejlődés mechanizmusába avatkoznak be…itt ki tudja mire bomlanak el ezek…A fungicidek pedig a különféle rézvegyületek. Ezeket részint tapasztalatból írtam le(a családom mezőgazdasággal, azon belül burgonya, paprika és főleg baracktermeléssel foglalkozik) nektek, nem lenne jó, ha bárki megbetegedne. Sajnos a permetszerek alkalmazása ilyen veszélyeket is rejt magában.