Hát hogyha tesztelem majd írok róla hogy mi sült ki!
Most csak reménykedek hogy jó legyen!
Ebben a fórumban: Minden egyéb (dohányokról) Hozzászólás
Hát hogyha tesztelem majd írok róla hogy mi sült ki!
Most csak reménykedek hogy jó legyen!
Üdv ismét minden kedves Fórumozónak!
Azon gondolkoztam, hogy készítek saját dohányt. Elkezdtem az interneten turkálni találtam egyet s mást. Hosszú keresgélés után találtam egy receptet ami talán meggondolandó. Minden egyes receptben eszenciát, alkohol mentes, használnak melasszal és glicerinnel. Persze a mosott dohány sem maradhat ki belőle. Kicsiny hazánkban nem egyszerű eszenciát beszerezni. Nos a recept amit találtam, nem ötperces készítésű. Egy 50-100g dohány elkészítési ideje másfél nap.
Még nem tesztelt a dolog, így nem próbáltam ki, de véleményeket várnék a receptről.
A recept:
Hozzávalók: dohány, glicerin, méz illetve olyan gyümölcstea melyben nincs semmiféle teafű, csak gyümölcsdarabok.
Elkészítés:
1. Egy edényben vizet forralunk, majd a kiszemelt mennyiségű dohányt beletesszük, hagyjuk teaként ázni ebben a vízben 4-5 percig. Áztatás után leszűrjük kinyomkodjuk, majd innentől hideg vagy kevésbé langyos vízzel mossuk tovább a dohányt addig, míg majdnem tiszta legyen. Ez a folyamat a legrövidebb. Ha elkészült a mosott dohány egy konyharuhára terítsük ki majd szárítsuk meg. időnként keverjük át. A szárítás a dohány daraboltságától is függ.
2. A mosott, szárított dohányt egy edénybe tesszük, felforralunk némi vizet majd felöntjük ismét a dohányt. Ekkor a kiszemelt teát, ha filteres akkor filterestől, ha nem filteres akkor teatojásban beletesszük ebbe a dohányos főzetbe. Hagyjuk ázni 2-3 órán át. áztatás után ismét leszűrjük, s kiszárítjuk addig amíg majdnem teljesen ki nem szárad. Kissé maradjon nyirkos a dohány.
3. No most jön a java, a mosott-ízesített dohányt ismét egy edénybe tesszük, majd lassan adagolva mézet adunk hozzá, nagyon lassan. Kb. annyit míg kissé összeáll a keverék. De vigyázni kell, mert a méz megéghet, tehát ne sokat. Ekkor hozzáadjuk a glicerint is, ha kell. A glicerinnel is bánjunk csínján. Ha ezzel az egésszel megvagyunk, akkor ezt a keveréket, tegyük egy lezárható edénybe, mint pl. egy kisméretű ételhordó. Majd hagyjuk állni jó pár órán át, hűtőben, hogy felszívja a mézet és a glicerint a dohány.
4. Tömjünk meg kerámiánkat, s vízipipázzunk egyet.
No térjünk ki a mennyiségre:
Ha vágott dohányt veszel az 40g vagy 25g, előbbi 4féle utóbbi 2féle keverékre alkalmas.
Egy keverékhez, azaz kb 10-12,5g dohányhoz 1-5 filternyi tea lehet szükséges. Minél aromásabb, ízletesebb annál jobb a tea. Ha nem filteres teát veszel, akkor egy fél teatojásnyi felel meg kb 3 filternyi teának. A teatojást kicsit tovább kell áztatni. Ehhez szükséges 1-2 teáskanálnyi méz, s ennél kevesebb glicerin. Utóbbi azért szükséges, hogy nehogy megégjen a dohány.
Kísérletezni esetleg azzal lehetne, hogy a nem filteres gyümölcs teát hozzáadni az ízesítendő dohányhoz. Majd ezzel kiszárítani, s mézzel ill. glicerinnel meglocsolni.
Mindenkinek köszönöm az olvasást, véleményeket kérek, minél többet.
Üdv isti84 :intello:
Az eszencia lényege hogy rengeteg gyümölcsből csinálnak kevés és tömény koncentrátumot ,ami megfelelően izésít.A gyümölcs darabkák nem adnak elég hatást,sőt minimálisat sem.Kísérletekhez ajánlom az olyan izésítőket amit üdítő vagy fagylalt gyártásnál használnak.Nekem egész jó tapasztalatom van a FABBRI menta izésítővel.(olasz gyártmány,Magyarországon kapható )
Olyasvalamire gondolsz mint ami a BOLERO illetve a hasonló italporokban van?
Hello mindenkinek.
Én szoktam csinálni házi dohány ízesítőt és már adtam haveroknak is, mind azt mondta hogy jó volt nagy füst jó ízek.Én is Moldy megoldásához hajlom, a tömény szörpök nagyon jók ízesítőnek.
Ha valaki akarja leírom neki hogyan szoktam készíteni.Egyszerű, nem nagy ördöngősség.
Nem. A bolero az teljesen más. Moldy fagylalt aromára gondol.
Én szoktam csinálni házi dohány ízesítőt és már adtam haveroknak is, mind azt mondta hogy jó volt nagy füst jó ízek.Én is Moldy megoldásához hajlom, a tömény szörpök nagyon jók ízesítőnek.
Ha valaki akarja leírom neki hogyan szoktam készíteni.Egyszerű, nem nagy ördöngősség.
Írd! Ez a topik erre van 😀
Jolvan. 😀
Összetevők:glicerin,méz,aroma(szörp,fagylalt ízesítő,stb)
Először is én 3-4 teáskanálnyi glicerint, 2-3 tk. mézet és 3 tk. izesítőt (ezesetben rumaromát) szoktam összekeverni egy kisebb adaghoz.
A glicerin megyiségét ha növeljök több füstöt kaphatunk (de túlzásba se szabad esni vele).
Ha az ízt szeretnénk növelni több aromát kell beleönteni, én a rumos aromát nem sokat raktam bele de a pipázásnál jól kivehetővolt az íze és finom volt nagy füstöt is adott.
Elnézést azt még kihagytam hogy a keveréket minimum egy két órám át állni hagyni szoktam.
Szörp alatt mi értesz? Sima szörpöt? Illetve fagylalt ízesítőt honnan szerzel be?
Szörp alatt mi értesz? Sima szörpöt? Illetve fagylalt ízesítőt honnan szerzel be?
Szörp alatt a sima gyümölcs szörpöt értem amit vízzel kell felönteni.A fagylalt ízesítőt pedig valamilyen nagyobb áruházban lehet kapni szerintem én az Interspárba vettem egyszer.
Remélem érthetően elmagyaráztam :D.
Szerintem szörpből a sűrű a jó ha jól emlékszem Piroska a márkája annak ami már eléggé sűrű. (Még nem készítettem itthon dohányt ez csak elképzelés)
Ízesítőt a cukrászati nagykerek forgalmaznak.
Egyszerű. :google:
Magyarországon több gyár és rengeteg kereskedő van. Itt egy fővárosi bolt. Rugalmasak, kimérik az árut, akár 1decilitert is adnak, kérésre postáznak.
A termékek dohány keverékben történő alkalmazásáról nincs tapasztalatom.
Szervusztok !
Nem Ismétlés, hanem hibajavítás történt !
Mivel a kérdés szerinti topikba természetesen teljesen egyértelműen rossz helyre írtam, ezért ide átmásoltam !
Véleményetek szerint miért ízetlen a vízipipa dohányom ? ( Hommade dohányról beszélünk )
A dohány, melyről szó van egy 100 ml Elements Sweet Cherry+40 gramm mosott kombóból született…
( A dohányízesítő mennyei illata alapján talán kicsit túl sokat vártam ettől a vízipipa dohánytól )
Egy hónapja kevertem össze a két összetevőt, és naponta kevergettem, melaszban gazdag, megfelelő aprítottságú dohány született, melynek füstje hatalmas, de sajnos semmi íze nincs !
( Bár, könnyen lehet, hogy én rontottam el valamit… )
A szén, ami probléma lehet esetleg: nos kettő, vagy három fél Three kings 40 mm-es öngyulladós szenet használok !
Üdv: Oreyus
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani ,hogy mit tegyek a dohányba ha azt szeretném hogy savanyu legyen?
Én azt szeretem ha dohány kicsit savanykás.
A citromos ill. xtracitromos dohányfrissitötöl sem lesz savanyu. 🙂
A meggyes izesitö is csak brutális édes.
Ha valaki tud segitsen légyszi.
köszi
ui.: ha citronlét facsarok hozzá akkor sem lesz savanyubb.
Mivel frissítő , nem dohány ízesítésére használjuk 🙂
Dohány ízesítővel csináld …. 🙂
Bocsi !
Elirtam mert mindkettö Elements dohányizesitö és nem frissitö.
De akkor is szarok és nem is savanyu ráadásul az xtra citromnak valamiféle állott p.na szaga is van pedig 1 honapja vettem igaz a szaga akkor is olyan volt,és sajna a citromhoz semmi köze . Pedig xtra! 🙂 lol
Sajnos Elements-ből még nem sok ízt próbáltam , így nem tudok mondani ízt , hogy melyik lenne neked a jó . De Elements témába olvasgass , biztosan találsz valami ilyesmit . 🙂
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.