Pont most pöfékelek egy hennawy kétalmát almában, ahogy sambooka csinálta. Nekem bejön. Én két Cocobrico szénnel, 1 réteg aluval + gyűrűvel csinálom, és a szén a szélére tényleg jó megoldás. Rendben van a dolog… :hehe:
Üdv
sheeshamaster
2008. április 8. kedd-17:51,
Hozzászólás ID: #80970
Na en is bealltam a sorba 🙂 Megcsinaltam az almas “keramias” tomest. Tenyleg nagyon jo, kulonleges izt ad az egesznek 🙂 Barack – ketalma Al Waha dohany kevereket raktam bele, egy reteg alufoliaval. Egyetlen problemaja, hogy a dohany sokasaga miatt sok szenet igenyel 😀 Ennek kapcsan kerdeznem, hogy a cocobrico szen kb meddig eg? Mert a 33-as 3kings eleg gyorsan eleg :S A tartalyba pedig egy gyumolcsmix gyumolcslevet raktam, illetve egy nagy adag jeget 🙂 Mindenkinek csak ajanlani tudom, tenyleg nagyon jo! :p Ezzel amugy siekrult megcsinalnom a leghoszabb tomesemet is, ami kozel ket orat jelent 🙂
2008. április 9. szerda-16:24,
Hozzászólás ID: #80973
Na en is bealltam a sorba 🙂 Megcsinaltam az almas “keramias” tomest. Tenyleg nagyon jo, kulonleges izt ad az egesznek 🙂 Barack – ketalma Al Waha dohany kevereket raktam bele, egy reteg alufoliaval. Egyetlen problemaja, hogy a dohany sokasaga miatt sok szenet igenyel 😀 Ennek kapcsan kerdeznem, hogy a cocobrico szen kb meddig eg? Mert a 33-as 3kings eleg gyorsan eleg :S A tartalyba pedig egy gyumolcsmix gyumolcslevet raktam, illetve egy nagy adag jeget 🙂 Mindenkinek csak ajanlani tudom, tenyleg nagyon jo! :p Ezzel amugy siekrult megcsinalnom a leghoszabb tomesemet is, ami kozel ket orat jelent 🙂
minimum 40-es szén kell :cote:
2008. április 9. szerda-16:42,
Hozzászólás ID: #80974
Oszinten szolva ugy akartam megcsinalni, hogy nem tomom szinultig az almat es akkor nem kell gyuru, hanem a feszes alufolia tavoltartja a szenet a dohanytol, igy meg tobb helyem marad a szen szamara. Vegulis utolag belegondolva siman lehetett volna alugyurut rakni, mert a felulet igy is eleg nagy volt 🙂 Meg aztan amit kikevertem dohanyt pont csurig megtelitette az almat, szoval elkellett volna a gyuru normalis esetben, viszont hogy ki tudtam rakni a szelere a szenet ugy nem a dohanyt egette, hanem az alma peremen volt rajta, igy ez sem jelentett problemat 🙂 De amugy szerintem alugyurut mindig erdemes hasznalni, csak segit a tomesen, rontani nem ront rajta.
2008. április 9. szerda-17:34,
Hozzászólás ID: #80976
Igen, bár a Sambooka féle szenes módszert nagyban megnehezíti. Bár ahogy észrevettem, a körténél ő is használja a módszert, csak nem alugyűrűt teker, hanem széntartó konzollal oldja meg.
Üdv
sheeshamaster
2010. május 12. szerda-09:03,
Hozzászólás ID: #80977
Igen, a magasabb víztartalmú (és a baracknál lényegesen nagyobb) gyümölcsökből (görögdinnye, sárgadinnye, mangó, stb.) tartályt érdemesebb készíteni, de ez már egy másik topic.
2015. szeptember 24. csütörtök-10:38,
Hozzászólás ID: #80984
Pár napja kipróbáltam gyümölcsből kerámiát készíteni, ahogy úgy nevezett “HookahBoss” csinálja.
Én narancsot választottam ebben az esetben.
Mindent úgy csináltam ahogy a videóban van, kivéve, hogy én egy fém “dörzsiből” vágtam le egy darabot és azt tettem a középső lyukba, hogy ne essen le a dohány és fogpiszkálóval fogattam oda az alufóliát a gyümölcshöz.
Dohányt, Nakhla Mix Ice Lemont-t használtam és igyekeztem úgy elrendezni a narancsban, ahogy egy phunnel/ vortex kerámiába szokás (de a narancsot nem úgy alakítottam ki, csak a jobb légáramlat miatt rendeztem így).
A narancsból és a dohányból én is kinyomkodtam a levet/ melaszt (bár megjegyzem, a dohánynál nem igen akartam, de a videó alapján kíváncsi voltam milyen lesz) és grapefruit levet töltöttem jéggel teli víztartályba.
Alufóliából sima háztartásit használtam 2-szer félbehajtva, azaz 4 réteget.
Szenekből 4 egész kocka természetes szenet használtam, ha jól emlékszem Tom Cococha-t.
Az elején, ahogy ráhelyeztem a szeneket eléggé hallatszott, hogy pörkölődik a narancs és el is tartott egy darabig amíg abbahagyta, de az élményben nem befolyásolt semmit.
Ízvilágban egy kellemes citrusos mixet vártam, de csalódnom kellett.
A dohány ízén kívül csak egy kis kellemesen pirult narancsot lehetett érezni, de alig-alig.
A grapefruit lé annyit ért a tartályban, hogy elkezdett habosodni és felszökött a csőbe egy kicsi, de íze semmi nem volt a pipázás alatt.
A dohánynak viszont végig kellemes volt az aromája, finom, erős íze volt és jó sokáig bírta, igaz több is kellett a narancsba, mint egy miniphunnel-be.
Az, hogy kinyomkodtam a dohányból a melaszt, így nem okozott észrevehető változást.
Összességében megéri egyszer kipróbálni, de a látványon kívül különösebben nem dob semmit az élményen.
Ezt koktélbárokban tudnám inkább elképzelni, egy díszes gyümölcskerámia, egy díszes koktéllal, a hangulat biztos meglenne.