Al Fakher szőlővel meg cocbricoval hogy tudok nagyon tömény füstöt elérni??
Ebben a fórumban: Nem az igazi a füst (íz/mennyiség) Hozzászólás
Ebben a fórumban: Nem az igazi a füst (íz/mennyiség) Hozzászólás
Al Fakher szőlővel meg cocbricoval hogy tudok nagyon tömény füstöt elérni??
Egy normális vízipipával, kerámiával és szívócsővel? 🙂
Ez mióta probléma?Szerintem mehetett volna dumaládába is :contrac: .
illetve kérdés hogy friss e a dohány
Ha a SultanCenterben vetted, akkor biztos, hogy nem friss és lehet, hogy emiatt nincs olyan tömör füstje.
Hát énis szc-be vettem és tudom,hogy nem friss de mais tömtem egy isteni coctail flavourt és eszméletlen jó íze volt.Ha vortex vagy phunneled van akkor 3 fél cocobrico,ha sima kerámiád van akkor 2 fél bőven elég.
alex azért mondod hogy isteni mert még nem szivtál frisset
Ezt sajnos jó pár ember nem hiszi el. :S
Hogy jobb a friss… Én már egyszer leírtam hogy pl: a masah redbul nagyon gyenge.. alig van füstje…
Talán a Waha konzervesek még jók. De azok is elméletileg 2-3 évesek.
Na de off-ból legyen ON. Egy szó mint száz a füstön és az ízen látszódik hogy mennyire friss az a dohány (igaz ez márka és ízfüggő)
De mindenki tud viszonyítani szerintem.
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a tegnapi pipázás alkalmával valami ilyen módon csak nagyon jó füstöt értünk el viszont mivel íze nem volt egyiknek sem(!), így 5 dohányt is próbáltunk, ezekből 2 dohány előtte való este istenien szerepelt, de tegnap semmi….Rengeteg füst és semmi íz…A pipa teljesen tiszt, ki van suvickolva meg minden, próbáltuk alufóliával, meg konzollal is…ha valaki tudna egy tippet adni hogy mi lehet ez azt nagyom megköszönném:)
Jah és a kipróbált Dohányok
Al Waha – cherry
Al Masah – Red bull
Nakhla – alma, szőlő, kapucsino
Ezek közül a szőlőnek, meg az almának előtte való nap isteni füstje és íze volt.
Válaszotokat előre is köszönm szépen:)
Az Al Masah ha nem zárjegyes, akkor azért nem volt íze, mert ősrégi. Az Al Waha cherry esetében is elképzelhető ez a megoldás.
A kapucsínónak ha nem éreztétek az ízét, akkor ott már a nyelvetekkel lesz a baj. (Vagy nem kapott elég hőt, hiába volt nagy füst.)
Az a problémám, hogy a tegnapi pipázás alkalmával valami ilyen módon csak nagyon jó füstöt értünk el viszont mivel íze nem volt egyiknek sem(!), így 5 dohányt is próbáltunk, ezekből 2 dohány előtte való este istenien szerepelt, de tegnap semmi….Rengeteg füst és semmi íz…A pipa teljesen tiszt, ki van suvickolva meg minden, próbáltuk alufóliával, meg konzollal is…ha valaki tudna egy tippet adni hogy mi lehet ez azt nagyom megköszönném:)
Jah és a kipróbált Dohányok
Al Waha – cherry
Al Masah – Red bull
Nakhla – alma, szőlő, kapucsino
Ezek közül a szőlőnek, meg az almának előtte való nap isteni füstje és íze volt.
Válaszotokat előre is köszönm szépen:)
Arra mindenképp figyelj oda, hogy tömés előtt keverd át alaposan a dohányt, hogy egyenletes legyen az egész, ne csak a dohány egyik sarkából tömj, ha érted mire gondolok… ez is okozhatja azt, hogy egy korábban jó ízű dohány, máskor nem produkálja a várt eredményt.
Sziasztok,már máshova is írtam,és még mindig szar a pipám,és elképesztően felbassza az agyamat,már bocsánat,hogy ilyet mondok,de nagyon-nagyon idegesítő.Egyrészt nincs füstje,másrészt ha van is,az elképesztően kaparja a torkom.Mindent úgy csináltam ahogy írják a fórumokon,de nem,nem akarja az igazságot a pipám.MIT CSINÁÁLJAK????:S:S:S
Próbálkozni kell kis butus, próbálkozni kell! 🙂
Mindenki elkezdte valahol, van aki elölről, van aki hátulról! :hehe:
Amúgy viccet félretéve, nézz videókat, menj el pipás helyekre, pipás boltokba, ahol segítenek ennyi.
Próbáld úgy tömni hogy 6-7 mm maradjon a dohány és a fólia között.Sok kezdő túl tömi mert gondolja több lesz a füst meg az íz…melegtől van hogy egyes dohánylevél kiegyenesedik és ha közel van a fólia hozzá is ér és megég,és a füst kapar.Plusz hogy a fólia is lejjebb ereszkedik a hőtől. Aztán találd meg az optimális szén mennyiséget,kerámiától is függ.És nem kell a szenet középre tenni,kis kerámiához 2 a szélen,nagyhoz 3.
Vagy kezdésnek esetleg az alugyűrűs módszert javasolnám
Letépsz egy ~ 5cm széles alufóliadarabot, és csinálsz belőle “kígyót” 😀
aztán azt kör alakúra meghajlítod, hogy a kerámia szélén legyen végig a karika
Aztán erre mehet a kb. 4 réteg alu szépen kilyukasztgatva, jóféle szén és már jó is lesz
Remélem tudtam segíteni
szerk. meg egy jóféle dohány
Miért van az, hogy ugyan azzal a dohánnyal és szénnel, az én 80cm körüli pipám nem produkált olyan töménységű füstöt mint az Ő 40cm pipája. Annyi szemmel látható különbség volt akkor, hogy nála a vízbe éppen hogy belelógott a cső, szívásnál is érződött, hogy amikor bugyborékol a víz szintje alá megy, így kicsit könnyebb volt néha-néha szívni. Itthon azóta már párszor kipróbáltam Én is ilyen kicsi vízmennyiséggel, de akkor se volt tömörebb a füst. Neki elég pici kerámiája van, nekem egy nagyobb egyiptomi. Magyarázat? :intello:
Belső átmérők közti különbség, szívócső vastagsága közötti különbség
A nagyobb kerámia több hőt, több szenet kíván.
a pipa mérete nem túlságosan befolyásolja a füstmennyiséget!
a MÁRKA annál inkább!!!
Én még azt, se mondanám. A cső először is, aztán a kerámia s végül ,hogy márkás-e a pipa. De nem is a márka a fontos, hanem hogy nagy legyen a test belső átmérője, milliméterek is elképesztően sokat számítanak.
Mostanában azt vettem észre hogy akárhogy tömöm meg kevés füst jön. Lehetséges hogy sok rá a 2 réteg Vastag fólia? esetleg nem ad le annyi hőt a 3 Fél CB? Ja elfelejtettem megemlíteni az eszközt: KM kis tirmetál, HJ alien phunnel, Nammor Narbish cső.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.