Azt a k…va. Hát ez büntet. 😀
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Azt a k…va. Hát ez büntet. 😀
sikerült olyan információkkal gazdagodnom amiket eddig nem is tudtam ! :DDDDDDD A végére ott tartottam hogy lenyúzom az arcom a sok facepalmtól 😀
Tudnátok olyanban segíteni hogy nagyobb széntartó tálcát valahogy lehetne szerválni Top Mark pipára vagy csináltatni kell valamilyen úton-módon ?
Vagy Nefes Lotusz tálca XL méretben az eu-tól, avagy külföldről.
Nekem szállítással együtt megvolt 5500 Ft-ból Lengyelektől egy szép Kaya óriás tálca. 🙂 Igaz, ez csak menetes pipákhoz jó, de csak információnak – hasonlításnak mondtam.
Okés köszönöm ! 😀
Update#1: Megmértem a tálca belső körnél az átmérőt és az 55ceni ami 2,17inch a nefes tálcák pedig kisebbek szóval marad szerintem az egyedi készíttetés 😀
Sziasztok ! Sajnos ebben az évben nem tudok kimenni külföldre magamnak dohányt hozni szóval ha esetleg valakinek lenne eladó AF szőlőmenta,dinnyementa,eper ízű dohánya nagyobb kiszerelésben Debrecen környékén kérem írjon egy pmet 😀
Sziasztok!
Most olvastam nemrég egy cikket amely arról szólt ,hogy egy új európai uniós szabályozás miatt 2020 után nem lehet majd forgalomba hozni jellegzetes ízesítésű és alkotó elemeikben ízesítést tartalmazó dohány termékeket a cikk végén ugyan megjegyzik ,hogy többek között kivétel a pipadohány de nem említik ,hogy ez a vízipipa dohányra vagy a normál pipadohányra vonatkozik. Ti mit hallottatok erről mi a véleményetek? Lehet betiltják a vízipipa dohányokat is?
Csak a mentolos ízt tervezik betiltani tudtommal.
Bizony, be akarják tiltani az ízesített cigarettát és az e-liquideket (talán pont hogy csak a dohány és a mentol maradhatna) is, még pedig azzal az indokkal, hogy a gyerekek így kevésbé fognak élni velük. Jó vicc. A vízipipára nem tudom, hogy vonatkozik e, de akkor kb. a végét is jelentené. (nem elég nekünk a dohány ára ugye…) Komolyan mondom, ez az európai unió egy vicc. Nagyon durván el vagyunk maradva az USÁ-hoz képest…
Az e liquidnek mi köze ehhez az egészhez??
igazából szerintem kb semmi csak valakik nagyon okosak akartak lenni füst->káros->tiltsuk be címen egyébként azt hiszem azért mert az e-cigi a cigiről való leszokás miatt létezik csak az ízesítésekkel állítólag fordítva is elsülhet a dolog és ezt akarják megakadályozni az okosok csak ami elméletben jól hangzik az gyakorlatban érdekesen nézne ki megveszel egy komolyabb e-cigit költesz rá több tíz ezer ft-ot majd rászoksz a sima cigire aminek íze sincs nem csinálhatod akárhol stb stb ez így elég abszurd
Sheldon jól írja, azért akarják tiltani abból is az ízeket, hogy a kölkök ne szokjanak rá emiatt a rendes cigire. Annyit hozzátennék, hogy több tízezret se nagyon fog tudni senki költeni e-cigire, ugyanis azt is tervezik lekorlátozni, hogy milyen készülék lehet forgalomba. (bizonyos szabványoknak kell megfelelni, csak patronos készülékek lesznek, azt hogy újratöltögeted azt el lehet majd felejteni)
hurrá akkor ezek szerint az is drágább lesz meg a pipa dohányok is egyre drágábbak év végére ha így folytatjuk elérik hogy a white smoke is fel megy 1300-1400ft-ra lassan a nakhla mizo lesz annyi mint régebben az al-fakher volt
Nos. Az én tapasztalataim szerint (nem dohanyzom rendzseresen) e cigi utan sokkal rosszabb ize van a sima ciginek tehat nemhinnem h az e cigi miatt szoknának rá a kölkök a sima cigire.
Egyebkent az eu-s szabvány neve TPD. Nem tudom mit rövidit. A lényege annyi hogy csak olyan e cigi lehet forglomban ami folyásbiztos tehát nem te töltöd meg hanem patronokat vásárolsz bele. A patron kapacitása is meg van szabva. Ezzel a modszerrel nem hogy le fognak az emberek szokni a sima cigiröl az elektromos által hanem visszaszoknak a simára mert ellehetetlenitik az e cigit ezzel a huzással. És tegyük hozzá hogy a TPD szabványos e cigik mögött általában dohányoriások állnak akiknek az az érdeke hogy cigizz.
Vicc ez az egész ami megy aki egy kicsit is tájékozott a témában az láthatja hogy úgy próbálják csökkenteni a cigi népszerűségét hogy valahogy mégis növelik amig van szívják az emberek 10ből 1 mindig mindenképp lesz akire nem lehet hatni szóval szerintem hülyeség ennyire hülyének nézni az embereket és minden határon túl minden baromságot kitalálni akármit is változtatnak a cigivel kapcsolatban merem remélni hogy a pipa dohányokba nem nyúlnak bele még jobban elég az ára is főleg amilyen ütemben nő lassan elérjük a 2000ft/dobozonkénti árat al-fakher esetében és 1500ft/doboz árat nakhla esetén
Nos. Az én tapasztalataim szerint (nem dohanyzom rendzseresen) e cigi utan sokkal rosszabb ize van a sima ciginek tehat nemhinnem h az e cigi miatt szoknának rá a kölkök a sima cigire.
Egyebkent az eu-s szabvány neve TPD. Nem tudom mit rövidit. A lényege annyi hogy csak olyan e cigi lehet forglomban ami folyásbiztos tehát nem te töltöd meg hanem patronokat vásárolsz bele. A patron kapacitása is meg van szabva. Ezzel a modszerrel nem hogy le fognak az emberek szokni a sima cigiröl az elektromos által hanem visszaszoknak a simára mert ellehetetlenitik az e cigit ezzel a huzással. És tegyük hozzá hogy a TPD szabványos e cigik mögött általában dohányoriások állnak akiknek az az érdeke hogy cigizz.
Nem hát, ez csak az ürügy, hogy emiatt szoknának rá. 🙂
Vicc ez az egész ami megy aki egy kicsit is tájékozott a témában az láthatja hogy úgy próbálják csökkenteni a cigi népszerűségét hogy valahogy mégis növelik amig van szívják az emberek 10ből 1 mindig mindenképp lesz akire nem lehet hatni szóval szerintem hülyeség ennyire hülyének nézni az embereket és minden határon túl minden baromságot kitalálni akármit is változtatnak a cigivel kapcsolatban merem remélni hogy a pipa dohányokba nem nyúlnak bele még jobban elég az ára is főleg amilyen ütemben nő lassan elérjük a 2000ft/dobozonkénti árat al-fakher esetében és 1500ft/doboz árat nakhla esetén
Nemtudom, te hol vásárolsz de már elértük azt az árat 😀 (jó-jó nakhla 1450, de valahol vettem már 1490 ért is)
Nagyon király erősen idéző jelezve egyébként én nagy tételbe szoktam egyszerre több dobozzal nagyjából 2hónapra előre
BUÉK .!!!
[/url]
Bizony, Boldog, bő füstös új évet mindenkinek! 🙂
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség nem nagyon találtam témát a problémának ezért írom ide. nah szóval a probléma az lenne ,hogy vettem egy nakhla Mizo görögdinnye izű dohányt és frissen felbontva az első tömés hihetetlenül erős lett majdnem szívhatatlan olyan erős csak kis adagokban lehet nagyjából elszívni. Sahlar mini phunnelbe ment 4réteg házi alut használtam és 2db cocobrico szenet. Nem raktam bele valami sok dohányt de phunnel mod-al használtam. valami ötlet a további tömésekre? Nem lenne rossz dohány csak iszonyat erős.
En fellazitanám 1 kanál vodkaval a tömést ,kell varni hogy beszivja ,igy kevésbé ég és gyengébb is lesz.
Én az összes nakhlával és al fakherrel így voltam. Mindegyik böszme erős nekem, szédülés, hányinger, rossz közérzet volt mind után jó pár órán át. Én ezért le is mondtam róluk.
Al Fakher dohányoknál nem igazán van jobb, legalább is nálunk 🙂 Aki igazán régi pipás, az tudja, hogy kell az a pici dohány íz ami feldobja az élményt 🙂 Nem úgy mint a köveknél, vagy pasztáknál, hogy szívod szívod, a homlokod behorpad és semmi érzés, csak füst. A tradicionális dohány márkák pont ezért a legjobbak 🙂 Ilyen Serbetli vagy hasonló középkategóriás dohányok nálam szóba se jöhetnek. Ha dohányt veszek Al Fakher a minimum, azután már csak feljebb van 😉 pl: Tangiers, Starbuzz, Antalya, Fantasia, Hookahfina stb.
Én az al-fakhert túl árazottnak tartom már ez a mizo görögdinnye is 1590 volt arra is gondoltam már h esetleg túl friss és azért lehet ilyen erős talán egy kis szellőzés jót tesz neki vagy ami esetleg még gond lehet az a phunnel mod nagyon ritkán használom egészen pontosan ez volt a második alkalom és nem emlékszem már ,hogy mi volt de első mod-os tömésemnél is volt valami gond talán ott is erős volt benne de már nem emlékszem azért gondolom ,hogy a mod-os töméssel lehet a gond mert az előző mizo barack volt és semmi gond nem volt vele ahogy a málnával sem egyik sem volt ennyire erős, serbetli középkategória? a legjobb dohány minden rendben van vele ízetlen serbetlivel még nem volt dolgom de al-fakherrel már sajnos igen valamint kövezzetekmeg de al-waha és al-sultan még nagyon jók én is szívesen kiprobálnék itthon nem kapható külföldi márkákat csak sajnos nehéz a beszerzése és nincs is rá lehetőségem de egy starbuzz egy social smoke voltage vagy egy ultimate tobacco már nagyon izgatja a fantáziámat 😀
Én is Adamboy nézőpontján állok, régóta pipázok már és az itthon kapható legjobb dohány szerintem is az al-fakher, de szoktam mizo-t is venni mellette és nagyon könnyű észrevenni a különbséget, mert a mizo sokkal hamarabb megadja magát, az al-fakher tovább bírja íz és füst tekintetében is és szerintem is kell az a kis dohány íz mellé, ami hiányzik a ásványokból stb.
Az viszont tényleg igaz, hogy az al-fakhernél előfordulnak gyenge ízű dohányok.
Pont most vettem egy őszibarackosat, mert régen nagyon bejött ebből a márkából, de ennek a doboznak alig volt íze és még szavatossági dátum sem volt rajta és trafikos volt persze 1990-ért.
A guavás szintén eléggé ízetlen volt.
nekem nem az volt a bajom hogy nincs íze a mizo görögdinnyének vagy nincs dohányíze hanem az hogy túlságosan erős volt azóta már egyszer tettem vele egy próbát 8 réteg házi aluval és 3 cocobrico szénnel és semmi baja nem volt talán szellőzött kicsit vagy csak valamiért phunnel mod-al nagyon erős volt nem tudom mi lehetett a probléma minden esetre most már megoldódott és nagyon jó volt lehet írok róla egy pár soros szösszenetet
nekem nem az volt a bajom hogy nincs íze a mizo görögdinnyének vagy nincs dohányíze hanem az hogy túlságosan erős volt azóta már egyszer tettem vele egy próbát 8 réteg házi aluval és 3 cocobrico szénnel és semmi baja nem volt talán szellőzött kicsit vagy csak valamiért phunnel mod-al nagyon erős volt nem tudom mi lehetett a probléma minden esetre most már megoldódott és nagyon jó volt lehet írok róla egy pár soros szösszenetet
Igen ezzel is egyet tudok érteni, hogy nem kellemes, ha túlságosan szédítő a dohány, főleg, ha épp egyedül pipázik az ember.
Olyankor esetleg lassabban kell szívni, nagyobb pihenőkkel.
Velem is elő szokott fordulni, hogy szó szerint lezsibbad a pofám az Al Fakhertől is néha, pedig a Mizo szerintem kicsit még erősebb.
Ilyenkor vagy pihenek kicsit, vagy továbbadom, ha társaságban vagyok.
De enélkül meg nem lenne számomra vízipipa a vízipipa és ezért sem szeretem az ásványokat és társait, az olyan, mint az alkoholmentes sör és, ha sörözik az ember, akkor már csak rendeset igyon, de ez az én véleményem. 😀
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy Németországban hány éves kortól lehet vizipipadohányt vásárolni? Ugyanúgy 18 mint itthon nálunk? Ismerősöm megy ki és nagyon nagy balszerencsére az utazás időtartama alatt még pont nem csak utána fél héttel fogja hivatalosan betölteni a 18at. Amikor én Lengyelországban voltam kint akkor ott csak az évet nézték a pontos dátumot nem. A válaszokat előre is köszönöm.
A 18 az biztos minimum. De próbálkozni lehet. 🙂
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.