A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #95736
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade
    • Hozzászólás: 491
    James írta korábban:
    Azt a rohadt rabló mocskos ***** ********!!! Hol van még a 3 lépcsős adóemelés???

Ez még csak az első lépcső volt 😀 következőleg már 1590 lesz, majd 1990 XD

nyáron vki/vkik egy külföldi nagyobb rendelés, persze az első fizu után 😀

, Hozzászólás ID: #95737
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    hundarkblade írta korábban:
    James írta korábban:
    Azt a rohadt rabló mocskos ***** ********!!! Hol van még a 3 lépcsős adóemelés???

Nekem akkor is soknak tűnik, hogy első lépcsőben már 10 %-os emelés történt, amikor 3x 2,4 %-os emelésről lett volna szó… Akkor most mi van? :triste1:

, Hozzászólás ID: #95738
    vpaladin
    Felhasználó
    vpaladin
    • Hozzászólás: 370
    James írta korábban:
    hundarkblade írta korábban:

Nekem akkor is soknak tűnik, hogy első lépcsőben már 10 %-os emelés történt, amikor 3x 2,4 %-os emelésről lett volna szó… Akkor most mi van? :triste1:

Sajnos pénzéhesek az emberek. :pasdrole:

, Hozzászólás ID: #95739
    bones
    Felhasználó
    Bones
    • Hozzászólás: 139
    vpaladin írta korábban:
    Sajnos pénzéhesek az emberek. :pasdrole:

erre nem mondok semmit

, Hozzászólás ID: #95740
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

Max 1 hónap és megvan a tuti homemade dohány, a maszek Siazo és az otthoni dohánymentes dohány receptje……és közzéteszem :alcool1:

, Hozzászólás ID: #95741
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

Moldy mindig forral valamit a boszorkánykonyhájában, éljen soká 😀 Ha még tovább emelik az árakat, tényleg 18 év lesz a minimum korhatár, önálló kereset nélkül viszlát 😀

, Hozzászólás ID: #95742
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458
    moldy007 írta korábban:
    Max 1 hónap és megvan a tuti homemade dohány, a maszek Siazo és az otthoni dohánymentes dohány receptje……és közzéteszem :alcool1:

Ha sikerül, isten vagy! :amen:

, Hozzászólás ID: #95743
    szmark001
    Felhasználó
    szmark001
    • Hozzászólás: 343

(Nem találtam jobb témát, így hát itt teszem fel a kérdésem) Van egy 8cm átmérőjű, és 10cm magas henger alakú alumínium tömböm,és ebből szeretnék esztergáltatni alien mini phunnel alapján dohánytölcsért. az lenne a kérdésem, hogy jó ötletnek tartjátok-e hővezetés szempontjából, stb..(?) Válaszokat előre is köszönöm! 🙂

, Hozzászólás ID: #95744
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

szmark: Nem, mivel a fém másként vezeti a hőt.

, Hozzászólás ID: #95745
    bones
    Felhasználó
    Bones
    • Hozzászólás: 139
    moldy007 írta korábban:

Moldy te valami másik dimenzióból érkezett eszközkészítő szuper lény vagy? 😀

, Hozzászólás ID: #95746
    hookah231
    Felhasználó
    immobear
    • Hozzászólás: 458
    Bones írta korábban:
    moldy007 írta korábban:

Moldy te valami másik dimenzióból érkezett eszközkészítő szuper lény vagy? 😀

Gyanús!

, Hozzászólás ID: #95747
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631
    szmark001 írta korábban:
    (Nem találtam jobb témát, így hát itt teszem fel a kérdésem) Van egy 8cm átmérőjű, és 10cm magas henger alakú alumínium tömböm,és ebből szeretnék esztergáltatni alien mini phunnel alapján dohánytölcsért. az lenne a kérdésem, hogy jó ötletnek tartjátok-e hővezetés szempontjából, stb..(?) Válaszokat előre is köszönöm! 🙂

Szerintem sem túl jó ötlet..

Az alumínium túl jó hővezető, tömítésedet mindig elégetné, és a dohány is megégne sztem

Esztergálj egy mini-pipa testet belőle 😀

, Hozzászólás ID: #95748
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250
    moldy007 írta korábban:

Az nagyon jó!Már én is régóta kísérletezem, de nam nagyon jönnek össze az ízesítések.Te milyen ízesítőt használsz?Te saját magad készíted el?A herbál kukoricából lesz?Nekem eddig a fahéja házi dohány volt a best of.Egyszerűen mosott cigi dohány, glicerin és őrölt fahéj.Ezt összekevertem és voálá!Egy nagyon jó dohány.Viszont nekem még nem sikerült másmilyen ízűt csinálni ami még jó is volna.Remélem te több sikerrel jártál.Már nagyon várom azt az 1 hónapot!

Szerintem ezt folytathatjuk a házilag dohányt c. topicban.

, Hozzászólás ID: #95749
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

Origóról idézek:

Nyár végétől emelkedhet a cigaretta és a dohány jövedéki adója a kormány javaslata szerint, az emelés sokkal nagyobb lesz a vágott dohány, mint a cigaretta esetében. Az utóbbi években divatba jött a félkész és ezért kényelmetlenebb, de olcsóbb dohány a kész cigaretta rovására, az adóváltozás azonban várhatóan rontani fogja a dohány piaci pozícióit. A kormány szerint erre bevételi okokból van szükség, de az [origo] információi szerint nem kaszálhat nagyot a költségvetés a változással.Idén nyártól jövő júliusig három lépésben, összesen 28 százalékkal emelkedjen a fogyasztási – azaz vágott – dohány és 7 százalékkal a cigaretta jövedéki adója – ezt javasolja a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett, a parlamentnek egy hete benyújtott törvényjavaslat. Csak szerintem vonatkozik ez ránk is? Szerintem vágott dohánynak minősül a vp is. 28%. Köszönjük!

, Hozzászólás ID: #95750
    szmark001
    Felhasználó
    szmark001
    • Hozzászólás: 343
    Dice írta korábban:
    szmark001 írta korábban:

Szerintem sem túl jó ötlet..

Az alumínium túl jó hővezető, tömítésedet mindig elégetné, és a dohány is megégne sztem

Esztergálj egy mini-pipa testet belőle 😀

Az lesz! 😀 QT magasítót fogok csináltatni, és olyan lesz a formája, mint a QT teste , vagy hasonló.. aztán egy kis polír, stb.. Majd tolok fel képet,ha kész lesz! 😉

, Hozzászólás ID: #95751
    james
    Felhasználó
    James
    Nick írta korábban:
    Origóról idézek:

Nyár végétől emelkedhet a cigaretta és a dohány jövedéki adója a kormány javaslata szerint, az emelés sokkal nagyobb lesz a vágott dohány, mint a cigaretta esetében. Az utóbbi években divatba jött a félkész és ezért kényelmetlenebb, de olcsóbb dohány a kész cigaretta rovására, az adóváltozás azonban várhatóan rontani fogja a dohány piaci pozícióit. A kormány szerint erre bevételi okokból van szükség, de az [origo] információi szerint nem kaszálhat nagyot a költségvetés a változással.Idén nyártól jövő júliusig három lépésben, összesen 28 százalékkal emelkedjen a fogyasztási – azaz vágott – dohány és 7 százalékkal a cigaretta jövedéki adója – ezt javasolja a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett, a parlamentnek egy hete benyújtott törvényjavaslat. Csak szerintem vonatkozik ez ránk is? Szerintem vágott dohánynak minősül a vp is. 28%. Köszönjük!

Én az indexen meg korábban azt olvastam, hogy a 7 %-os cigaretta adót három 2,4 %-os emelkedéssel vezetik. Amúgy meg a vízipipa egyéb fogyasztási dohánytermékként van megnevezve az adójegyen úgy mint a pipadohány. A vágott cigaretta dohány meg szimplán cigaretta adójegyet kap tudtommal. Én szerintem okosabb lenne ha a dohánytermékeket károsságuk szerint adóztatnák meg. Az alacsony nikotin és kátrány tartalmú cigaretták alacsonyabb jövedéki adót kaphatnának, köztük a vízipipadohány is. Ez jó ötlet lenne ha a vízipipát nem minősítenék minden tudományos bizonyíték nélkül károsabbnak a cigarettánál. Szóval teljesen mindegy, cseberből vederbe kerülnénk, és mint olvashattuk nem az emberek egészsége a cél, hanem a bevétel.

, Hozzászólás ID: #95752
    saiid
    Felhasználó
    Saiid
    • Hozzászólás: 488

Meg merem kockáztatni hogy 2-3 év és 2000-3000 forint körül lesznek az 50grammos dohányok :nono: (Remélem nem lesz igazam)

, Hozzászólás ID: #95753
    james
    Felhasználó
    James
    Saiid írta korábban:
    Meg merem kockáztatni hogy 2-3 év és 2000-3000 forint körül lesznek az 50grammos dohányok :nono: (Remélem nem lesz igazam)

Sajnos nem mondtál ezzel lehetetlent. A kormány egészségügyi politikája sajnos most csak abból áll, hogy adóztassunk meg mindent, és akkor nem veszik az emberek. Lásd dohányáremelés, hamburgeradó ami végülis majdnem egy általános élelmiszerár emelkedés lesz mert szinte minden hétköznapi kész élelmiszerre fog vonatkozni. Nem politizálni akarok, se bírálni a kormányt, csak arról van szó, hogy emelkednek az árak a fizetésekkel szemben, és egy kisember, aki eddig élt a hobbijának (pl. vízipipa), vagy örömét lelte a kedvenc gyorsételében, üdítőjében, annak nagyon vissza kell majd fognia magát. Az életszínvonal elég alacsony hazánkban, és ezzel csak csökkenni fog, mert az emberek még az élvezeti cikkek használatában is korlátozva lesznek a magas árak miatt. Véleményem szerint nem az étkezésünk a felelős teljes mértékben az egészségtelen az életmódért. Úgyhogy, lehet majd készülhetünk a külföldi rendelésekre. :triste1: Kiegészíteném azzal, hogy majd főzzünk pálinkát, az adómentes. :hehe:

, Hozzászólás ID: #95754
    duayne
    Felhasználó
    Duayne
    • Hozzászólás: 160

Ki akartam próbálni a Mya Qt-t a saját csövével, erre egy egész kis pókcsalád menekült ki belőle…

, Hozzászólás ID: #95755
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

Hehe, nekem is jó ideje csak pihen a Mya alap csöve. 🙂 Nálam is meg kéne nézni a bérlőket, bár lehet egyből öblítéssel lesz kilakoltatás. 😀

, Hozzászólás ID: #95756
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    vpaladin írta korábban:
    Porcikának eltört a lába.:( Szóval nem biztos, hogy tud jönni.

Jobbulást Porcika! 😉

, Hozzászólás ID: #95757
    djreplay
    Felhasználó
    djreplay
    • Hozzászólás: 385

Szerintetek érdemes valamit keverni az alábbi dohányok közül:El Basha Caphucino, Kardamon, El Nakhla Kávé, Al Waha 2 Alma, Guava(ez önmagába nem nyerte el tetszésemet), és Sárgadinnye ? Elöre is köszönöm a válaszokat 🙂

, Hozzászólás ID: #95758
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    djreplay írta korábban:
    Szerintetek érdemes valamit keverni az alábbi dohányok közül:El Basha Caphucino, Kardamon, El Nakhla Kávé, Al Waha 2 Alma, Guava(ez önmagába nem nyerte el tetszésemet), és Sárgadinnye ? Elöre is köszönöm a válaszokat 🙂

Karadmonos kávé létezik. Egy próbát megér

, Hozzászólás ID: #95759
    swix
    Felhasználó
    SwIX
    • Hozzászólás: 213
    Riccio írta korábban:
    djreplay írta korábban:

Kardamom+ 2alma kombinációban látok fantáziát. Én biztos kipróbálnám feltéve ha a waha 2 alma nincs lejárva mert akkor gyenge az íze és a kardamom teljesen elnyomja

, Hozzászólás ID: #95760
    djreplay
    Felhasználó
    djreplay
    • Hozzászólás: 385

Köszönöm a tippeket 🙂

, Hozzászólás ID: #95761
    dozer23
    Felhasználó
    dózer23
    • Hozzászólás: 1069

remélem valaki tud segiteni a probléma az internet sebességével van illetve a torrentekkel hogy eddig 6-800kb/s el kényelmesen letudta szedni egy kis belassulásért cserébe most viszont 5l0kb/s nél gyakorlatilag mintha lefagyna aztán 10perc múlva bedobja a kívánt oldalt van valami tipp amivel tudnám orvosolni?

, Hozzászólás ID: #95762
    shuro
    Felhasználó
    shuro
    • Hozzászólás: 2

Tegnap este Nakhla Mizo sárgabarackot szívtam.. Kaya Phunnel, 3 Bamboocha, 4 réteg alufólia.

Rettenetesen műanyag íze van.. Valamint a légfrissítőnk illatára hasonlít az íze.. Fűszerkés és műanyag, de illatra jó. Nektek is hasonló élményetek van ezzel?

, Hozzászólás ID: #95763
    tomka
    Felhasználó
    Tomka
    • Hozzászólás: 563
    dózer23 írta korábban:
    remélem valaki tud segiteni a probléma az internet sebességével van illetve a torrentekkel hogy eddig 6-800kb/s el kényelmesen letudta szedni egy kis belassulásért cserébe most viszont 5l0kb/s nél gyakorlatilag mintha lefagyna aztán 10perc múlva bedobja a kívánt oldalt van valami tipp amivel tudnám orvosolni?

Szia Törpi!

Nekünk is voltak hasonló problémák. Ilyenkor az a teendő hogy felhívod a szolgáltatót és megnézeted velük hogy minden rendben van-e a rendszerben. Ők tudják megmondani, hogy mi lehet a baj. Mert szerintem ez belső hiba lesz. 🙂

, Hozzászólás ID: #95764
    tomka
    Felhasználó
    Tomka
    • Hozzászólás: 563
    SwIX írta korábban:
    Riccio írta korábban:

Kardamom+ 2alma kombinációban látok fantáziát. Én biztos kipróbálnám feltéve ha a waha 2 alma nincs lejárva mert akkor gyenge az íze és a kardamom teljesen elnyomja

Tudtommal nem lehet kapni friss Waha dohányt szóval ez felejtős (szerintem).

A kardamom 2almáról azt kell hogy mondjam hogy nagyon finom!

Én Nakhla kardamomt és Fakher 2 almát szoktam bekeverni. Akikkel eddig kóstoltattam azoknak mind ízlett. Országos pipa találkozón is főként azt szívtam. 😛

Szóval bátran tudom azt ajánlani!

(Ha meg keversz akkor caphucinot keverd a kávéval és ha nagyon extrát akarsz akkor ehhez még szerezz mentát (talán még egy kis 2alma is mehet))

, Hozzászólás ID: #95765
    dozer23
    Felhasználó
    dózer23
    • Hozzászólás: 1069

sikeresen hazajöttem és ki merem jelenteni hogy per pill nincs annál nagyobb ajándék az élettől mint mikor kijöttem a koncert teremből a saját lábamon egy nkét lila folttal és egy vérző orral megúszva… ha zsákba hoztzak volna is ki akkor is azt mondom :Megérte!:)

30 bejegyzés megtekintése - 13,621-13,650 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.