Azt vettem észre, hogy mostanában eléggé negatív irányba mentek el itt a fórumon bizonyos szempontból a dolgok. Persze a hátterét is látom és meg is tudom érteni, hiszen én is sokszor érzek hasonlóan, de azért néha nem árt különbségeket tenni.
Amiről pedig beszélek, az nem más, mint amikor valaki esetleg rossz témába ír egy hozzászólást, vagy nem megfelelő helyen tesz fel egy kérdést. Sokszor látom azt, hogy ilyen esetben indokolatlanul ugranak neki valakinek. Hiszen azért van különbség, ha valaki pl. véletlenül nem találja meg a megfelelő témát és ezért rossz helyen kérdez, vagy hogy valaki rendszeresen tojik a net illetve a fórum etikettre és egyszerűen hanyagságból és lustaságból nem is foglalkozik azzal, hogy megkeresse az esetlegesen kapcsolódó témát. De megkérném azért azon tagokat, akik kicsit régebb óta vendégeskednek itt, hogy néha próbáljunk meg türelemmel lenni másokkal szemben és ne essünk nekik az első baki alkalmával. Meg lehet válaszolni a kérdést és mellette normális hangnemben felhívni a figyelmét arra, hogyha esetleg van már az adott dologgal kapcsolatosan konkrét topik. Senkinek nem esik jól, ha egy új közösségben egyből a fejét veszik 🙂
Ez most semmilyen konkrét esetre és nem konkrét személyekre vonatkozik természetesen, csak egy olyan dolog, amit már hosszabb ideje megfigyeltem és egyszerűen most fogalmazódott meg bennem.