A helyesírásra mindenkinek oda kellene figyelnie, de néha tényleg akaratlanul is ejt hibát az ember. Néha még azoknak is becsúszik aki átolvassa a hozzászólásait, és többször is átsiklik a szeme a hiba a felett. Nekem is vannak helyesírási hibáim, annak ellenére, hogy odafigyelek. Ezek a tévedések még a legjobbakkal is előfordulnak. Én például nem írok meg 1 perc alatt egy hozzászólást, mert a megfogalmazáson gondolkodnom kell. Sajnos olyan ember vagyok, aki nem tud “beszélni”. Ezt úgy értem, hogy nem mindig sikerül értelmesen megfogalmazott mondatokat kiejtenem a számon. Belegabalyodok a mondanivalómba, nem jutnak eszembe szavak hirtelen, stb. Ennek oka talán lehet, hogy zavarban vagyok, vagy csak nagyon gyorsan akarom mondani, nem tudom. Ez nálam inkább a beszédhelyzettől függ, hogy most baráttal, tanárral, idegenekkel beszélek. Persze ezt írásban könnyebben kilehet küszöbölni, mert van idő átgondolni, de az én esetem még nem is vészes, mert én próbálok tenni ellene. Viszont sokan vannak akik észre se veszik magukon, hogy fogalmazási problémái vannak. Ennek a problémának a gyökereit, meg már megint csak máshol kell keresni (oktatás, nevelés, hanyagság, stb.). A figyelmeztetésekkel meg egyetértek, lelki törést nem okoz az embernek. Ez nem egy nyelvész fórum. Nem kell 100 %-os helyesírónak lenni, hogy a fórum jó színvonala megmaradjon. Csak egy kicsit jobban oda kell figyelnünk. 🙂 (A Firefox például még ezt is megteszi helyettünk. 😛 )