Én ha minden igaz kaszinó buliba leszek póker viszki pipa lányok az hogy mennyi kedvem van hozzá hagyjuk… de jobb híján ezzel kell beérni..
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Én ha minden igaz kaszinó buliba leszek póker viszki pipa lányok az hogy mennyi kedvem van hozzá hagyjuk… de jobb híján ezzel kell beérni..
Igen, van.
Tudtommal a vízipipa “őse” keletről, Indiából, és esetleg a mai Thaiföldről ered, ahol minden féle gyógyfüveket,aromás fűszereket, és tudatmódosítókat is szívtak belőle.Egyes kutatók szerint már kínában is használták, jóval az arab világban történt elterjedése előtt. Tudtommal az ópiátok szívása onnan eredetezhető.
Az említett vidékeken manapság bong ként ismeretes az eszköz, és felhasználási módja a sok száz év alatt nem sokat változott.
Az általunk használt vízipipa szintén keleti hatás, de sokkal közelebbi. A mai Jemen,Szíria,Törökország közvetítésével és erős behatásával jutott el hozzánk, és természetesen az aromákkal dúsított dohány szívása is csak amerika felfedezése után válhatott valóra.
Az arab világban semmi kép nem használnak/tak/ tudatmódosító szereket, a vallási tiltások miatt.
Igen, van.
Tudtommal a vízipipa “őse” keletről, Indiából, és esetleg a mai Thaiföldről ered, ahol minden féle gyógyfüveket,aromás fűszereket, és tudatmódosítókat is szívtak belőle.Egyes kutatók szerint már kínában is használták, jóval az arab világban történt elterjedése előtt. Tudtommal az ópiátok szívása onnan eredetezhető.
Az említett vidékeken manapság bong ként ismeretes az eszköz, és felhasználási módja a sok száz év alatt nem sokat változott.
Az általunk használt vízipipa szintén keleti hatás, de sokkal közelebbi. A mai Jemen,Szíria,Törökország közvetítésével és erős behatásával jutott el hozzánk, és természetesen az aromákkal dúsított dohány szívása is csak amerika felfedezése után válhatott valóra.
Az arab világban semmi kép nem használnak/tak/ tudatmódosító szereket, a vallási tiltások miatt.
Megint okosodtam egy kicsit:) köszönöm
Nincs mit, ezért van a fórum! 🙂
Tudna valaki ajánlani nekem egy viszonylag olcsó természetes szenet begyújtó alkalmatosságot?:D Anno volt cfh 1000-esem de eladtam és most újra vissza szeretnék térni természetes szénre, mert minden aspektusból vizsgálva jobb 🙂 Nyertem egy Aladin szénizzítót, de Ő már két db coco coal kockától kinyúlt.. 😀 A lényeg az, hogy szúrólángos izzítóra gondolok ami viszonylag keveset fogyaszt.. Köszi előre is mindenkitől!
csatlakoznék,ha sikerülne olcsón találni(akár rendelni)
Praktikus áruház:
Ennyit találtam hirtelen. És még 1:
Nekünk ez a típus van, hibátlan már 2 éve!
én német oldalakat nézek,de ott valamiért a D.I.Y. es kerámiákért vannak oda.
Sok videóban láttam ezt a lyukasztási módszert:
Néha csak a szén alá tesznek lyukakat,néha körbe is tesznek egy párat…Én úgy tudom(és ez a tapasztalatom is),hogy a szenet körbe kell járatni,így a dohány egyenletesen elhasználódik mindenhol,Ill. megég,ha csak a szén alól kap levegőt.
Használta valaki ezt a módszert már?
Ma sikerült szereznem egy sötétkék színű bohemian tartályt. A képek telefonnal készültek!
Ezt a lukasztást valaki kitalálta ,egymástól nézték el,Ausztriába és Németországba elterjedt,de nem praktikus…..sőt ha a dohány kevés oxigént kap akkor megváltozik a folyamat kémiája, mérgező anyag keletkezhet.Valahol az elején leírtam az egész folyamatot.
Tudnátok nekem írni 5-6 olyan külföldi oldalt ami szálit Magyarországra és megbízható is. Lehetőleg olyan oldalt írjatok ahol kapható dohány mert legfőképp dohányt szeretnék rendelni. Előre is köszönöm 🙂
Webshopok (Európai) speciel kijelentik hogy dohányt nem szállítanak Magyarországra…..azért hogy elkerüljék a jövedéki vitákat.
Amcsiknál kell kis ismeretség ,miegymás …és akkor ráírják hogy ajándék….és a te felelősséged….
Pillanatokon belül fogok szívni vanília ízesitésü dohányt.A Sultan márka lesz,1 kocka Bamboocha-vl izzítva.Azér 1 kocka bamboocha,mer most egy alap kerámián fogom tesztelni.
na megirtam a coconaras tesztemet ( illetve annak szántam majd irtok véleményt hogy jó e) reggel egy kicsit alakot adok neki és közzéteszem a nagyérdemünek:) jó éjt fórum:)
– Starbuzz Christmas mix
– Starbuzz Citrus mix
– Starbuzz Blue Mist
– Elements Matured Whisky + Kávés + Vaníliás Princ Molasses
Milyenek voltak???
Te honnan szerzed a Starbuzzokat?Csere nem érdekel másra?Kíváncsi vagyok erre a Starbuzzra.. 😀
Mivel mindegyik Starbuzz-omból kevés van így nem nagyon cserélnék. Rokon hozta amúgy.
Srácok, lenne egy ötletem, Szilveszterkor próbáljunk minnél többen fennt lenni a fórumon. Így együtt tudnánk köszönteni az új évet. Mitszóltok hozzá?
Sziasztok!
Szilveszterkor nálaunk nagy parti lesz.
van 2 pipánk…
és az új év köszöntéséhez egy kis szeszt is be szeretnénk iktatni a pipázáshoz.
az egyiket borral, a másikat pálinkával szeretnénk “vegyíteni” 😀
Van 15-20 féle dohányunk… Többek között Mizo szőlő ( a fehérborhoz sztem jó lenne), PM barack, Mizo menta Nakhla kókusz AlSultan Cherry AlSultan Citrom…stb..
Miket javasoltok? 🙂 :rouge:
….
Elsőként azt mondaná, hogy a pálinkát inkább feles pohárba töltsétek. A boros még oké, de a pálinkásnak pocsék íze lesz + eléggé üthet.
A boroshoz valami szőlős dohányt érdemes tömni és úgy lesz nagyon karakteres. 🙂
….
Elsőként azt mondaná, hogy a pálinkát inkább feles pohárba töltsétek. A boros még oké, de a pálinkásnak pocsék íze lesz + eléggé üthet.
Köszönöm!
Már hallottam hogy pálinkával nem az igazi a pipa, mert elég rossz ize lesz de gondoltam azért megkérdezem ittis.:)
Borral meg mindenképpen kipróbáljuk… ha a nagyobb pipával szívjuk (aminek nagyobb a tartája)
akkor az ütősebb is lehet?
és amugy mennyire érződik a bor “ereje” ?
Mik a személyes tapasztalatok? 🙂
Köszönöm!
Már hallottam hogy pálinkával nem az igazi a pipa, mert elég rossz ize lesz de gondoltam azért megkérdezem ittis.:)
Borral meg mindenképpen kipróbáljuk… ha a nagyobb pipával szívjuk (aminek nagyobb a tartája)
és amugy mennyire érződik a bor “ereje” ?
Be lehet tőle szédülni, de igazából embere válogatja, hogy ki hogy reagál rá…
Van rá egy topik egyébként, ha jól emlékszem pár ember írt már oda borral kapcsolatban.
A pálinka nagyon elrontaná az élményt. Gondolok itt a dohány aromájának érezhetőségére. Bár 5-10 perc után teljesen mindegy lenne szerintem. :diable:
a páleszt, ahogyan syska is írta, inkább mellé, kicsi poharakban.
A bort is javaslom hígítva, kicsit spórolósabb is, és talán a zamata jobban érezhető lesz. Jól hűtsétek le a vizet és a bort is.Szerintem 2/3 bor, 1/3 víz arány jó lehet.
Köszönöm!
Már hallottam hogy pálinkával nem az igazi a pipa, mert elég rossz ize lesz de gondoltam azért megkérdezem itt is.:)
Borral meg mindenképpen kipróbáljuk… ha a nagyobb pipával szívjuk (aminek nagyobb a tartálya)
és amúgy mennyire érződik a bor “ereje” ?
Bor íze kellemesen átjön. Az arányoknál fele bor szerintem bőven elég. Amúgy meg minél több a bor, annál jobban ‘üthet’ az elején.
A helyesírásodra pedig kérlek figyelj egy kicsit jobban.
Köszönöm szépen!
Főnök! a chat már nem fog működni soha? :pleur3:
én is pont azt tekintettem meg, és mondom mi van, októberi üzenet a legutóbbi? 😀
Sajna egy ideje nem muxik, de syskának más fontosabb dolgai is voltak.Remélem hamarosan rendbe rakja!
Sziasztok.Ma vettem Mizo Cherryt és még van otthon Fakher Cherrym is.Ha ezt a kettőt összekeverem finomabb lesz?,mert a Fakher Cherry magába nagyon lágy és ahogy olvasom a Mizo erőteljesebb.Van valakinek esetleg tapasztalata?
Biztosan nem fogják elrontani egymást. Próba szerencse.
Nekem nagy tapasztalatom van ilyen téren,mindig csoportosítom az azonos ízeket ,sokkal szélesebb,gazdagabb az íz.Csak kis mennyiségeket érdemes megkeverni,mert ha lassan fogy ,idővel csökken az íz erőssége.( 2-3x -50gr OK, nem 3x 250gr….)
Sajna egy ideje nem muxik, de syskának más fontosabb dolgai is voltak.Remélem hamarosan rendbe rakja!
Ezt a chat-et leveszem most.
Amúgy lesz egy igen nagy átállás majd. Nem is kis dolgon szenvedek/dolgozok most. 🙂
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.