A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91716
    tomka
    Felhasználó
    Tomka
    • Hozzászólás: 563

Azta! Ha jól látom MrBocib hogy tiéd a 9600. hozzászólás 😀 😀

, Hozzászólás ID: #91717
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

De ennyire jól bírják az üveges kerámiák?

Legalább látják, hogy milyen koszos ha nem mossák ki. 😛

, Hozzászólás ID: #91718
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah
    • Hozzászólás: 209

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.A szomszédomnak van egy 82-es forgó vízipipája,és az egyik barátja aki glicerin-t adott neki ( 1dl-t ).Állítólag nagyobb füstje lesz,jobban lehet érezni az ízeket.Pont Naklah epressel tömte,és írta msn-en hogy szép nagy füstje van.Nos én hiszek neki de tőletek is megkérdezem.Télleg jobb íze lesz?Télleg nagyobb füstje lesz a glicerin 1-2 cseppes hatásától?

Ezeket használta a pipához:

-Naklah Tobacco epres,

-Sima kerámia,

-1-2 csepp glicerin

-180cm hosszú szívócső

-1 Db Belgian Chrooal 50mm öngyulladó szén.

, Hozzászólás ID: #91719
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Szia.

Van már téma, ami ezzel a kérdéskörrel foglalkozik, ott bővebben is olvashatsz a tapasztalatokról: glicerint-neki-t190.html

Röviden összefoglalva amúgy a glicerin a dohány felfrissítésére alkalmas, hogyha nagyon száraz lenne és a füst mértékét növeli. A túlzásba vitt adagolás viszont nem hogy javítaná, de inkább rontja az ízét a dohánynak, így ez kerülendő. Amikor glicerint vásároltok, figyeljetek oda, hogy szigorúan borax-mentes legyen. Személy szerint amúgy dohányok frissítésére is inkább előre kevert és vásárolható dohányfrissítőket használnék, ezekből kapható ízesített is, de sima natúr is. Ezek talán azért jobbak, mert nem csak glicerint tartalmaznak, hanem melasszal együtt alkotnak egy megfelelő keveréket, amely segítségével még jobb hatás érhető el.

, Hozzászólás ID: #91720
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

Köszi krampi 🙂

, Hozzászólás ID: #91721
    mrbocib
    Felhasználó
    MrBocib
    • Hozzászólás: 36

wow Tomka nekem ez felse tűnt..:O:D köszönöm hogy szóltál:)

, Hozzászólás ID: #91722
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

A sima glicerin nem dob szerintem az ízen egyáltalán, főleg a nakhlán nem!!

, Hozzászólás ID: #91723
    tomka
    Felhasználó
    Tomka
    MrBocib írta korábban:
    wow Tomka nekem ez felse tűnt..:O:D köszönöm hogy szóltál:)

Szóra se érdemes 😉 (de van benne igazság 😛 )

De én nem mernék üveg pipát venni így is féltem a tartályt meg a kerámiát nagyon :$

, Hozzászólás ID: #91724
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

A Nakhla izén télleg nem dobott!Voltam szomszédom barátjánál a pincében pipázni,rajtam kívül voltunk még 4 en, elvittük a 82 es forgót és ott szívtuk…ezek kerültek bele:

-Naklah epres

-Belga 40mm szén

-Glicerin

füstje nagyon nagy volt,szerintem még videót is készítettem…

5-10 perc elteltével megjött a 4 ik személy és hozott egy Al-Waha Mangó ízű dohányt…egyszer kijött a számból az hogy keverjük össze a 2-t,vegyesen bele is raktuk..megint glicerin,ize nem a mangó meg az eperre hasonlított hanem a sárgadinnyés rágógumiéra…El is szívtunk 2 adagot és jól aludtunk…;)

Nekem nagyon ízlett és ez a glicerin ennek még az izét is megfokozta…

, Hozzászólás ID: #91725
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    TamásAlMasah írta korábban:
    A Nakhla izén télleg nem dobott!Voltam szomszédom barátjánál a pincében pipázni,rajtam kívül voltunk még 4 en, elvittük a 82 es forgót és ott szívtuk…ezek kerültek bele:

-Naklah epres

-Belga 40mm szén

-Glicerin

füstje nagyon nagy volt,szerintem még videót is készítettem…

5-10 perc elteltével megjött a 4 ik személy és hozott egy Al-Waha Mangó ízű dohányt…egyszer kijött a számból az hogy keverjük össze a 2-t,vegyesen bele is raktuk..megint glicerin,ize nem a mangó meg az eperre hasonlított hanem a sárgadinnyés rágógumiéra…El is szívtunk 2 adagot és jól aludtunk…;)

Nekem nagyon ízlett és ez a glicerin ennek még az izét is megfokozta…

Szinte biztos, hogy nem a glicerin fokozta az ízét, az legfeljebb csökkenteni tudja.

Érdemes elolvasni a glicerin témát, a dohányfrissítés leginkább úgy javasolt, hogy alaposan kevergetve több napig állni hagyjuk a dohányt a glicerinben, nem pedig tömés előtt lefröccsintjük azt’ jólvan :).

, Hozzászólás ID: #91726
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

Akkor lehet hogy a 2 ik kisérletben a mangós kicsit megfokozta…deh mondom,füst az lényegesen nagyobb lett…nemszokott ekkora lenni.

, Hozzászólás ID: #91727
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

Van egy linkem amiben Győzike leánya(Virág(5)) pont vizipipázik…nos találtam mellé egy pár sztorit is…komolyan mondom ekkora hülyeséget még nem láttam..https://kender.blog.hu/2008/03/31/gyozik … e#comments

, Hozzászólás ID: #91728
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

Aki ezeket a hsz-eket végig olvassa, le is tudja szűrni a tanulságot.Akik írnak ott, nem sokkal vannak Győzi szintje felett.

Győziről csak annyit: megint nem csalódtam benne…..

, Hozzászólás ID: #91729
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

😀

, Hozzászólás ID: #91730
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

Amit sajnálok hogy ott is a Tomka becenevet használja valaki. :'(

, Hozzászólás ID: #91731
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

Hookah_by_made_of_technetium.gif

Remélem nem baj hogy betettem ezt a képet. 😛 :DD

, Hozzászólás ID: #91732
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Jó nagy tüdeje van a néninek 🙂

, Hozzászólás ID: #91733
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

jaja:P

Valaki vállalkozzon már kérem, hogy kideríti hogy meddig tudja kifújni a füstöt! 😛

, Hozzászólás ID: #91734
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    Tomka írta korábban:
    jaja:P

Valaki vállalkozzon már kérem, hogy kideríti hogy meddig tudja kifújni a füstöt! 😛

Ez könnyű. A kép tetejéig tudja kifújni a füstöt. 42.gif

, Hozzászólás ID: #91735
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

Erre számítottam Gergő!

Nem is Te lennél, ha ezt kihagytad volna… 35.gif

, Hozzászólás ID: #91736
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

😀 😀

Ajj szeretnék már egy pipa találkozót… :'(

, Hozzászólás ID: #91737
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    Nightwolf írta korábban:
    Hookah…Írtad, hogy más boltokban is árulják ezt a csövet, ami igazából nem olyan minőségi mint a Razan/Nammor. De ha van róla tapasztalatod kérlek oszd meg velünk, hogy milyen? Minősége, átmérője stb.

Igen, például mindegyikünk kedvenc boltjában is kapni, sokkal régebb óta. Tökéletesen úgy működik mint a Nammor vagy Razan, szóval semmiben nem látszik minőségi különbség, azonban külcsínre nem olyan szép szerintem, mint hasonlóan mosható társai. Két méretben van, ez a kisebb markolatú, azaz Razan/Nammor -al azonos méretű, és van a nagyobb markolatú, és valamivel hosszabb. (természetesen két különböző árban) Cserélhető itt is a fej, és ugyanúgy jó Razan/Nammor társaiba, még ami érdekes, hogy különböző színekben kapható, úgy mint sárga-kék-zöld-fekete és talán piros, de abban nem vagyok biztos. Tényleg úgy néz ki, ahogy szétvágták a képen, és ezt most azoknak akiket még érdekelt: Igen a ‘Sultan’ névre hallgató cső mosható. 🙂

, Hozzászólás ID: #91738
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

mielőtt megláttam volna ezt a “Szultán” csövet az előtt 1 nappal lettem kész a saját készítésű mosható csövemmel… (az a röhej hogy a szívófejen kívül nagyon hasonlít rá) 😀

Annyi hogy nem csicsás kék-fehér üveg szívója van hanem egyenlőre sziltoplasztikos vég :$

, Hozzászólás ID: #91739
    szultankincsei
    Felhasználó
    SzultánKincsei
    • Hozzászólás: 736

Ismeri valaki Hevesi Gyözö-t? Szk-ban találtunk diákigazolványát és bank kártyát. Ha valaki ismeri fórumból legyen szíves szóljon neki. Tudtámmal ö is fórum tag vagy legalább szokott olvasni fórumot.

, Hozzászólás ID: #91740
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

Én Rákerestem iwiwen és találtam egy Hevesi Győző-t…Nem tudom hogy ő az de ha gondoljátok akkor segítek és írok neki egy üzenetet.. 😀

, Hozzászólás ID: #91741
    shaam
    Felhasználó
    ShaaM
    • Hozzászólás: 787

Volt a mostani matematika OKTV-n valaki? (szakközép kategória) 🙂

, Hozzászólás ID: #91742
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

én…potyára 😀

, Hozzászólás ID: #91743
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    ShaaM írta korábban:
    Volt a mostani matematika OKTV-n valaki? (szakközép kategória) 🙂

Csomó haverom volt, de hamar végeztek mert semmit nem tudtak, szóval több mint valószínű, hogy nem jutottak tovább. 😀 Én az ilyenen nem is gondolkodok, hogy matek OKTV-n induljak, nem nekem való. 😀 Majd februárban megyek SZÉTV-re. 🙂

, Hozzászólás ID: #91744
    tamasalmasah
    Felhasználó
    TamásAlMasah

Sziasztok…

Lenne egy kis gondom.Voltam ma pipázni és eléggé kaparta a torkomat…Nemtudom milehetett a baja,átnéztem semmi gondot nemláttam.Prince Molasses alma volt a dohány és ThreeKing szén 33mm alufóliát rendesen ráraktam feszesem,lukak is rendben voltak…

Nemtudom mi lehetett a baja…

, Hozzászólás ID: #91745
    nightwolf
    Felhasználó
    Nightwolf
    • Hozzászólás: 1011

Én amikor öngyulladós szenet használtam, csináltam fóliából egy gyűrűt, azt megtapostam, hogy lapos legyen, azt rátettem a fóliára a kerámián, és arra tettem rá az izzó szenet annó.

Nekem sosem volt hogy kapart volna utána. Hőtartó amíg beindul a füst utána már nem kellett…

30 bejegyzés megtekintése - 9,601-9,630 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.