A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91686
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    Khalil írta korábban:
    Szevasztok, gondoltam csatlakozok és is! 🙂

Üdv a klubban! 9.gif

, Hozzászólás ID: #91687
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    Khalil írta korábban:

Üdv a fórumon és gratulálok, mint újdonsült KM tulajdonos! 13.gif

, Hozzászólás ID: #91688
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Khalil írta korábban:

Szia szeretettel üdvözlünk. A vásárlási beszámolód tetszett, és egyben gratulálok a KM-hez! Sok kellemes órát, és bő füstöt kívánok.

, Hozzászólás ID: #91689
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    gyapika írta korábban:
    Most olvasgatom a Wikipédián a vízipipa cikket és a legvégén a forrásnál szerepel a Vizipipafan.hu és a vizipipafórum.hu szóval ennek csakis örülni lehet.

Mivel igen csak benne van a munkám abba a szócikkbe. 😉

, Hozzászólás ID: #91690
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    • Hozzászólás: 331

Az lenne a kérdésem, hogy ti egy Mya Qt-t ajánlanátok vagy egy Aladin Minimi-t? Nagy a különbség a kettő között? A belső átmérő ugyanaz? És ár-érték arányban melyik szerintetek a jobb?

, Hozzászólás ID: #91691
    shaam
    Felhasználó
    ShaaM
    • Hozzászólás: 787

A QT szerintem valamivel jobb, mint a Minimi, bár ehhez az Aladin modellhez még nem volt szerencsém, de a QT-ben nem fogsz csalódni. 🙂

, Hozzászólás ID: #91692
    swix
    Felhasználó
    SwIX
    • Hozzászólás: 213

Szerintem a QT-nak szép a tartálya 😀 Csak jobban kell figyelni mennyi vizet tesz bele az ember mer nagyon alacsony a tartály és könnyen a szívócsőbe kerülhet a víz.

, Hozzászólás ID: #91693
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

Régen volt már 2006. szeptember amikor elkezdtem a középiskolát, de mégis úgy tűnik mintha csak pár hónap telt volna el azóta, pedig már az ötödik évet kezdtem el taposni. 🙂 Viszont a mai napon elérkeztünk a szalagavatómhoz! Amit az ünnepség és a bál után barátok társaságában némi alkohollal és vízipipával fogunk megünnepelni! 🙂 Kb. egy hónap kimaradás után jó lesz ismét élvezni a finom füstöt.

, Hozzászólás ID: #91694
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    James írta korábban:
    Régen volt már 2006. szeptember amikor elkezdtem a középiskolát, de mégis úgy tűnik mintha csak pár hónap telt volna el azóta, pedig már az ötödik évet kezdtem el taposni. 🙂 Viszont a mai napon elérkeztünk a szalagavatómhoz! Amit az ünnepség és a bál után barátok társaságában némi alkohollal és vízipipával fogunk megünnepelni! 🙂 Kb. egy hónap kimaradás után jó lesz ismét élvezni a finom füstöt.

Azért szalagavató után az ember nagyon berúg. 😀 Vigyázz majd a pipára és grat, a sikeres végzéshez.

, Hozzászólás ID: #91695
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    James írta korábban:

Gratula, tényleg nagyon hamar el tudnak telni a gimis évek:)

SwIX írta korábban:
    szerintem a QT-nak szép a tartája 😀 Csak jobban kell figyelni mennyi vizet tesz bele az ember mer nagyon alacsony a tartány és könnyen a szivócsöbe kerülhet a víz

Mi az a tartány? 37.gif

, Hozzászólás ID: #91696
    james
    Felhasználó
    James

Köszönöm! 🙂 Valóban hamar eltelt, főleg hogy én még plusz egy év nulladik nyelvi előkészítővel kezdtem és szakközépiskolába járok, szóval még jövőre maradok technikusi képzésen. Ezzel együtt már 6 év, de így is gyorsan eltelt. 🙂

, Hozzászólás ID: #91697
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

Hallottatok-e erről a Vas megyei katasztrófáról?És tényleg be bizonyosul, hogy az ember saját magát fogja elpusztítani és mindent amit bír.Kicsit ELGONDOLKODTATÓ.Milyen rossz lehet azoknak az embereknek akik ott éltek?Évtizedek munkája ment kárba.Én nem szeretném ezt átélni és remélem nem is fogom/fogjuk.

, Hozzászólás ID: #91698
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    gyapika írta korábban:
    Hallottatok-e erről a Vas megyei katasztrófáról?És tényleg be bizonyosul, hogy az ember saját magát fogja elpusztítani és mindent amit bír.Kicsit ELGONDOLKODTATÓ.Milyen rossz lehet azoknak az embereknek akik ott éltek?Évtizedek munkája ment kárba.Én nem szeretném ezt átélni és remélem nem is fogom/fogjuk.

BOCS most hallom hogy Veszprém megyében van ez a katasztrófa

, Hozzászólás ID: #91699
    djreplay
    Felhasználó
    djreplay
    • Hozzászólás: 385
    gerago írta korábban:
    Vagy az örök Hármas: Pia, Pipa, Pizza 37.gif Én ezt ajánlom. Esetleg pörkölt, ha nincs pizza. 1.gif

ezt elöbb utobb kiprobálom 😀 😀

, Hozzászólás ID: #91700
    wad
    Felhasználó
    wad
    • Hozzászólás: 284
    djreplay írta korábban:
    gerago írta korábban:
    Vagy az örök Hármas: Pia, Pipa, Pizza 37.gif Én ezt ajánlom. Esetleg pörkölt, ha nincs pizza. 1.gif

ezt elöbb utobb kiprobálom 😀 😀

ha bunkók akarunk lenni, akkor még egy szót fel lehet sorakoztatni a pia-pipa-pizza kombóhoz 😀

, Hozzászólás ID: #91701
    james
    Felhasználó
    James
    gyapika írta korábban:

Nem csak az embernek, hanem a természetnek, az élővilágnak hatalmas nagy katasztrófa. Természetesen ilyenkor a felelősök csak ujjal mutogatnak egymásra. Azt az iszaptárolót kb. 20 éve építették. Tökéletesen megvolt tervezve, építve. Lemerem fogadni, hogy ott az utóbbi években nem végeztek semmilyen karbantartási munkákat. A tavaszi nagy esőzés megnövelte a térfogatát az iszapnak, és az elhanyagolt tároló támfala nem bírta ezt a mennyiséget. Biztos vagyok benne, hogy a kutya nem nézett arra egy ideje, mert ez a repedés nem egyik percről a másikra keletkezett. Pár pénzspórolós, lusta embernek köszönhetünk egy több megyére kiterjedő ökológiai katasztrófát. Több milliárd forintos károk, talajcsere, tisztítás, és több év várakozás, míg nem regenerálódik (már ha tud) a terület. 🙁

A szalagavatóm pedig jól sikerült!!! A top10-es bulik között van, okosan történt minden, az alkohol és a vízipipa jól megfért egymás mellett. Valóban jól esett 1 hónap után újból finom Mizo rágó és Mizo dinnye dohányokat szívni. De már megint sikerült megfáznom… 30.gif 4.gif

, Hozzászólás ID: #91702
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

talaj viszonylag hamar regenerálódik, ez persze fajtánként változik de viszonylag nagy a pufferkapacitása. Talajcsere drága és nem mindenhol megoldható. A legnagyobb gond a vízzel való érintkezés. A cián mérgezés is mikor volt és kb most tartunk ott hogy az ökoszisztéma nagyjából helyre állt. De ennek akkora hírértéke volt hogy még itt is a kollégák ezzel a hírrel fogadtak. S ez higgyétek el csak a jéghegy csúcs ennél vannak rosszabb állapotban lévő vörösiszaptárolók. Mert inkább másra költi a pénzt mint egy normális tárolóra. Az újonnan létesítettek már nagyon biztonságosak, voltunk is megnézni egy párat. Ott mondták hogy rengeteg veszélyes lerakó mérgez mert nem megfelelőek.

, Hozzászólás ID: #91703
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415
    Rusee írta korábban:
    talaj viszonylag hamar regenerálódik, ez persze fajtánként változik de viszonylag nagy a pufferkapacitása. Talajcsere drága és nem mindenhol megoldható. A legnagyobb gond a vízzel való érintkezés. A cián mérgezés is mikor volt és kb most tartunk ott hogy az ökoszisztéma nagyjából helyre állt. De ennek akkora hírértéke volt hogy még itt is a kollégák ezzel a hírrel fogadtak. S ez higgyétek el csak a jéghegy csúcs ennél vannak rosszabb állapotban lévő vörösiszaptárolók. Mert inkább másra költi a pénzt mint egy normális tárolóra. Az újonnan létesítettek már nagyon biztonságosak, voltunk is megnézni egy párat. Ott mondták hogy rengeteg veszélyes lerakó mérgez mert nem megfelelőek.

A talajnak nem a pufferkapacitásával van igazából baj, az a kisebbik gond hogy lúgosodik. Viszont a víz az összes nehézfém-vegyületet bemossa a talajba, ami már nagyon nehezen kerül ki onnan hosszú időn keresztül, hacsak nem cserélik le a felső réteget. A bejutott nehézfémek pedig aztán bekerülnek a növényekbe, majd a fogyasztókba, és végül az emberekben halmozód(hat)nak fel, mindenféle mérgezést és egyéb galibát okozva. Ezzel nem ijesztgetni akarok, de sajnos fennáll a veszély.

, Hozzászólás ID: #91704
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika

Azért abba is bele lehetne gondolni ha Paksnál egy ilyesmi történik akkor dettó mint csernobil.Gondoljatok bele mekkora xar lesz az.Elvileg már most van valami galiba ott.

, Hozzászólás ID: #91705
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    MrBocib írta korábban:

Ez inkább komoly műszaki újítás, amúgy régen volt kint ez a videó, szerintem jó ötlet! 🙂

, Hozzászólás ID: #91706
    mrbocib
    Felhasználó
    MrBocib
    • Hozzászólás: 36

Elnézést nem tudtam, hogy kint volt már ez a videó..:) Nekem mindenesetre tetszik:)

, Hozzászólás ID: #91707
    james
    Felhasználó
    James

Igen nem is a talaj itt a legfőbb probléma, hanem a talajvíz… a talajvíznek áramlása van ami szépen szállítja a szennyeződést. Létezik több talajtiszítási forma, csak nem tudni, hogy most ennél mennyire lenne hatásos. Lényeg, hogy még a szakemberek se nagyon tudják, hogy most mit csináljanak. 🙁 Most kellene még a meglévő tárolókat megerősíteni.

, Hozzászólás ID: #91708
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    Radish írta korábban:
    Rusee írta korábban:

A talajnak nem a pufferkapacitásával van igazából baj, az a kisebbik gond hogy lúgosodik. Viszont a víz az összes nehézfém-vegyületet bemossa a talajba, ami már nagyon nehezen kerül ki onnan hosszú időn keresztül, hacsak nem cserélik le a felső réteget. A bejutott nehézfémek pedig aztán bekerülnek a növényekbe, majd a fogyasztókba, és végül az emberekben halmozód(hat)nak fel, mindenféle mérgezést és egyéb galibát okozva. Ezzel nem ijesztgetni akarok, de sajnos fennáll a veszély.

Voltunk a Taki-ba, s megnéztünk egy előadás-t a kisparcellás szántóföldi nehézfém eltávolításról. Azt hiszem 12 féle különböző nehézfémmel mérgezték meg direkt a talajt, s azt vizsgálták a szántóföldinövények hogyan viselkednek ilyen környezetben. A kísérlet megdöbbentő volt, egyes növények abszolút rezisztensek voltak ezekre a toxikus anyagokra. Voltak amelyek megpusztultak, olyan növényt például nem szabad termeszteni ilyen terepen.

A másik kísérlet a fitoremediációs kísérlet volt ahol azt vizsgázták melyik növények tudják a legjobban kivonni a nehézfémeket a talajból, így gyakorlatilag zöldfelületet növelsz amit tovább lehet hasznosítani és talajcsere nélkül oldod meg az ilyen katasztrófákat.

A baj azokkal a fémekkel van amelyek oldhatósága csak évek múlva fejtik ki a hatásukat. Benne van a veszély hogy, a láncba bekerül az ember de ennek mértéke kicsi. Nem érintkezel olyan növénnyel ami szennyezet és talajvízből sem kortyolgatsz. Szóval no para. A talaj és a talajvíz öntisztulni fog csak segítség kell neki.

A tüdőnk sokkal nagyobb veszélynek van kitéve mint ez a mostani nehézfém akkumuláció 6.gif

Nem elbagatelizálni akarom a helyzetet mivel egy hatalmas kiterjedésű ökoszisztéma gyakorlatilag megszűnt 🙁

, Hozzászólás ID: #91709
    radish
    Felhasználó
    Radish
    • Hozzászólás: 415

Érdekes, amit mondasz, és én sem gondolom, hogy ne lehetne megoldani a helyzetet, de nagyfokú odafigyelést, összefogást, és rengeteg energiát igényel bármelyik folyamat. Ha van egy konkrét terv, és hatékonyak a munkálatok, tényleg minimalizálni lehet az okozott kárt, de így is jó hosszú folyamat, amíg a következmények megszűnnek. Én persze drukkolok! Sajnos, akárhogy is, tényleg hatalmas mind az anyagi, mind a természeti kár. És ha ezt nagy nehezen ki is heverjük, felvethető az almásfüzitői tároló problémája, ahol még több ilyen gusztustalanság van, ha jól sejtem, bezárva egy majd’ 80 éves tárolóba, közvetlenül a Duna-parton. Elég egy nagyobb árvíz, és huss… Valami megoldás sürgősen kell!

, Hozzászólás ID: #91710
    rusee
    Felhasználó
    Rusee

pontosan ahogy írod. Remélem minél kevesebb ilyen eset fog előfordulni!!! S cselekedni kellene az illetékeseknek.

, Hozzászólás ID: #91711
    mrbocib
    Felhasználó
    MrBocib

https://www.youtube.com/user/ShishaForU# … KmoLjog8c8

Ebben a videóban igaz, hogy egy Starbuzz Sex on the beach dohányt tesztelnek, de engem a szívócső érdekelne.. Valaki tud erről valamit?? Valamint hogy a fogó részének az alján miért van egy gömb.. tudja valaki?:) kösz:.

, Hozzászólás ID: #91712
    szaffi
    Felhasználó
    Szaffi
    • Hozzászólás: 56
    MrBocib írta korábban:
    https://www.youtube.com/user/ShishaForU#p/u/15/lKmoLjog8c8

Ebben a videóban igaz, hogy egy Starbuzz Sex on the beach dohányt tesztelnek, de engem a szívócső érdekelne.. Valaki tud erről valamit?? Valamint hogy a fogó részének az alján miért van egy gömb.. tudja valaki?:) kösz:.

Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem homemade cső lehet.

, Hozzászólás ID: #91713
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Nem homemade a cső, Németországi webshopokban kapható olyan szívócső, mint ez is, hogy a két vége üvegből van. Ennek igazából csak esztétikai szerepe van. (Amúgy a videóban kb 1:45 környékén beszél is róla.)

, Hozzászólás ID: #91714
    mrbocib
    Felhasználó
    MrBocib
    krampi írta korábban:
    Nem homemade a cső, Németországi webshopokban kapható olyan szívócső, mint ez is, hogy a két vége üvegből van. Ennek igazából csak esztétikai szerepe van. (Amúgy a videóban kb 1:45 környékén beszél is róla.)

Köszönöm a válaszokat! Mindenestre érdekes.

, Hozzászólás ID: #91715
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

Németek és Osztrákok be vannak kattanva az üveg cuccokra , rengetegen használják a Egeglas hőálló üveg kerámiát, de van kinek egész pipája átlátszó…

30 bejegyzés megtekintése - 9,571-9,600 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.