A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91596
    tomka
    Felhasználó
    Tomka
    • Hozzászólás: 563

Sziasztok

Kicsit unatkozva elgondolkodtam, hogy valami világítást kéne szerelni a vízipipába.

De az túl egyszerű lenne, hogy ha csak ott világítana.

Ezért kitaláltam azt, hogy csak akkor világítson a vízipipa, ha éppen szívjuk.

A videó tudom nem a legjobb minőség (nem is látszódik rajta annyira a fény).

De ez a első teszt videóm ebbe a kis bütykölgetésben.Kissé megfázva és betegen, de elkészítettem. 😀

Jövő héten megveszem az alkatrészeket és akkor több fény lesz és erősebb is lesz. 🙂

(Ha valakit jobban érdekel a téma akkor egy komplett videót fogok csinálni arról, hogy hogyan kell elkészíteni ezt a fénycuccost) 🙂

Íme:

, Hozzászólás ID: #91597
    Géé
    Felhasználó
    Géé
    • Hozzászólás: 57
    Tomka írta korábban:
    Sziasztok

Kicsit unatkozva elgondolkodtam, hogy valami világítást kéne szerelni a vízipipába.

Szia!

Tudom, ez nem elektronikai fórum, de azért megkérdezném: hogyan/mivel érzékeled, amikor valaki beleszív a pipába?

, Hozzászólás ID: #91598
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

Most a működésére vagy kíváncsi vagy egy oltás akart lenni? 😀

Ha a működésére vagy kíváncsi akkor jövő héten elkészítem a videót, hogy hogyan kell megépíteni.

, Hozzászólás ID: #91599
    Géé
    Felhasználó
    Géé
    • Hozzászólás: 57
    Tomka írta korábban:
    Most a működésére vagy kíváncsi vagy egy oltás akart lenni? 😀

Ha a működésére vagy kíváncsi akkor jövő héten elkészítem a videót, hogy hogyan kell megépíteni.

Miért akartalak volna oltani? 19.gif

Csak gondoltam, két-három szóban elmondod a működés elvét, mivel megépíteni nem akarom, csak érdekel a dolog műszaki oldala..de végül is mindegy, akár várhatok a videóig is. 🙂

, Hozzászólás ID: #91600
    kotadina
    Felhasználó
    kotadina
    • Hozzászólás: 12
    krampi írta korábban:
    kotadina írta korábban:
    59.gif Köszi mindenkinek! Akkor az egyiptomi haverok elírtak valamit. 4.gif

Alufóliából hány réteg kell a Mashahoz? Kaptam a pipához ilyen lyukacsos alumínium lemezt, azon felül is kell alufólia?

Szia.

Ez igazából nem dohány, hanem tömési stílus függő, úgyhogy már inkább másik témába tartozik: hogyan-tomjek-trukkok-a-tomesehez-t73.html 🙂

Amúgy azt a lyukacsos alumínium lemezt szénkonzolnak hívják, de mint ahogy az emberek nagyobb többsége, mi sem ajánljuk a használatát. Inkább alufóliát használj, hogyha csak sima vékony van, akkor abból érdemes több réteget (2-4, ez egyéni preferencia és kísérletezés kérdése). Hogyha esetleg bármilyen egyéb kérdésed támadna a töméssel magával kapcsolatosan, akkor a fentebb linkelt témában nagy valószínűséggel megtalálod rá a választ, hogyha olvasgatsz, ha pedig nem leled, akkor tedd fel nyugodtan 🙂

Köszi a választ! 🙂 Még kezdő vagyok az oldalon, de igyekszem tanulni. 🙂 Itt van kitől szerencsére.

, Hozzászólás ID: #91601
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    kotadina írta korábban:
    Hű ez gyors volt.

Ezen 0,5 van eredetileg és az utólag ragasztott papíron van 0,05. Tehát akkor lehet általánosítani hogy a Masah dohányok mind mosottak vagyis 0,05 a nikotin? Csak azért érdekel mert amúgy nem dohányzom és nem a nikotin miatt szívnám/szívnánk.

Ajánlanám figyelmedbe a bisan illetve az elements ízesítőket. Mivel ezekhez natúr dohány jár, és mindenki tetszés szerint mossa őket, szvsz. így lehet a legkevésbé nikotinos dohányra szert tenni jelenleg :).

, Hozzászólás ID: #91602
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    • Hozzászólás: 331
    James írta korábban:
    50 g Mizo Görögdinnye

50 g Mizo Guava

5-ös történelem a dualizmusból 😀

Nekem 4-es Bioszból! 🙂

, Hozzászólás ID: #91603
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

Gratulálok! Én holnap írok környezetvédelemből a Zaj és rezgés elleni védekezés című témából (ez már a teljes témakör) szóval most éjszakázok egy jót… 🙂

, Hozzászólás ID: #91604
    tomka
    Felhasználó
    Tomka

Nekem csak egy műszaki védelmi vizsgát kellet tennem a suliba 🙁

Mint minden évben…

, Hozzászólás ID: #91605
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    mou írta korábban:
    …”(vagy a sárgadinnyés borotvahab illatát )”…

Meg sem merem kérdezni, honnan van sárgadinnyés borotvahab tapasztalatod és mire használod, ha használtad… 😀 😛

, Hozzászólás ID: #91606
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Borotvahabot, még ha ízesített is, nem hiszem, hogy kellemes dolog dekoratív hölgyek testéről nyalogatni. Az a tejszínhab, amire gondolsz, te kis hunszut! 😀

, Hozzászólás ID: #91607
    frici
    Felhasználó
    Frici
    • Hozzászólás: 630
    kotadina írta korábban:

Oké, értem. Én csak azért kérdeztem mert még nem szívtam és nem akarok megfulladni pipázás közben és csak ezért érdeklődöm, hogy melyik milyen. 1.gif

Egyéni tapasztalat alapján azt tudom javasolni, hogy a vízipipa dohányok csodálatos világát úgy fürkészd ki, hogy bátran belekóstolsz különböző márkák különböző ízeibe. Nem mindenkinek ugyan az a márka tetszik meg. Illetve azért is érdemes több márkát kipróbálni, mert mindegyikből vannak “favorit” ízek…ezek akár egyénileg is változhatnak.

És szerintem alá fölé rendelni márkákat egymásnak bizonyos szempontból felesleges…hiszen vannak tradícionálisabb jellegű dohányok (Nakhla) és new age is fellelhető a kínálatban…Nem kell 100%osan leírásokra hagyatkozni…kísérletezz!

, Hozzászólás ID: #91608
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92

Egy ideig hanyagolom a pipát szerintem kb. 1-2 hónapig. Az utóbbi időben kb. az 5-6. szívásnál elkezdett hányingerem lenni és ahogy egyre többet szívtam öklendeztem is. Nem tudom mi lehet a baj. Kb. 1-2 év után most jelentkezik ez először. Nem hiszem, hogy a tömést rontom el mindig, mert azért van már egy kis tapasztalatom, hogy 4-5-ször ne rontsam el egymás után. Szerintetek mi lehet a baj? Direkt ittam meg ettem előtte, és inni még közbe is ittam. Nagyon hasonlít a tünet arra ami Shaam-al volt.

, Hozzászólás ID: #91609
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    Zoli92 írta korábban:
    Egy ideig hanyagolom a pipát szerintem kb. 1-2 hónapig. Az utóbbi időben kb. az 5-6. szívásnál elkezdett hányingerem lenni és ahogy egyre többet szívtam öklendeztem is. Nem tudom mi lehet a baj. Kb. 1-2 év után most jelentkezik ez először. Nem hiszem, hogy a tömést rontom el mindig, mert azért van már egy kis tapasztalatom, hogy 4-5-ször ne rontsam el egymás után. Szerintetek mi lehet a baj? Direkt ittam meg ettem előtte, és inni még közbe is ittam. Nagyon hasonlít a tünet arra ami Shaam-al volt.

Volt olyan dohány, amelyiknél én is öklendeztem, mert annyira szar volt. És ez akkor történt, amikor egyedül pipáztam. Társaságba sose volt ilyen semmivel… 1.gif

, Hozzászólás ID: #91610
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    moldy007 írta korábban:
    Pár sárgaréz tárgy, nagyon jó lesznek a következő projekthez ….. 35.gif különleges pipa….steampunk stilusban…….ja és 2 tartályos lesz 51.gif

azonkívül hogy egyedi jó az valamire?

talán ha két csöves lenne akkor érteném

, Hozzászólás ID: #91611
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787
    webbie írta korábban:
    Zoli92 írta korábban:

Volt olyan dohány, amelyiknél én is öklendeztem, mert annyira ** (széklet) volt. És ez akkor történt, amikor egyedül pipáztam. Társaságba sose volt ilyen semmivel… 1.gif

Úristen, a cigi gyárak mérget csempésztek a dohányba, mind elpusztulunk :D:D:D

, Hozzászólás ID: #91612
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    Riccio írta korábban:
    moldy007 írta korábban:
    Pár sárgaréz tárgy, nagyon jó lesznek a következő projekthez ….. 35.gif különleges pipa….steampunk stilusban…….ja és 2 tartályos lesz 51.gif

azonkívül hogy egyedi jó az valamire?

talán ha két csöves lenne akkor érteném

Ha Moldy ötlete leveri nálad a biztosítékot, akkor nézd meg Madwolf készülő pipáját, ami hasonló stílusú lesz 😀

, Hozzászólás ID: #91613
    dozer23
    Felhasználó
    dózer23
    • Hozzászólás: 1069

azt a mindenit…… ez a túl töméses dolog teljesen más:)

, Hozzászólás ID: #91614
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

Kicsit túl sok lépcsős lesz az a pipa és ami még megnehezíti a szívást az a kis belső átmérőjű csatlakozó szerelvények .A jobboldali tartály az olyan mint amit én is használtam (csak az enyém jobban van beborítva külsőleg) meg fog még gyűlni a baja a kupak légmentes zárásával….

, Hozzászólás ID: #91615
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    moldy007 írta korábban:
    Kicsit túl sok lépcsős lesz az a pipa és ami még megnehezíti a szívást az a kis belső átmérőjű csatlakozó szerelvények .A jobboldali tartály az olyan mint amit én is használtam (csak az enyém jobban van beborítva külsőleg) meg fog még gyűlni a baja a kupak légmentes zárásával….

Mi van ha párhuzamosan köti a kicsiket? 🙂 Akkor könnyebb lesz a szívása. Nekem tetszik az elképzelés és a kivitelezés is. 😛

, Hozzászólás ID: #91616
    james
    Felhasználó
    James

Firefox használók! Ti betudtok lépni az oldalra? Nekem már napok óta csak akkor enged be ha az IE-t használom.

, Hozzászólás ID: #91617
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    James írta korábban:
    Firefox használók! Ti betudtok lépni az oldalra? Nekem már napok óta csak akkor enged be ha az IE-t használom.

Én azt használom és be tudok lépni. 17.gif

, Hozzászólás ID: #91618
    james
    Felhasználó
    James

Én már más verziót is telepítettem, frissítettem stb. Beírom a nicket, jelszót a következő oldalon írja, hogy Sikeresen beléptél! Visszaáll a kezdőlap, és nem vagyok bejelentkezve, mintha azonnal ki is lépne, vagy nem tudom. A vicces az, hogy alul az online felhasználók között ugyanúgy ott a nickem. Viszont a fórumot nem tudom használi csak IE böngészővel. Mindegy próbálkozok továbbra is, csak kiakartam deríteni, hogy a hiba másnál is jelentkezik-e.

, Hozzászólás ID: #91619
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska

A friss hsz-ek listája mellett, jobb oldalt. Kell egy ilyennek lennie a kezdőlapon: Sütik törlése. Arra kattints rá, majd utána próbálj belépni.

, Hozzászólás ID: #91620
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Igen, ilyen problémám nekem is volt és a sütik törlése megoldotta a dolgot.

, Hozzászólás ID: #91621
    james
    Felhasználó
    James

Köszi a segítséget, de így se működik. A fórumsütiket is töröltem, de még az összes sütit is. A Windows tűzfalra gyanakodtam még, mert amióta újraraktam nem volt kikapcsolva, de előtte azzal is működött szóval fogalmam sincs. Most letöröltem a Firefoxot teljesen, merthogy egy 4.0-ás béta verziót használtam. Visszaraktam a 3.6-ost de azzal sem működik. Az a vicces, hogy csak így hirtelen egyik napról a másikra nem működött. Tudtommal semmit nem telepítettem a gépre, és nem töröltem le. Na mindegy, majd lesz valami.

, Hozzászólás ID: #91622
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

Most a Bumerang.hu web tv 2 őn élő Tankcsapda koncert épület tetejéről… 35.gif

, Hozzászólás ID: #91623
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    DajDaj írta korábban:
    Most akkor végülis.. milyen pipákra jó, ha nem jó a QT-re sem? Nekem Basham van, arra a Kaya Phunnel tömítés nélkül ment rá csak.. kétlem, hogy rámenne a Genie Vortex. Viszont szeretnék venni egy kisebb pipát.. valami márkás max 40 centiset.. és akkor már úgy venném, hogy passzoljon rá a Genie 🙂

Ha kis pipát akarsz venni és olcsón akkor az aladin minimi-t ajánlom hogyha van rá egy kicsit több pénzed akkor már egy Mya Qt-t.

, Hozzászólás ID: #91624
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    • Hozzászólás: 173

Ezt sasoljátok:

https://amanita-design.net/samorost-1/

Úgy indul a dolog, hogy rá kell klikkelni a toronyra, aztán várjátok az eseményeket:)

Rögtön a második jelentben a vízipipás csávón végem volt:D

Amúgy igen jól el lehet játszani vele, csak kicsit gondolkodni kell:)

De a bal egérgombbal lehet vezérelni a játékot, mivel mindenre csak klikkelni kell.

Úgyis kitapasztaljátok:)

Jó szórakozást:D

, Hozzászólás ID: #91625
    shaam
    Felhasználó
    ShaaM
    • Hozzászólás: 787

a Kaya Tobacco vízipipa dohányról tud valaki valamit?

30 bejegyzés megtekintése - 9,481-9,510 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.