Mécses mod?
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Mécses mod?
Én azt sem tudom mi az a mod, hogy kell csinálni, mire való
A vortexet rendesen megtömhetem fóliával? Pl annyira, hogy kb annyi dohány menjen bele, mint a sima egyiptomi kerámiába?
Viszont biztos, hogy sok a 3 fél cb így, de ha csak 2őt használnék, akkor nem fedné le teljesen a vortexet, meg szerintem ugyanúgy megégne a tömés, csak akkor nem 3 szén alatt ég meg hanem a 2 szén alatti rész. Vagy rosszul gondolom?
Mécses mod?
A spórolás alatt azt értem, hogy a rendelkezésre álló helyet nem töljtük ki megfelelően dohánnyal.
Természetesen ha mod van a kerámiában, akkor ilyenkor a maradék hely a mérvadó.
A vortexet rendesen megtömhetem fóliával? Pl annyira, hogy kb annyi dohány menjen bele, mint a sima egyiptomi kerámiába?
Viszont biztos, hogy sok a 3 fél cb így, de ha csak 2őt használnék, akkor nem fedné le teljesen a vortexet, meg szerintem ugyanúgy megégne a tömés, csak akkor nem 3 szén alatt ég meg hanem a 2 szén alatti rész. Vagy rosszul gondolom?
Nem szoktam semmit sem kitömni fóliával, akkor már inkább ritkábban tömök, de a 2 szén nem feltétlenül hülyeség, azzal is lehet egyenletesen szívni egy tömést, csak megfelelő időközönként mozgatni kell a szeneket.
Én mindig kitömöm! 3 félet simán bír ha viszont második kört is tervezel ne tömd ki. Én sose rakok rá második kört, de alugyűrűt mindig használok
Olyan 10-12 gramm dohányt töltök bele, igaz hogy ha már picit is úgy érzem hogy a dohány nem tocsog a lében akkor megy rá a glicerin haver 🙂
Nekem úgy van az alja kitömve mintha kis vortex lenne…
tea light mod
vagy a mécses szóra keress itt, a fórumon.
Olyan 10-12 gramm dohányt töltök bele, igaz hogy ha már picit is úgy érzem hogy a dohány nem tocsog a lében akkor megy rá a glicerin haver 🙂
Tudnál esetleg egy képet feltenni egy ilyen kitömésről? Én is teszek fel majd, hogy hogy csinálom.
Az alugyűrűt meg nem érzem. Amikor csináltam, akkor nem tudtam a fólia szélére lyukakat szúrni, és a szenek is billegtek, meg beljebb voltak a kúp felé. Lehet, hogy megpróbálom újra.
tea light mod
Köszi, megnéztem. Akkor ezek szerint arra szolgál, hogy helyet szorítson ki, így kevesebb dohány kell a kerámiába. Ez Vortexnél is működne?
tea light mod
Köszi, megnéztem. Akkor ezek szerint arra szolgál, hogy helyet szorítson ki, így kevesebb dohány kell a kerámiába. Ez Vortexnél is működne?
Nem próbáltam, nem tudom. A funnel/phunnel kerámiákhoz ötlötték ki ott biztosan működik. Tégy egy próbát, talán bejön.
Pár kisméretű (kb 8mm) kavics jobb mint alufólia, egyenletesebben tartja a hőt ,közte meg jobban kering a meleg levegő.
A pipámat sajnos elég könnyen elrántja az új Razan csövem, nincs valakinek valami jó tippje hogyan nehezítsem meg a pipát hogy en legyen borulékony?:D
Én is küszködök ilyen gondokkal, viszont még végleges megoldást nem találtam. A pillanatnyi megoldás az (amit már két hónapja használok :D), hogy egy két literes flakont megengedtem vízzel és azzal kitámasztottam a csövet. 😀
Nekem az jutott eszembe, hogy kis homokzsákokat kéne varrni, vagy elég nagyobb villámzáras zacskót megtölteni homokkal(akár nedvesen) és azzal körberakni a tartályt! Vélemény??
Ember, nem árvízkészültségre készülünk, lol 😀
Vannak azok a cuppanók ami ablakra, sima felületekre tapadnak,rá kell kötni a csőre ott ahol az asztalhoz ér és odacuppantani.Ha az asztal nem sima vagy terítő van rajta akkor kell valami sima és elég nehéz tárgy .Ez lehet egy kibontatlan konzerv, CD tartódoboz megsúlyozva stb.
A cuppanót lehet hajgumival ,bojttal álcázni ,harmonizálni…..
Legalább pipázás közben nem visz el az ár! 2in1 , te meg leszólod?! 😀 😀
Nekem még eddig nem volt szerencsém hozzá…Ki tudja milyen dohány a Kaya tobacco?
Srácok, aki dohánynak szeretne műanyag minőségi dobozt, Ikeában akciós most 0,4 l, csavaros 3db csak 195 ft, bevásároltam, mert már untam a rengeteg papírdobozt nejlonzacskóval, amiből elég koszos a dohányt kivenni:)
itt a link: https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60149668
üdv!
Egy ismerősöm hozott Törökországból Kaya görögdinnyét, nem is olyan régen, így viszonylag friss élményekről tudok beszámolni.
A doboz kibontásakor rögtön egy fura illat csapta meg az orromat, ami éppenséggel nem volt kellemetlen; de nagyjából bármire előbb tippeltem volna belőle, mint görögdinnyére. Maga a dohány nagyon fel volt aprítva, majdnem mintha megdarálták volna – és ráadásul még elég száraz is volt. És ha mindez még nem lett volna elég, az íze sajnos borzalmas volt… 🙁
Lehet hogy rossz dobozzal fogtam ki, nem tudom..de nálam ez a márka ezzel le is írta magát.
Hát ez kellemetlen élmény volt az biztos. Köszönöm a beszámolót.
Amúgy sima egyiptomi kerámiára pl mennyi CB-t tesztek vagy tennétek?
A vortexel meg úgy fogom csinálni, hogy megtömöm a maradék helyet rendesen (lehet teszek még bele fóliát, mert kevés így) majd begyújtok 3 fél cb-t és csak kettőt teszek fel, aztán attól függően, hogy hogy viselkedik a tömés, úgy rakom fel a harmadikat is.
…
Ugyanezt csináld egyiptomi kerámiánál is, először 2-t aztán egy harmadik felet, vagy ha nagyobb méretű a kerámia, akkor mehet két egész CB majd később egy harmadik, ill. 3 fél CB egyből.
Aladin Basha gyári kerámiáról van szó. Múltkor öngyulladós belga 50es széndarabokat raktam rá, és jó volt vele. Csak ugye egy CB-nek nagyobb a hőleadása.
A fólia egyébként ha benne van a kerámiában nem ad plussz hőt? Vagy ez nem így megy?
Nem veszi át jobban a hőt, mint a kerámia?
A fólia egyébként ha benne van a kerámiában nem ad plussz hőt? Vagy ez nem így megy?
Nem veszi át jobban a hőt, mint a kerámia?
A gyári Aladin kerámiával működik simán a dolog, két egész, majd ha már nagyon leégne a szén, akkor még egyet lehet tenni. (nagyon fontos a fólia: 2 réteg grill, 4 réteg sima – alugyűrűvel, vagy 1 réteg páncél)
Egyébként tapasztalatom szerint nem ad le nagyobb hőt, főleg kezdetben a CB, mint az 50-es belga.
Szerintem ad le plusz hőt, mivel ugyan úgy felforrósodik, szóval én nem használnám, de állítólag Vortexnél működik.
Én csak abból a tapasztalatból indulok ki, hogy régen használtam alugyűrűt még öngyulladós szenes korszakomban, egyből a kerámiára tettem rá, és néha megkapta a tetejét így a dohánynak. Így jött a 2 réteg fólia, utána a gyűrű, majd még 2 réteg fólia.
Két egész CB-re gondolsz? Nem lesz az sok olyan kis töméshez? (gyári kerámiához)
Kül a gyári kerámián meg nagyon nagyok a lyukak és leesik benne a dohány, ha meg kifóliázom, akkor ugyanott vagyok, mint vortexnél, ha kifóliázom. Felforrósodik és megégeti. Ezért lenne jobb a kis vortex, csak nem tudom, hogy a pipámra jó e. Nincs valakinek már tapasztalata, hogy aladin bashára rámegy e?:)
És nem forrósodik fel a fólia annyira, hogy megégesse a dohányt?
Tettem képet a vortex témába, hogy én hogy tömöm ki. Tudnál te is esetleg egy képet mutatni?
Köszi.
Próbáljátok ki, állat….
… ame%2F#top
Sziasztok
Nem tudja valaki hogy hol érdemes Nammor vagy Razan csővet venni?:S
Nammort akkor érdemesebb megvenni?
Mindenhol 6-8 eFt értékbe mozognak?:S
előre is köszi a válaszokat
És nem forrósodik fel a fólia annyira, hogy megégesse a dohányt?
Tettem képet a vortex témába, hogy én hogy tömöm ki. Tudnál te is esetleg egy képet mutatni?
Köszi.
Nem forrósodik fel! Holnap mennek a képek csak most nincs nálam gép :(. Egyébként jónak tűnt ahogy csináltad. Az enyém picit más.
Keresgéltem s ezt találtam, lehet hogy már volt fenn ez az ötlet akkor elnézést.
Ha meg lesz a mini akkor ezt kipróbálom.
Nem tudja valaki hogy hol érdemes Nammor vagy Razan csővet venni?:S
Nammort akkor érdemesebb megvenni?
Mindenhol 6-8 eFt értékbe mozognak?:S
előre is köszi a válaszokat
Szia.
Nammor vagy Razan csövet kapni a szultán kincsei nevű boltban, van a fórumon neki több topik, nézz be oda is.
Mi az, hogy nammort akkor érdemesebb megvenni? Nem értem a kérdésedet, de a fórumon ezzel kapcsolatban is van egy topik ami a razant és a nammort hasonlítja össze.
6-8 ezer forint alatt nem nagyon fogod megkapni őket, legfeljebb külföldön.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.