Sziasztok!
Lenne nekem egy kisebb problémám, amit nem tudok, hogy mitől lehet. Adott a következő “szett”:
TopMark 55cm-es pipa
50mm-es öngyulladós szén
banános illetve két almás Nakhla dohány
Vortex kerámia
Még mielőtt eljöttem nyaralni, tömtem egyet a banánosból. A dohányt “szétmoncsoltam”, majd kb. a lyukak szintjéig megtömtem. Az 50mm-es szenet kettévágtam, majd szépen begyújtottam, és elszívtam. Minden tökéletes volt. Eljöttem nyaralni, ugyan ez a felállás, de a dohány egy idő után elkezdett kaparni (egy massszív dohányos is köhögött tőle). Gondoltam, hogy a dohánnyal lehet baj, mert elég száraznak tűnt. Kibontottam a két almásat, ugyan ez a módszer. Egy kicsit több ideig bírta, de újra kaparós lett. A következő tömésnél több dohány raktam bele, mert azt hittem, hogy túl meleg volt, és kevés volt a dohány. Sajnos a hatás ugyan az volt. Egy ideig jó íze volt, aztán kaparós lett a füst.
Mivel mindent úgy csináltam, mint korábban, nem nagyon tudom, hogy mi lehet az oka. Kipróbáltam egy zsír új csővel is, de ugyan az.
A pipát rendszeresen tisztítom, igaz, csak meleg vízzel, meg a hozzá adott kefékkel.
Van valami tippetek, hogy mi lehet a baj? Kb. csak a tartályba rakott víz között van különbség, de nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne egy szabolcs-szatmár-bereg megyei víz, és egy Balaton menti víz között.
Egy másik. Szerintetek az aladdin pipák közül melyik a legjobb? A Nomad tetszett, de egy kicsit magas a 70cm-rel, a Basha is tetszett, az Ízisz pedig nem annyira.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.:
Zoli