A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91252
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    peterking írta korábban:
    Egyébként tangiers és mondjuk egy 1600Ft-os Phunnel között sok különbség van?

MrBocib írta korábban:
    Lehetséges hogy már korábban is felmerült ez a kérdés de, melyiket javasoljátok inkább vortex vagy phunnel?:) üdv:. bence

Aki ezekre a kérdésekre válaszol, azt ki fogom ebből a témából törölni!

Rohadtul idegesítő, hogy annyira lusták vagytok, hogy a keresőt csesztek használni. A Látogatók mindössze 2-3%-a hajlandó használni. Ellentétben 50-60% teszi fel a teljesen alap kérdéseket, amiket a keresővel simán megtalálhatna.

Segítek a lustáknak:

Kereső – search.php

Vortex és phunnel összehasonlítása – phunnel-vs-vortex-melyik-t779.html

Phunnel kerámiákról – phunnel-keramia-hawanna-tangiers-stb-t308.html

Júúúj, közel másfél perc volt megkeresni őket. Lassan a lustaság miatt is figyelmeztetéseket kell osztogatni, mert annyira bosszantó….

Frissítve:

Betettem a linkeket a Kezdők útmutatójába – kezd-k-utmutatoja-t994.html

Így remélem megkönnyítem a lusta életüket.

, Hozzászólás ID: #91253
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453

Pontosan, ez a téma az OFF hsz-eknek van fenntartva, míg az összes phunneles dolog(így én is bűnös vagyok), a megfelelő témába való. Ezek a témák pedig elég népszerűek, ottvannak mindenkinek az orra előtt, még kereső sem kell.

, Hozzászólás ID: #91254
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

Na akkor ha már offland, egy idetartozó kérdés. Valaki közületek tudna nekem abban segíteni, hogy youtube-ra milyen formátumban lehet úgy videot feltölteni, hogy ne romoljon ezerszeresen a minősége? Akár pü-ben is szívesen fogadom a válaszokat, köszi előre is. Csak mert ahogy az Isten megadta videokameráról .avi formátumban vágom mindig a filmeket, de amikor már feltöltöttem youtube-ra olyan ramaty a minősége, hogy sírni tudnék. Pl. a ti vízipipás tesztvideóitok is ezerszer jobbak annál amit én töltöttem fel ma.

, Hozzászólás ID: #91255
    sweetsmoke
    Felhasználó
    SweetSmoke
    • Hozzászólás: 20

Sziasztok!

Nem tudtok egy olyan vizipipás boltot ami nyitva van ma?

, Hozzászólás ID: #91256
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    James írta korábban:
    Na akkor ha már offland, egy idetartozó kérdés. Valaki közületek tudna nekem abban segíteni, hogy youtube-ra milyen formátumban lehet úgy videot feltölteni, hogy ne romoljon ezerszeresen a minősége? Akár pü-ben is szívesen fogadom a válaszokat, köszi előre is. Csak mert ahogy az Isten megadta videokameráról .avi formátumban vágom mindig a filmeket, de amikor már feltöltöttem youtube-ra olyan ramaty a minősége, hogy sírni tudnék. Pl. a ti vízipipás tesztvideóitok is ezerszer jobbak annál amit én töltöttem fel ma.

Hát én a helyedben nem YouTube-bal próbálkoznék, a Vimeo jobb erre a célra. Ott kisebb minőségromlással tudsz feltölteni és a szolgáltatások is jobbak a YouTube-nál. De ez csak egy ötlet, YouTube-ra eddig csak kétszer tettem fel videót, akkor nem volt gond avival sem.

, Hozzászólás ID: #91257
    james
    Felhasználó
    James

Köszi szépen a segítséget, még most megvárom, hogy feltöltse mégegyszer a youtube-ra. Mert igazából úgy szoktam, hogy wmv-be átkonvertálom az avi fájlt, hogy kisebb méretű legyen és hamar felszaladjon a netre. Ez a 4 és fél perces video 95 mb wmv-be. Most aviba töltöm fel ami 945 mb, kicsit eltart de hátha az volt a gond, hogy átkonvertáltam wmv-be. Ha mégse jön össze majd szakizok vele valamit, köszi mégegyszer. 🙂 Ha sikerülni fog megmutatom nektek is, egy kis motoros találkozós video többek között Moldy motorjával és hastánccal. 😀

, Hozzászólás ID: #91258
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    SweetSmoke írta korábban:
    Sziasztok!

Nem tudtok egy olyan vizipipás boltot ami nyitva van ma?

egyáltalán boltot se tudunk mai nyitva van (egykét kisbolton kívül). ami érthető a mai nap fényében.

, Hozzászólás ID: #91259
    james
    Felhasználó
    James

Az augusztus 20-i züllésből hazatérve észrevettem, hogy sikeresen és elfogadható minőségben felkerült a motoros találkozóról szóló összefoglaló klipem a youtube-ra. Ez még nem a teljes film, ez csak egy kis összefoglaló egy óra alatt dobtam össze, majd ha lesz időm a többire elkészítem igényesen. 🙂 Szeretném nektek is megmutatni, ha érdekel titeket a motorok, vagy csak ha valaki szimplán kíváncsi rá 🙂

, Hozzászólás ID: #91260
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    • Hozzászólás: 173

Jó lett.

Rock n Roll Train befigyel alatta:) Illik hozzá.

Milyen programmal vágtad össze a videot?

Windows movie makerrel vagy valami mással?

, Hozzászólás ID: #91261
    james
    Felhasználó
    James

Köszönöm. 🙂 Nem, Adobe Premiere Pro 2.0-val vágtam, csak azért nem látszik rajta, mert ezt kb. egy óra alatt gyorsba összecsaptam az egészet. Meglehet csinálni vele igényesebben is, csak ahhoz több idő kell ami most nincs. 🙂 Viszont az itteni motorosoknak ebből dvd-t kell csinálnom ami kb. egy órás lesz, azzal kicsit több munkám lesz. Az Edius 4 van még meg nekem, csak azt még sose használtam. Azzal akartam megvágni eredetileg de valamiért nem megy vele a kameráról a capture, csak a Premiere-el tudom felrakni olyan formátumban a nyersanyagot amilyennel szeretnék dolgozni vele.

, Hozzászólás ID: #91262
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

Én Sony Vegas párti vagyok. Eléggé könnyű kezelni, mivel nekem is sikerült….pedig nem vagyok egy nagy számítástechnikai zseni.

, Hozzászólás ID: #91263
    james
    Felhasználó
    James

Én is hallottam sok jót a Vegasról, de amikor leakartam tölteni egyet találtam az is valami korlátozott használatú volt így lemondtam róla. A Premiere egy kicsit nagyobb hozzáértést igényel, viszont ha belejössz gyerekjáték kezelni. Az Ediust is nagyon dicsérik, de nekem annyi a gondom vele, hogy kicsit “szétszórt”. Azzal úgy jó szerkeszteni hogyha egy jó 20″-os monitorod van, mert úgy jobban kiigazodsz rajta, vagyis úgy kényelmesebb. A barátaim a tv-nél azzal csinálják a műsorokat és náluk a nagy monitorokon áttekinthetőbb. Én amikor elindítottam 1x 2x kicsit kényelmetlenül éreztem, mert külön ablakban vannak a nyers videofájlok, meg ilyen-olyan vezérlő felületek. De ha megtanulnám kezelni azzal is jó dolgokat tudnék művelni. 🙂 Jah és sheeshamaster a gond megoldódott csak .flv formátumban kellett feltölteni a videot nem .wmv-be így megmaradt a minősége. 🙂

, Hozzászólás ID: #91264
    juan84
    Felhasználó
    Juan84
    • Hozzászólás: 26

Ezt a találkozót mosta el a vihar ha jól tudom.

A motorosok zöme emlékezni fog rá még ha be is volt rúgva 🙂

, Hozzászólás ID: #91265
    james
    Felhasználó
    James

Pokoli meleg volt egész nap a vihar meg olyan 6 óra fél 7 körül érkezett meg, akkor már tényleg csak pár részeg motoros volt ott. 🙂 Én 4 óra körül megléptem, mert már elegem volt az egészből, de már akkor se nagyon foglalkoztam a találkozóval, Moldyval beszélgettem a végén. De akkor este tényleg jött egy szép kis vihar. Akkor robbant Örökösön a trafóház. 😀 Mindenesetre húzós egy nap volt, mert órákat álltam a tűző napon a kamerával enyhe napszúrást kaptam, és nem is nagyon sikerült minden. Egyik ismerősömet kikellet segíteni egy nagy kamerát adott kölcsön a megnyitóra állvánnyal, hogy vegyek fel neki vágóképeket. Két kamerával dolgoztam egy órán keresztül. Azt elfelejtette közölni, hogy rossz az állvány és a másfél milliós Canon XL2-es kamera objektívvel előre borult fel, utolsó pillanatban fogtam meg. Nekem egy 5 éves régi kis 1ccd-s kamerám van, így túlságosan minőségi anyagot nem tudok kiadni a kezemből. 😀 Akadt baki a szervezésben is, a felvonuláson a motorok 3/4-e elment rossz irányba én meg ott álltam a kamerával azt jött egy pár motor és annyi, a kamera meg forgott. 😀 Na de végülis túléltem anyagi és egészségi károsodás nélkül. 🙂

, Hozzászólás ID: #91266
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    • Hozzászólás: 331

… re=related

Valaki letudná nekem fordítani a lényeget?

, Hozzászólás ID: #91267
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    Zoli92 írta korábban:

Dióhéjban annyi, hogy lényeges különbség nincs köztük (Tangiers Medium Phunnel moddal, Tangiers Small Phunnel és Vortex), hogy ki melyiket preferálja jobban az teljesen személyfüggő. Sem ízben, sem a füst mennyiségében nincs érezhető különbség.

, Hozzászólás ID: #91268
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    sheeshamaster írta korábban:
    Zoli92 írta korábban:

Dióhéjban annyi, hogy lényeges különbség nincs köztük (Tangiers Medium Phunnel moddal, Tangiers Small Phunnel és Vortex), hogy ki melyiket preferálja jobban az teljesen személyfüggő. Sem ízben, sem a füst mennyiségében nincs érezhető különbség.

Köszönöm!

Én még csak vortexel pipáztam phunnelel még nincs tapasztalatom 🙂 Vortex-et nem nagyon szoktam használni inkább egy közepes méretű egyiptomit mert az is bőven megteszi, hogyha egyedül vagyok. Társaságban viszont jobb a vortex!

, Hozzászólás ID: #91269
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355

Valaki aki ért a dologhoz legyen szíves segítsen! 🙂

Szeretnék egy videót csinálni, sima képek, alattuk megy a zene….ezt movie makerrel meg tudom csinálni simán, de a movie makerem percenként lefagy, és kilép magától :/ Tudnátok mondani ilyen programokat még, amiket egyszerű kezelni?

, Hozzászólás ID: #91270
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785

program van ezernyi, csak kérdés hogy ha a géped még egy movie maker-rel sem bírkózik meg akkor ezeket elbírja e futtatni

, Hozzászólás ID: #91271
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    ko12 írta korábban:
    Valaki aki ért a dologhoz legyen szíves segítsen! 🙂

Szeretnék egy videót csinálni, sima képek, alattuk megy a zene….ezt movie makerrel meg tudom csinálni simán, de a movie makerem percenként lefagy, és kilép magától :/ Tudnátok mondani ilyen programokat még, amiket egyszerű kezelni?

Erre van külön topic, ott minden segítséget megtalálsz a videószerkesztéssel kapcsolatban:

, Hozzászólás ID: #91272
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    Riccio írta korábban:
    program van ezernyi, csak kérdés hogy ha a géped még egy movie maker-rel sem bírkózik meg akkor ezeket elbírja e futtatni

Azért nem feltétlenül a gép hibája az, nekem az erőművemen is fagyogatott a movie maker :).

, Hozzászólás ID: #91273
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355
    Riccio írta korábban:

Nem gyenge a gépem, hanem a movie makernek van valami hibája.Minden más program tökéletesen működik. 1.gif

, Hozzászólás ID: #91274
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska

Újra itthonról jelentkezem, teljes kapacitással.

Egy fotót azért megosztanék veletek:

, Hozzászólás ID: #91275
    juan84
    Felhasználó
    Juan84
    • Hozzászólás: 26
    James írta korábban:
    Pokoli meleg volt egész nap a vihar meg olyan 6 óra fél 7 körül érkezett meg, akkor már tényleg csak pár részeg motoros volt ott. 🙂 Én 4 óra körül megléptem, mert már elegem volt az egészből, de már akkor se nagyon foglalkoztam a találkozóval, Moldyval beszélgettem a végén. De akkor este tényleg jött egy szép kis vihar. Akkor robbant Örökösön a trafóház. 😀 Mindenesetre húzós egy nap volt, mert órákat álltam a tűző napon a kamerával enyhe napszúrást kaptam, és nem is nagyon sikerült minden. Egyik ismerősömet kikellet segíteni egy nagy kamerát adott kölcsön a megnyitóra állvánnyal, hogy vegyek fel neki vágóképeket. Két kamerával dolgoztam egy órán keresztül. Azt elfelejtette közölni, hogy rossz az állvány és a másfél milliós Canon XL2-es kamera objektívvel előre borult fel, utolsó pillanatban fogtam meg. Nekem egy 5 éves régi kis 1ccd-s kamerám van, így túlságosan minőségi anyagot nem tudok kiadni a kezemből. 😀 Akadt baki a szervezésben is, a felvonuláson a motorok 3/4-e elment rossz irányba én meg ott álltam a kamerával azt jött egy pár motor és annyi, a kamera meg forgott. 😀 Na de végülis túléltem anyagi és egészségi károsodás nélkül. 🙂

Akkor mozgalmas napod volt.Néha kell az ilyen jó kis pörgős nap,hogy ne monoton legyen az életed…

Sajnos én aznap dolgoztam,de nekem is megérte az élmény.

A legkisebb is számít áruházban dolgozom már 8 éve.Pályafutása alatt sose volt olyan,hogy teljes sötétségbe borult az egész doboz 🙂

Igazgató beürülékezve szaladgált a sötétben.

Hazafele a 30 Cm-es vízben,szakadó esőben ürülékké ázva mentem én is hazafele motorral 😛

Másnap ugyanígy jártam….

, Hozzászólás ID: #91276
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    sYska/!/ írta korábban:

Látom jól érezted magad 🙂 Egyébként hol voltál nyaralni?

, Hozzászólás ID: #91277
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    Zoli92 írta korábban:
    sYska/!/ írta korábban:

Látom jól érezted magad 🙂 Egyébként hol voltál nyaralni?

Görögország – Litochoro – Gritsa – Evridiki Camping 1.gif

, Hozzászólás ID: #91278
    james
    Felhasználó
    James

Syska én azt szeretném tőled kérdezni, hogy Görögországban milyen a vízipipadohány választék és megéri-e? Mert barátomék holnap mennek ki nyaralni és hozatnék velük egy-két dobozzal ha úgy van. Amúgy a tengerparti vízipipázást kipróbálnám én is, főleg este naplementét nézve. 🙂

, Hozzászólás ID: #91279
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    James írta korábban:
    Syska én azt szeretném tőled kérdezni, hogy Görögországban milyen a vízipipadohány választék és megéri-e? Mert barátomék holnap mennek ki nyaralni és hozatnék velük egy-két dobozzal ha úgy van. Amúgy a tengerparti vízipipázást kipróbálnám én is, főleg este naplementét nézve. 🙂

Nagyon rossz, elvileg kevés helyen kapni. Athénba is néztük, nem találtunk, meg ahol a szállásunk volt. Egy kis bolt volt csak, pár dohánnyal meg szénnel. Semmi extra.

És nem is olcsóbb(de ez nem biztos, rég volt már).

, Hozzászólás ID: #91280
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    James írta korábban:

Pocsék. Soex-et láttam és egy helyen Nakhla-t. Tesszalonikiben van pár vízipipás bolt, de azok zárva voltak amikor én arra jártam. Egyszóval sok reményt ne fűzz ehhez sajnos.

, Hozzászólás ID: #91281
    james
    Felhasználó
    James

Hát ez kellemetlen, pedig abban a hitben voltam, hogy ott vízipipás kultúra jobban virágzik mint szegény kis hazánkban. Akkor nem is szólok nekik, hogy hozzanak, mert nem értenek egyáltalán a márkákhoz. Én akkor voltam meglepődve amikor idén májusban Ukrajnában találkoztam Al Fakher dohánnyal valami 900 Ft körüli áron, az Al-waha is 600 Ft körül volt, a PM dohányok pedig az 500 Ft-ot súrolták alulról. Csak sajnos két dobozzal lehet áthozni. 🙁

30 bejegyzés megtekintése - 9,151-9,180 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.