A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91222
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

Moldy, én viszont rossz hírrel szolgálok. Ilyen kudarc még nem történt velem amióta filmeket csinálok. A hastáncos video valami oknál fogva, foggalmam sincs hogy történt, de nincs meg. A kamera nem rögzített se képet se hangot a hastáncelőadás legalább fele részén. Értetlenül állok a dolgok előtt, hiszen a kazetta most volt használva harmadjára, a felvétel az elejétől a végééig ment. Azaz a fiatal táncosnő szóló száma sincs meg. 🙁 🙁 🙁 🙁 Megvan egy rész amikor hárman táncolnak, viszont a többi nincs. Szalaghiba történt, pedig ez egy jó minőségű dv kazetta, ami elvileg akár 10 felvételt is kibír. Nem tudok szóhoz jutni… Eszembe jutott az is, hogy mi van ha tényleg elfelejtettem elindítani a felvételt a nagy beszélgetés közben, de régóta csinálom ezt, szóval ez teljességgel lehetetlen dolog. A másik meg az, hogyha nem indítom el a felvételt akkor a szalag áll, itt viszont üres részek vannak a képek között, szóval forgott a szalag, csak éppen valamiért nem vette a rögzítést.

, Hozzászólás ID: #91223
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    Troll írta korábban:
    Én kezdő kezébe nem adnék vortexet még… Basha, Nammor oké, de egyiptomiba is meg kell tanulni tömni, nem egyből mélyvíz.Jobb minőségű egyiptomi, vagy talán egy Shi-sham kezdőknek szerintem jobb. Aladin Pipák tényleg jó minőségűek, sok jót hallhatsz felőlük.

Miért, kötelező? Ki mondja meg, hogy mit kell és mit nem? Ha van rá pénze szvsz. nyugodtan vegye meg… Persze van egy tanulási görbe, de nem lesz katasztrófa abból ha az ember vortex-szel kezd el igazán jókat tömni. Ennyi erővel, topmarkot meg rozsdás csövet neki, aztán majd később vegyen csak értelmes alkatrészeket amikor már “profi” a gagyi cuccokkal?

, Hozzászólás ID: #91224
    nick
    Felhasználó
    Nick
    • Hozzászólás: 787

Bizonyos tekintetben a phunnelbe, vortexbe még könyebb is tömni szerintem, mint egyiptomiba. 🙂

, Hozzászólás ID: #91225
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403

Igazából nekem most már tökmindegy, milyen kerámia, csak legyen dohány, és jó… 😀 Nekem teljesen jó a gyári alap AF pipa kerámiája, ami kb. kicsivel nagyobb mint a KM kerámiája, ez igaz, de szinte ugyan olyan, illetve vortex és phunnel is egyaránt jó, már régen rontottam el tömést. 36.gif

, Hozzászólás ID: #91226
    james
    Felhasználó
    James
    Gábor írta korábban:
    Igazából nekem most már tökmindegy, milyen kerámia, csak legyen dohány, és jó… 😀 Nekem teljesen jó a gyári alap AF pipa kerámiája, ami kb. kicsivel nagyobb mint a KM kerámiája, ez igaz, de szinte ugyan olyan, illetve vortex és phunnel is egyaránt jó, már régen rontottam el tömést. 36.gif

Én pont most rontottam el egyet, pedig már hónapok óta nem volt ilyen 😀 😀 4.gif 25.gif

, Hozzászólás ID: #91227
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

én is tegnap vagy azelött égettem meg a dohányt ez is ritka.

Egyébként én 4-5 ször próbálkoztam a phunnelbe de rengeteg féle módon de mind rossz volt. brrrrrr

A vortexnél már az első is sikeres volt utána csak a tölcsér kisebbítőnél kellet egy kicsit variálni

, Hozzászólás ID: #91228
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    Rusee írta korábban:

Egyébként én 4-5 ször próbálkoztam a phunnelbe de rengeteg féle módon de mind rossz volt. brrrrrr

A vortexnél már az első is sikeres volt utána csak a tölcsér kisebbítőnél kellet egy kicsit variálni

Nekem pont fordítva volt így… A vortex nehézkesen ment, a tangiers phunnelnél egyetlen rossz tömésem sem volt, csak azt használnám ha még meglenne… 24.gif

, Hozzászólás ID: #91229
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    wakummaci írta korábban:
    Rusee írta korábban:

Nekem pont fordítva volt így… A vortex nehézkesen ment, a tangiers phunnelnél egyetlen rossz tömésem sem volt, csak azt használnám ha még meglenne… 24.gif

Hát ez a szép ebbe a sportba. 6.gif . Mondjuk nem rég nekem is megrepedt az alja de szerencsére nem vészes 🙂

, Hozzászólás ID: #91230
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

Nekem lefrizbizték a KM-el együtt… a KM bírta, a phunnel nem 🙁

, Hozzászólás ID: #91231
    james
    Felhasználó
    James

Lefrizbizték? 16.gif Te jó ég, ez már egy merényletnek felel meg! 😀

, Hozzászólás ID: #91232
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

Bizony, így történt .. 🙁

, Hozzászólás ID: #91233
    shaam
    Felhasználó
    ShaaM
    • Hozzászólás: 787
    Octopus21 írta korábban:
    Sziasztok.

Végre kipróbáltam a cocobrico-t felezve is és egészben is. Ez a szén nagyobb hőt ad le mint a bamboocha szerintem.

Szerintem sokkal praktikusabb rátenni 3 egészet pl. vortexre és akkor nem kell újra kimenni a konyhába izzítani, ha lejár az első kör. Serbetli 2 almás dohánnyal próbáltam ki tegnap így egészben. Nem égette meg a dohányt, viszont kicist tovább kellett rajt hagynom a tűzhelyen, hogy beizzon. 4 réteg fóliát raktam a kerámiára, és sok apró lyukat rá. A fóliát rendesen ráfeszegettem a kerámiára, nehogy a cocobricok súlya rányomja a fóliát a dohányra és megégjen. Így kb 2 órát tudtam pipázni megszakítás nélkül. Füst az volt dögivel:) Nagyon bejön ez a szén, szerintem ilyet fogok vásárolni legközelebb.

Üdv.

Nem értek egyet veled. 🙂

, Hozzászólás ID: #91234
    rusee
    Felhasználó
    Rusee

Nem értek egyet veled. :)[/quote]

Azért azt ne felejtsd el, hogy az egész bricco volt. Bamboo-nál köveztkeő kört kellett volna tenni hogy kijöjjön a 2 óra, s az több hamu meg macera. Mondjuk az egész briccoval ügyesnek kell lenni, mert könnyen megégetheti a dohányt az ember. Annak szépen van ám hője. 75.gif

, Hozzászólás ID: #91235
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    wakummaci írta korábban:
    Bizony, így történt .. 🙁

Lefrizbizték???

Törtem volna el a kezét (kivéve ha nem rokon) 5000 ft-os kerámiat eltörik.

Lakásba volt vagy szabadba? mert szabadba a hőtartó védte volna..

, Hozzászólás ID: #91236
    james
    Felhasználó
    James
    Rusee írta korábban:
    wakummaci írta korábban:
    Bizony, így történt .. 🙁

Lefrizbizték???

Törtem volna el a kezét (kivéve ha nem rokon) 5000 ft-os kerámiat eltörik.

Lakásba volt vagy szabadba? mert szabadba a hőtartó védte volna..

Hát ha malomkővel frizbiztek akkor lehet az se védett volna sokat. 😀

, Hozzászólás ID: #91237
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

Hőtartó ide vagy oda, tört volna az hidd el, betonra dőlt a pipa.

Kifizeti az illető természetesen, csak mivel nem kapni jelenleg magyarországon sehol, ezért vagyok bajban :).

, Hozzászólás ID: #91238
    james
    Felhasználó
    James

Hát igen így veszélyes is ez a dolog. Vasárnap motoros találkozón nálam egy másfél milliós kamera dőlt el ami nem az enyém volt. 😀 Megrogyott az állvány egyik lába. Őszültem 20 évet. 😀

, Hozzászólás ID: #91239
    peterking
    Felhasználó
    peterking
    • Hozzászólás: 124
    wakummaci írta korábban:

Kifizeti az illető természetesen, csak mivel nem kapni jelenleg magyarországon sehol, ezért vagyok bajban :).

Ha jól tudom Szk-ban lehet kapni Phunnelt.

, Hozzászólás ID: #91240
    zoli92
    Felhasználó
    Zoli92
    • Hozzászólás: 331
    peterking írta korábban:
    wakummaci írta korábban:

Ha jól tudom Szk-ban lehet kapni Phunnelt. 6.gif

Tangierst nem 84.gif

, Hozzászólás ID: #91241
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453
    peterking írta korábban:
    wakummaci írta korábban:

Ha jól tudom Szk-ban lehet kapni Phunnelt.

Csak nem Tangierst…(mivel még várják az új szállítmányt)

, Hozzászólás ID: #91242
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    peterking írta korábban:
    wakummaci írta korábban:

Ha jól tudom Szk-ban lehet kapni Phunnelt. 6.gif

Én csak tangierst akarnék venni, ha lehetne… Alienem már van, más phunnellel meg nem akarok kísérletezni 🙂

, Hozzászólás ID: #91243
    peterking
    Felhasználó
    peterking

Egyébként tangiers és mondjuk egy 1600Ft-os Phunnel között sok különbség van?

, Hozzászólás ID: #91244
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    peterking írta korábban:

Ez engem is érdekelne! 8.gif

, Hozzászólás ID: #91245
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453
    sheeshamaster írta korábban:
    peterking írta korábban:

Ez engem is érdekelne! 8.gif

Szerintem az adott topicban ez anno ki lett vesézve, de pl. a Tangiersek kézzel készülnek(ez csak amolyan eszmei érték), illetőleg anyaguk egy speciális keverék, ami teljesen máshogy adja át a hőt, mint pl. a sima agyag, esetleg más keverékek. Ettől függetlenül az 1600Ft-os Phunnellel is lehet jót tömni-sokan bizonyították itt, a fórumon, de azért egy Tangiers mégiscsak más. Plusz én márkabuzi is vagyok , a Tangiers volt az első, az eredeti. Szóval működési alapelvük, kinézetük hasonlít, de a Tangiers pont a pici nüanszok miatt jobb szerintem. Én a magam részéről imádom, amikor csak tehetem, használom.

, Hozzászólás ID: #91246
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Kialakítását tekintve a Kaya Phunnel kb azonos a Tangiershez, a vonalvezetése hasonló, ami ugye főleg a a tölcsér rész kialakításánál lényeges, hogy a külső és belső perem magassága megfelelően legyen kialakítva. Ami a Tangiers legnagyobb különbsége az az, amit Kormi is említett, hogy az anyag, amelyből készül, az egy speciális keverék, amely teljesen másképp adja át a hőt. Sokkal gyorsabban melegszik át, mint a többi kerámia, sokkal egyenletesebben osztja el a hőt. Régen is sokan úgy gondolták, amikor megjelentek a külföldi piacokon az egyéb másolatok, hogy igazából csak a forma a lényeg, aztán 1-2 hónap elteltével megjelentek a különböző összehasonlító tesztek, amelyekben mindenki kitért arra, hogy bár a másolatok (azok kínaiak voltak, géppel készültek, de igényesen néztek ki) kinézetre nagyon hasonlítanak, mégsem nyújtják teljesen azt, mint a Tangiersek. Ez pedig az anyagának köszönhető.

, Hozzászólás ID: #91247
    peterking
    Felhasználó
    peterking

Értem. És az anyaga az befolyásol valamit?

, Hozzászólás ID: #91248
    james
    Felhasználó
    James

Igen, pont ezt írták az előbb ketten is, hogy a hőeloszlást befolyásolja. Én még csak Kaya phunnelt próbáltam eddig, Tangierst még nem. Gondolom az anyaga lehet olyan, hogy jobban megtartja a hőt, és a külső hőmérsékleti hatások sokkal kevésbé befolyásolják, ezt nem tudom pontosan.

, Hozzászólás ID: #91249
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    peterking írta korábban:
    Értem. És az anyaga az befolyásol valamit?

-.-

, Hozzászólás ID: #91250
    mrbocib
    Felhasználó
    MrBocib
    • Hozzászólás: 36

Lehetséges hogy már korábban is felmerült ez a kérdés de, melyiket javasoljátok inkább vortex vagy phunnel?:) üdv:. bence

, Hozzászólás ID: #91251
    dozer23
    Felhasználó
    dózer23
    • Hozzászólás: 1069

annyira lehetséges hogy külön topic is van neki….. tessék olvasgatni

30 bejegyzés megtekintése - 9,121-9,150 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.