A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91102
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Webbie: tenyleg ugy a legegyszerubb ha megfogalmazod: mit is varsz el te szemely szerint egy telefontol.. 🙂

ha emailezes , wifizes , bongeszes, esetleg videolejatszas a cel akkor tovabbra is azt mondom hogy 2g, persze hasznaltan.

Elofizetestol fuggoen meg esetleg 3g/3gs a t-mobilenal, de csak ha kell a mobilnet.. 🙂 (ez mar persze egy picit magasabb kategoria)

, Hozzászólás ID: #91103
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    sYska/!/ írta korábban:
    Blue mist az nagyon finom, mivel ez az eredeti.

hát azért szerintem a reprodukciók sok területen alaposan elverik. attól hogy eredeti, még lehet csalódást keltő

, Hozzászólás ID: #91104
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    • Hozzászólás: 173

Faterom csinált ma nekem egy heba filtert:D

Ma láttam a neten h van ilyen és hogy házilag is megoldható.

Megmutattam neki, azt mondja ezt 15 perc alatt megcsinálja:D

El is hittem mert mindent megtud:)

Lementünk a garázsba aztán egy fecskendőből 15 perc alatt csinált egyet:)

Milyen halk lett a vizipipám:D

Amugy van ennek valami más előnye is? A füst az maradt akkora meg ugyanugy lehet szívni mint eddig.

, Hozzászólás ID: #91105
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

Előnyeit a Heba filter topicban olvashatod. Jók ezek a házi megoldások, de ne feledjük el, az “eredeti” orvosi műanyagból van, és azon felül, hogy kisebb buborékokat eredményez, szűri a füstöt, amitől általában 10-20 alkalom után szépen beszürkül. Én pont ezért nem hiszem, hogy házilag kéne megoldanom, arról nem is beszélve, hogy az ára a hatásossága miatt nem tekinthető drágának.

Ezért a home-made verzió csak arra jó, hogy lehalkítsa a pipázást, illetve minimálisan növelje a víz szűrőhatását. Aki viszont nem szereti az erősebb dohányok buzz hatását, annak javaslom egy csomag gyári heba filter beszerzését, a csomagban található 2 szűrő minden pipára illeszkedni fog, a kettő együtt használva pedig megoldást jelenthet nikotinérzékenyek számára. Ja és mellesleg a két szűrőt külön használva (1400 Ft) legalább 1, jobb esetben 3 hónapig is fennmarad a szűrőhatás, utána azért már érdemes cserélni.

Állítólag a kisebb buborékok miatt jobban kijönnek az ízek és nagyobb a füst, ez azonban nem feltétlenül igaz. Én azt tapasztaltam, hogy fehérebb lett egy kicsivel a füst (ergo sűrűbb), ja és persze jobban és gyorsabban lehűti a füstöt, ha jégkockát rakok a tartályba (mivel a füst nagyobb felületen érintkezik a vízzel).

, Hozzászólás ID: #91106
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189
    Octopus21 írta korábban:
    Nekem is nemrég volt hogy rosszul lettem.

Nem ettem előtte semmit, kb délben ettem és ez este 6kor volt.

Meg nagyokat és sokat szívtam sokáig. Meg is lett ahatása, ja meg épp valami miatt nagyon ideges voltam.

Szal iyg minden összejött. Aztán enyhén remegtem utánna:D meg szédültem. Ilyesztő tud lenni. Azóta ésszel nyomom. Kaja nélkül nincs vizipipa. Nameg azsem árt szerintem, hogy egy nap az ember megissza azt a mennyiséget amit megkéne. Az a baj h én sem iszok sokat nap közben, pedig 1 liter folyadékot simén meg kéne inni. Sztem ez is számít. Kell a szervezetnek a folyadék.

Ehhez 2 dolgot fűznék hozzá:

1. A napi 1 liter baromi kevés, 2 de szvsz inkább 3 liter az ideális, ha nem iszunk a VÉRÜNK sűrűsödik…

2.Ne haragudj, de OCSMÁNY a helyesírásod. Ha nem megy, akkor használj olyan böngészőt ami kijavítja a hibáidat, de pl. a szavak elgépelése nem a tudás hiányából, hanem a “leszarom”-ból ered.

, Hozzászólás ID: #91107
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403
    wakummaci írta korábban:
    1. A napi 1 liter baromi kevés, 2 de szvsz inkább 3 liter az ideális, ha nem iszunk a VÉRÜNK sűrűsödik…

Nem csak az, hogy sűrűsödik a vérünk, hanem az okosok bebizonyították, hogy emellett ha keveset iszol, elbutulsz-hülyülsz, mivel az agy ugye elektromos jelekkel kommunikál, akár egyik részéből a másikba, akár a testrészeinkbe is egyrészt elektromos jelekkel (de inkább az izmokhoz, mert ugye a többihez pl. hormon, stb.), juttatja el az akaratát. Na mármost, ugye a víz jó vezető, és az ember 60 körüli százaléka is víz, és ezért is evidens, hogy elektromos jelekkel közvetítünk, viszont hogyha kevesebbet iszunk, ez a százalék csökken, és kis csökkenés is befolyásolhatja pl. az agyban a kommunikációt, így pl. a memóriánk is gyengül, stb. Azt is bebizonyították, hogy aki élete során normális mennyiségű vizet ivott, annak öreg korára jobb volt a memóriája, gondolkodási készségei is jobbak voltak, bár ugye ennek tudományos alapja max. csak az öregemberek elmondása szerint lehetett ugyebár, de szerintem akkor is van logikai és valóságalapjai is.

, Hozzászólás ID: #91108
    troll
    Felhasználó
    Troll
    • Hozzászólás: 426

Egyébként kóstolgatom ezt a “nutrition” témát, táplálkozás tudomány dolgot, és csak annyit szeretnék röviden hozzáfűzni, hogy három liter is baromi kevés, egy egészséges ember számára…. 20kg-onként számoljunk egy liter vizet, fölfele kerekítve…. most ez egy normális életet élő embernél, netalán sportolónál ideális. Tehát Például Hookah, illetve Syska termetűek, és hozzám hasonlóak Nyugodt szívvel 4-5 liter vizet is akár… ha valaki szomjas, az már hiányállapotot jelez, az már gond. Nos arról nem ejtenék szót, hogy ugye az üdítő rengeteg szénhidrát, kalória, tehát nem azt kellene erőltetni, mert hosszú távon visszaüt.

, Hozzászólás ID: #91109
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355

Amúgy nem tudom észrevettétek e, de megvolt a 9000. komment 1.gif nem akármi!

, Hozzászólás ID: #91110
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21
    wakummaci írta korábban:

Ehhez 2 dolgot fűznék hozzá:

2.Ne haragudj, de OCSMÁNY a helyesírásod. Ha nem megy, akkor használj olyan böngészőt ami kijavítja a hibáidat, de pl. a szavak elgépelése nem a tudás hiányából, hanem a “leszarom”-ból ered.

Hát 3 litert még sosem ittam meg szerintem:) Valahogy rá kéne erőltetnem magam a több ivásra:)

Hát ja a helyesírásom miatt meg nem is akarok mentegetőzni, mert kb fél 11kor írhattam és ilyenkor már nem vagyok a top-on. Majd igyekszem nem akkor írni:)

, Hozzászólás ID: #91111
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556
    Octopus21 írta korábban:

Amugy van ennek valami más előnye is? A füst az maradt akkora meg ugyanugy lehet szívni mint eddig.

Nekem kb 1 hónapig volt Heba Filterem. S le is szereltem mert a halkabb pipa max akkor jó ha filmet nézel. Nekem a bugyogás ugyanúgy hozzátartozik a szertartás részéhez. Nekem így jön be. A füst mennyiségét nem befolyásolja, az ízen sem éreztem semmi különbséget. Viszont nehezebb volt szívni mivel ugye csak a lukakon keresztül kisebb felületen találkozik a vízzel. Aztán csináltam rá több lukat de akkor is minimálisan nehezebben lehet szívni.

Mondjuk nem KM-en próbáltam, ahol olyan a pipázás mintha levegőt vennél. KM-re hogy lehet Heba-t tenni? Nekem a cső végén van egy kiszélesedő “bumszli”.

, Hozzászólás ID: #91112
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819
    Rusee írta korábban:
    Octopus21 írta korábban:

Nekem kb 1 hónapig volt Heba Filterem. S le is szereltem mert a halkabb pipa max akkor jó ha filmet nézel. Nekem a bugyogás ugyanúgy hozzátartozik a szertartás részéhez. Nekem így jön be. A füst mennyiségét nem befolyásolja, az ízen sem éreztem semmi különbséget. Viszont nehezebb volt szívni mivel ugye csak a lukakon keresztül kisebb felületen találkozik a vízzel. Aztán csináltam rá több lukat de akkor is minimálisan nehezebben lehet szívni.

Mondjuk nem KM-en próbáltam, ahol olyan a pipázás mintha levegőt vennél. KM-re hogy lehet Heba-t tenni? Nekem a cső végén van egy kiszélesedő “bumszli”.

Igen, egy kis módosítással rámegy a bolti heba filter is. Amúgy a gyári filterrel egyáltalán nem nehezebb szívni, ezért javaslom mindenkinek, hogy szerezzen be SzKban vagy máshol egy csomaggal és próbálja ki, az otthonik alapján senki ne alkosson véleményt. Ez olyan, mintha egy házilag barkácsolt pipa alapján alkotnánk véleményt úgy általában a vízipipázásról (tisztelet a kívételnek, vannak KMekkel versengő házilag készített pipák, csak elég ritka…)

, Hozzászólás ID: #91113
    octopus21
    Felhasználó
    Octopus21

Nekem ugyanolyan könnyű szívni, mint eddig, és a füst is ugyanolyan.

A vizipipafan.com-on volt egy leírás, hogyan kell készíteni házilag, az alapján csináltuk.

Egy fecskendőre lyukak és az rá a cső végére. Ennyi.

Igazából nem tudom, hogy van e más előnye is a halk bugyogáson kívül. Ott azt írták, hogy jobban szűr a víz vele, és jobban lehűti a füstöt. Nekem is tetszik az alapbugyogás (heba nélküli) hangja, de esetleg ha nem akarok mást zavarni vele pl. filmnézés közben vagy éjjel akkor jól fog jönni. Mondjuk annak is örülnék, ha igaz lenne az, hogy több káros anyagot megszűr ezáltal a víz.

, Hozzászólás ID: #91114
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712

Igaz, hogy többet szűr mintha nem lenne heba filter, mivel kisebbek a gázrészecskék, így jobban eltudnak nyelődni a folyadékban, jobban működik az abszorpció. Akkor a leghatásosabb, hogyha nagyobb vízfelületen tud érintkezni a füst, magyarul ha nagyobb üvege van a pipádnak, de ehhez már nincs sok köze a heba filternek. 🙂

, Hozzászólás ID: #91115
    kormi
    Felhasználó
    Kormi
    • Hozzászólás: 453
    James írta korábban:
    Igaz, hogy többet szűr mintha nem lenne heba filter, mivel kisebbek a gázrészecskék, így jobban eltudnak nyelődni a folyadékban, jobban működik az abszorpció. Akkor a leghatásosabb, hogyha nagyobb vízfelületen tud érintkezni a füst, magyarul ha nagyobb üvege van a pipádnak, de ehhez már nincs sok köze a heba filternek. 🙂

Az abszorpció az oké még, viszont a vízmennyiséggel már vitatkoznék.PErsze, egy bizonyos üvegméretig, illetve a belógó cső átmérőig, korrelál az abszorpció a vízmennyiséggel ,üvegmérettel. Azonban, ha egy kicsit elgondolkodunk a dolgokon, akkor arra juthatunk, hogy az üvegalaktól is nagyban függhet, illetve a vízmennyiségtől is csak részben, mert egy darabig még elég nagy felülettel érintkezik a füst, de aztán orbitális nagy üvegeknél már a víz alsó része kihasználatlan, jó, ok persze, cserélődik, meg minden, de nem sok értelme van neki. A Heba pedig, mint már szerintem itt sokan leírtuk, a G/F diszpergálást segíti, úgy, hogy szétszedi a buborékokat-> több kisebb buborék, nagyobb érintkezési felület, több abszorpció. Egyébként meg ezer másik dolgotól is függhet…Nem szabad kihagyni egyetlen paramétert se a jellemzésnél, illetve ha ki is hagyunk, akkor tudni kellne, hogy melyek a leghangsúlyosabb paraméterek, majd azokat előtérbe helyezni, esetleges korrigáló számításokba belevenni a lényegtelenebb dolgokat. Lényeg a lényeg, nyilván sok tényező megállapítható, de sok nem. De le lehetne folytatni egy kísérletsorozatot, megnézni az abszorpció mértékét, kigondolgatni a geometriai dolgokat, fajlagos felületeket számolni nem olyan nehéz.Csak aztán a többi dolog…

, Hozzászólás ID: #91116
    kismiki
    Felhasználó
    kismiki
    • Hozzászólás: 304

[attachment=0]festett_mod.jpg[/attachment]

Help!!!

Ez vajon milyen pipa?

Mennyit érhet?

(kb. fél méter magas)

, Hozzászólás ID: #91117
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

Az eu-n kommenteltem egyet, azért linkelem ide, hogy láthassa akit érdekel, mert gondolom moderálni fogják!

, Hozzászólás ID: #91118
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    akoska60 írta korábban:
    Az eu-n kommenteltem egyet, azért linkelem ide, hogy láthassa akit érdekel, mert gondolom moderálni fogják!

Kicsit bunkó, de részben egyetértek. 😀

, Hozzászólás ID: #91119
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60

Nagyon bunkó, de ez volt a cél!

Többször írtam normális hangvételben az sem talált megértésre. Úgy gondoltam, hogy az Ő illetve az oldala színvonalához méltó hozzászólás nem fog kilógni a sorból! 1.gif

, Hozzászólás ID: #91120
    szultankincsei
    Felhasználó
    SzultánKincsei
    • Hozzászólás: 736
    kismiki írta korábban:
    [attachment=0]festett_mod.jpg[/attachment]

Help!!!

Ez vajon milyen pipa?

Mennyit érhet?

(kb. fél méter magas)

Indiai réz vízipipa. Disznek jó.

, Hozzászólás ID: #91121
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    Rusee írta korábban:

Hát most sokan leszedik a fejemet. De a mizó görögdinnye nem egy jól eltalált dohány. Mentával keverve viszont jó. De ott is a menta intenzív íze vegyítődik egy pici dinnyével. A kettő együtt nagyon kellemes. Magába a dinnye elég gyenge ízű dohány. Sok tapasztalat és minőségi cuccok kellenek hogy, hogy ki tudj belőle valami jót hozni, de akkor se számíts óriási ízorkánra. A többi mizóval bátran próbálkozz nem fogsz csalódni.

Azért amikor kategorikusan kijelentünk egy ilyet, ami valószínűleg a fórum tagok többségi véleményével ellentétes, akkor tegyük hozzá azt, hogy véleményem szerint, vagy saját tapasztalatom szerint.

Inkább bízzuk rá az időre és a saját tapasztalatokra, hogy kinek mi jön be.

, Hozzászólás ID: #91122
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403

Annyira nekem sem ízlett a Mizo görögdinnye, de azt, hogy nem lett eltalálva, azt nem mondanám, mert a többi dinnyés dohányt szerintem veri magasan.

, Hozzászólás ID: #91123
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    Hookah írta korábban:
    Rusee írta korábban:

Hát most sokan leszedik a fejemet. De a mizó görögdinnye nem egy jól eltalált dohány. Mentával keverve viszont jó. De ott is a menta intenzív íze vegyítődik egy pici dinnyével. A kettő együtt nagyon kellemes. Magába a dinnye elég gyenge ízű dohány. Sok tapasztalat és minőségi cuccok kellenek hogy, hogy ki tudj belőle valami jót hozni, de akkor se számíts óriási ízorkánra. A többi mizóval bátran próbálkozz nem fogsz csalódni.

Azért amikor kategorikusan kijelentünk egy ilyet, ami valószínűleg a fórum tagok többségi véleményével ellentétes, akkor tegyük hozzá azt, hogy véleményem szerint, vagy saját tapasztalatom szerint.

Inkább bízzuk rá az időre és a saját tapasztalatokra, hogy kinek mi jön be.

felesleges. ez egy fórum. mindenki tudja hogy az ember itt a véleményét írja le és nem tényeket közöl 38.gif

, Hozzászólás ID: #91124
    jimclark
    Felhasználó
    JimClark
    • Hozzászólás: 214
    Gábor írta korábban:
    Annyira nekem sem ízlett a Mizo görögdinnye, de azt, hogy nem lett eltalálva, azt nem mondanám, mert a többi dinnyés dohányt szerintem veri magasan.

Nekem sem jött be annyira a Mizo Görögdinnye (még talán van is otthon valamennyi). Azért annyira nem veri a többi dinnyés dohányt, sőt szerintem az Al Fakher Görögdinnye finomabb.

Jim

, Hozzászólás ID: #91125
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    Riccio írta korábban:
    mindenki tudja hogy az ember itt a véleményét írja le és nem tényeket közöl 38.gif

Igen, csak amikor tanácsot adsz a másiknak, hogy ez ilyen meg, olyan, nyilván a saját tapasztalatodról beszélsz, de azért nem árt oda tenni, hogy ez csak tapasztalat, mielőtt még valaki komolyan venné a saját tapasztalatának megszerzése előtt.

, Hozzászólás ID: #91126
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60

Igen, a véleményem szerint, és az úgy gondolom az ilyen esetekben semmi féle kép nem árt.

, Hozzászólás ID: #91127
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

Srácok láttátok Lukjaint a tv-ben benne volt, a Cool Tv-ben volt szó a vízipipázásról és ő volt a meghívott vendég. Ennyi erővel már sYskár is meghívhatták volna.

Itt a blogom címe, itt van a 3 részes beszélgetés, nézzétek meg, szerintem szánalmas.

… veban.html

, Hozzászólás ID: #91128
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    Nightrain írta korábban:
    Srácok láttátok Lukjaint a tv-ben benne volt, a Cool Tv-ben volt szó a vízipipázásról és ő volt a meghívott vendég. Ennyi erővel már sYskár is meghívhatták volna.

Itt a blogom címe, itt van a 3 részes beszélgetés, nézzétek meg, szerintem szánalmas.

… veban.html

Ez már régi, ki lett tárgyalva. 145.gif

, Hozzászólás ID: #91129
    nightrain
    Felhasználó
    Nightrain
    • Hozzászólás: 1208

Jó ok. Nem voltam egy másfél hétig. Vagy ez annál is régebbi?

, Hozzászólás ID: #91130
    ko12
    Felhasználó
    ko12
    • Hozzászólás: 355
    Nightrain írta korábban:
    Jó ok. Nem voltam egy másfél hétig. Vagy ez annál is régebbi?

Több mint fél éves 1.gif

, Hozzászólás ID: #91131
    hcsimike
    Felhasználó
    HcsImike
    • Hozzászólás: 266
    nEopht írta korábban:
    És a mentásat valaki kóstolta ? Most vettem egy 50 grammos kiszerelést belőle, hát megszagoltam és eléggé intenzív mentás illata van. Nem tudom hogy el lehet e szívni magában.

Simán lehet 2.gif Én van amikor egyedül pipázok itthon és Mizo mentát magában elszívok Phunnelből 2 kör Bamboochával 3.gif

30 bejegyzés megtekintése - 9,001-9,030 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.