Hát szerintem is a Blue Mist nem olyan eltalált dohány, mint amennyire hasra vannak tőle esve az emberek, akkor már finomabb az Elements 😛
A Citrus Mist az egy citromos, narancsos, áfonyás keverék, aminek kicsit érdekes ízvilágot kölcsönöz az áfonya. Nem mondanám rossznak, de szerintem tipikusan egy olyan dohány, hogy valakinek vagy be fog jönni és nagyon megszereti, vagy pedig nem. Inkább azoknak tudom ajánlani, akik szeretik az édes ízeket, ugyanis a savanykás vonalat inkább abba az irányba viszi el.
A Safari Melon Dew tényleg az egyik legjobb, amit kóstoltam. Hogyha finom sárgadinnyés dohányra vágysz és szereted ezt az ízt, akkor mindenképp tudom ajánlani, tényleg fergeteges.
A Pumpkin Pie egy nagyon egyedi, fűszeres ízvilágot képvisel. Mintha nagyon sok különböző fűszert egybeöntöttek volna, de ennek ellenére egyáltalán nem mondható tolakodónak. Maga az egész dohány nem nevezhető tolakodónak, tehát nem szakad le tőle a fejed, mint pl egy Nakhla fahéjtól. Kellemes, karakteres íze van és egyik fűszer sem dominál benne, kellemesen el van találva az arány. A fűszerek mellett kicsit kivehető a tök íze, de nem mondanám túlságosan emghatározónak. Összességében mindenképp azt mondanám, hogy egy próbát mindenképp érdemes tenni vele, szerintem egy olyan dohány, ami jó, ha van a készletben.
A Christmas Mix a nevéhez hűen a karácsonyi hangulatot kívánja előidézni. Ez is egy alapvetően fűszeresnek mondható dohány, talán a mézeskalácshoz tudnám hasonlítani, de ezesetben szerintem nem sikerült olyan jól eltalálni a gyárban az arányokat. Ha választanom kéne, akkor inkább azt mondanám, hogy a Pumpkin Piet rendelném és mellé vennék Elements Christmas Specialt.
A Lemon Tea szerintem annyira nem sikerült jól. Igazából talán a Nakhla Earl Grey-nek tudnám egy kicsit gyengébb változatának nevezni. Nem annyira erős az íze, de szerintem nem is annyira karakteres és finom, mint a Nakhla. Körülbelül úgy tudnám definiálni, mint amikor az ember egy kis citromos dohánnyal elkeveri az EG-t és azzal gyengít rajta.
A Tangerine Dream, mint a nevéből is adódik egy alapvetően mandarinos dohány. Az ízén leginkább ez az, ami érződik, mellette pedig egy kicsit érdekes édeskés íz, ami valakinek bejön, valakinek nem. Én inkább a JM’s Tangerine-t választanám 😉