A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #91072
    rongycsomo
    Felhasználó
    rongycsomo
    • Hozzászólás: 90

Nem régóta követem nyomon a fórumot, de egy téma szinte minden nap fel szokott jönni, ez pedig a helyes tömés. Két hete használok Vortex kerámiát, de eddig még sose használtam egy körnél több szenet (3 fél Cocobrico). Az ok, az, hogy amikor lemegy az első kör szén és kicsit később megnézem a dohányt, akkor látom, hogy a teteje meg van égve, viszont a dohány alsó része még nedves, tocsog a melaszban. Ez normális? Pipázás közben nem érzek kaparó ízt csak ugye az első kör végére már elég gyenge a füst a szenek miatt. Al Masah illetve Al Sultan dohányokat szívtam eddig ezzel a kerámiával. Biztonság kedvéért feltöltöttem 2 képet a tömésről (pipázás előtt és után):

https://www.imagebam.com/image/50425191413880

https://www.imagebam.com/image/e65fb591413944

, Hozzászólás ID: #91073
    dice
    Felhasználó
    Dice
    • Hozzászólás: 631

az lehet a probléma hogy belenyomkodod a dohányt…

ha szétszedegeted ksieb darabokra és lazán teszed bele jobban átjárja a hő és egyenletesebben ég meg

, Hozzászólás ID: #91074
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

rongycsomo:

Al sultanra ne, de Al masah-ra simán megpróbálhatod rátenni a második kör szenet is, amikor az elsők túl kicsik már, és nem adnak elég hőt.

Ha rossz lesz az íze, azt úgyis észre veszed, és akkor vége a tömésnek, de a masah szerintem bírni fogja a másfél/két kört.

A sultan szinte biztosan nem.

, Hozzászólás ID: #91075
    rongycsomo
    Felhasználó
    rongycsomo
    • Hozzászólás: 90

Köszi wakummaci! Akkor azt mondod, hogy ez így teljesen normális, csak Al Sultannal ne nagyon erőltessem a 2. kör szenet.

, Hozzászólás ID: #91076
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    rongycsomo írta korábban:
    Köszi wakummaci! Akkor azt mondod, hogy ez így teljesen normális, csak Al Sultannal ne nagyon erőltessem a 2. kör szenet.

Pontosan, a dohány nekem is mindig hasonlóan szokott kinézni, és az pedig természetes, hogy a teteje kezd pörkölődni, hiszen az van közelebb a hőhöz.

Apropó ember, beírom ide is, mivel most látom, hogy Janiék csak utólagos moderációval rakják ki a kommenteket, úgy vélem az enyém nem fog kikerülni.. De hát meglátjuk

Quote:
    Drágábbak mint a magyar árak, méghozzá sokkal, az, meg hogy mi mennyit hogy fog emelkedni, nem igazán mérvadó egészen addig amíg meg nem történt, szóval nem kéne ezzel indokolni, a magasabb árak jogosságát.

1146 forint egy 50g-os nakhla? Na ne szórakozzunk már :).

Az egy másik dolog, hogy mi lett beígérve, és mi lett betartva belőle, de ebbe inkább nem mennék bele.

Aki magyarországról ilyen árak mellett dohányt rendel, annak igen sok felesleges pénze lehet.

Quote:
    – A még dohányt áruló, magyarországi webáruházak ügyében hamarosan hivatalos döntés fog születni, büntetések terhe mellett le kell venniük a kínálatból a dohányokat.

Csodálatos, akkor továbbra is BOLTBAN veszem a dohányaimat, ahogy eddig.

Quote:
    – A trafikokban tudsz csak néhány márka közűl választani.

Persze, mert csak és kizárólag a trafikokban árulnak vízipipa dohányokat, és az a 14 márka ami itthon kapható, tényleg csak néhány :(.

A közül egyébként meg rövid ‘ü’.

, Hozzászólás ID: #91077
    rusee
    Felhasználó
    Rusee
    • Hozzászólás: 556

azért aki pesten lakik annak természetes h boltban veszi ez inkább a vidéki vásárlókat érinti.

Őket azért sajnálom……. ezért kell írni Julio-nak mit postázzon :):)

De egy biztos Jani ebből nem fog tudni megélni az tuti

, Hozzászólás ID: #91078
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

Ne áruljátok el senkinek, de van egy megoldásom az internetes dohányvásárlással kapcsolatban. Szóval a vidékieknek sem izgulniuk. Lukjani alá is lehet pörkölni. 😀

, Hozzászólás ID: #91079
    james
    Felhasználó
    James
    • Hozzászólás: 712
    sYska/!/ írta korábban:
    Ne áruljátok el senkinek, de van egy megoldásom az internetes dohányvásárlással kapcsolatban. Szóval a vidékieknek sem izgulniuk. Lukjani alá is lehet pörkölni. 😀

és ez még egyelőre titok? 🙂

, Hozzászólás ID: #91080
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    hundarkblade írta korábban:
    Ha nem muszáj, nem adnék ki még a szállításért is pénzt. Remélem a MESTEREK tudnak nekem segíteni 😀

USA-n belül mintha aprópénz lenne, vagy tévedek?

, Hozzászólás ID: #91081
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

New Yorkban semmilyen nagyobb bolt nem található, többségében az ott élő emberek is neten rendelnek. Az a legbiztosabb és abban az esetben biztos, hogy azokat a dolgokat kapod, amiket szeretnél és nem azokat amiket ismerősöd esetleg gondol, hogy vesz 🙂

Úgyhogy szerintem ne sajnáld a helyi pk-re a pénzt, ugyanis országon belül, főleg nagyobb rendelés esetén tényleg pár száz forintról beszélünk, ami a beszerzendő dolgokhoz képest elenyésző.

Üdv.

, Hozzászólás ID: #91082
    webbie
    Felhasználó
    webbie

LG KM900 Arena-ról véleményeket várnék.. teszteket olvastam, hallottam róla jót is rosszat is.

iPhone-hoz hasonlítják, helytelenül. Ennek zárt az op.rendszere, nincs hozzá annyi apps.

Szerintetek? 1.gif

, Hozzászólás ID: #91083
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

Véleményem szerint az LG-k általában nagyon szép, de kevésbé funkcionális telefonok. Hamar meghibásodnak az általam olvasottak szerint.

Akkor már inkább Samsung.

Persze ez csak az én véleményem.

, Hozzászólás ID: #91084
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

Mennyiert vesztegetnek egy ilyet?

Bar ugyis csak magamat fogom ismetelni.. 😀

, Hozzászólás ID: #91085
    troll
    Felhasználó
    Troll
    • Hozzászólás: 426
    webbie írta korábban:
    LG KM900 Arena-ról véleményeket várnék.. teszteket olvastam, hallottam róla jót is rosszat is.

iPhone-hoz hasonlítják, helytelenül. Ennek zárt az op.rendszere, nincs hozzá annyi apps.

Szerintetek? 1.gif

Mennyi ideje szeretnél telefont venni? 2.gif 12.gif

Nem sütöm el azt a poént, hogy neked miért kell még egy KM 11.gif ?

Egyébként összegezd, hogy neked mi fontos, és mire kell… mert nekem pl nem kell HSDPA, viszont legyen autófókusz… valakinek nem kell excel támogatás, én szeretem használni….

, Hozzászólás ID: #91086
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    Troll írta korábban:
    Mennyi ideje szeretnél telefont venni? 2.gif 12.gif

Nem sütöm el azt a poént, hogy neked miért kell még egy KM 11.gif ?

Egyébként összegezd, hogy neked mi fontos, és mire kell… mert nekem pl nem kell HSDPA, viszont legyen autófókusz… valakinek nem kell excel támogatás, én szeretem használni….

Már egy jó ideje, de most lett meg rá a pénz.

55k egy boltban, 2 év garanciával.

Nem értem ezt a KM-es dolgot.. 2.gif

, Hozzászólás ID: #91087
    gyapika
    Felhasználó
    gyapika
    • Hozzászólás: 250

Sziasztok!Ha valaki az SZK-ban jár véletlenül, azt nagyon szépen megkérném hogy legyen szíves és vegyen nekem ez Funnel kerámiát (elvileg akciós a weboldalon az van kiírva).Szóljon majd nekem hogy meg veszi és természetesen a Magyar postán küldené el ajánlottan.Én mindezek költségeit fizetném (kerámia,postaköltség)rózsaszíncsekken.Ha ez megfelel valakinek az jelentkezzem mert nekem nagyon messzire van Bp és a szállítási költség erre az egyre pedig nagyon sok.Ha valaki is segítene nekem ebben az legyen szíves írjon egy PÜ-t és a többit megbeszéljük ott.Előre is köszi! Üdv

, Hozzászólás ID: #91088
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade
    • Hozzászólás: 491
    sYska/!/ írta korábban:
    Augusztus 5. reggeltől távol leszek olyan 20ikáig megközelítőleg.

2hét folyamatos off-ra felkészülni 37.gif 37.gif 37.gif

, Hozzászólás ID: #91089
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    2hét folyamatos off-ra felkészülni 37.gif 37.gif 37.gif

Kick/bann funkció marad online. 37.gif 2.gif

, Hozzászólás ID: #91090
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade

és ha mindenki elkezdi? 😀 kihal a fórum 118.gif

, Hozzászólás ID: #91091
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    gyapika írta korábban:
    Sziasztok!Ha valaki az SZK-ban jár véletlenül, azt nagyon szépen megkérném hogy legyen szíves és vegyen nekem ez Funnel kerámiát (elvileg akciós a weboldalon az van kiírva).Szóljon majd nekem hogy meg veszi és természetesen a Magyar postán küldené el ajánlottan.Én mindezek költségeit fizetném (kerámia,postaköltség)rózsaszíncsekken.Ha ez megfelel valakinek az jelentkezzem mert nekem nagyon messzire van Bp és a szállítási költség erre az egyre pedig nagyon sok.Ha valaki is segítene nekem ebben az legyen szíves írjon egy PÜ-t és a többit megbeszéljük ott.Előre is köszi! Üdv

Akarod írni PHunnel. Amúgy írsz email-t SZK-nak és ők elküldik vagy postán vagy futárral, ehhez nem kell +1 fő. 🙂 Jelenleg Kaya Phunnelük van és kínai azt hiszem. Árakat nem tudok, vhol 2200-2600 körül.

sYska/!/ írta korábban:
    Augusztus 5. reggeltől távol leszek olyan 20ikáig megközelítőleg.

2hét folyamatos off-ra felkészülni 37.gif

Muhahaha! Sok új tartalma hsz-t szeretnék látni, nem pedig a “Biztosan törölni szerené ezt a hozzászólást?” kérdést a monitoromon.

webbie írta korábban:
    Kick/bann funkció marad online. 2.gif

Bizony, éber moderátoraink ilyenkor dupla-tripla-hexa mód aktívak.

és ha mindenki elkezdi? Kihal a fórum..

Legalább nem kell sokat visszaolvasnom. 😀

, Hozzászólás ID: #91092
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade

Rajta leszek/ünk a “csakis építő kommentek” gyártásán 😀 😉

, Hozzászólás ID: #91093
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    Rajta leszek/ünk a “csakis építő kommentek” gyártásán 😀 😉

Miért van az, hogy ettől részben félek? 12.gif

, Hozzászólás ID: #91094
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade
    sYska/!/ írta korábban:

Nem kell félni 37.gif, amúgy Syska, Starbuzzból te milyen ízeket kóstoltál eddig?

, Hozzászólás ID: #91095
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    sYska/!/ írta korábban:

Nem kell félni 37.gif, amúgy Syska, Starbuzzból te milyen ízeket kóstoltál eddig?

Safari melon Dew, Blue Mist, Citrus Mix, Crhismas mix, Punkin-Pie és még 1 vagy kettőt, ami most nem jut eszembe.

, Hozzászólás ID: #91096
    hundarkblade
    Felhasználó
    hundarkblade

I see, csak azért kérdezem mert szept végén hoznak nekem, csak nem tudom milyen ízvilágút kérjek :S, aztán gondoltam megkérdezek egy olyant aki már kóstolta 🙂

, Hozzászólás ID: #91097
    riccio
    Felhasználó
    Riccio
    • Hozzászólás: 1785
    webbie írta korábban:

Szerintetek? 1.gif

én általában ha nem bízom az ilyen tesztekben vagy biztosra akarok menni akkor elolvasom az alatta lévő hozzászólásokat. abból minden kiderül. ajánlom mobilarénát. ott a legtöbb készülék teszt alatt minimum 1000 hsz szól a tapasztalatokról

, Hozzászólás ID: #91098
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    I see, csak azért kérdezem mert szept végén hoznak nekem, csak nem tudom milyen ízvilágút kérjek :S, aztán gondoltam megkérdezek egy olyant aki már kóstolta 🙂

Punkin-Pie picit fűszeres és édeskés, Blue mist az nagyon finom, mivel ez az eredeti. A chrismas finom, picit narancsos-fahéjas. Safari melon dew mindent ver, életem legfinomabb sárgadinnyés dohánya. Citrus mix kellemes, picit édes citrusos mix.

Jobban most este nem tudom körül írni ezeket, de Starbuzz témába van elég vélemény.

, Hozzászólás ID: #91099
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403

Hát a Blue Mist nem csak nekem volt nagy csalódás szerintem. Nem igazán hozta azt az ízt, amit elvártunk tőle. 😀

, Hozzászólás ID: #91100
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    sYska/!/ írta korábban:

Punkin-Pie picit fűszeres és édeskés, Blue mist az nagyon finom, mivel ez az eredeti. A chrismas finom, picit narancsos-fahéjas. Safari melon dew mindent ver, életem legfinomabb sárgadinnyés dohánya. Citrus mix kellemes, picit édes citrusos mix.

Jobban most este nem tudom körül írni ezeket, de Starbuzz témába van elég vélemény.

Volt szerencsém mindegyiket kóstolni, nekem a citrus mist jött be legkevésbé, mert az áfonya íze valamiért a citrusos ízt gejl irányba változtatta meg, nem lett rossz, de ha azt kihagyják belőle az lenne a kedvenc citrusos dohányom.

, Hozzászólás ID: #91101
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Hát szerintem is a Blue Mist nem olyan eltalált dohány, mint amennyire hasra vannak tőle esve az emberek, akkor már finomabb az Elements 😛

A Citrus Mist az egy citromos, narancsos, áfonyás keverék, aminek kicsit érdekes ízvilágot kölcsönöz az áfonya. Nem mondanám rossznak, de szerintem tipikusan egy olyan dohány, hogy valakinek vagy be fog jönni és nagyon megszereti, vagy pedig nem. Inkább azoknak tudom ajánlani, akik szeretik az édes ízeket, ugyanis a savanykás vonalat inkább abba az irányba viszi el.

A Safari Melon Dew tényleg az egyik legjobb, amit kóstoltam. Hogyha finom sárgadinnyés dohányra vágysz és szereted ezt az ízt, akkor mindenképp tudom ajánlani, tényleg fergeteges.

A Pumpkin Pie egy nagyon egyedi, fűszeres ízvilágot képvisel. Mintha nagyon sok különböző fűszert egybeöntöttek volna, de ennek ellenére egyáltalán nem mondható tolakodónak. Maga az egész dohány nem nevezhető tolakodónak, tehát nem szakad le tőle a fejed, mint pl egy Nakhla fahéjtól. Kellemes, karakteres íze van és egyik fűszer sem dominál benne, kellemesen el van találva az arány. A fűszerek mellett kicsit kivehető a tök íze, de nem mondanám túlságosan emghatározónak. Összességében mindenképp azt mondanám, hogy egy próbát mindenképp érdemes tenni vele, szerintem egy olyan dohány, ami jó, ha van a készletben.

A Christmas Mix a nevéhez hűen a karácsonyi hangulatot kívánja előidézni. Ez is egy alapvetően fűszeresnek mondható dohány, talán a mézeskalácshoz tudnám hasonlítani, de ezesetben szerintem nem sikerült olyan jól eltalálni a gyárban az arányokat. Ha választanom kéne, akkor inkább azt mondanám, hogy a Pumpkin Piet rendelném és mellé vennék Elements Christmas Specialt.

A Lemon Tea szerintem annyira nem sikerült jól. Igazából talán a Nakhla Earl Grey-nek tudnám egy kicsit gyengébb változatának nevezni. Nem annyira erős az íze, de szerintem nem is annyira karakteres és finom, mint a Nakhla. Körülbelül úgy tudnám definiálni, mint amikor az ember egy kis citromos dohánnyal elkeveri az EG-t és azzal gyengít rajta.

A Tangerine Dream, mint a nevéből is adódik egy alapvetően mandarinos dohány. Az ízén leginkább ez az, ami érződik, mellette pedig egy kicsit érdekes édeskés íz, ami valakinek bejön, valakinek nem. Én inkább a JM’s Tangerine-t választanám 😉

30 bejegyzés megtekintése - 8,971-9,000 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.