Sziasztok!
Leírnám a tapasztalatomat a tegnapi vizipipázással kapcsolatban.
Kezdő pipás lévén, én is már tapasztaltam szédülést, meg remegést, izzadást pipázás után(közben).
Olvastam valamelyik témakörben ahol erről írnak élménybeszámolókat, olyan is volt aki azt írta, hogy elájult a vizipipázástól. Persze ott mindjárt meg is kapta a tanácsokat, hogy ésszel kell csinálni stb. Ez így igaz.
Tegnap kiültem az erkélyre a Bashámmal meg egy Mizo szőlő töméssel, ami az egyik kedvenc dohányom lett.
(Igazuk volt azoknak is akik azt mondták, hogy simán be lehet szédülni ha pipa nélkül nagy levegőket veszel sokat egymás után).
SZóval végre csináltam egy ésszerű vizipipázást. Szellőztetés mindenképp kell hozzá vagy erkély:)
Akkor amikor fújkáljuk a szenet h jobban izzon, abból sem tanácsos közvetlen közelről lélegezni.
Lényeg hogy nekiálltam egyedül nyugodtan szívni, és minden szívás között tartottam jópár levegővételnyi szünetet, meg úgy szívtam a nammort hogy elkezdtem lassan normálisan venni először a levegőt és amikor egy pici levegő már volt a tüdőmben akkor szívtam a csőből.
Az egész vizipipázás alatt egyszer sem éreztem semmi olyat amit eddig szoktam. Semmi szédülés, semmi remegés, semmi szapora pulzus. Ja azt is megjegyezném, hogy előtte ettem. Amikor a legjobban éreztem a szédülést egyszer akkor előtte nem is ettem.
Egy szó mint száz, nem éreztem most semmi rossz dolgot, és azt sem h káros lenne. ( persze sejtem h nem hegyi levegő, de véleményme szerint ha kimész az utcára az sem az:) Meg az is érdekes hogy egy slukk cigit ha szívnék leszakadna tudőm a köhögörohamtól, itt meg csak akkor köhögtem eddig amikor balf..ék létemre elégettem a dohányt. De hálistennek már ilyen sem fordul elő a vizipipázás alatt. AZ meg h rá lehet szokni ez biztos, de az is biztos h nem fizikailag, csakis lelkileg, mert rohadt finom (és akkro már mért ne kóstolgassa sz ember:), másrészt meg van egy igen jó feelingje az egész rituálénak:) Meg amimég nagyon tetszik h jó illata van passzívan is, és nem marad meg az illata/szaga a lakásban. Persze ki kell szellőztetni, de a büdös cigifüstöt még a falak is beszívják és abból az ki nem jön. Mindenestre nem fogok minden nap pipázni, max egy héten egyszer vagy kétszer, ahogy jól esik.