Nem emiatt lett kitiltva, ezt azért tisztázzuk.
utána olvastam csak a többit
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Nem emiatt lett kitiltva, ezt azért tisztázzuk.
utána olvastam csak a többit
a mások vallási nézeteit sértő hozzászólásokat tiltja a szabályzat. csak Syska-n múlik hogy ő ezzel kapcsolatban mennyire elnéző
Nem egyszer volt már, hogy egy két emberrel elszaladt a ló bizonyos téren, akkor csak kommentek lettek kitörölve…
A PÜ-s részét nem tudom a dolognak, én csak a “hamis razanos” topik alapján mondtam azt, amit.
:alcool1: Pipafüstben gazdag születésnapot kívánok Troll tagunknak! :alcool1:
Ez a kép csak nekem meredek:
legközelebb szalonnát sütnek vagy bográcsoznak:D
nesze neked biztonsági szigorítások! XD még jó, hogy egy ásványvizes flakont nem lehet felvinni! 😀 Egy ilyen grillező valóban veszélytelenebb 🙂
Azért ez a kép sem piskóta:
Syska ez a kép már pofátlan… 😀
Miért?
Nem a nyugalomról, relaxról szól a dolog?
Egy kis robbantás, rakéta, délután meg egy jó pipa! Ez az élet Babolcsai néni!
Azt azé megnézném ha repülőgépen tényleg így sütnék a gyrost. 😀
Igen, amíg nem látom ezt élőben.. nemigen hiszem el :).
Gondoljatok bele, a magyaros virtus: Egész disznót sütik a repülőn. 😀
Igen, amíg nem látom ezt élőben.. nemigen hiszem el :).
Milyen jó illat lenne az egész gépen. :hehe: Sajnos ilyen nincs. Minden repülőn előrecsomagolt, lefóliázott kaják vannak, kis műanyag osztott tálkákban. :triste1:
Sziasztok.
Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget a vizipipa vásárlásban.
Az SZK-ból rendeltem végül egy Aladin Basha fehér pipát vortex kerámiával. Feketét akartam de az épp nem volt, de a fehér is nagyon bejön:) Tegnap rendeltem és már itt is van nálam:) Valami gyönyörű. Tök jó kedvem lett:) Alig várom az estét hogy kipróbálhassam. 3an leszünk rá. Barátnőm, unokatesóm, meg én. Rendeltem hozzá adaptert, meg egy nammor csövet:) Fekete és a markolatban fehét csíkok vannak. Nagyon bejön az is:) Két Al MAsah dohányt is rendeltem (2almás, cseresznyés), meg egy 50mm belga szenet. Ma lesz az első vortex tömésem:) Remélem sikerülni fog:) AKkor még egy aladin hőtartósapkát is kértem. Az SZK-ban is köszönet az eladónak, nagyon jófej volt, meg segített mindenben, még tanácsiokat is adott. Szal egész este a pipámat fogom nézni:) Meg persze szívni:) Kiv vagyok nagyon a különbségre a kis 27 centis Dora pipámhoz képest.
Jégkockát azt tegyek szerintetek a vízbe? Jobban lehül a füst?
Üdv.
Kismiki-vel megbeszéltem a dolgot a tiltásról, megértettük egymást és így meg lett beszélve az ügy. Tiltást levettem.
.
.
Üdv.
Szerintem mindenképp érdemes bele jégkockát tenni, érezhetően lehűti a füstöt és sokkal lassabban melegszik fel a víz.
.
.
Üdv.
Szerintem mindenképp érdemes bele jégkockát tenni, érezhetően lehűti a füstöt és sokkal lassabban melegszik fel a víz.
Szerintem meg nem ér semmit, talán max a kis pipáknál, de ott sem érezhető óriási különbség. Nem valószínű, hogy ilyenkor a napon pipázol, úgy hogy nem fog gyorsan felmelegedni a víz. Viszont, ha meg kis pipád van, sokkal egyszerűbb, minden tömés után vizet cserél, átöblíteni a pipát.
Mi szoktunk bele jeget tenni nekünk érezhető, mondjuk kis pipával szoktunk pipázni úgyhogy valószínűleg azért melegszik fel hamar a víz nálunk jég nélkül.
Én csak 1 szem jégkockát teszek bele. Szerintem nem sok mindent jelent.( Saját tapasztalatom szerint a sok jégkocka egy az h a füstöt nem hűti le nagyon a másik meg, h csökkenti a füstmennyiséget is)
Mivel a jég felületén kicsapódik a füstből a pára. 🙂
Szaisztok.
Köszi a választ.
Tegnap kipróbáltuk az új pipát. Hát érdekes volt az egész, vagy valamit nem jól csináltunk nemtom, de 3 órán át szívtuk:) És végig volt íze. Mondjuk a vortexbe belement az 50g-s dohányomnak majdnem a fele lazán tömve.
Amúgy nagyon jó volt. Viszont ami nagyon nem tetszett nekem az a belga 50-es szén:S A 3kings szerintem sokkal jobb. Ez a belga nagyon hamuzik, meg az elején mikor ég rajt az a réteg nagyon büdös. Meg nemtom hogy nagy volt a két fél a vortexre de néha bizony éreztem kaparást és akkor mindig odébbraktuk kicist.
Ami még nagyon bejön az a nammor cső. A mérete egy kicsit brutál, meg amikor adtuk át egymásnak sokszor megmozdult a pipa, pedig a földön volt. Meg most így az elején egy kicist merevebb. De végre nem éreztem csőízt. Viszont többször éreztem a szénnek a mellékízét, de gondolom az a szén miatt van. De voltak időszakok amikor csak tisztán a cseresznye ízét éreztük. Na az lenne a király ha ez mindig így lenne:)
Mit tegyek hogy ne tartson ilyen sokáig a dolog? Ja meg nem beszélve arról hogy kb 2,5 szenet ráraktunk az egy kör dohányra. A vortexet nem lehet máshogy tömni, kevesebb dohánnyal? Meg a szén mellékízt szeretném valahogy kiiktatni. De többet belga szenet nem veszek. Még jó hogy csak 10est vettem belőle. Akkor inkábba a 3kingsből teszek többet, vagy áttérek természetes szénre:)
Hogy ne érezd a szén ízét, magad adtad meg a választ. Legjobb, ha természetes szénnel próbálkozol. Csodálkozom, hogy a belga nem jött be, sztm a legjobb a kategóriában.
A csövet első használat előtt kiöblíthetted volna kis citromos vízzel, és elkerülted volna a mellékízt.
A vortex viszonylag nagy kerámia, írod is, hogy sok dohány megy bele. A megfelelő topicban találsz megoldást rá, hogy kevesebb dohánnyal is beérje.
A pipa billenése nem feltétlen a nammor hibája. nem emlékszem mekkora a pipád, de még az 50+-os pipáknál is előfordul, hirtelen mozdulatoknál, ill , ha feszül a cső.
Körültekintéssel, óvatos mozdulatokkal, vagy tartály cserével kiküszöbölhető a dolog.
A megfelelő topikokban bőven olvashatsz ezekről octopus, de lényegében, amit MINDIG ajánlatos tenni:
– Megvárni amíg a szén teljesen körbeizzik, és csak úgy rátenni a kerámiára. Belgánál, ez akkor az igazi (SZVSZ) ha egy kis fehéres, szürkés hamuréteg képződik rajta.
-Ne tömd túl magasra a kerámiát, az is okozhat furcsa ízt.
Én egyébként belgánál nem igazán szoktam mellékízt érezni, ami van az is elhanyagolható… Érdemes szerintem többe törni mint kettőbe, inkább 3 vagy négy darabba az ötveneset.. Könnyebb játszani a hővel. 🙂
Amúgy szerintem a 3kings sokkal többet hamuzik mint a belga, lehet, hogy csak a méretéből adódóan tűnt soknak a hamu így elsőre.. 🙂
Hajrá.
Sziasztok!
Hát lehet hogy a 40es szén után volt fura hogy több a hamu, de mintha gyorsabban is égett volna egy picit.
Kiöblítettem citromos vízzel a csövet előtte , nem is éreztem csőnek mellékízét, csak a szénnek. De azt sem mindig. Meg nemtom, hogy mennyire baj az hogy a fólia lyukain mindig átmegy egy kis hamu bele a dohányba.
A Masah dohány viszont nagyon bejön. Ennek aztán volt leve:) A vortex kerámia nagyon szép, a gyári viszont eléggé le van pattogva:)
A pipa meg attól mozdult be hogy merev egy kicist a cső. Amikor kimostam citromos vízzel, tölcsérrel rohadtul figyeltem h csak a csőbe follyon a víz de persze túltöltöttem, és tiszta víz lett a markolat:) Alig voltam ideges:)
MAjd kiprobálom természetes szénnel is. Van két kis rúd Bamboocha szenem. Kiv vagyok annak lesz e íze a csőben:)
Biztos, hogy sokkal kevesebb, de mondom szerintem belgával is bőven élvezetes pipázásokat lehet produkálni, ha ügyes vagy :).
Szerk:
Az ilyen, és ehhez hasonló hozzászólásokat pedig nem igazán szeretjük a fórumon Smoke…
.
Köszi a választ.
Tegnap kipróbáltuk az új pipát. Hát érdekes volt az egész, vagy valamit nem jól csináltunk nemtom, de 3 órán át szívtuk:) És végig volt íze. Mondjuk a vortexbe belement az 50g-s dohányomnak majdnem a fele lazán tömve.
Amúgy nagyon jó volt. Viszont ami nagyon nem tetszett nekem az a belga 50-es szén:S A 3kings szerintem sokkal jobb. Ez a belga nagyon hamuzik, meg az elején mikor ég rajt az a réteg nagyon büdös. Meg nemtom hogy nagy volt a két fél a vortexre de néha bizony éreztem kaparást és akkor mindig odébbraktuk kicist.
Ami még nagyon bejön az a nammor cső.. A mérete egy kicsit brutál, meg amikor adtuk át egymásnak sokszor megmozdult a pipa, pedig a földön volt. Meg most így az elején egy kicist merevebb. De végre nem éreztem csőízt. Viszont többször éreztem a szénnek a mellékízét, de gondolom az a szén miatt van. De voltak időszakok amikor csak tisztán a cseresznye ízét éreztük. Na az lenne a király ha ez mindig így lenne:)
Mit tegyek hogy ne tartson ilyen sokáig a dolog? Ja meg nem beszélve arról hogy kb 2,5 szenet ráraktunk az egy kör dohányra. A vortexet nem lehet máshogy tömni, kevesebb dohánnyal? Meg a szén mellékízt szeretném valahogy kiiktatni. De többet belga szenet nem veszek. Még jó hogy csak 10est vettem belőle. Akkor inkábba a 3kingsből teszek többet, vagy áttérek természetes szénre:)
A belga szénnel hasonló a tapasztalat 3 kings akkor már de inkább ajánlom a bamboo-t. Csak annál is vigyázni kell jó izzon körbe mert ha nem hajlamos csúnya ízeket produkálni 🙁
Tudom, hogy nem ide kéne, de nincs vkinek egy eladó tangiers phunnel-je? 🙂
Törött jó? 😀
mennyire illetve hol törött? 😀
Ahova a dohányt kell rakni, annak a fele tört le. Kirakóztam vele, és össze lehetne ragasztani, csak kérdés, hogy mivel célszerű? Mert pill.ragasztó mérgező, ha magas hőt kap, nemde?
Képet rakok fel nemsoká!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.