Csatlakozom az előttem szólókhoz: Sziasztok! 🙂 Olyanok vagyunk mit az internet. Ha valamit itt nem találtok meg, az nincs is!
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Sziasztok! 🙂 Olyanok vagyunk mit az internet. Ha valamit itt nem találtok meg, az nincs is!
Sziasztok!
Az a helyzet, h anno vettem egy 37es kis piput. A probléma ott kezdődik h a pipa testében valami zörög, de tuti, hogy nem a csapágy golyó! Most az van, hogy működésben ez nem befolyásol semmit, csak idegesítő…
(a hő vagy a füst /nemtom hogy melyiket írjam/ útja ki van takarítva)
Olyan mintha a testben a burkolat és a belső “cső” között lenne valami, de ez szerintem hülyeség, meg kiszedni se tudnám.. :
Előre is köszi a válaszokat!
Kecso17
Az a helyzet, h anno vettem egy 37es kis pipát. A probléma ott kezdődik h a pipa testében valami zörög, de tuti, hogy nem a csapágy golyó! Most az van, hogy működésben ez nem befolyásol semmit, csak idegesítő…
(a hő vagy a füst /nemtom hogy melyiket írjam/ útja ki van takarítva)
Olyan mintha a testben a burkolat és a belső “cső” között lenne valami, de ez szerintem hülyeség, meg kiszedni se tudnám.. :
Előre is köszi a válaszokat!
Kecso17
Hát pipulni a homokosok szoktak. Nevezzük nevén a dolgokat: “37-es kis vízipipát”.
A hő útja megegyezik a füst útjával egy részen, azonban a hő eloszlik a testen, míg a füst nem. Ha a belső csövet kitisztítottad akkor valószínűleg egy hibás darabról lehet szó és a test nem tömör. Ebbe a részben leválhatott egy forrasztás darab és az adhatja a hangot szerintem.
5,5 inkább…. :langue:
tényleg, egy kicsit elnéztem :rouge:
A hő útja megegyezik a füst útjával egy részen, azonban a hő eloszlik a testen, míg a füst nem. Ha a belső csövet kitisztítottad akkor valószínűleg egy hibás darabról lehet szó és a test nem tömör. Ebbe a részben leválhatott egy forrasztás darab és az adhatja a hangot szerintem.
Igazad van, vízipipát 😀
És akkor úgy tűnik nem tehetek semmit :S A választ köszi, már legalább tudom hogy hibás… Ha okosabb lettem volna a vásárlásnál egyből visszaküldtem volna 🙁
Még egyszer köszi!
Jó pipázást mindenkinek! 🙂
Valaki nem tudja hogy honnan tudnék szerezni egy MP3 lejátszó programot PalmTop-ra ?
al fakher caffe latte vanilia megy éppen miközbe a pattogatott kukorica cimü filmet nézem amiben szerintem máig a zöld fehér szektor egyetlen ütőképes embere szerepel Hypós Ferenc nyugodjon békében ( ez a 300ftos kis szivócső nálam marha jól szerepelt szerintem ez lesz a qtm új csöve:)
m,i lehet annak az oka hogy kaptam egy filmet msnen és nem találom? se én se a kereső? és azt irja hogy átjött
Vírusírtó is lelőhette példának okáért…
De volt már, hogy szimplán ugyanezt csinálta az MSN, ha külön elmentettem a fájlt másként, és nem csak elfogadtam, akkor meg jó volt.
abban a filben szerepelek 🙂 még kicsi voltam mikor forgatták a filmet :]
Nah szépen lassan nézzük mert ez elsőre tömény kicsit 🙂
Alapvetően a pipázásba nincsenek kötelező szabályok csak irányelvek emiatt sok gyakorlásra van szükség és jó alapanyagokra hogy kijöjjön a hú….ameg érzés.
Sajna nekem is Dora pipám van már 3 hónapja s nincs épp része :(.
Mindenhol ragasztók vannak rajta mert szelel a szentem az elején mondanom sem kell nem csinálta 🙁 . Gondolom a tiéd is csavaros első dolgod legyen valami olajjal (pl. étolaj) a felületét megkenni mert nekem kb 3 hét után rozsdásnak indult. a felső kerámia tartó csavaros fém rész pedig elkezdett billegni, és a hozzá kapott hőtartót pedig csipesszel kell megfogni mert a fogója szintén felforrósodik.
Ennek a pipának az egyetlen előnye h gyakorlatilag 20 cm darabokra szét lehet szedni s dekoratív.
De nagyon megbántam ezt a vásárt remélem te jobbat fogtál ki.
Az elején én is úgy indultam neki h keveset pipázok de mára napi 1 simán belefér, nem azért mert h rászoktam hanem mert tök jó hangultata van s baromi finom, s folyamatosan tudsz új dolgokkal kísérletezni.
Ha egyedül pipázok is ugyan annyi dohányt teszek bele mintha 3-4 pipáznánk mivel hozzászoktam ehhez az arányhoz s így mindig finom nem ér meglepetés.
Fura íz-nél meg arra gondolok h vagy megégetted picit vagy kezd a csöved rozsdásodni mindkettő meglehet. Ez egy olyan hobby, hogy az elején bele kell fektetni zsé-t hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Nálam ez a sorrend: Mosható cső -> kerámia (vortex) -> nem öngyulladó szén ->
dohány (márkás) -> márkás pipa (KM,Mya).
jó pipázást
Köszi a választ.
Hát közben ez a fura íz rosszabbra fordult:( Nagyon szomorú vagyok most. A legjobban azért mert a bnőmtől kaptam a vizipipát és olyan nagy örömmel vette nekem:( Igen szar ez. Dehát nem akarom h az egészség rovására menjen. Most már egyre rosszabb íze van a csőnek. És nem a dohány ég meg. Mert ha nem pipázok és csak ugy naturba beleszívok a csőbe iszonyat szar az íze. Lehet h berozsdásodott egy hónap alatt? Egyáltalán azt sem tudom hogy fém van e a csőben. A másik gondom meg az, hogy a tartályt hiába tettem be a hűtőbe is a vízzel együtt, nem hűtötte le a füstöt. Meg az létezik hogy ha egy dobozban van 3 féle dohány de külön ilyen légmentes zacskókban akkor átveszik egymás ízét? Mintha azt éreztem volna hogy az almás dohánynak dinnye ize is volt. Nagyon megtetszett ez a vizipipázás dolog, de már látom, hogy ez is, mint minden más sok pénzbe kerül ha az ember minőséget akar, meg nem akar valami betegséget kapni:)
Láttam hogy beszéltetek olyan csövekről amelyek moshatóak, viszont láttam azt is h 8ezer egy ilyen cső.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek hogy most mit tegyek, mit vegyek először meg milyen márkát? Nem szeretném abbahagyni a vizipipázást mert nagyon állat dolognak tartom és nagyon finom is. Egyelőre most meg kell mondanom bnőmnek hogy mi a helyzet a pipával. Amugy nem volt olcsó ez sem. 6ezer ft körül volt az ára.
Végül is én ezt dísznek is használom, mert vannak a polcomon ilyen kis afrikai szobraim és azért is kicsi pipát akartam, meg feketét hogy jól nézzen ki köztük. Szal arra gondoltam hogy ezt használnám dísznek és vennék egy komolyabb pipát. Segítenétek h milyet érdemes? Én mindenképp két személyest szeretnék, meg ne legyen a legnyagobb valami arany középút legyen:), de olyan amit lehet idegeskedés meg meglepetésekl nélkül sokáéig élvezni. Viszont akkor nem ártana olyan mosható cső sem:S De akkor abból i smindjárt kettő:S Egyszerre viszont sok lenne anyagilag. Mivel kezdjem szerintetek? Meg hol tudok majd 2 almás al fakher dohányt beszerezni? Az egyik webshopban láttam de nincs raktáron. Mind1 ez még odébb lesz:)
Köszi a segítséget előre is.
.eu-s oldalon még mindig nem nyitottak 😛
Hali!Nem tudjátok hol lehetett ma a vihar?Nem értem oda a hírekre.
Köszi a választ.
Hát közben ez a fura íz rosszabbra fordult:( Nagyon szomorú vagyok most. A legjobban azért mert a bnőmtől kaptam a vizipipát és olyan nagy örömmel vette nekem:( Igen ** (széklet) ez. Dehát nem akarom h az egészség rovására menjen. Most már egyre rosszabb íze van a csőnek. És nem a dohány ég meg. Mert ha nem pipázok és csak ugy naturba beleszívok a csőbe iszonyat ** (széklet) az íze. Lehet h berozsdásodott egy hónap alatt? Egyáltalán azt sem tudom hogy fém van e a csőben. A másik gondom meg az, hogy a tartályt hiába tettem be a hűtőbe is a vízzel együtt, nem hűtötte le a füstöt. Meg az létezik hogy ha egy dobozban van 3 féle dohány de külön ilyen légmentes zacskókban akkor átveszik egymás ízét? Mintha azt éreztem volna hogy az almás dohánynak dinnye ize is volt. Nagyon megtetszett ez a vizipipázás dolog, de már látom, hogy ez is, mint minden más sok pénzbe kerül ha az ember minőséget akar, meg nem akar valami betegséget kapni:)
Láttam hogy beszéltetek olyan csövekről amelyek moshatóak, viszont láttam azt is h 8ezer egy ilyen cső.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek hogy most mit tegyek, mit vegyek először meg milyen márkát? Nem szeretném abbahagyni a vizipipázást mert nagyon állat dolognak tartom és nagyon finom is. Egyelőre most meg kell mondanom bnőmnek hogy mi a helyzet a pipával. Amugy nem volt olcsó ez sem. 6ezer ft körül volt az ára.
Végül is én ezt dísznek is használom, mert vannak a polcomon ilyen kis afrikai szobraim és azért is kicsi pipát akartam, meg feketét hogy jól nézzen ki köztük. Szal arra gondoltam hogy ezt használnám dísznek és vennék egy komolyabb pipát. Segítenétek h milyet érdemes? Én mindenképp két személyest szeretnék, meg ne legyen a legnyagobb valami arany középút legyen:), de olyan amit lehet idegeskedés meg meglepetésekl nélkül sokáéig élvezni. Viszont akkor nem ártana olyan mosható cső sem:S De akkor abból i smindjárt kettő:S Egyszerre viszont sok lenne anyagilag. Mivel kezdjem szerintetek? Meg hol tudok majd 2 almás al fakher dohányt beszerezni? Az egyik webshopban láttam de nincs raktáron. Mind1 ez még odébb lesz:)
Köszi a segítséget előre is.
Nem kell kétségbe esni, tényleg nagy a fórum, de érdemes nekiállni átnyálazni a témákat, mert rengeteget lehet tanulni átfogóan a vízipipa témában.
Az, hogy 6 ezer forintért rossz vásárt csináltál, sajnos előfordulhat. Leginkább azért, mert tömeggyártás folyik és a fogyasztást ki kell elégíteni, és nem pedig a minőséget.
Ha minőségi pipákat akarsz venni itthon, ár-érték-minőség arányában, akkor nézelődj az Aladin – os topicban, valamint a boltok között, a Szultán Kincsei-s topicokban. Találni fogsz olyat ami megfelel. Az, Aladinoknál a szelep helyére berakható még egy szívócsonk, meg van eleve két személyes változat is. A csöveknél megoldható, hogy ne egyből a drágát kelljen megvenni, ebben az ügyben nézelődj a házi készítésű mosható szívócsövek topicban. Ha díszíteni akarod a csövet, akkor meg a házi készítésű mosható szívócsövek borítása topicot ajánlom figyelmedbe. AF 2 almát nem tudsz beszerezni sehol Magyarországon, ha még is az általában lejárt, úgy hogy nem ajánlom. Talán a közeljövőben lesz friss szállítmány.
A mostani pipát meg maximum tényleg dísznek használd.
én személy szerint egy aladin bashat (6500) ajánlanék vagy egy mya qt(11000)-t mindegyikhez vásárolható + csonk és lehet venni 300forintért nem túl szép azonban roppant praktikus csövet és mosható is:D otthoni használatra szerintem megfelel remélem segitettem de ha a szultán kincseibe érdeklődsz mindent megtalálsz és segitőkészek is 🙂
srácok… valakinek nincs kedve jövő hétfőn lemászni rukkel tóra ( főleg pesti és pest környéki tagokat kérdezem)
Az Aladin Bashát én is ajánlom, mert jó vízipipa, stabil, jó minőségű vízipipa!
Először is üdvözöllek én is, Octopus. 🙂 Megpróbálok segíteni én is pár problémádban, amit eddig még nem írtak le.
Nem a te hibád, elég sok jégkockát kellene a tartályba rakni, hogy nagyon lehűtse a füstöt, ha csak berakod 1-2 órára hűtőbe, érzékelhető lesz a különbség, de csak minimális.
SzultánKincsei boltban lehet kapni 300 forintért ‘eldobható’ szívócsövet, ami leginkább homemade szívócsőre hasonlít, mégis praktikus és ráadásul mosható is, ilyen áron szerintem nagyon megéri. Viszont a Nammor cső 6500 magyar forint, a Razan tényleg 8000 forint, de szerintem mindkettő ugyan olyan jó és használható is. Ha gyűjtögetsz és összejön rá a pénzed, mindenképp érdemes rá beruházni, de addig szerintem ugyan olyan tökéletes a 300 forintos cső is.
Szerintem előbb próbáld meg, hogy veszel PVC csövet, kiáztatod belőle a műanyag ízt citromleves vízzel, aztán úgy pipázol. Ha úgy is olyan rossz íze van, akkor valószínűbb tényleg, hogy a pipával van a baj, de addig ‘Ember küzdj és bízva bízzál.’ 😉
Dózer23 pajtás is elmondta előttem, de azért én is leírom. Az Aladdin Basha pipa ha jól tudom 6500 forint, az mindenképp megérné szerintem, kezdőknek is tökéletes. Illetve a MYA QT az már inkább top kategóriás pipa, de kicsi, hordozható és tökéletes is, az ára 11.000 forint. Mindkét pipához véleményem szerint lehet kapni a szelep helyére tekerhető csonkot, amibe egy újabb vízipipa csövet tudsz beledugni.
A két ‘eldobható’ mosható szívócső 600 forint lenne indulásból, ami szerintem nem olyan nagy összeg, majd aztán később beruházhatsz 2 Nammorra vagy Razanra. 🙂
A SzultánKincsei boltban valószínűleg kapható lesz majd friss fakher hamarosan, de hogy mikor pontosan, azt nem tudom.
Remélem segítettem valamennyit 🙂 Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor szerintem olvasgasd el a megfelelő topicokat, illetve engem nyugodtan zargathatsz privát üzenetben, illetve msnen is. 🙂 A többiek felől nem nyilatkozom, de szerintem mindannyian szívesen segítünk.
Hello!
Én még új vagyok nemrég kezdtem vízipipázni kb. fél éve haverokkal szoktunk most készülök venni egy saját pipát. Sokat olvastam a fórumot és úgy döntöttem hogy egy Aladin pipát veszek (ha felépülök a mandulaműtétemből), a Nomád illetve a Magier pipa közt vacillálok. Szívócsövet már vettem SC-ben a hamis razan-ból de ha nem fog rozsdásodni akkor ennyi pénzért megérte még ha hamis akkor is. Nem tudja valaki hogy a leírt pipák szárán (gondolom műanyag van) de az tömör műanyag vagy egy törékeny kis borítás csak?
Én még új vagyok nemrég kezdtem vízipipázni kb. fél éve haverokkal szoktunk most készülök venni egy saját pipát. Sokat olvastam a fórumot és úgy döntöttem hogy egy Aladin pipát veszek (ha felépülök a mandulaműtétemből), a Nomád illetve a Magier pipa közt vacillálok. Szívócsövet már vettem SC-ben a hamis razan-ból de ha nem fog rozsdásodni akkor ennyi pénzért megérte még ha hamis akkor is. Nem tudja valaki hogy a leírt pipák szárán (gondolom műanyag van) de az tömör műanyag vagy egy törékeny kis borítás csak?
Üdv!
Tömör a díszítés, az Aladin jó minőségű. A díszítés is ennek megfelelő.
Volt kinnt valaki a World Series by Renault versenyhétvégén? Mi kinnt voltunk és hát nagyon állat volt.
Üdv nektek!
Kb. 2 éve pipázom, van egy 80 cm-es noname egyiptomi pipám és úgy gondoltam veszek valami minőségibb cuccot. Elmentem hát és egy Aladin Blackmoon Nammor cső és Vortex kerámia lett belőle. Azon már lassan túlteszem magam, hogy 3 próbálkozásból egy igazán jó tömés se sikerült, de azon nem, hogy megdöglök pipaszívás közben. Eltelik 20 perc és már minden bajom van. Tényleg ennyivel keményebb szintet képviselne mint a régi jó öreg pipám?
Kb. 2 éve pipázom, van egy 80 cm-es noname egyiptomi pipám és úgy gondoltam veszek valami minőségibb cuccot. Elmentem hát és egy Aladin Blackmoon Nammor cső és Vortex kerámia lett belőle. Azon már lassan túlteszem magam, hogy 3 próbálkozásból egy igazán jó tömés se sikerült, de azon nem, hogy megdöglök pipaszívás közben. Eltelik 20 perc és már minden bajom van. Tényleg ennyivel keményebb szintet képviselne mint a régi jó öreg pipám?
Attól függ. Aladin kerámiája nagyobb méretű, amibe több dohány fér. Aztán ez több nikotint jelent. Így érthető. Próbáld meg lassabban szívni.
fejtsd ki kérlek a “majd meg döglök szintet” amugy probáld úgy megcsinálni hogy a lukakat nem lepje el egyáltalán a dohány
Hát amikor úgy szívtam a pipát mint a régimet akkor éreztem, hogy csak úgy ömlik a füst úgyhogy hamar visszavettem a tempóból. Lényegében elfáradok 😀 Remélem csak meg kell szokni a dolgot.
szerintem a nikotin üt ki
“Aladin vízipipa Nammor cső és Vortex kerámia” nagyon jó kombinacio vigyazz mert bő füstöt fog adni, sokkal lazabban kel szivni mint egy noname vízipipa sima cső és sima kerámiaval. nyugi jó minőséget megszokni az nem lesz nehez:)
Városunkba BAZI nagy autós buli volt,azért egy híres motoros kivívta az elismerést,videót feltétlenül végignézni….
https://www.szatmar.ro/A_legorultebb_streetfighter_Trogermokus/hirek/32661
Ügyesen pattogott a motoron. 😀
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.