Brüsszelbe megy, ami nem Németországban, hanem Belgiumban van 😀
Amúgy tudomásom szerint semmi extrát nem lehet ott kapni, még a hazainál is rosszabb a helyzet kint …
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Brüsszelbe megy, ami nem Németországban, hanem Belgiumban van 😀
Amúgy tudomásom szerint semmi extrát nem lehet ott kapni, még a hazainál is rosszabb a helyzet kint …
Ki ír ilyen badarságot, hogy Németországba. :rouge: 😀
Nehéz infót találni ,amit találtam: 5 vízipipás bolt van (Brussels), és elég sok pipázós hely (Lounge), az első már a repülőtéren .Valahol 8 euró egy pipázás.
:gene:németország. Moldy kommentjére reagálva, gondoltam, hogy az árakkal gáz lesz :triste1: azért majd körülnézek
Bútorboltban találtam megfizethető porcelán vázát, jól is néz ki, de nem tudom hogyan lehet benne a “vízállást” belőni.
Úgy lehet bemérni, ha nem látod a csövet, mint az autóknál a motor olaj vagy szélvédőmosó szintet. Letörlöd szárazra a kilógó csövet, majd felöltöd a tartályt a megfelelő szintre, belehelyezed a testet a vázába, és kiveszed, és látni fogod hogy meddig lett vizes a cső vége. (2-3 cm-re kell belelógnia)
Szerintetek annak mekkora a valószínűsége ,hogy a pipám belső csöve ,ami a testben van rozsdásodik ? Az elmúlt időbe láttam ,hogy valami furcsa foltok vannak a cső belsejében ,de van amikor meg nem látszik , főleg tisztítás után szoktam látni (nem víz). A pipa egy 55cm-es olcsóbb egyiptomi.
Srácok elég fontos és sürgős kérésem lenne..
Ha van valakinek a birtokában 5-6-7.-es matek/fizika könyve, az légyszíves írjon egy pü-t!
Megadtad magadnak a választ. Sajnos igen, elképzelhető.
És azt ki lehet cserélni ? Mármint kilehet azt tudom ,csak a belső cső az a külső díszes részhez végig van forrasztva ,vagy csak a két végénél ? Valakinek valami jobb ötlet 😀 ?
Elég sok helyen van cinezve,praktikus boltban van 10 és 12mm sárgaréz cső,(1m hosszú) elég 3 pipára,de lesz munka míg kicseréled.
Üdv!
Az első vízipipámat készülök megvenni a Sult.Cen.webs. -bol egy 75cm-es egyiptomit. (5K)
Szerintetek megéri az árát?
(Hőtartót és tisztítókat adnak hozzá?)
Levi, az a 75-s pipa pont arra jó, hogy megtanulj bánni a pipával. Utána vékonyan szilikonozd be, hogy szépen csillogjon és tedd fel a szekrény tetejére dísznek! 😀
Hőtartó sapkát és tisztító pálcákat nem adnak hozzá! (és a gyári szénfogó-csipesz is egy sz.., nekem mindig kicsúszott belőle a szén!)
Szerintem inkább menj el a Szultán Kincseibe, és vegyél egy Aladint, ha jól tudom 6500-ért.. Az megéri az árát és sokáig (legalábbis sokkal tovább) fog szolgálni!
Üdv!
Az első vízipipámat készülök megvenni a Sult.Cen.webs. -bol egy 75cm-es egyiptomit. (5K)
Szerintetek megéri az árát?
(Hőtartót és tisztítókat adnak hozzá?)
Megkérdezhetem, hogy mi alapján választottad a pipát? Az ár és a méret amiről adtál infót. Érdemes egy kicsit olvasgatni és tájékozódni itt a fórumon, mert nem biztos, hogy a legmegfelelőbb döntést hoztad e két paraméter alapján. Nem szeretnélek befolyásolni, de van más és talán jobb alternativa is a választásodat nézve.
Mindenképpen web áruházi vásárlás jöhet csak szóba? Talán érdemes lenne az első pipát személyesen, hozzáértő helyen megvenni, de előtte mindenképpen nézz át pár itteni topicot, hogy tudd mire érdemes figyelni.
Méret és ár alapján döntöttem. Úgy néz ki webshopból lesz, mert nem tudom hogy itt Nyíregyházán van e vízipipabolt.?
Érdemes felkeresni ennek kapcsán azt a témát, amely a különböző megyéknek ad otthont, ott ugyanis ilyen jellegű helyi érdekeltségű dolgokról is szokott szó esni 🙂 Amúgy tudomásom szerint nem nagyon lehet kapni dolgokat arrafelé és amit lehet, az is silány minőségű és drága.
Vannak pipák a Szivarbarátban (Metropol alatt), vagy a Sweety Csemegében, de nem hiszem, hogy jól járnál velük.
Levi!
Ment egy pü!!
Webbie, most irok hogy ne felejtsd el a privat uzenetes dolgot, csak telefonrol nem lehet azt irni, csak gyors hsz-t.
Tovabbra is varom az altalanos iskola 5-6-7. Osztalyos matek es fizika konyvek birtokloinak jelentkezeset :).
Tovabbra is varom az altalanos iskola 5-6-7. Osztalyos matek es fizika konyvek birtokloinak jelentkezeset :).
Szerintem nekünk mind megvan. Anyum minden ilyet megtartott. :]
Akkor kernek egy szivesseget shaam, otthonrol megkereslek majd, csak dobj egy privatot legyszi hogy ne felejtsem el!
Koszi.
Közben csak egy 7-es fizika könyvet találtam, a többi szerintem a padláson lesz. Én ma 13:30tól holnap este 10-11-ig nem leszek. 🙁
Photoshop-guru testvéreim a füstben, egy kérdés:
letöltök layereket, meg style-okat, hogy tudom beleapplikálni a progiba, hogy használhassam is őket?
Eddig noob alapszinten ps-eztem, de jó lenne kicsit ráfeküdni.
Köszi!
Hát brushokat, meg patterneket tudom, hogy hogy lehet beleaplikálni, de a layerrel meg styleal nem tudok mit kezdeni 😀
Böngészem éppen a facebookot, és egyre több olyannal találkozom, aki nem tudja melyik a kereszt, és melyik a vezetékneve. De buták.
És azokat hogy kell?
Amúgy ezt töltöttem le:
Adobe Photoshop Styles – 1000 Photoshop Styles and Actions Mega Collection
Ha jól emlékszem brushokat csak be kell másolni a megfelelő mappába.
Amúgy google segít.. 🙂
Brushokat úgy lehet belerakni, hogy megnyitsz egy új dokumentumot, kiválasztod a brush eszközt, majd belemész az ecset kiválasztó menübe, ez felül van. Amikor ezt lenyitod, annak a jobb oldalánál lesz egy kis nyíl, amire rákattintva elő tudod hozni a menüt. Ezen belül megtalálod az ecsetek betöltése funkciót, amivel az *.abr kiterjesztésű fileokat tudod megnyitni.
Egyedi patterneket pedig úgy tudsz bevinni photoshopba, hogy a kívánt mintát megnyitod a photoshopon belül. Kijelölöd vagy az egész mintát, vagy pedig azt a részét, amiből szeretnél patternt csinálni, majd a “szerkesztés” menün belül a “minta meghatározása” opcióval tudsz egyedi mintát elmenteni.
(Tudom, hogy rohadt láma dolog magyar PS-t használni, sajnos átszoktam rá. Használtam angolt is pár évig, de aztán átálltam magyarra és mostmár ezt szoktam meg.)
Én azért nem használtam magyart (amikor pseztem), mert elég kevés magyar tutorial van…
Amit magyarok írnak azokban is általában angolul szerepelnek a kifejezések, és nagyon nehéz megtalálni amire épp szükség van :).
Visszatérve még ahhoz amit kérdeztem: Tehát a belső csövet kitudnám szedni úgy ,hogy minden illesztésnél le”olvasztom” a cinezést ? Amúgy a sárgaréz nem oxidálódik ,mert nekem itthon van rakás vörös réz cső de sárga nincs ? 🙁
Ki lehet szedni ,nem kell cinezővel kínlódni,elektromos hőfújó (nekem bevált) vagy gáztűzhelyen lassan melegítve a kibontandó részt.Sárgaréz nehezebben oxidál mint a vörös,és könnyebb pucolni is ,de erősebb is mint a vörösréz .
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.