Schify írta korábban:
Amúgy, ha veszünk egy teljesen alap pipát, de feldobjuk egy razannal és egy phunnellel, akkor az élvezeti érték nyilván jelentősen megnő. Viszont ezekhez már illene egy jobb pipa is, de ez jelentősen növeli az élvezetet? Mongyuk következő pipának én már csak egy KM-et tervezek, de az egyenlőre elég borsos. Ilyen kiegészítőkhöz viszont már csak esztétikai alapon is illene egy szép minőségipipa elfogadható áron. Azonban az mennyire növelné az élvezetet?
Remélem érthetően fogalmaztam nem vagyok már a topon…
Ma vettem meg a phunnelt a pipámhoz. Fenomenális. Még tökre az elején vagyok, de ilyen bő és ízes füstöt még soha nem értem el sima kerámiával :=! Hommade csövem van, ennek elég nagy az átmérője, szóval jön a füst rendesen. Razannal sztem mégjob lehet, márcsak kényelem szempontjából is, mert ez a pvc cső kicsit merev.
Schify, én azt mondom, hogy ezek a kellékek nagy mértékben feldobják a pipát, és bár KM-et nem próbáltam, az is jobb valszeg, mint az átlagos pipák, mivel nagyobb a belső átmérője, könnyebb is szívni. Ennek ellenére lehet kapni KM-nél olcsóbban is hasonlóan jó pipákat, amivel szerintem elérhető ugyanaz az eredmény, de mondom ezt majd azután, ha kipróbáltam KM-et is. Mindenesetre én pipám hasonló méretekkel rendelkezik (belső átmérő tekintetében), mint a KM, szóval nemtudom, hogy KM még miben lehet másabb. De azt mondom, hogy érdemes beruházni KM-re is a minőség miatt, de talán lehet találni hasonlóan jó pipát olcsóbban is.
Phunnel meg óriási! Féltem, hogy nem fogom érezni a különbséget, vagy rossz lesz. De első tömésem fenomenális. Főleg az a durva, hogy mizo őszibarackkal tömtem, ami nem a kedvenc ízem, és tök jó! Tegnap ugyanzet szívtam sima kerámiából, ég és föld a különbség. Komolyan! Egyébként két réteg alut + alugyűrűt + két réteg alut tettem rá és három fél cocobricot. Mécsesből csináltam modot és tökéletesen szuperál. Uh, gyerekek ez csodás! Nem gondoltam volna :D.