Az iszlám szerint tényleg nem érintkezhet a szájuk dohánnyal. ismerek egy-két muszlimot, hát ugyanaz van, mint pl a katolikusoknál a böjt. Sok-sok dolog van, amit előír a vallás, de a muszlimok sem tartják be mind. Pl alkoholt nem ihatnának, de rendszeresen látok egy kávézóban arabokat sörözni. Aztán pl a férfiaknak elő van írva hogy pólót és térdig érő nadrágot kell hordaniuk, de nemrég találkoztam öt-hat arabbal gödörnél és félmeztelenül térdfölötti gatyában voltak (ez még nyár végén).
Szóval ők sem tartanak be minden szabályt, mellesleg gondolom Jordániában is vannak nem muszlimok, hanem pl keresztények.
Aztán változik is a világ.
Az, hogy szénről nem illik begyújtani cigit, sztem csak egy illemszabály, ahogyan egy pipázó emberhez sem megyek oda és dugom bele a pipájába a cigimet, vagy egy szivarról nem gyújtok meg cigit, mert nem illik. De ha megtörténik, sztem akkor sem kell a cigis társunkat agyonverni, max megmondani, hogy inkább használjon öngyújtót. Aztán ottvan az hogy a szipkát/csövet nem illik átadni, hanem inkább le kell tenni az asztalra és onnan vegye fel a másik. Én mindig átnyújtom, mert egyszerűbb.