A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #88554
    marco1016
    Felhasználó
    Marco1016
    • Hozzászólás: 1

Sziasztok!

Valaki aki műár nem kezdő jó lenne ha tudna nekem segíteni az a baj hogy nem tudom miért a vízipipámat ha megtömöm és elkészítem úgy ahogy kell (Youtube video) alig van füstje pár szívással ezelőtt pedig jó volt.Nem értem mi történt ugyanúgy gyújtiom és használom mint eddig csak már párszor áttisztítottam a pipát.

Esetleg valaki valami okosságot tud mondani?

, Hozzászólás ID: #88555
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    • Hozzászólás: 378
    Marco1016 írta korábban:
    Sziasztok!

Valaki aki műár nem kezdő jó lenne ha tudna nekem segíteni az a baj hogy nem tudom miért a vízipipámat ha megtömöm és elkészítem úgy ahogy kell (Youtube video) alig van füstje pár szívással ezelőtt pedig jó volt.Nem értem mi történt ugyanúgy gyújtiom és használom mint eddig csak már párszor áttisztítottam a pipát.

ellenőrizd a csatlakozásokat, tömítések rendesen a helyükön vannak-e , nem szelel sehol?

, Hozzászólás ID: #88556
    frici
    Felhasználó
    Frici
    • Hozzászólás: 630
    Marco1016 írta korábban:
    Sziasztok!

Ha a tömítésekkel nincs gond, akkor lehet h mikor mostad a pipád a szelep golyója száradásnál feltapadt a “tető” falára és ezért szelel…Az 50cm-s egyiptomi pipámnál már többször előfordult ez.

, Hozzászólás ID: #88557
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

Ennek a témának pont van saját topic-ja, oda írjátok a válaszokat, innen kiszedem. 🙂

, Hozzászólás ID: #88558
    berserkers
    Felhasználó
    berserkers
    • Hozzászólás: 203

valaki nemakar fifa10ezni online? 😀 ha igen írjon már 1 pü-t vagy kivan téve az msn-em is :gene: gyertek :diable: :hehe:

, Hozzászólás ID: #88559
    adam_t
    Felhasználó
    adam_t
    • Hozzászólás: 113

húú begyújtottam a házi készítésű dohányomat amit ilyen szárított gyümölcsök teából készítettem… kis pipán tesztelem, mert nem reméltem sokat.. :hehe: hát röviden füst az van rendesen.. azzal nincs gond az ízzel van mindig bajom.. már nyáron kísérleteztem egyszer akkor is ugyanez volt a bajom.. feketeribizlis a tea.. olyan túl édes nekem már már túlontúl..

Nem tudom altattak-e már közületek (ez kicsit morbid X|), de az altatógázra hasonlít.. habár álmos ugyan nem lettem tőle.. valamit az ízzel kéne kezdeni de nem tudom valahogy savanyítani.. hát majd még próbálkozok vele..

, Hozzászólás ID: #88560
    cyp
    Felhasználó
    cyp
    • Hozzászólás: 593

altató gáz emlékeim szerint először keserű utána édes vagy fordítva, de váltakozik 😀

egyébként házilag dohány totyik..:P

, Hozzászólás ID: #88561
    adam_t
    Felhasználó
    adam_t
    • Hozzászólás: 113
    cyp írta korábban:
    altató gáz emlékeim szerint először keserű utána édes vagy fordítva, de váltakozik 😀

egyébként házilag dohány totyik..:P

ááh ez annyit se ér.. X| hogy ott említést tegyek róla.. már le is vettem a szenet.. nagyon rossz.. :triste1:

, Hozzászólás ID: #88562
    frici
    Felhasználó
    Frici

Tegnap este kiróbáltam a házi készítésű kerámiámat. Két tömést szívtam belőle, jelentkezett egy probléma amivel nem tudok mit kezdeni, hátha ti tudtok rá megoldást.

Az első tömés, 2réteg grill foliával és 3fél cocobricoval csináltam…nem is volt semmi baj, minden ment szépen, volt füst, volt íz, bő 1.5órát pipáztam…utána ráhagytam.

A második tömésnél változtattam, nem alut, hanem általam készített agyag sapkát használtam (fehér agyagból készült korong ami passzol a kerámiára, nincs bemázazva, csak kiégetve) és erre került fel a szén. Lassaban indult be, mit aluval…és végig éreztem egy kellemetlen mellék ízt… X(Meghatározni, pontosan nem tudom de vmi féle égett íz volt…

1. Lehet, hogy coco ból fogtam ki egy rossz dobozt aminek ennyire íze lenne? (mert a második tömést egy frissen bontott pakkból vettem ki, és begyújtáskor több szaga volt, mint a coco coalnak)

2. Az agyag korongnak lehetett mellék íze?

3. A kerámi vmi silányabb, mázzal lett bevonva mint előző kerálmányaim? – bár ezt kétlem, mert ugyan az a márka és minőség.

, Hozzászólás ID: #88563
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Hát azért már elég sokat cocoztam, szerintem a többiek is, és nem nagyon találkoztam olyannal, hogy az egyiknek jobban lenne mellékíze mint a másiknak.. sőt soha nem éreztem mellékízt, szóval szerintem ezt elvetheted.. szinte biztos hogy az agyag sapka lesz a gond.

Szerk1:Még azt kérdezném, hogy hány fokon lett kiégetve a cucc?(agyag sapka)

, Hozzászólás ID: #88564
    frici
    Felhasználó
    Frici
    wakummaci írta korábban:

Szerk1:Még azt kérdezném, hogy hány fokon lett kiégetve a cucc?(agyag sapka)

1000′ környékén kapta a kemencében…

A bricot én is furcsálnám, ha az lenne a baj, csak gondoltam felsorolok, minden lehetséges tényezőt…

Amit az eredeti hsz-ből el felejtettem leírni, hogy miután éreztem az említett ízt, levettem az agyag sapkát, kicseréltem alura..de ez után sem teljesen szünt meg az íz, csak enyhült…

, Hozzászólás ID: #88565
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Vmi olyasmire tippelek hogy a coco hatására váltak ki olyan anyagok a sapkából, aminek az ízét te érezted. Nyilván ez ugye ilyenkor valamennyire beleivódik a dohányba, a kerámiába is benne marad egy kicsit, ezért logikus is, hogy mikor kicserélted alura enyhült az íz, de nem szűnt meg.

Szerk1: Bár nem tudom a coco kb. hány fokot adhat le, de szerintem közel sincs az 1000 környékén, úgyhogy nem tudom.. :/

, Hozzászólás ID: #88566
    frici
    Felhasználó
    Frici
    wakummaci írta korábban:
    Vmi olyasmire tippelek hogy a coco hatására váltak ki olyan anyagok a sapkából, aminek az ízét te érezted. Nyilván ez ugye ilyenkor valamennyire beleivódik a dohányba, a kerámiába is benne marad egy kicsit, ezért logikus is, hogy mikor kicserélted alura enyhült az íz, de nem szűnt meg.

Szerk1: Bár nem tudom a coco kb. hány fokot adhat le, de szerintem közel sincs az 1000 környékén, úgyhogy nem tudom.. :/

Valóban jól gondolkoztál, köszi a segítséget! Most a használahtó kerámiákból a másikat tömtem meg…és semmi gond nincs kb 15 – 20 perce megy a tömés és hibátlan. az előző rossz íz, biztos, hogy az agyag sapka miatt volt…

Amúgy a 3 kerámiából csak kettő használható…a sárga színű 3. (legnagyobb) sajnos nem illeszkedik rendesen a pipához…a másik kettőbe, kb 20g dohány fér…nem adnak hatalmas füsöt, kb úgy szuperálnak, mint a normál egypitomi kerámiáim. De az valószínű annak tudható be, h effektív kevés dohányt fogadnak be…viszont az íz végig élvezhető, és nem lesz csupa “trutyis” a pipa csöve és a víz…ha úgy vesszük ez már pozitívum.

, Hozzászólás ID: #88567
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska

Miért van ekkora punnyadás most? 🙁

, Hozzászólás ID: #88568
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    • Hozzászólás: 1229

Én itt vagyok :=

, Hozzászólás ID: #88569
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Amúgy aki Pesten lakik,az halott valamit a fradisták timbulásából?Esetleg az utcán folytatták?

, Hozzászólás ID: #88570
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    • Hozzászólás: 438
    sYska/!/ írta korábban:

azért van ekkora punnyadás mert az offland hozzászolások nem számitanak bele az összes hozzászolásba :hehe:

, Hozzászólás ID: #88571
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    BandiKJ írta korábban:
    sYska/!/ írta korábban:

azért van ekkora punnyadás mert az offland hozzászolások nem számitanak bele az összes hozzászolásba :hehe:

Ott a pont! 😀

Viszont ez nem fog változni. 🙂

, Hozzászólás ID: #88572
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Akkor ez miatt nincs most olyan sok hsz a ,,milyen dohányt szívsz most” topikban se? :]

, Hozzászólás ID: #88573
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    Molnár írta korábban:
    Akkor ez miatt nincs most olyan sok hsz a ,,milyen dohányt szívsz most” topikban se? :]

Amit beállítottam az csak a számlálót befolyásolja. Bár úgy látszik így már kevésbé érdeket beírni, hogy milyen dohányt szívtok. 😉

, Hozzászólás ID: #88574
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Ezt most tenyleg nem szamolja bele?

Edit: tenyleg nem 😀

, Hozzászólás ID: #88575
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ

szointe mindenkinek ez a legaktivabb témája 😀

volt már aki jelentett hszt a piros felkiálltojellel?

, Hozzászólás ID: #88576
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Ma raktam tesi alatt egy tippmixet.

Ac Milan-Real Madrid H

Lyon-Liverpool V

Atlético Madrid-Chelsea V

Kijev-Inter V

200Ft-ot raktam fel,és 6550-et nyerhetek,remélem bejön 🙂

, Hozzászólás ID: #88577
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    Molnár írta korábban:
    Ma raktam tesi alatt egy tippmixet.

Ac Milan-Real Madrid H

Lyon-Liverpool V

Atlético Madrid-Chelsea V

Kijev-Inter V

200Ft-ot raktam fel,és 6550-et nyerhetek,remélem bejön 🙂

ne nagyon bizz benne, énis mixelek és amiota mixelek még a nagy nyerösök is hatalmasakat buktak. abbahagyom a tippmixet, ha a jövöbeli nyereséged 10 %-t nekem adod :happy1:

, Hozzászólás ID: #88578
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504

Alapból sztem tök mind1 h kinek hány hsz-e van.. engem pl nem érdekel, hogy 300 vagy 800, számomra tök mind1… bár én alapból kicsit flegma ember vagyok. meg nehéz engem vmivel úgy nagyon felídegesíteni. bár ma a földrajz tanárom megtette. tudni kell, hogy vmiért engem ( lehet azért mert le se szarom a tantárgyát.. :gene: ) kicsit nem szeret. történt ma h felszólít h olvassak le 1 ábráról adatokat.. megtettem jóvan, erre bevág egy 1-est h szar volt.. persze h arra ment ki h adjon egyet.. no én ezen felhúztam maga, kimentem elkezdtem neki mondani a magamét, majd azt mondta röhögve h idézem ” menjek a mikuláshoz reklamálni”. ekkora tahó tanárt émmég nem láttam, persze h felhúztam magam, már majdnem üvöltöttem, de véletlen kiszaladt a számon a mikulásos hatalmas poénjára, h megy a faszom.. szóval most kölcsönösen még jobban utáljuk egymást.. na mind1 nem volt jobb dolgom szal leírtam ezt 🙂

, Hozzászólás ID: #88579
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    BandiKJ írta korábban:

ne nagyon bizz benne, énis mixelek és amiota mixelek még a nagy nyerösök is hatalmasakat buktak. abbahagyom a tippmixet, ha a jövöbeli nyereséged 10 %-t nekem adod :happy1:

Hihi,eddig még bőven pluszba vagyok,2400Ft-ot költöttem rá,és 11200Ft-ot nyertem.Szerdán nyertem 3010Ft-ot :)A mostani az csak ilyen reménykedő szelvény lett.

, Hozzászólás ID: #88580
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ

kinevezzük a dumaládát ideiglenes chat szobának?

, Hozzászólás ID: #88581
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    BandiKJ írta korábban:
    kinevezzük a dumaládát ideiglenes chat szobának?

Nem.

Amúgy egyetemen jóval sz@rházibb tanárokkal fogsz találkozni. :gene:

, Hozzászólás ID: #88582
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ

neten láttam egy pipatestnél adatokat, mit jelent az, hogy SKU: HG1? higany? 😀

itt a link ha érdekel: https://www.hookahhookah.com/hookahhooka … 301&page=1

, Hozzászólás ID: #88583
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

valószínű hogy valami kód ami a formát, színét ,méretét leírja. a G az aranyat ,aranyszínűt jelent……igy tudják azonositani a csomagokban, stb….

30 bejegyzés megtekintése - 6,481-6,510 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.