A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #88224
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    Frici írta korábban:
    Vajon mit rontok el?

A KM pipámhoz járt egy alap egyiptomi kerámia, ma ebbe tömtem.

De vhogy nem lett az igazi…megpakoltam becsületesen, amennyit felvett a kerámia, két réteg grill fólia rá, és egy majdnem egész brico meg egy fél…

Könnyű volt szívni, meg semmi baj nem volt vele…vagyis mégis…mert nem jött az a mennyiségű füst ami illett volna…

1. Ez a kerámia ennyire kaka lenne?

2. Nem pakoltam rá elég szenet?

Azért furcsa, mert már ezer éve nem rontottam el tömést…

Próbálkozás visz minket előre. Próbáld meg egy újabb töméssel több hővel, pl. 3sb fél brico-val. 🙂 Ha úgy megég, akkor gyenge a kerámia, esetleg kevesebb dohány és kevesebb hőt igényel a dolog.

, Hozzászólás ID: #88225
    frici
    Felhasználó
    Frici
    • Hozzászólás: 630

Igen, 🙂 A 3 fél bricora gondoltam, csak annyira messze volt a garázs, h még egy szenet beizzítsak…de vszínű az segített volna…

, Hozzászólás ID: #88226
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Kisebb meretu keramianal meg tobbet szamit, hogy a homennyiseg egyenletesen el legyen osztva. 3 fel bricot hogyha teljesen kipakolsz a szelere es hagyod allni a tomest az elejen par percig hotarto alatt, akkor biztos jobb erdmenyt erhetsz el 🙂

, Hozzászólás ID: #88227
    frici
    Felhasználó
    Frici
    krampi írta korábban:
    Kisebb meretu keramianal meg tobbet szamit, hogy a homennyiseg egyenletesen el legyen osztva. 3 fel bricot hogyha teljesen kipakolsz a szelere es hagyod allni a tomest az elejen par percig hotarto alatt, akkor biztos jobb erdmenyt erhetsz el 🙂

Hát tudom, hogy hőtartóval megkönnyíti a dolgom…de ami jelenleg van, azt nem pont KMhez találták ki…és kb alá kell rodolfózni két kis dohányos dobozt, h úgy álljon ahogy kell…(körülményes)

Ezért várom már a nagy hőtartót, h megjöjjön a SZK-ba!

, Hozzászólás ID: #88228
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570
    Frici írta korábban:
    Vajon mit rontok el?

A KM pipámhoz járt egy alap egyiptomi kerámia, ma ebbe tömtem.

De vhogy nem lett az igazi…megpakoltam becsületesen, amennyit felvett a kerámia, két réteg grill fólia rá, és egy majdnem egész brico meg egy fél…

Könnyű volt szívni, meg semmi baj nem volt vele…vagyis mégis…mert nem jött az a mennyiségű füst ami illett volna…

1. Ez a kerámia ennyire kaka lenne?

2. Nem pakoltam rá elég szenet?

Azért furcsa, mert már ezer éve nem rontottam el tömést…

Még a 3db fél előtt próbálj meg 2db egészet.Nekem is van egy egyiptomi elég nagy(kb 15g Teherbírású)kerámiám, a kevésbé nedves dohányoknál 2db fél,de a nedveseknél 2 db egész szén megy rá->Nagyon kihozza az ízt, és sok a füst, majdnem mint vortexel!

, Hozzászólás ID: #88229
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Itt a megoldas Frici, en ezt hasznalom 🙂 Kell hozza alapbol egy magasabb hotarto, de sokat segit nagyon.

, Hozzászólás ID: #88230
    frici
    Felhasználó
    Frici
    krampi írta korábban:
    Itt a megoldas Frici, en ezt hasznalom 🙂 Kell hozza alapbol egy magasabb hotarto, de sokat segit nagyon.

Köszi! Ez a leg egyszerűbb, ki is próbáltam, működik…

Közben én meg el kezdtem fiózni, h “mod”ot csinálok a hőtartómhoz…konzerves dobozból, mintegy meghosszabítva az egészet….

, Hozzászólás ID: #88231
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Itt az elso megoldas az, amire szerintem te is gondolsz 🙂 Ez egy igen jol mukodo dolog, csak nekem meg nem sikerult megfelelo meretu konzervet talalnom a hotartomhoz 🙁

, Hozzászólás ID: #88232
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    Frici írta korábban:
    krampi írta korábban:

Köszi! Ez a leg egyszerűbb, ki is próbáltam, működik…

Közben én meg el kezdtem fiózni, h “mod”ot csinálok a hőtartómhoz…konzerves dobozból, mintegy meghosszabítva az egészet….

SzK-ban úgy csináltuk, hogy kb konzervdoboz méretű hőtartó alulra, aztán a rendes rá, nem esett le, sőt meg se moccant. Nem konzervdoboz volt, hanem szintén egy hőtartó, bár inkább szélfogónak titulálom, mert nyitott felül és vastagabb a felső és az alsó karimája, így meg tudtuk magasítani a kisebb hőtartó sapkát, így hamar beizzott dohány és a szén és így jó sok füstöt tudtunk elérni. 🙂

, Hozzászólás ID: #88233
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    Hookah írta korábban:

SzK-ban úgy csináltuk, hogy kb konzervdoboz méretű hőtartó alulra, aztán a rendes rá, nem esett le, sőt meg se moccant. Nem konzervdoboz volt, hanem szintén egy hőtartó, bár inkább szélfogónak titulálom, mert nyitott felül és vastagabb a felső és az alsó karimája, így meg tudtuk magasítani a kisebb hőtartó sapkát, így hamar beizzott dohány és a szén és így jó sok füstöt tudtunk elérni. 🙂

Kevered szerintem. 🙂

Ha ilyen sárgarézből készült kerek izére gondolsz, az a török stílusú szélfogó. Azt kell alúlra tenni és arra pont rá lehet tenni a sima nagy hőtartót. Ezt még én okoskodtam ki egyszer mikor bent voltam. :rouge: :perv:

, Hozzászólás ID: #88234
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska

Jaj, de unom már a 14 éveseket….

Felvesz valaki msn-re. Csupa rózsaszín háttérszínű névvel, torrent.@mittomén.hu-s címmel. Kérdezem miért vett fel? Válasz: “Vízipipa”, se rag se semmi…

Végén meg neki állt feljebb, hogy miért nem adok el neki vízipipát? Azt hitte én egy boltos vagyok… súlyos tévedés ellenére akart pipát. Kérdezem hány éves. Mondja, hogy 14, de nem magának akarja hanem a szüleinek. 😀 (Msn személyes üzenet: “Egész nap vízipipáztam, nagyon fasza! próbáljátok ki!!!!!” …. Szóval ennyi, kiröhögtem, hogy pocsék mese és törlés+tiltás. 😀

Miért találnak meg az ilyenek engem? Grrr… :faché4:

, Hozzászólás ID: #88235
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    • Hozzászólás: 1229

Háhá,régebben engem is megtaláltak az ilyen majmok,de hamar leráztam őket egyszerű módszerrel.

Pill (és letiltod őket/törlöd) :cote:

, Hozzászólás ID: #88236
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    • Hozzászólás: 438
    sYska/!/ írta korábban:

Felvesz valaki msn-re. Csupa rózsaszín háttérszínű névvel, torrent.@mittomén.hu-s címmel. Kérdezem miért vett fel? Válasz: “Vízipipa”, se rag se semmi…

Végén meg neki állt feljebb, hogy miért nem adok el neki vízipipát? Azt hitte én egy boltos vagyok… súlyos tévedés ellenére akart pipát. Kérdezem hány éves. Mondja, hogy 14, de nem magának akarja hanem a szüleinek. 😀 (Msn személyes üzenet: “Egész nap vízipipáztam, nagyon fasza! próbáljátok ki!!!!!” …. Szóval ennyi, kiröhögtem, hogy pocsék mese és törlés+tiltás. 😀

a baj ott lehet, hogy idegenek (nem regisztrált tagok) is meg tudják nézni az adataidat

, Hozzászólás ID: #88237
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504
    sYska/!/ írta korábban:

igen ez az ember engem is megtalált :faché4:

, Hozzászólás ID: #88238
    isi
    Felhasználó
    isi
    • Hozzászólás: 470

Ez az üzit kaptam youtube-on:

Hello!

Úgy látom te tapasztalt pipás vagy! Ezért azt szeretném megkérdezni hogy lehet-e olyan jót pipázni alu. széntartóval + hőtartó sapkával mint ezzel a fóliás módszerrel? Még kezdő pipás vok. 🙂

Segítsetek már megfejteni 😀 alu. széntartó mi akar lenni? :frime:

, Hozzászólás ID: #88239
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Gondolom a szenkonzolra gondolt 🙂

, Hozzászólás ID: #88240
    aks
    Felhasználó
    Aks
    • Hozzászólás: 74
    isi írta korábban:
    Ez az üzit kaptam youtube-on:

Hello!

Úgy látom te tapasztalt pipás vagy! Ezért azt szeretném megkérdezni hogy lehet-e olyan jót pipázni alu. széntartóval + hőtartó sapkával mint ezzel a fóliás módszerrel? Még kezdő pipás vok. 🙂

Segítsetek már megfejteni 😀 alu. széntartó mi akar lenni? :frime:

A szénkonzolra tippelnék :Dde nem merem megkockáztatni 😀

, Hozzászólás ID: #88241
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    sYska/!/ írta korábban:
    Kevered szerintem. 🙂

Ha ilyen sárgarézből készült kerek izére gondolsz, az a török stílusú szélfogó. Azt kell alúlra tenni és arra pont rá lehet tenni a sima nagy hőtartót. Ezt még én okoskodtam ki egyszer mikor bent voltam. :rouge: :perv:

Ez az erre gondoltam, jó ötlet, és az tök fura volt hogy meg se mozdult, pedig azért kuruttyolt a pipa rendesen, nekem is van itthon mert járt a török pipához, majd ha lesz KM-em akkor nagy hasznát fogom venni. 🙂

Syska, isi, az ilyen típusú emberekből sajnos nincs hiány… :triste1:

, Hozzászólás ID: #88242
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Nem szep dolog az irigyseg, de ha egyszer erez ilyet az ember, akkor erez …

, Hozzászólás ID: #88243
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    krampi írta korábban:

Krampi, ezek a tieid?

Ha igen , ha nem akor is szép kis gyűjtemény!

Gratula!

, Hozzászólás ID: #88244
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    krampi írta korábban:

Most miért kéne irigynek lennünk? 😀 A a csövek miatt? 😮 Vagy inkább a pipák miatt? Én nem vagyok irigy egészségére. :pascontent2:

, Hozzászólás ID: #88245
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    Molnár írta korábban:
    krampi írta korábban:

Most miért kéne irigynek lennünk? 😀 A a csövek miatt? 😮 Vagy inkább a pipák miatt? Én nem vagyok irigy egészségére. :pascontent2:

Nem ezek nem krampi pipái. Annyira még nem nagy arc. 😀

Ezekben a pipákban a különlegesség annyi, hogy minimum a fele Khalil Mamoon márkájú és a jobb oldali a legújabb, pár hete megjelent sorozat tagja. :perv:

Amúgy a csövek is egytől egyig moshatóak és csúcs márkájúak. Talán a KM cső nem mosható. :-/

, Hozzászólás ID: #88246
    krampi
    Felhasználó
    krampi

Nem, sajnos nem az en gyujtemenyem 🙁 Mindenesetre gyonyoru pipak vannak ott, meg kell hagyni. Ezert utalom, hogyha hasonlo valakivel az izlesem, akinek egyszerubb beszerezni ilyen pipakat 😀

, Hozzászólás ID: #88247
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Syska levágtam :)Csak hát ja,azért se vallom be,hogy milyen jól megy neki meg,hogy mekkora mázlista. :triste1:

, Hozzászólás ID: #88248
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    krampi írta korábban:

A középső is legújabb modell vagy nem?

, Hozzászólás ID: #88249
    sampez
    Felhasználó
    SamPez
    • Hozzászólás: 441
    akoska60 írta korábban:
    krampi írta korábban:

Krampi, ezek a tieid?

Ha igen , ha nem akor is szép kis gyűjtemény!

Gratula!

Ahogy nézem a dugajt 110V,tehát nme itt van :).Nagyon klafa pipák!Bár nálam sorakoznának :]

, Hozzászólás ID: #88250
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ
    krampi írta korábban:

fuj de csunya az a fakher pipa. bár nekem az áruk jobban kéne :hehe:

, Hozzászólás ID: #88251
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    gerago írta korábban:
    krampi írta korábban:

A középső is legújabb modell vagy nem?

Jobb oldali az.

, Hozzászólás ID: #88252
    krampi
    Felhasználó
    krampi

A bal szelso egy limitalt szerias Nour pipa limitalt Razan Sultannal, a mellette levo egy regi tipusu, szinten limitalt Al Fakher pipa, Sahara uveggel, nagy hotartoval es feher Grand mosthato szivocsovel, a kozepso egy Thabet Younis szir pipa Narbish szivocsovel, Mellette jobbra KM Americana pipa szinten Sahara uveggel, quadmetal hotartoval es egy kulonleges aranyberakasos szentalcaval, jobb szelen pedig a nem reg megjelent KM Bahriyah pipa Razan szivocsovel es aranyszinu nagy hotartoval.

Fúj

, Hozzászólás ID: #88253
    bandikj
    Felhasználó
    BandiKJ

nö nemü van a forumon? :hehe: :hehe:

30 bejegyzés megtekintése - 6,151-6,180 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.