moldy007 írta korábban:
Ismeritek? Próbálta valaki?
. “A szódásüveg is egy pár éve jött népszerűséget tudhat magáénak: a Szigeten, illetve néhány vendéglátóipari egységben több éve lehet kapni a Sarki fény elnevezésű kreációt (másnéven Russian Express), amely név lényegében szódásüvegből szénsavasan szervírozott vodkát takar. Az ital olyan sikeressé vált, hogy 2008-ban a Volt fesztivál hivatalos italává is lépett elő. És mivel előállítása nem nélkülöz egyfajta nosztalgikus elemet, rohamosan a házibulikban is elterjedt. És amíg a bárpultoknál a szénsavat nagyüzemi előállításra tervezett berendezésekkel fényezik a hangulatot, addig egyre többen kezdik vadászni a szódásüveget, hogy házilag állítsák elő a partikatalizátort. E sorok írója is, bár utoljára gyerekkorában, a nagyszülőknél látott szódásszifont, mostanában egyre több, erre vadászó ismerőssel találkozik. Megint sikerült hát továbbfejleszteni a hungarikumnak mondható készülék használatát – bár nem tudom, a szikvizet gyógycélokra fejlesztő Jedlik Ányos mennyire lenne büszke ránk” .
Igen 😀 Már próbáltam régebben haverokkal…Mi úgy csináltuk, hogy vodka a szódásüvegbe + egy kis lime vagy citromlé…összeteker rádörrentetük a patront kicst lehűtöttük az italt, és fogyasztottuk. Elég gyorsan szét tudod csapni magad ezzel a “Sarki Fénnyel”
A másik halálosan gyors megoldás, azt lehet nem annyira közismert, de lényegesen hatékonyabb mit a fent említett csoda…(ennek nem tudom a nevét, csak az elkészítését)
Kotyogós kávéfőzőbe nem vizet rakunk, hanem vmi tömény szeszt (vodka, pálinka, rum…)és rendesen mintha kávét főznénk, úgy csinálunk mindent, csak hát a végeredmény erős alkoholos kávés ital… 🙂 Érdemes kipróbálni!