A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #86994
    gas
    Felhasználó
    gas
    • Hozzászólás: 1042

Lassacskán biztossá válik, hogy az őszi szünetbe lesz alkalmam kimenni Jordániába. Nagyon örülök neki, biztos hozok haza 4-5 pipát. Egy kérdés, hogy ott kint lehet-e kapni KM-t, esetleg MYA pipát? És ha pipát vásárolok menjek rendes üzletbe, vagy piacon is megfelel, csak figyelmesen nézelődjek?

Al-Waha és Al-Sultan is jordániai dohány, remélem lesz jó sok finom-friss íz. 🙂 Ezen a két márkán kívül (meg természetesen Nakhlán kívül) milyet lesz alkalmam venni? Repülőtéri vámmentes boltokban milyen dohányok szoktak lenni?

Köszi a válaszokat…

, Hozzászólás ID: #86995
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Mivel a KM-eket Egyiptomban gyartjak, igy nem tartom valoszinunek, hogy talalsz kint. A dohanyok tekinteteben sem tudok sokkal tobbet elmondani, de en a helyedben inkabb a helyi dohanymarkak kiprobalasara fektetnem a hangsulyt. Amit itthon is megvehetsz, azt minek behozni? (Tudom-tudom, kint biztos olcsobb).

, Hozzászólás ID: #86996
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504

A romman dohányomra az van ráírva h “made in jordan” :]

, Hozzászólás ID: #86997
    aayla jedi
    Felhasználó
    Aayla Jedi
    • Hozzászólás: 5

Hmm, nos inkább információkra lenne szükségem, ugyanis a közeljövőben tervezek rendelni onnan egy KM pipát, ha minden összejön, vagy inkább kérdezzem meg itt?

, Hozzászólás ID: #86998
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    Aayla Jedi írta korábban:
    Hmm, nos inkább információkra lenne szükségem, ugyanis a közeljövőben tervezek rendelni onnan egy KM pipát, ha minden összejön, vagy inkább kérdezzem meg itt?

Kérdezd meg itt akár, vagy itt: viewtopic.php?f=117&t=197&start=75

, Hozzászólás ID: #86999
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    webbie írta korábban:
    Aayla Jedi írta korábban:

Kérdezd meg itt akár, vagy itt: viewtopic.php?f=117&t=197&start=75

Vagy akár ebbe a témába:

https://forum.vizipipafan.hu/viewtopic.php?f=116&t=253

(Külföldről rendelnél, tehát inkább ott kérdezz, az a külföldi rendeléses téma. 🙂

, Hozzászólás ID: #87000
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

Sok boldog névnapot Kokovics! :alcool1:

, Hozzászólás ID: #87001
    mycream91
    Felhasználó
    mYcream91
    • Hozzászólás: 230
    akoska60 írta korábban:
    mYcream91 írta korábban:
    én is lassan beszerzek egyet 🙂 már nagyon kiváncsi vagyok rá, viszont még nem tudom pontosan, h oldom meg, h használhassam szír pipán, úgyhogy megyek és átolvasom az átalakítók topicot 🙂

Leilineaban van átalakító

tudom, tudom, de most (inkább még mindig…:S) tart a csóróság, szóval vmi homemade lesz 🙂

, Hozzászólás ID: #87002
    molnar
    Felhasználó
    Molnár
    • Hozzászólás: 1229

Hazajöttem 🙂

, Hozzászólás ID: #87003
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Megjött a dohány.

Köszönöm Webbie,remélem a pénzel most nincs gond :gene:

, Hozzászólás ID: #87004
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    Molnár írta korábban:
    Megjött a dohány.

Köszönöm Webbie,remélem a pénzel most nincs gond :gene:

Na, örülök neki. 😉

, Hozzászólás ID: #87005
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Megjott a dohany, amit kuldtel Emberke202 🙂 Koszonom szepen, majd csinalok rola tesztet.

, Hozzászólás ID: #87006
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    krampi írta korábban:
    Megjott a dohany, amit kuldtel Emberke202 🙂 Koszonom szepen, majd csinalok rola tesztet.

Nincs mit 🙂 Én köszönöm a segítségedet.

Meglepő módon a Posta most gyors volt, múlt héten pénteken adtam fel 🙂

, Hozzászólás ID: #87007
    stereo
    Felhasználó
    Stereo
    • Hozzászólás: 456

Nem tudja valaki, hogy Pesten a Darkshop-ba ugyanazokat a termékeket árulják e mint a webshopba?

, Hozzászólás ID: #87008
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Ma elkezdődik végre a BL! :popcorn:

Hajrá Debrecen :winner:

, Hozzászólás ID: #87009
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Na mivan itt emberek? oo/

, Hozzászólás ID: #87010
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Mi lenne ? 🙂

, Hozzászólás ID: #87011
    molnar
    Felhasználó
    Molnár

Végre valaki :happy1:

, Hozzászólás ID: #87012
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

úristen…és állítólag nem ég meg.. Tényleg nehezen tudom elhinni 😮

, Hozzászólás ID: #87013
    moldy007
    Felhasználó
    moldy007
    • Hozzászólás: 1962

1.5- 2 percig nem ég meg…….

, Hozzászólás ID: #87014
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci

Épp ezaz, hogy állítólag sokáig nem ég meg… több videójában is így töm, el is mondja hogy nem tudja miért de nem ég meg… ezenfelül olvastam egy kommentet is, hogy a nakhlát nagyon pöpecül lehet ehhez használni, hogy megégeted a felső réteget, és akkor hatalmas füstje és jó íze lesz…

Vagy csak kamuzik 😀

, Hozzászólás ID: #87015
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    • Hozzászólás: 378

szerintem kamu..vagy már elszívta a tüdejét és nem érzi X|

, Hozzászólás ID: #87016
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202

20 perc múlva fogják fúrni faragni ütni verni szegény fogamat 🙁

de utálok fogorvoshoz járni.

, Hozzászólás ID: #87017
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

Hmm… megjött a kedvem egy finom pipához. 🙂

Lassan tömök is egyet, de pár dolgot még beírok blogba.

Lukivoker írta korábban:

Nem feltétlenül. Hallottam/Olvastam már több helyen is, hogy amikor ennyire megtömi akkor a következő történik:

– Legfelső réteg tényleg megég, viszont ez a réteg nem olyan méretű, hogy elrontsa az ízt. A felső megégett réteg pont jól adja át a hőt az alatta lévő még ép dohánynak, ami így erősebb ízt ad.

Gondolj bele, amíg nem volt alufólia/alukonzol, addig a dohányra tették rá a szenet. Akkor ugyan ez az elv érvényesült.

Viszont az ellene szól, hogy a phunnel kerámiába pont a felső részt járja át a levegő… szóval én hiszem is meg nem is…. majd 1x kipróbálom. :siffle:

, Hozzászólás ID: #87018
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570
    sYska/!/ írta korábban:

Lukivoker írta korábban:

Gondolj bele, amíg nem volt alufólia/alukonzol, addig a dohányra tették rá a szenet. Akkor ugyan ez az elv érvényesült.

Teljesen igazad van Syska, Az öregek is így tömtek egyiptomban: az alsó részt megtömték jó mézes(az esetek 99% ában nakhla 2alma :faché4: ) dohánnyal, a tetejére meg jól összenyomkodott száraz dohányt raktak, és csak a felső égett le és baromi nagy füstje volt(bíztatott h szívjak bele, de inkább nem akartam hazahozni egy jókis herpeszt :ooo )

, Hozzászólás ID: #87019
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    • Hozzászólás: 378

ha meglesz a testem kipróbálom….de nagyon nem lesz jó szerintem, mert ha megég eszméletlen sz@r , meg égni fog a felső réteg..és csak erős+rosz ízű lesz.

, Hozzászólás ID: #87020
    gas
    Felhasználó
    gas
    • Hozzászólás: 1042

Szerintem is igaz, arabok is így szivják/szívták. Bár mostanság ők is alufóliát használnak.

De azzal vitatkoznék, hogy 99%-ban Nakhla kétalmát tömnek. Mikor voltam Tunéziába meg Jordániába akkor legtöbben ízesítetlen dohányt szívtak. Sőt régebben szinte csak azt. Mostanság viszont igaz, hogy kb 45% EN kétalma, 45% ízesítetlen, és a maradék 10% más márkájú, ízű dohány.

, Hozzászólás ID: #87021
    cyp
    Felhasználó
    cyp
    • Hozzászólás: 593

szerintem feltétlenül ez a grill alufóliás cucc kell.

sima házi alufóliával ha “megégeted” gondolom nemlesz olyan mint a grill aluval.

de lehet ez hülyeség.

, Hozzászólás ID: #87022
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570
    gas írta korábban:
    De azzal vitatkoznék, hogy 99%-ban Nakhla kétalmát tömnek.

Hiddel , egyiptomban mostanság csak olyat szívnak!Legalábbis az öregek is ezt szívták, a kávézókban is általában csak ezt adnak ha simán csak annyit kérsz h: shisha!Sőt kb az egész városban este kétalma illat terjengett :ooo !A pipaboltokban így vannak a dohányok: egyik polc: henawy 50g(nagyon friss de a fele ki van belőle szedve az okos túristáknak) másik polc:nakhla 250G(ebből is kicsempészték kb a felét, nem igazán friss),harmadik polc: nakhla kétalma(érintetlen dobozok, teljesen frissek!).Egyiptomot nem ajánlom a kétalmás íz utálóinak!

ui.:lehet h az írásom kicsit túlzónak,utópikusnak tűnik, de ha nem hiszed ott a helyed :malin2: !

, Hozzászólás ID: #87023
    edhardy
    Felhasználó
    edhardy
    • Hozzászólás: 542
    Somika írta korábban:
    gas írta korábban:
    De azzal vitatkoznék, hogy 99%-ban Nakhla kétalmát tömnek.

Hiddel , egyiptomban mostanság csak olyat szívnak!Legalábbis az öregek is ezt szívták, a kávézókban is általában csak ezt adnak ha simán csak annyit kérsz h: shisha!Sőt kb az egész városban este kétalma illat terjengett :ooo !A pipaboltokban így vannak a dohányok: egyik polc: henawy 50g(nagyon friss de a fele ki van belőle szedve az okos túristáknak) másik polc:nakhla 250G(ebből is kicsempészték kb a felét, nem igazán friss),harmadik polc: nakhla kétalma(érintetlen dobozok, teljesen frissek!).Egyiptomot nem ajánlom a kétalmás íz utálóinak!

ui.:lehet h az írásom kicsit túlzónak,utópikusnak tűnik, de ha nem hiszed ott a helyed :malin2: !

Jaja amikor esténként mentünk pipázni, mindig 2 almát tömtek meg se kérdezték, hogy mit 😀 Esetleg Starbuzzot 😀

30 bejegyzés megtekintése - 4,921-4,950 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.