Nálunk már dörög meg esik. Ideért. :grr:
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Ebben a fórumban: Offland – Minden egyéb vegyesen Hozzászólás
Nálunk már dörög meg esik. Ideért. :grr:
Hozzánk 5 óra körül ért ide, előszőr hatalmas szél, utána nem kis mennyiségű eső. El is ment az áram 2 órára :pascontent2: De nem baj, tömtem egy jó kis AF kókuszt 😛
Nálunk kb 7-fél 9ig esett azaz inkább szitált az eső.. X(
Nah itt már csak a szél fú. Jó hideg vagyon. 15 fokot tutin hűlt a levegő.
Szedres pipa is megvolt. :k
Én most akarok menni mocizni mer vetem rendőrségi szirénát és kiakarom próbálni 😀
Ilyen rendes rendőrségi hangaj van meg hangosbeszélő sőt még az a berregő is van rajta 😀 és rohadt hangos
Hihi kokovics ez jó poéén 😀 csak vigyázz vele mer rendőrök nem nézik jó szemmel az ien dolgokat!!! Havernak is nem volt benne forgalmiban h van ilyen szerelve kocsijára és már ment is a csekk.. :S
Érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés A 218/1999.-es Kormány rendelet 64. paragrafusa szerint: (1) Az az üzemben tartó, aki érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel vesz részt a közúti forgalomban, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Új mix fogantatott meg.
Fakher Rózsa + Waha Guava :k
Majd holnap bepróbálom 😀
Éccaka lesz fent valaki fórumon ? Most elmegyek gyors kajálni a városba, aztán jövök. Max. éjfél. 😀
Majd be döglök az álmosságtól… szóval részemről 10 perc max és szundi…. :-/
Nem tudom milyen viharról beszéltek… 😀 Tirpákia fővárosában szép az élet széllel, de semmi mással… 😀
Most értem haza Csókakőből Kárpátia koncertről. Hát a vihar rohadtul nem tántorította el az embereket, nagyon sokan voltunk, és egész jó volt a hangulat is. Erős 4es. Annyira illett rá a dalszöveg: “Nem hajlok semmi szélnek, pusztító jégverésnek…”
Jóéjt mindenkinek!!!
nézelödtem a kapu-n(weboldal :malin2: ) és erre a videora leltem
https://videoklinika.hu/fooldal/vizipipa
érdekes mit ne mondjak :siffle:
“Tévhit, hogy a vízipipa nem káros. Sőt! Károsabb, mint a dohányzás!”
Miért a vízipipázás az mi??? :faché4:
“Tévhit, hogy a vízipipa nem káros. Sőt! Károsabb, mint a dohányzás!”
Miért a vízipipázás az mi??? :faché4:
ugye ? :gene: 😀
Ebböl az egy mondatból lejön az egész videó valódi okossága, hogy semmitse ért hozzá… Annyit mond, hogy megmérték… kik mikor hol kiken? :pascontent2:
Ez hülye. Próbálja ki a pipát, meg a cigarettát, aztán gondolkodjon el a kátrányról, a szén-monoxidról, és a nikotinról mondottakon. A testünk nem csap be, tudja mindenki mit érez. Az ilyeneket a cigarettagyártók pénzelik szerintem. Akit ez eltántorít a pipázástól, az úgyse cigarettázna, arra viszont jók az ilyenek, hogy visszafordítsák azt a folyamatot, hogy az emberek a cigi kárára kezdenek inkább pipázni. Három szál cigarettát megérez a tüdőm, köhögök, fáj a torkom. Három tömés pipánál meg semmit sem érzek.
Az araboknak miért magasabb az átlagéletkora amikor fojton pippantanak?…
Azt nemtudom, hogy most tömjek-e de lehet bealszok közbe vagy inkább feküdjek le és majd hnap :triste1:
Mondjuk az tény, hogy az araboknak a fogaik és ínyük nagyon gyakran rohad szét teljesen, amitől kevésbé szép látványt bírnak nyújtani, de szerintem ebben az is közrejátszik, hogy kávéval isznak cukrot, és teát, nem pedíg fordítva, és süteményeikben is fordított a liszt-cukor arány. 😀 Nameg a fogmosásra sem szeretik pazarolni a drága vízet.
“Úgy állok rendületlen… Magyarnak születtem…” 😀 Elmennék én is majd egyre.
Egyébként az eső ideért estére, de csak kicsit csepegett, dörgött kettőt, villámlott hármat, aztán elment…
“Gyakorlatilag nem volt nikotin, majd vízipipás után 600x-osára nőtt”
Mi? Ami nem volt az 0, nullát szorozza már meg valamivel, hogy 600-at kapjak. 😀 😀
Írtam neki egy email-t:
Rottenbacher Tamás vagyok a vizipipafan.hu oldalról. Több éve vízipipázok és Környezetvédelmi, Vegyipari laboráns technikusi végzetségem van. Többször beszéltem, konzultáltam tanulmányaim során országosan elismert laboráns oktatókkal, így egy bizonyos szinten van ismeretem mi is történik a vízipipában. Szeretném ha elolvasná és reagnálna a lentebb leírt kritikámra, melyben olyan információkra mutatok rávilágítást amiről vagy nem tudott vagy csupán elkerült.
Válaszát, megkeresését örömmel várom!
A videoklinika.hu oldalon találtam egy videót, melybe a vízipipáról beszél. () Felháborítónak találom, hogy egyes tényeket nem mond ki tényként, hanem kerül. Más információkat/érveket pedig teljesen elhgalgat. Nagyon jól hangzik, hogy a nikotin a nyálban 600x-osára nő. Mivel elhanyagolható mennyiségben van, ezért még szép, hogy ilyen nagyra nő. Ez csak elijesztő fölösleges adat. Mellesleg hozzátenném, hogy a víz a nikotink katalizátora csekély szinten. A cigarettában még is magasabb az adott mennyiségre mérhető tartalom.
Abban igaza van, hogy nem mindegy mit szívunk a vízipipából. Egyes internetes oldalakon olyan adatok vannak megadva, hogy a józan ész határán túllőnek. (Kanabisz hatóanyaga milyen magas és veszélyes ez. Ez veszélyes, de abban a tesztben drogot tettek a kerámiába, nem pedig hagyományos ízesített melaszt.)
Azonban hozzá kell tennem, hogy a vízipipázásnál a füstben az egyes anyagok koncentrációja bizony a ‘tömés’ kérdése. A tömés függ, hogy miként tömjük meg a kerámiát, milyen ízű és márkájú dohánnyal. Egyre népszerűbbek hazánkba (tapasztalataim és több ezer hozzászólás alapján tudom) az úgynevezett mosott dohányok, melyek nikotin tartalma tizede az hagyományos dohányokéhoz. Így már 60x lenne a nikotin pipázás után a nyálban, a maradvány anyagé pedig 6x-os. Másrészt a mosott dohányoknál már nem 1-1,5 doboz cigarettának felel meg, hanem 0,1-0,15-nek ami 2-4száll cigaretta. Hiába a nagy füstmennyiség, ilyen kevés száll cigarettával egyszinten káros az Ön által megadott adatok alapján.
A napi 2x vízipipázás nem jellemző. 10 pipásból csupán 1-2 szokott naponta kettő vagy annál többet elszívni. A vízipipa igazi mivolta a társasági szerep. A vízipipások 95% csoportosan, barátokkal ül le. Ha kimegy a Margit szigetre Budapesten akkor láthat akár 9főt is 1 vízipipára, de az átlag 3-4 ember. Így már is sokkal kevesebb füst jut 1 személyre, 1 tüdőre. Ráadásul bele kell venni azt is, hogy míg vízipipázni a szabadban szokás, a cigarettázás egyaránt szabadtéri és zárthelyi is.
Amikor pipáznak a fiatalok és tovább adják a vízipipa csövét akkor ’tiszta’ levegővel cserélik a füstös levegőt a tüdejükben. Mire körbeér a cső, már 20-30x is vettek ’tiszta’ levegőt. Ellentétben a cigarettázás során folyamatosan szívják és körülöttük lévők is a passzív dohányzás által. Nem azt llítom, hogy a vízipipával nincs passzív dohányzás, hisz van, ez tény. Azonban a vízipipa füstje nem oly mértékben zavaró és büdös mint a cigaretta.
Az is tény, hogy több szén-monoxid keletkezik, hisz nagyobb a felület ahol égés történik és így nagyobb mértékben történik tökéletlen égés. Viszont itt álljunk meg egy picit. Ugyebár a cigarettánál az izzó rész csupán pár cm (6-2cm) távolságra van a szájtól. Így a cigaretta füst forrón kerül a szájba és a tüdőbe. Ezzel nő a szájüregi rák kockázata. Ellenben a vízipipában hosszú utat tesz meg a füst (minimum 50cm, de akár 3méter is lehet) mely alatt lehűl és további káros anyagok szűrődnek meg ezáltal és lehűl a füst.
Abban teljesen igaza van, hogy nagy mennyiségű füst keletkezik és a CO tényleg nem oldódik a vízben. Viszont ezt a tévhitet én még nem hallottam 2-3 év alatt, pedig sokmindent kérdeznek tőlem.
A kátrány keletkezik a vízipipázás során is. Mivel a maga a dohány égésekor keletkezik, miközben szenesedik. Viszont azt meg kell említeni, hogy a pipázás során amikor a melasz olyan szinten ‘elhasználódott’, hogy szenesedni kezd akkor kaparó ízt ad. Ilyenkor mindenki kicseréli az kerámia tartalmát egy friss adag melaszra. Tehát a szenesedő (kátrányképző) adagot nem szívják tovább, így nem kerül kátrány a tüdőbe csak jelentéktelen mértékben.
Az a kijelentése, hogy a szénből kerül a kátrány a szervezetbe tökéletesen hibás. A vízipipázáshoz használt szenek az égésük során szén-monoxidot, szén-dioxidot és karbonátos vegyületeket adnak. A karbonátos vegyületek (hamu) kis mértékben a légáramlattal elindul a füsttel. Azonban a dohányban megakad a 70-80%-a. Ezután hozzátapad a pipa belső párás részére, majd a vízben 99,99%-osan megszűrődik. A maradék 0,01% pedig a redős falú hosszú, ruganyos csőnek a falán tapad.
Az, hogy ki mit szív be leginkább a felfogása és az élőtere befolyásolja. Városlakó folyamatosan szennyezett levegőt szív be, egy éttermi munkás olajos szagú gázokat, stb. Tehát ez igen változó, bár tényleg a legegészségesebb az, ha semmi füstöt nem szívunk és vidéken élünk. Bár ott is kimutathatók a szennyeződések mára már..
Hosszútávon tényleg megbetegít, ez teljes mértékben helytálló.
A fertőző betegségekről. Itt látszik meg igazán, hogy Ön még nem látott vízipipázókat. Nem volt vízipipás teaházban, étteremben. A cső vége (Ön által csutora, ami helytelen elnevezés szerintem) egy fém vagy műanyag rész. Ehhez van a műanyag szipka. Ez nagy mennyiségben, olcsón vásárolható. A vízipipázás etikája szerint mindenkinek külön szipka jár. A szipkát bedugja a szívócső végébe és így teljesen elkülönített, steril résszel érintkezik a száj. Rendes éttermekben személyenként 1 szipkát adnak. Amit látni lehet, hogy a 3-4fős baráti társaságok esetén 1 szipkát használnak, mert megbíznk egymásban. Saját tapasztalatomból ismerem ezt. Amikor beteg voltam vagy valakinek pl. herpesze volt, az kapott egy külön szipkát és nem volt semmi gond, senki nem kapott el semmit. Ez a TBC-s adat fölösleges adat.
Sajnos azt kell levonjam az ön által említett információk alapján, hogy orvosilag helyteállóak az Ön által elmondottak, azonban a vízipipával kapcsolatos információ 80%-ban hibásak, tévesek. A videó túlságosan egyoldalú, valódi tényekeket eltitkolja vagy kerüli, miközben fölösleges riasztó adatok ellentétben bőven megtalálhatóak benne. Ezt a videót nem lenne szabad közzé tenni, megtévesztő.
Válaszát várom és amennyiben megoldható akár egy közös riport vagy beszélgetés során tisztázhatnánk pár dolgot.
Üdvözlettel:
Rottenbacher Tamás
vizipipafan.hu
Kisregény, de alaposan átjártam a dolgokat. 🙂
Ezen a palin látszik hogy nem százas… Csutorát cserélni… Keveri a szezont a fazonnal.. Miért csak a fiatalokat említik? Öregek is pipáznak Egyiptomban… Ez az egyik, a másik, hogy az arabok szigorúan veszik a pipa etikettjét… A másik, hogy láttunk már arab kávézót… 20-30 pipa van 20-30 emberre… Mindenki a sajátját szívja, szóvak ez a TBC-s cucc baromság… Egyébként is… Ki szívja már az íztelen, szenesedő dohányt, ami már füstöt is alig ad… Sejtettem hogy a füst mennyiségére is kitér… Kíváncsi vagyok, mennyit kapott ezért a szarért zsebbe.
Ejha, kíváncsi vagyok a fejleményekre.
e za faszi beszélni se tud , úgy olvastattak velel föl vmit , eléggé látszik. még a kiírást sem látta .eléghülyeségeket beszél milyen orvos az ilyen?
Nagyon jó lenne végre, ha valakit meghallgatnának erről az oldalról is.
Ezért gondolom, hogy jó ötlet sYska/!/ felvetése a közös interjúval kapcsolatban.
Sajnos azonban azt hiszem, zárt kapukat dönget/ünk/.
Bár ne legyen igazam!
Ezért gondolom, hogy jó ötlet sYska/!/ felvetése a közös interjúval kapcsolatban.
Sajnos azonban azt hiszem, zárt kapukat dönget/ünk/.
Bár ne legyen igazam!
Attól, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, plusz Syska is otthon van a témában, nem lesz elég nekik. Mivel senki sem készített még el laboratóriumi tesztet, így mi sem, ezért őket nem fogja megnyugtatni az, hogy elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk, plussz mondunk nekik állításokat.
Az a teszt drága nagyon, és nem foglalkozik vele ennyire senki. Mi elkészítenénk, csak hát … drága. :siffle:
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.