A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

• , Hozzászólás ID: #85149
    frici
    Felhasználó
    Frici
    • Hozzászólás: 630
    Gábor írta korábban:
    Frici írta korábban:
    Egy hét után visszatértem!

Merre jártál? 😀

Barátőméknél besegítettem egy kicsit a barackszedésben 🙂

Legjobban azt sajnáltam h nem tudtam vinni a pipát 🙁 már nem volt annyi a hátzsákomban…de ma végre pipázok egy nagyot.

Meg, ha minden jól megy, a héten elkészül a “pipaszobám” is…( a garázsomban). Lesz benne minden, két hatalmas nagy szőnyeg a falon, egy 3részes darab egy ülőgarnitúrábol illetve egy rekamé…már várom, h összejöjjön a dolog. Igazi kis pipás ékszerdoboz lesz. :rouge:

, Hozzászólás ID: #85150
    tati
    Felhasználó
    tati
    • Hozzászólás: 443

kokovics: sajnálom h nem tudtunk találkozni csak bejöttek a haverok (csak úgy minden szólás nélkül és velük mentem el fél 9 kor .

, Hozzászólás ID: #85151
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    Frici írta korábban:

Meg, ha minden jól megy, a héten elkészül a “pipaszobám” is…( a garázsomban). Lesz benne minden, két hatalmas nagy szőnyeg a falon, egy 3részes darab egy ülőgarnitúrábol illetve egy rekamé…már várom, h összejöjjön a dolog. Igazi kis pipás ékszerdoboz lesz. :rouge:

Légyszi majd képeket róla!

, Hozzászólás ID: #85152
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    • Hozzászólás: 1924
    akoska60 írta korábban:
    Frici írta korábban:

Hmm … ha jobban belegondolok, nekem is van pipaszobám. Mivel én nem bent szoktam pipázni, hanem kint, egy melléképületbe. Nekem pattant ki a fejemből az ötlet, hogy mi lenne, ha ott pipáznánk bent, mert kint esett az eső még annó. Így hát beültünk 3-4en és jót pipáztunk. Azóta már átrendeztük az egészet. Vannak bent székek. Kb. 6-7-8 db. Szóval elférünk kényelmesen. Van egy kisebb hokedli féle, amin van a pipa, és szépen körbeüljük. Nagyon jókat lehet ott pipázni. Nyáron jó hideg van bent, télen pedig meleg. :ooo 😀 Majd lehet rakok fel képeket is róla.

, Hozzászólás ID: #85153
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    tati írta korábban:
    Ez az egyik saját mix-em amire véletlenül jöttem rá.Az úgy volt h átjöttek haverok és tömtem egy kis Serbetli Banánt.Utánna meg egy Waha Szeder jött .Valami balszerencse folytán egy kisebb darab banán darabka ott maradt a kerámia alján.És arra ment a szeder.

Hozzávalók:

-Al-Waha szeder

-Serbetli(v vmilyen jobb minőségü banános dohány)

Hogy tömjed:

Leraksz egy sor szedres dohányt (épp hogy az alját elfedje), erre fogsz egy nagyon kicsi banános dohányt(1-3g!).Ezt már csak be kell fedni szedressel és kész.

Íz:

Édes is és savanyú is. Mint valami trópusi gyümölcs.Akinek tömtem ilyet mindenki kért még :hehe:

A dohányra semmit se tettem.Nem egy sok időt igénybe vevő mix, normál töméshez képest kb fél perccel több idő, de megéri.

A legfontosabb az az, hogy nagyon kevés banánost tegyél meert különben lnyomja a szedret

Ilyet nekünk is tömj légyszi, ha találkozunk a Balatonon!

, Hozzászólás ID: #85154
    frici
    Felhasználó
    Frici
    • Hozzászólás: 630
    akoska60 írta korábban:

Ha kész lesz, majd rakok fel képet…

, Hozzászólás ID: #85155
    gas
    Felhasználó
    gas
    • Hozzászólás: 1042

Tegnap benéztem Pesten az Ázsia Centerbe (Pólus mellett) és fölmentünk a legfelső emeletre kajálni. Na vajon mit látok az egyik kávézó mellett? Egy pipás boltot. Gyorsan megettem az ebédemet, és siettem be a boltba. Rengeteg pipa volt de az áraikról nem tudok sokat. Volt sok szír, de sima egyiptomiból se volt kevés. Dohányokból Nakhla és PM van, a kicsi 590 Ft, míg a nagy 2200 Ft. Szenekből van 3Kings, azok 500 Ft körül voltak, és voltak számomra ismeretlen természetes szenek, árukat nem láttam. Kiegészítőkből kerámiák, csipeszek, kefék vannak. Kerámiából mindegyik 500 Ft. Sok üveg is van különböző méretekből. Ja és még valami! Ha jól láttam volt 5-6 test csak úgy magába egy polcon. Ezek kb 47-55 cm-es pipákra valóak, szerintem külön eladóak voltak.

Akinek esetleg lenne még valami kérdése, az írjon itt, vagy pü-t 🙂

, Hozzászólás ID: #85156
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403
    gas írta korábban:
    Tegnap benéztem Pesten az Ázsia Centerbe (Pólus mellett) és fölmentünk a legfelső emeletre kajálni. Na vajon mit látok az egyik kávézó mellett? Egy pipás boltot. Gyorsan megettem az ebédemet, és siettem be a boltba. Rengeteg pipa volt de az áraikról nem tudok sokat. Volt sok szír, de sima egyiptomiból se volt kevés. Dohányokból Nakhla és PM van, a kicsi 590 Ft, míg a nagy 2200 Ft. Szenekből van 3Kings, azok 500 Ft körül voltak, és voltak számomra ismeretlen természetes szenek, árukat nem láttam. Kiegészítőkből kerámiák, csipeszek, kefék vannak. Kerámiából mindegyik 500 Ft. Sok üveg is van különböző méretekből. Ja és még valami! Ha jól láttam volt 5-6 test csak úgy magába egy polcon. Ezek kb 47-55 cm-es pipákra valóak, szerintem külön eladóak voltak.

Akinek esetleg lenne még valami kérdése, az írjon itt, vagy pü-t 🙂

Haver is volt az ázsia centerben, ő azt mondta, az egész kicsi pipáktól a 2 métetresig minden van.

, Hozzászólás ID: #85157
    gas
    Felhasználó
    gas
    • Hozzászólás: 1042

Igen, vannak “füves” pipák és 24cm-es pipák, és van egy-két hatalmas darab is.

, Hozzászólás ID: #85158
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403
    gas írta korábban:

Na azt nem láttam a Sultanban… 😀 Voltunk Pesten a HEADSHOP-ban, ott volt sima pipa is, füves pipa is. Azon a helyen kívül sehol máshol nem láttam. 😀

webbie írta korábban:

Gábor írta korábban:

Érdekes, nekem megnyitja így is. De mindegy, felraktam neked másik tárhelyre, tessék:

Köszi, így megnyitja. Nekem mindig azzal a képfeltöltő oldallal gyűlik meg a bajom. BIztos Mozzila nem bírja, vagy nemtudom. De nincs sehol letilva. Na mind1, megoldódott, ennyit erről. 🙂

Én is Mozzilát hassználok, és bírja. 😀 De segáz. :gene:

, Hozzászólás ID: #85159
    wakummaci
    Felhasználó
    wakummaci
    • Hozzászólás: 2189

Tényleg krampi, csomag odaért? :-/

, Hozzászólás ID: #85160
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    • Hozzászólás: 378
    Gábor írta korábban:
    gas írta korábban:

Na azt nem láttam a Sultanban… 😀 Voltunk Pesten a HEADSHOP-ban, ott volt sima pipa is, füves pipa is. Azon a helyen kívül sehol máshol nem láttam. 😀

webbie írta korábban:

Köszi, így megnyitja. Nekem mindig azzal a képfeltöltő oldallal gyűlik meg a bajom. BIztos Mozzila nem bírja, vagy nemtudom. De nincs sehol letilva. Na mind1, megoldódott, ennyit erről. 🙂

Én is Mozzilát hassználok, és bírja. 😀 De segáz. :gene:

használj google chrome-ot , sokkal gyorsabb,stabilabb .. meg mindenben jobb szerintem :langue2:

, Hozzászólás ID: #85161
    troll
    Felhasználó
    Troll
    • Hozzászólás: 426

A Chrome nekem annyira nem jött be… kipróbálltam, szép, meg jó… de túl ódivatú vagyok… szóval maradtam a hármas rókánál 🙂 [firefox 3.0] nekem tökéletesen megfelel…

, Hozzászólás ID: #85162
    webbie
    Felhasználó
    webbie

Gratulálunk: hookahgirl (15) :winner:

, Hozzászólás ID: #85163
    peti562
    Felhasználó
    peti562
    • Hozzászólás: 473
    Troll írta korábban:
    A Chrome nekem annyira nem jött be… kipróbálltam, szép, meg jó… de túl ódivatú vagyok… szóval maradtam a hármas rókánál 🙂 [firefox 3.0] nekem tökéletesen megfelel…

pedig jó lesz az a chrome csak kell még neki egy-két év mire megveri a firefoxot, de előbb-utóbb meg fogja, az tuti, mondjuk én is firefox párti vagyok, de a google termékeiben még nem csalódtam, lehet kipróbálom majd a böngészőt is.

, Hozzászólás ID: #85164
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504

olvastam egy szép cikket, gondoltam megosztom veletek:

Vélemények?

, Hozzászólás ID: #85165
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    peti562 írta korábban:
    Troll írta korábban:

pedig jó lesz az a chrome csak kell még neki egy-két év mire megveri a firefoxot, de előbb-utóbb meg fogja, az tuti, mondjuk én is firefox párti vagyok, de a google termékeiben még nem csalódtam, lehet kipróbálom majd a böngészőt is.

én már jóideje ezt használok, nemrég jött ki a 2.0 , engem a gyorsasága miatt fogott meg, érezhetően gyorsabb a tűzrókánál 😉

, Hozzászólás ID: #85166
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    Emberke202 írta korábban:
    olvastam egy szép cikket, gondoltam megosztom veletek:

Vélemények?

nefoglalkozz vele, már megszoktuk ..

, Hozzászólás ID: #85167
    emberke202
    Felhasználó
    Emberke202
    • Hozzászólás: 504

nézegettem híreket, találtam egy érdekeset. 45p vízipipázás=100 szál cigivel.

No mondjuk leültetném azt az embert aki ezt kitalálta egy terembe, hogy szívjon el egy pipát, meg 5 doboz cigit.. Aztán dumáljon h károsabb.

Most jöttem haza Vasárnap Balcsiról, ahol elment napi 1-2 tömés, fater meg úgy várt, h látta vmi vasárnap esti műsorba, h a pipa károsabb.. Hihetetlen.

, Hozzászólás ID: #85168
    lukivoker
    Felhasználó
    Lukivoker
    Emberke202 írta korábban:
    nézegettem híreket, találtam egy érdekeset. 45p vízipipázás=100 szál cigivel.

No mondjuk leültetném azt az embert aki ezt kitalálta egy terembe, hogy szívjon el egy pipát, meg 5 doboz cigit.. Aztán dumáljon h károsabb.

Most jöttem haza Vasárnap Balcsiról, ahol elment napi 1-2 tömés, fater meg úgy várt, h látta vmi esti műsorba, h a pipa károsabb.. Hihetetlen.

hát igen..média…nem lehet mit tenni..cigi gyárak uralkodnak..

pipába a dohánynak csak a melasz + aromák megtartására van szerepe.

, Hozzászólás ID: #85169
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60

A fenti link a szóban forgó cikkre mutat.

Néhány észrevétel a cikkel kapcsolatban, hangsúlyozva,hogy nem vagyok szakértő, csak dohányos, aki cigizik és vízipipázik is.

1. “Azt találták, hogy amikor a vízipipában az elszívandó dohányra kis mennyiségű fa szenet helyeztek, a keletkező füstben 32-szer nagyobb volt a kátránytartalom, mint amennyit az európai normák a cigaretta esetében megengednek.”

Természetes dolognak tartom, mivel a tökéletlen égésnél, minél tökéletlenebb, annál több salakanyag keletkezik.

2.”Ha fa szén helyett szenet használtak a dohány égetésére, akkor a füst kátránytartalma 102-szer haladta meg a cigarettára engedélyezett szintet.”

Ki hallott már ilyen sületlenséget!

Még jó, hogy nem kokszot, vagy pakurát használtak a dohány izzításához.

Akkor még több káros anyag keletkezhetne!

3.”A vízipipa füstjének nikotintartalma fa szén használatakor ugyanannyi volt, mint egy cigarettáénak, függetlenül a fa szén mennyiségétől. De ha rendes szenet raktak a vízipipába, akkor a füst annyi nikotint tartalmazott, mint hat szál cigaretta.”

Na ez a megállapítás sem biztosan helytálló véleményem szerint.

Hangsúlyozom, nem vagyok szakértő, csak laikus, de azt tudom, hogy a vízipipadohány gyártásakor a dohányok túlnyomó többségét intenzíven mossák.

Ennek következtében a nikotin jelentős része a vízben kioldódva távozik.

Újra felbukkan a cikkben a rendes szén.

Tudomásom szerint senki aki vízipipázik nem használ rendes, csak fa szenet, erről ennyit.

4.”A vízipipa úgy működik, hogy a felső edényében dohányt vagy szárított gyümölcsöt égetnek a ráhelyezett fa szénnel….”

A cikk igen tisztelt szerzője szerint szárított gyümölcsöt is használnak a vízipipában.Ez tudtommal teljesen helytálló.

Akkor viszont kérdezem én, hogyan kerül bele az az őrült nikotin és kátrány mennyiség (“… A kátránytartalom pedig 27-102 cigarettáénak felel meg.”)

Magam részéről azt gondolom, nagy érdeke fűződik a cigaretta gyártóknak ahhoz, hogy a lehető legtöbb fórumon rémhíreket keltsenek, az ősi és nagy hagyományokkal rendelkező, vízipipáról.

Mi akik naponta használjuk, ezen a cikken is csak mosolygunk, és fejünket csóváljuk. /Hiába vagyunk laikusok/

Magán tapasztalatom pedig az, hogy míg a cigarettától reggelenként köhögök, köpködök,/elnézést/ addig a vízipipa füstje kevésbé irritál, sőt az illata, és maga a foglalatosság és és az azt körülvevő “ceremónia” relaxáló hatást fejt ki rám.

, Hozzászólás ID: #85170
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221

Pontosan Akoska.

Én mind a 2őt űzöm sajna, de a cigiről akarok leszokni. :gene:

És a sajnos a cigin van. :happy1:

, Hozzászólás ID: #85171
    troll
    Felhasználó
    Troll
    • Hozzászólás: 426

Na szépjóreggelt mindenkinek….

Lusta vagyok elmenni tartályt venni, de az új barack-kóla mixem úgy csábít 🙁

szerk: a pipa győzött… kezdek felöltözni : DDD

szerk 2. : ma éjjel azt álmodtam, hogy megjött a nammorom :O

, Hozzászólás ID: #85172
    krampi
    Felhasználó
    krampi
    • Hozzászólás: 3414

Amit alapvetoen nem neznek az emberek es nem vesznek figyelembe ezeknel a cikkeknel az az, hogy a “tudosok” nem jarnak utana vizsgalatuk targyanak. Az osszes olyan cikk ugy kezdodik, amely arrol szol, hogy a pipa karosabb a ciginel, hogy a vizipipadohanyra faszenet rakunk … Tehat ezen tesztes eseteben a dohanyt ugyanugy elegetik, mint ahogy a cigi eseteben is eleg a dohany. Megneznem, hogy azt a pipat ki birja ugy elszivni. Normalis esetben ugyanis a vizipipadohany nem eg meg, vagy csak nagyon kicsit, hanem szimplan a ho hatasara tavoznak belole olyan anyagok, mint pl a nikotin. Azert is itatjak at a dohanyleveleket melasszal, mezzel a tradicionalisabb dohanyoknal, az ujabbaknal pedig a melasz mellett glicerinnel is, ugyanis ezek olyan anyagok, amelyek megvedik a dohanyt a kozvetlen elegestol.

Amugy az ilyen hireket minden hirportal anno a WHO tanulmanyara es vizsgalatara alapozta, amelyet kesobb joparszor hivatalos forrasok is megdontottek, hogy a teszt soran alapveto hibakat kovettek el. Termeszetesen ilyen jellegu hireket nem szabad a vilag ele tarni es ezeket nem szabad olyan nagy dobra verni …

, Hozzászólás ID: #85173
    tati
    Felhasználó
    tati
    • Hozzászólás: 443
    akoska60 írta korábban:
    tati írta korábban:
    Ez az egyik saját mix-em amire véletlenül jöttem rá.Az úgy volt h átjöttek haverok és tömtem egy kis Serbetli Banánt.Utánna meg egy Waha Szeder jött .Valami balszerencse folytán egy kisebb darab banán darabka ott maradt a kerámia alján.És arra ment a szeder.

Hozzávalók:

-Al-Waha szeder

-Serbetli(v vmilyen jobb minőségü banános dohány)

Hogy tömjed:

Leraksz egy sor szedres dohányt (épp hogy az alját elfedje), erre fogsz egy nagyon kicsi banános dohányt(1-3g!).Ezt már csak be kell fedni szedressel és kész.

Íz:

Édes is és savanyú is. Mint valami trópusi gyümölcs.Akinek tömtem ilyet mindenki kért még :hehe:

A dohányra semmit se tettem.Nem egy sok időt igénybe vevő mix, normál töméshez képest kb fél perccel több idő, de megéri.

A legfontosabb az az, hogy nagyon kevés banánost tegyél meert különben lnyomja a szedret

Ilyet nekünk is tömj légyszi, ha találkozunk a Balatonon!

tömnék én szívesen ha lenne serbetlim meg waha szedrem 🙁 de ha hoztok vmi banánosat akkor megpróbálom. viszek el am szedret.

úgy néz ki h lesznek páran ismerősök

, Hozzászólás ID: #85174
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    tati írta korábban:

tömnék én szívesen ha lenne serbetlim meg waha szedrem 🙁 de ha hoztok vmi banánosat akkor megpróbálom. viszek el am szedret.

úgy néz ki h lesznek páran ismerősök

Úgy néz ki, hogy atalira nem megyünk, de ha dobsz 1 pü-t a telefonszámoddal, egyeztetünk időpontot, és átjöhetnél hozzánk!

, Hozzászólás ID: #85175
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221
    beni írta korábban:
    igazad van, meg kiszállítással együtt 10e ft, szerintem rengeteg, annyiért veszek 8 kg cocobrocót, az pedig elég kb 4 évre.. (2kg/év)

Ez most vicc? 🙂

Nekem 1 kg kb 2 hónapig elég. :gene:

, Hozzászólás ID: #85176
    webbie
    Felhasználó
    webbie
    gerago írta korábban:
    beni írta korábban:
    igazad van, meg kiszállítással együtt 10e ft, szerintem rengeteg, annyiért veszek 8 kg cocobrocót, az pedig elég kb 4 évre.. (2kg/év)

Ez most vicc? 🙂

Nekem 1 kg kb 2 hónapig elég. :gene:

Ja, 1 kg nekem is kb. 2 hónapig elég. 8 kg = 16 hónap … 4 év az azért kicsit durva. 😀

, Hozzászólás ID: #85177
    beni
    Felhasználó
    beni
    • Hozzászólás: 128

hát én 2-3 naponta pipázok egyet, hetente 1-2szer haverokkal, szerintem elég 🙂

ha jó számolom akkor te naponta 1-2szer pipázol :hehe: azigen

, Hozzászólás ID: #85178
    beni
    Felhasználó
    beni
    • Hozzászólás: 128

vagy rossz vagyok matekból :hehe: :hehe: :happy1:

30 bejegyzés megtekintése - 3,091-3,120 / 15,701

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.