moldy007 írta korábban:
Kálámbó hadnagy jelenti:
a szivócső , nem törhetett el…… :nonon:
a központi meg azért mert benne van a víztartály közepébe…..bazi nagy minden :diable: tudná eltörni és akkor a tartály is eltörne, miszlikbe…..
szerintem mutter “besegített” …pipázás csökentése céljából….. vagy nem jól írtad le a tényesetet….
na szívok még egyet és ….visszatérek……
Nekem úgy történt, hogy el volt mosva a pipám és külön volt az üveg és a test. Mivel ez egy szír típusú Leielina-s két éves pipa darabokra lehet szerelni. Rajta van egy díszítéses rész tűzzománcosnak tűnő üvegfestéses fém arab virágmintával díszítve. Ezeket le lehet húzni róla mikor szeded szét a pipát. Középen megy benne a szívócső rész, ami sajnos utólag rájöttem nem a legjobb anyagból volt, mivel egy sima alucső, elég vékony. Na ez eldőlt (mutternek hála) és ott ahol csatlakozik a test szívórészébe ott tört el. Alig tudtam kipucolni a darabokat. Ez az alucső egy sima csillárcső, csak nem magyar szabvány szerinti 10-es, hanem 12-es, ilyen pedig sem a Leielina-ba nem volt, sem pedig egyéb villanyszerelés, és lámpaboltba sem volt. Eredetileg is úgy bele volt alul tekerve a test szívórészébe, hogy nem mertem kitekerni.
Lényeg ami a lényeg, hogy fogyasztói társadalomban élünk és megpróbálnak minden szart eladni nekünk, hogy aztán ha tönkre megy újat vegyünk, ez az itthoni pipákra is nagyrészt igaz. X( Tisztelet a kivételnek.
Akkor még amikor vettem ezt a pipát, elég gagyi volt a kínálat a Leielina-ban, most voltam bevittem szervízre (mert kell Hegyaljára pipa) nagyon megváltozott kínálat terén, hiszen a jobbnál jobb pipák csak sorakoznak ott. :super:
Meg most van egy új pipám, aztán azt nem szeretném vinni fesztiválozni, ez meg jó lesz arra! 🙂