Egyik nap gondoltam egyet, és egy ismerősőmmel nekiültünk pipázni. Két dohány akadt a kezembe: Nakhla eper és Al Waha cseresznye. Gondoltam egyszer ki kell próbálni, nem lehet rossz… Én úgy tömtem, hogy alulra ment a cseresznye, rá egy kis őrölt szegfűszeg, és arra az eper, megspékelve némi glicerinnel. Az arány szerintem 2:1 a cseresznye javára, a szegfűszeg pedig érzéssel (kb. harmad teáskanál). Lehet, hogy ideálisabb, ha az ember előre összekeveri az alapanyagokat, és hagyja állni egy kicsit (még nem volt időm tesztelni). Az eredmény bő, kellemes füst volt, ami egyszerre volt édes-gyükmölcsös, és kicsit keményebb fűszeres. Nekem bagyon bejött, de ha valakinek ez extra, szerintem az epret elhagyva is bőven jó a mix. Ha valakinek volt kedve kipróbálni, jelezzen!
Ebben a fórumban: Dohány: Mix-ek, keverékek Hozzászólás