Én régi hentesbárddal + kalapács kombóval szoktam. Bár mostanában áttértem a bamboocha-ra, mert a coco elég kellemetlen izzítás közben. De a hőt azt tovább adja.
Cocobrico
-
2010. január 11. hétfő-14:34, Hozzászólás ID: #115865
Ezek szerint 3 hátránya is van a CB-nek a Bamboochához képest:
1. tördelni kell
2. több a hamu
3. és a szaga.. :nono:
2010. január 11. hétfő-14:38, Hozzászólás ID: #1158664. nehezebben gyullad be (ha minden igaz) :cote:
2010. január 11. hétfő-15:49, Hozzászólás ID: #115867bryce írta korábban:Ezek szerint 3 hátránya is van a CB-nek a Bamboochához képest:1. tördelni kell
2. több a hamu
3. és a szaga.. :nono:
Igen, de ebbe belekötnék részben. A Bamboocha jobban hamuzik picivel tapasztalataim szerint és a cocobrico természetes szén tovább izzik és picivel nagyobb hőt ad le.
2010. január 11. hétfő-17:25, Hozzászólás ID: #115868anegytech írta korábban:Hm, hát kétlem, hogy fafűrésszel sokra mentél volna :D. Nem vasfűrészre gondoltál? Mert a fafűrésznek általában nagyobb fogai vannak. Én mindenesetre vasfűrésszel egyet elvágtam, de az is kb egy perc volt, úgyhogy inkább legyen egy kis selejt, minthogy egy óráig felezgessek :D.
Természetesen nem arra az óriási fogazású kétkezes fűrészre gondoltam… 😀 Van egy kicsi, egykezes, viszonylag finom fogazású fafűrészem, amivel vagdostam. Egy kicsit gyorsabb volt sztem, mint vasfűrésszel. Én sem fogom életem végéig így felezgetni a coco-t, de egyszer élünk, ki kellett próbálni… 😀
2010. január 16. szombat-17:20, Hozzászólás ID: #115869Sziasztok!
Mér kell ketté vágni a CB szenet? Én nem szoktam, egybe beizzítom és úgy is nagyon jó. Nincs büdös szaga mikor izzítom.
MG
2010. január 16. szombat-17:22, Hozzászólás ID: #115870A topikban számtalanszor le lett már írva, így ha visszaolvasod akkor is megtalálod, hogy azért, mert így nagyobb felületen, egyenletesebben tudja leadni a hőt.
Nem kell, nem kötelező, de majdnem mindenki így használja.
2010. január 16. szombat-17:25, Hozzászólás ID: #115871Köszi szépen.
Nem találkoztam vele mikor olvastam 😀
2010. január 16. szombat-17:27, Hozzászólás ID: #115872Ezen kívül felhívnám a figyelmedet a megfelelő topic használatára is.
2010. január 22. péntek-15:03, Hozzászólás ID: #115873Az lenne a kérdésem ha szénizzításra a villanyrezsós megoldást szeretném kipróbálni, minimum mekkora maximum hőmérsékletű, és teljesítményű rezsóra lesz szükségem, ha egy olyan 8-10 perc alatt akarom beizzítani a felezett 1kilós cocobrico-t :0
2010. január 22. péntek-15:30, Hozzászólás ID: #115874A mi szénizzítónk 650 W-os és eleget tesz az általad támasztott követelményeknek.
Bátran ajánlom!
2010. január 22. péntek-15:48, Hozzászólás ID: #115875berserkers írta korábban:Az lenne a kérdésem ha szénizzításra a villanyrezsós megoldást szeretném kipróbálni, minimum mekkora maximum hőmérsékletű, és teljesítményű rezsóra lesz szükségem, ha egy olyan 8-10 perc alatt akarom beizzítani a felezett 1kilós cocobrico-t :0Arra vigyázz, hogy az újabb rezsókban van túlmelegedésvédelem, mely meggátolja, hogy sikeres legyen a begyújtás-egy idő után lekapcsol a főzőlap, ha bizonyos helyeken túlmelegszik.Régebbi motyóra kell vadászni zsibvásárban, vaterán, satöbbi, esetleg bütykölő kedvűeknek kiiktatni ezt a védelmet egy új rezsón.Én is gondolkodtam már egy beszerzésén, de télen a kazán még megteszi…
2010. január 22. péntek-19:26, Hozzászólás ID: #115876Én kazán hiányában vagyok panelban 😀 ezért jólenne a szobába 1 kis rezsó :gene: a legkisebb amit neten is láttam 1000W-os akkor az valószínűleg jólenne nem akoska?
2010. január 22. péntek-19:27, Hozzászólás ID: #115877nekünk elég egy 700W-os melegszendvicssütő is kikinél. nem sokkal tart tovább beizzítani mint SZK féle izzítóval
2010. január 22. péntek-19:34, Hozzászólás ID: #115878Riccio írta korábban:nekünk elég egy 700W-os melegszendvicssütő is kikinél. nem sokkal tart tovább beizzítani mint SZK féle izzítóvalDe ez ugyebár a régebbi fajta szendvics sütő amiben izzószál van, nem olyan mint a most kaphatóak ?
2010. január 22. péntek-19:36, Hozzászólás ID: #115879berserkers írta korábban:Én kazán hiányában vagyok panelban 😀 ezért jólenne a szobába 1 kis rezsó :gene: a legkisebb amit neten is láttam 1000W-os akkor az valószínűleg jólenne nem akoska?Bocs nem Ákos vagyok, de több mint valószínű nem lenne jó, mert a mai rezsókban már szabvány szerint, tesznek túlmelegedés gátlót, így lekapcsol, még mielőtt felmelegítené a szened.
2010. január 22. péntek-19:42, Hozzászólás ID: #115880Hookah írta korábban:berserkers írta korábban:Én kazán hiányában vagyok panelban 😀 ezért jólenne a szobába 1 kis rezsó :gene: a legkisebb amit neten is láttam 1000W-os akkor az valószínűleg jólenne nem akoska?Bocs nem Ákos vagyok, de több mint valószínű nem lenne jó, mert a mai rezsókban már szabvány szerint, tesznek túlmelegedés gátlót, így lekapcsol, még mielőtt felmelegítené a szened.
Itt az 1000wattos alatt a jó öreg NKS-s rezsókra gondoltam :gene:
2010. január 22. péntek-19:49, Hozzászólás ID: #115881berserkers írta korábban:Riccio írta korábban:nekünk elég egy 700W-os melegszendvicssütő is kikinél. nem sokkal tart tovább beizzítani mint SZK féle izzítóvalDe ez ugyebár a régebbi fajta szendvics sütő amiben izzószál van, nem olyan mint a most kaphatóak ?
természetesen
jó ruszkigyártmány 😀
2010. január 22. péntek-20:21, Hozzászólás ID: #115882A szén izzítás megbeszélését a másik topic-ba folytassátok kérlek. :contrac:
2010. január 25. hétfő-15:32, Hozzászólás ID: #115883Ez a kedvenc szenem!
Jó parázst ad!
2010. január 25. hétfő-22:55, Hozzászólás ID: #115884yusuke87 írta korábban:Ez a kedvenc szenem!Jó parázst ad!
Parazsat, ‘parázst’ szó nincs. Kérlek figyelj már oda miket és milyen formában írod le.
Mit értesz azalatt, hogy jó parazsat ad? Esetleg jó hőt ad le, vagy erősen izzik, netán jó sokat hamuzik?
2010. január 26. kedd-04:34, Hozzászólás ID: #115885Nos én még nem próbáltam ki ezt a fajta szenet! Kíváncsi lennék, hogy jobb-e mit egy Aladin bamboocha?
2010. január 26. kedd-04:35, Hozzászólás ID: #115886Nightwolf írta korábban:Nos én még nem próbáltam ki ezt a fajta szenet! Kíváncsi lennék, hogy jobb-e mit egy Aladin bamboocha?Mindkettőnek van saját topicja, össze tudod őket vetni, a vélemények alapján! 🙂
2010. január 26. kedd-04:37, Hozzászólás ID: #115887nos olvastam mindkettőt, de nem igazán jött át, hogy melyik jobb….a bamboocha nagyon hamuzik…azt tudom…
2010. január 26. kedd-04:41, Hozzászólás ID: #115888Nightwolf írta korábban:nos olvastam mindkettőt, de nem igazán jött át, hogy melyik jobb….a bamboocha nagyon hamuzik…azt tudom…Folytassuk a dumaládában, vagy achaten!
2010. január 26. kedd-08:03, Hozzászólás ID: #115889Nos, elég sokáig cocobricot használtam, majd megjelent a bamboocha és be is szereztem egy kilóval. Egy hónapig tartott és most (mivel van még otthon egy kis cb) megint cb-t használok.
Első tapasztalatom, hogy a bamboocha mindenképpen jobban tetszik. Leerősebb érvem, mellette, hogy feleannyi idő alatt és alaposabban beizzik. A cb-nek minimum 10 perc kell gáztűzhelyen, ugyanitt a bamboocha kb 4-5 perc alatt beizzik. A cbről apró szemcsékben jön le a hamu szinte észrevétlenül, míg a bamboocharól egyben jönnek le a hamurétegek. A bamboocha ilyen szempontból jobb, mert néha csak meg kell fogni és ráejteni a tálcára, ezáltal lejön róla a hamu. A cb-ről folyamatosan jön le a hamu, ami könnyebben beesik a dohány közé, viszont nehezebb leütögetni róla a nagyobb réteg hamut. Mellesleg a bamboocha nekem sosem törött el, a cb meg most többször is kettétört, de erre mondjuk lehet vigyázni.
A cb alura fektetett fele hamarabb “kihűl”, mint a bamboocha, ezért gyakrabban kell forgatni.
Ami nagyon fontos még, hogy a bamboochat két perc alatt eltöröm három egyenlő részre, míg a cb-t sosem sikerül pont félbevágni, ezért sokszor kisebb darabokkal dolgozom, ami hamarabb el is fogy.
Én mindenesetre magam részéről kijelentem, hogy a bamboocha jobb és használhatóbb szén, mint a cocobrico. Nem látok olyan cb-tulajdonságot, amiért érdemes lenne ennél a szénnél maradni. Én váltok bamboochára! 🙂
2010. január 26. kedd-09:58, Hozzászólás ID: #115890Ezzel én is így vagyok. Elment pár doboz cb, pedig kb. 1 éve használgatom, nagyon szerettem. Darabolni mindig is utáltam, mondjuk az utóbbi időben egyben használtam. Az izzítási idő gáztűzhelyen tényleg nagyon sok, 10 perc után sem izzik be rendesen. A Bamboocha ezért (is) jobb. Én is most élem fel a maradék készletem, aztán már csak Bamboochát fogok venni szerintem.
2010. január 26. kedd-12:26, Hozzászólás ID: #115891Én sokat használok Coco Coalt , de vettem Sz kincseibe 1 doboz cocobricot.Nagyon megy a Tunisz pipámhoz, annak kicsi ezüstözőt réz kerámiája van .2 Coco Coal túl sok, 1 túl kevés , 1 cocobrico pont jó mert kisebb a felülete mint 2 Coco Coalnak…..
2010. január 26. kedd-13:05, Hozzászólás ID: #115892anegytechel egyet értek, csak annyiban nem, hogy nekem sokkal könnyebben elpattant a Bamboocha, mint a CocoBrico. Illetve én soha nem tudtam három egyenlő részre törni, a középső mindig kisebb lett, mint a többi. Most úgy használjuk, hogy egy rúd félbe törve, úgy rá a tangiersre, ha havanna phunnelel pipázunk, akkor pedig még egy kis kockával megtoldjuk.
2010. február 14. vasárnap-18:30, Hozzászólás ID: #115893Sziasztok!
Megrendeltem egy 37 cm-es egyiptomi pipát és van egy kilós cocobrico szenem. Megmondanátok mennyi szenet kell egy ilyen pipához használnom? Egészben vagy félben használjam? Sajna a kerámia méretet nem tudom. (6cm-esre tippelek, dehát ugye még nem jött meg 🙂 )
Ja, és ajánlott e ehhez a szénhez is a hőtartó sapka?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Szabolcs
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.