Legfrissebb keverékem az Al Fakher citrom és kókusz párosa. A két dohányon kívül (az igazán üdítő hatás érdekében) szükség lesz még 1 teljes citromra.
A kerámiát kb. 1-1 arányban kell megtömni, de semmiképpen se legyen több a citrom a kókusznál, mivel ez utóbbinak nincs olyan erős, karakteres íze. Ha a tömés kész, szeleteljük fel a citromot karikákra (gerezd) és ezeket negyedeljük el. Erre azért van szükség, hogy a pipázás végeztével a csipesszel könnyen el lehessen távolítani az elnegyedelt citromkarikákat a tartályból. Ha nem így teszünk, az sem baj, de lehet hogy hosszadalmas munka lesz kirángatni a gerezdeket az üveg nyakán át.
Fontos, hogy ha jeget is teszünk a tartályba, akkor azt tegyük bele először és utána a karikákat, mert így a citrom közvetlenebb kapcsolatba kerül a füsttel. Ne vigyük túlzásba a karikák mennyiségét, kb. 8-10 negyed megteszi egy 55 centis pipa üvegéhez mérten (nagyobbakhoz értelemszerűen érdemes többet adni). Öntsünk bele vizet, és várjuk meg, míg a jég le nem hűti a tartályt és annak vízét. Ezután nincs más dolgunk, mint szenet izzítunk, és élvezzük ezt a kiváló dubai dohánypárosítást.
Jó pipázást!
Üdv
sheeshamaster