igen én probáltam a mikrózást bár később rájöttem hogy tök felesleges irish cream-om rovására is ment… de probálkozni lehet (csak ezzel nem ajánlom)
Ebben a fórumban: Vízipipa aroma (frissítők és ízesítők) Hozzászólás
Ebben a fórumban: Vízipipa aroma (frissítők és ízesítők) Hozzászólás
igen én probáltam a mikrózást bár később rájöttem hogy tök felesleges irish cream-om rovására is ment… de probálkozni lehet (csak ezzel nem ajánlom)
Mivel a mikrózásnál fel is melegíted valamennyire. vagy nem?
Mivel a mikrózásnál fel is melegíted valamennyire. vagy nem?
Konkrétan elindította a dohány rodhadását. :pleur3:
Mivel a mikrózásnál fel is melegíted valamennyire. vagy nem?
Konkrétan elindította a dohány rodhadását. :pleur3:
Igen, így is lehet mondani, Nem sokat értek a mikrózott dohányhoz, mivel eszembe se jutott hogy én valaha mikróba tegyem a dohányt 😀
szóval tanulság: Ne mikrózd, ne hajszárítózd, ne vasald ki illetve ne vidd fel a hőmérsékletét. Szerintem ha kiteszed a szobádba egy órára akkor kiszárad az kellőképp.
hajszárítót bőven elvisel szerintem. közel sem azon az elven működik mint a mikró. ha ez így lenne akkor kicsit sok lenne a kemoterápiás ember az utcán.
idézek:
“A mikrohullámú sütőben az igen nagy frekvenciájú elektromágneses hullámok energiát közölnek elsősorban a poláros molekulákkal. Ilyenek a víz, a zsírok, olajok, alkoholok, stb.) Az élelmiszerek mindíg tartalmaznak ezek közül valamennyit. Az elektromágneses hullámoknak ez a hullámhossza “alaposan megrángatja” ezeket a molekulákat és ezáltal megnöveli a hőmozgásukat, vagyis hőt közöl velük.”
idézek:
“A mikrohullámú sütőben az igen nagy frekvenciájú elektromágneses hullámok energiát közölnek elsősorban a poláros molekulákkal. Ilyenek a víz, a zsírok, olajok, alkoholok, stb.) Az élelmiszerek mindíg tartalmaznak ezek közül valamennyit. Az elektromágneses hullámoknak ez a hullámhossza “alaposan megrángatja” ezeket a molekulákat és ezáltal megnöveli a hőmozgásukat, vagyis hőt közöl velük.”
jó de a dohány meleg lesz. És nem véletlenül kell 2-3x melegvizes átmosás majd a végén egy hidegvizes. vagyis Nem jó ha a dohány meleg (szerintem) de lehet rosszul tudom szóval javítsatok ha nincs igazam: 😀
Akkor csak nézd azt, hogy Gergőnek a hajszárítótól nem lett semmi baja a dohánynak, Dózernek viszont konkrétan hazavágta az irish creamjét ha jól tudom.. :).
Tök más a kettő, szerintem az a kis hő nem nagyon árt a dohánynak amit egy óvatos hajszárítózással leadunk neki.
Egyébként én is csak papírtörlőztem a bisanjaimat, és nagyon jók lettek, nem kell túlbonyolítani szerintem a dolgot..
Merthogy kell hideg vizes áztatás is a meleg vizes után? Vagy csak az a hideg vizes áztatás, hogy szűrés után még átlögyböljük a szűrőbe? 😀 Mer én egy deka hideg vizes áztatást nem csináltam és tökéletes lett az “anyag” 😀
Tök más a kettő, szerintem az a kis hő nem nagyon árt a dohánynak amit egy óvatos hajszárítózással leadunk neki.
Egyébként én is csak papírtörlőztem a bisanjaimat, és nagyon jók lettek, nem kell túlbonyolítani szerintem a dolgot..
Dózer mikrózta a dohányokat 5×1,5 percig nem hajszárítózta, meg még a napon is állt egy fél órát, így nem csodálom hogy hazavágta, szépen felgyorsult a dohány rohadása, de próbálkozni kell.
A hajszárítózás már egy plusz dolog szerintem is felesleges, egyetértek veled, ennyire azért nem bonyolult az elkészítés, és így is úgy is felszívja kellően a dohány az ízesítőt. Bőven elég a papírtörlő.
Nem kell hideg vizes áztatás, csupán a meleg vizes áztatás után 1-2x érdemes hideg vízzel átöblíteni a dohányt, bár ez is attól függ, mennyire akarunk nikotinos dohányt elérni. A te “anyagod” is tökéletes lett, meg az enyém is. 😀 😀 😀
Ez ugyan olyan mint a dohány tömése, hogy mindenkinek hasonlít, de az egész folyamaton belül lehetnek különbségek, hogy ki mennyire szereti erősen, ki mennyi lyukat rak a fóliára, ez szerintem erre teljesen analóg, bár más téma. 🙂
Tök más a kettő, szerintem az a kis hő nem nagyon árt a dohánynak amit egy óvatos hajszárítózással leadunk neki.
Egyébként én is csak papírtörlőztem a bisanjaimat, és nagyon jók lettek, nem kell túlbonyolítani szerintem a dolgot..
Dózer mikrózta a dohányokat …
….
Tudom, pont ezért írtam, mivel Milordaznak az volt a kérdése, hogy nem a hő vágja-e haza a dohányt..
A hajszárító is nagy hőt tud leadni, Gergőnek mégis jó lett a dohánya, ez a lényeg.. 🙂
Gondolom azért, mert a hajszárító a dohány külsejéről távolítja el a vizet, míg a mikro az anyag belsejében lévő atomokat és molekulákat kényszeríti rezgésre. Így a dohány a hajszárító alatt szárad, a mikroban pedig fő.
Nem kell hideg vizes áztatás, csupán a meleg vizes áztatás után 1-2x érdemes hideg vízzel átöblíteni a dohányt, bár ez is attól függ, mennyire akarunk nikotinos dohányt elérni. A te “anyagod” is tökéletes lett, meg az enyém is. 😀 😀 😀
Ez ugyan olyan mint a dohány tömése, hogy mindenkinek hasonlít, de az egész folyamaton belül lehetnek különbségek, hogy ki mennyire szereti erősen, ki mennyi lyukat rak a fóliára, ez szerintem erre teljesen analóg, bár más téma. 🙂
Ja jó oké…azt hittem hogy új hülyeség terjed a dohánymosásról és lemaradtam 😀
így igaz, ahogy leírták, én egyiket se próbáltam, de nem is fogom 😀 Nem kell túlbonyolítani, Melegvíz és bőven jó:)
Amúgy a hidegvizes átöblítést a végén, nekem Julio mondta, Én például el is felejtettem :faché4: De szerintem így is jó lesz
Én is Juliotól hallottam a hideg vizes öblítést, és csináltam is. Kíváncsi leszek a végeredményre. A dohányok nagyon szépen beszívták a löttyöket, és napról napra jobb az illatuk is.
Itt jön az én első tesztem, várom a véleményeket 🙂
Bisan – Apple Martini
Elkészítés: Virginiai, apróra vágott dohányból készült, a dohányt 4×5 perces, forró vizes áztatásnak tettem ki, így csökkentve le a nikotin tartalmát. Majd a zöld színű, finom zöldalma illatú dohányízesítőt az előzőleg jól, felesleges nedvességtartalmától megszabadított, kimosott dohányhoz adtam. A dohány az ízesítőt némi összekeverés után pillanatok alatt magába szívta, napi forgatás, és kevergetés mellett 1 hétig hagytam állni.
Előkészületek, tömés: Aladin Basha pipa, Small Tangiers Phunnel kerámia, Nammor szívócső, dupla rétegű alufólia távtartóval, és mivel éppen a természet lágy ölén volt alkalmam a dohányt tesztelni, 3db fél 40mm-es belga öngyulladós szén.
Íz, és füst: Hatalmas füstöt ad, köszönhetően a dohány frissességének, és aprítottságának. A levegő jól átjárja az apró dohányleveleket. Az íze nyomokban almára emlékeztető, rendkívül édes ízű dohány, már-már émelyítően az.
Időtartam: Phunnel, illetve Vortex kerámiákban való tömés esetén két teljes kört kibír.
Buzz’o: Az alapos mosás megtette a kívánt hatást, émelyítő, bódító érzést cseppet sem tapasztaltam, a dohány „nem üt”.
Ajánlat, vélemény: Kedvelem az édes ízeket, de én magában túl töménynek találom. Ellenben némi menta felhasználásával egy igazán finom, Görögdinnye-Mentához hasonló ízélményt kapunk, így ennek az íznek a szerelmeseinek kifejezetten ajánlom.
Nagyon jo teszt, koszi! Annyit elarunal,hogy a masodik kor szennel mennyire marat meg az eredeti iz?
En a bisanoknal altalaban nem jartam jol egy masodik kor szennel.
Nem ittam még martinit, ezért nem tudom hogy mennyire hajaz rá, végig egy nagyon édes, cukros íz dominált, de tény hogy 1,5 kört ment nálam csak, annyi elég volt belőle. A fóliát leszedve pedig még láttál zöld dohányleveleket, bámulatos. Bricoval vagy bambooval biztosan tisztább lesz az íze, én a zöldalmát nem igazán éreztem rajta, meglehet hogy azt sikerült elnyomnia. Fantasztikus ez az “instant dohány”, nagyon jól lehet tömni, az íze markáns, a füst meg ijesztően tömör volt, a basha kék tartálya vakítóan fehér volt, ilyen felhőket öngyulladóssal még sosem csináltam 🙂
Igen, a füstfelhők engem is hihetetlenül megleptek, azt kell hogy mondjam, az eddigi legnagyobb füstöt egy bisan málna-guavából sikerült kicsikarnom, hőtartó nélkül..
Az íz nálam sajnos rohamosan romlik a második kör szénnel, azonban EGYÁLTALÁN nem ég bele a kerámiába.
Bármilyen más dohány (Serbetli, fakher, mizo, bármi..) egy-két kör után biztos, hogy beleég valamennyire a kerámiába, és erőlködni kell valamennyire, hogy kiszedje az ember.
Bisannál én egy mozdulattal ki tudom szedni az egész dohányt a small tangiersemből, nem kell sikálni, csak elöblítem, és kész is.
Hogy érted a romlást? A gyengébb íz a hőmennyiség csökkenése miatt is lehet, bár ezzel te is tisztában vagy 🙂 Vagy átment valami másba?
Pontosan, átmegy valami másba, valószínűleg a natúr dohány íze jön ki.
A hő pont hogy emelkedik a 3 új szénnel (de nem ég oda).
Az íz erősebb lesz, de nem hasonlít már az első körre, se az ízesítőre :).
(Úgy értettem a gyengülést, hogy… á, hagyjuk :D)
Jó hát én 2x 5 perc forró, 2x 5 perc meleg vízben mostam ki, nem éreztem dohány ízt, egyik barátom mondta csak, hogy ő érzi egy kicsit a dohány aromáját. Te mennyire alaposan mostad ki, milyen volt a lé színe?
Jó hát én 2x 5 perc forró, 2x 5 perc meleg vízben mostam ki, nem éreztem dohány ízt, egyik barátom mondta csak, hogy ő érzi egy kicsit a dohány aromáját. Te mennyire alaposan mostad ki, milyen volt a lé színe?
Picit még barnás volt, nem mostam addig amíg már nem eresztett színt, az tény…
Elképzelhető, hogy itt lesz a bibi, és egy erősebb mosásnál nem fog ennyire kijönni ez az íz…
Majd meglátom az elementseimnél, azokat több óráig áztattam forró vízbe 😀
Szerintem is a mosás lesz a ludas, de több óra áztatás után nem mállott szét a dohány? Vagy nem állt össze valami nyálkás masszába?
lemértem, 180g dohányom lett belőle
Hali mindenki!
Végig olvastam a fórumot! S egyre nem találtam választ amit Ákoska tett fel. S kíváncsi lennék ki mit gondol.
A Bisannal elkészített vizipipa dohányt ti hova tennétek, minőségileg.
Mivel írtátok h finom olyan sima nakhla minőség vagy már inkább Mizo maggaságokat verdes esetleg AF?
Sajna nekem elfogyott itt most mindenem 2 hét kényszer szünet jön…. :snif:
Végig olvastam a fórumot! S egyre nem találtam választ amit Ákoska tett fel. S kíváncsi lennék ki mit gondol.
A Bisannal elkészített vizipipa dohányt ti hova tennétek, minőségileg.
Mivel írtátok h finom olyan sima nakhla minőség vagy már inkább Mizo maggaságokat verdes esetleg AF?
Sajna nekem elfogyott itt most mindenem 2 hét kényszer szünet jön…. :snif:
Bár nincs nagy tapasztalatom, de körülbelül egy Mizo szintjére tenném. 🙂
Nagyon nehéz választ adni erre, mert azért függ az elkészítéstől , és a választott aromától is…
Ha füstfelhőket szeretnél, akkor a bisan nálam egyértelmű 10/10, sikerült a múltkor kicsikarnom belőle 3 bamboochával az eddigi talán legnagyobb füstömet valaha.. 🙂
Pozitívum, hogy nálam sosem ég bele a kerámiába, egy mizóval ellentétben, azonban az íze talán egy picivel hamarabb elmegy mint egy mizoé..
Összességében, én a mizo fölé tenném valamivel, de azért egy friss fakher alá, egyértelműen..
oké köszi
én nem szoktam második kör szént tenni soha ha addig bírja az íz nekem elég 🙂
de biztos függ attól meddig állt a cuccba..
Írtad h íz függő, Melyik íz amit ajánlotok belőle s melyiket nem?
Ha szereted a guavát akkor a málna-guavát feltétlenül ajánlom…
Amit még szívtam az a 3 szőlő, csak azoknak ajánlom akik amúgy is szeretik a szőlős dohányokat.. Nekik nagyon fog ízleni 🙂
Hát eddig csak az Apple Martinit volt alkalmam kipróbálni, az epressel még várok egy hetet. Enyhén zöldalmás, nagyon édes dohány. 🙂 Ma már elment egy tömés mentával, de este el fog menni mégegy. És ami még nagyon fontos szerintem, hogy egyáltalán nincs ‘buzz’. 🙂
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.