Adott ugyebár 30g dohány, és hozzá 100 ml ízesítő. Az összeset rá kell önteni ?
igen. dohány meleg vízbe 5perc kel beáztatni. legalább kétszer mosni, én többször mosok.
Ebben a fórumban: Vízipipa aroma (frissítők és ízesítők) Hozzászólás
Adott ugyebár 30g dohány, és hozzá 100 ml ízesítő. Az összeset rá kell önteni ?
igen. dohány meleg vízbe 5perc kel beáztatni. legalább kétszer mosni, én többször mosok.
Sajnos a Bisannal kapcsolatban még nincs tapasztalatom, én a másik fajtával csinaáltam / Elements / az finom volt.
Ahogy itt olvasgattam ez a fajta még intenzívebb, és talán krémesebb ízt ad.
Milyen ez a pink lemonade? Milyen íze van?
limonádés citrom beütés…ha magát az ízesített dohányt szagolod, akkor leginkább a vanilliás citromhoz hasonló.
Neten rá kerestem, az eredeti pink lemonadeben van valami sumac bogyó, kíváncsi voltam érződik-e rajta valami limonádétól eltérő íz. De úgy látszik nem nagyon 🙂
Pink lemonadenek nagyon finom lime-os íze volt mondjuk mitöl pink az nem értettem:)
sumac bogyó az a mi levesbe is szoktunk tenni?
Wikipédián leltem rá: “Pink lemonade was a drink used for centuries by Native Americans and enjoyed by European colonists during colonial times. It was originally made from crushed red sumac berries”
De egy másik, már magyar nyelvű oldalon pedig a sumacot mint fanyar fűszert említik, a török konyha felhasználja pl. a Kebaphoz is, de sült ételekhez, rizshez is szórják. Így az sem kizárt, hogy levesbe is tesznek belőle 🙂 De hogy ez a pink lemonade attól pink-e, fogalmam sincs, de ha finom mindenképpen érdemes lesz vennem belőle.
A Pink Lemonade tudomásom szerint egy koktél, Málnaíz miatt pink. Ezek szerint ez nem málnás. :happy1:
ha jól ertedtem ez a sumak az amit mi citrom helyett levesbe teszünk:) salatara is szokott tenni anyukam. ilyen rózsa színes pinkes bogyók.
akkor Indianok ebböl szoktak valami italt kesziteni és ez olyan ízü dohány:)
görögdinnye
görögdinnye-menta
eper lekvar
[highlight=#ff0000]passion fruit[/highlight]
granat alma
[highlight=#ff0000]x on the beach[/highlight]
[highlight=#ff0000]jamaica[/highlight]
apple martini
3 szölö
fekete szölö
[highlight=#ff0000]blue mist[/highlight]
öszi-bluemist
malna-guava
margarita
banan-ananasz
pink lemonade
x energy
sargadinnye
[highlight=#ff0000]rotana
[/highlight]Pirossal bejelölt ízekről tud valaki mondani nekem valamit, hogy azok milyen ízt takarnak?
Ezek az ízek kaphatók SZK-ben, e-mailbe kaptam a listát.
Passion Fruit létezik AS-ba is, ha jól emlékszem írtak róla régebben, keress rá.
X on the Beach-t próbálta már pár fórumtag, van az íznek külön topicja is.
Jamaica üvegén ha jól emlékszem egy cola volt pár lime-al. De nem vagyok benne teljesen biztos.
Blue Mist valószínűleg az áfonya+menta keveréket takarja.
Ma szívtam Gergővel X on the beachet egy kis mizo mentával keverve.
Nagyon édes dohány magában, illatra nekem már émelyítő volt. Mentával keverve finom mixet alkotnak.
Apple martini, Irish cream, Pirates of the caribbean, Strawberry daiqiri, én ezekre az ízekre vagyok kíváncsi elsősorban 🙂
Kíváncsi leszek milyen összefüggés van a mosás alapossága, és a kész dohány erőssége közt. Szóval ha tesztet, véleményt írtok, mindenképpen térjetek ki erre 🙂 Hamarosan nekem is lehetőségem lesz kipróbálni, várom mint egy gyerek 🙂
Kíváncsi leszek milyen összefüggés van a mosás alapossága, és a kész dohány erőssége közt. Szóval ha tesztet, véleményt írtok, mindenképpen térjetek ki erre 🙂 Hamarosan nekem is lehetőségem lesz kipróbálni, várom mint egy gyerek 🙂
Strawberry daiqiri: krémes eper íze van, nagyon fincsi 😀 :coeur:
Bisan Banana Colada
Ez az íz, a banán+ananász mixet takarja. Elkészítésénél 3x5percig vízbe áztattam, aztán kiszűrtem belőle a vizet, és hozzáadtam az ízesítőt.
24 óra elteltével: Finom, picit émelyítő illat, nagyon gyenge íz.
5 nap elteltével: Nagyon finom, erős íz. Mindkét gyümölcsöt jól érezni.
Amit észrevettem, hogy nekem ezzel könnyebb tömnöm. Kis, vékony dohánydarabok alkotják a dohányt, így jól átjárja a forró levegő. Hatalmas füst, sokáig finom íz. Engem meggyőzött a Bisan, szerintem a következő hetekben/hónapokban kizárolag Bisan, Elements dohányokat fogok szívni. 🙂
Engem meggyőztél Gas! :super:
Ez a tipp állt legközelebb a valósághoz.
A pink Lemonade egy koktél mely abból áll h egy egyszerű limonádéba Grenadine szirupot tesznek, Ez egy gránátalma szirup, ami PIROS 😀 és a Limonádét megszínezve rózsaszín lesz a koktél 🙂 ennyi:P
Nem érzed rajta a gránátalmát csak a tömör édes Szirup ízt (ha naturba belenyalsz a szirupba)
Gondolom a dohánynál is hasonlóképp egy édes limonádét kellene érezned 🙂
remélem segítettem valamit (így utólag is)
Tehát kérésre egy Heavensent teszt.
Magyar Cigarettadohányból csináltam, egyszer forróvízzel kimostam.
Rá 3 nappal próbáltam, illetve ma (6 napja csináltam).
Mindkétszer erőteljes íze volt, füstje nagyon jó.
Nagyon édes, valamire emlékeztet, de nem tudnám megmondani mire… (Talán egy kicsit vattacukor beütése van, de csak nagyon lightosan) Édes, de nem agresszív 🙂
Olyan lágy, lebegős íze van. Egyszerűen nagyon nehéz körülírni, hogy milyen is pontosan. Van ilyen koktél is, még nem kóstoltam:
https://www.in-the-spirit.co.uk/cocktail … php?id=391
Remélem segített valamit 🙂
Ti hányszor mossátok ki a dohányt?
Amikor én csináltam, akkor 3x mostam át a dohányt, 5-8 percig meleg/forró vízben áztattam, aztán kinyomtam belőle a vizet, és megint jött az áztatás. 🙂
Majd írok részletes beszámolót, már több, mint egy hete érlelődik, jelenleg beteg vagyok .. de lehet, hogy ma kipróbálom.
Amikor én csináltam, akkor 3x mostam át a dohányt, 5-8 percig meleg/forró vízben áztattam, aztán kinyomtam belőle a vizet, és megint jött az áztatás. 🙂
Majd írok részletes beszámolót, már több, mint egy hete érlelődik, jelenleg beteg vagyok .. de lehet, hogy ma kipróbálom.
jobbulást Webbie, Én 4x mostam át és 5 percig áztattam őket, lemértem és 180g dohányom lett belőle 😀
Amikor én csináltam, akkor 3x mostam át a dohányt, 5-8 percig meleg/forró vízben áztattam, aztán kinyomtam belőle a vizet, és megint jött az áztatás. 🙂
Majd írok részletes beszámolót, már több, mint egy hete érlelődik, jelenleg beteg vagyok .. de lehet, hogy ma kipróbálom.
Az még rendben van, hogy hányszor mostátok, de a 180g-nyi dohányt azt hány gramm sima dohányból állítottátok össze?
30-40?
30g dohány, 100 ml dohányfrissítő (130g a szirupfaktor miatt), + 10-20 g víz, ami a rendszerben marad = 170-180 g dohány 🙂
Amikor én csináltam, akkor 3x mostam át a dohányt, 5-8 percig meleg/forró vízben áztattam, aztán kinyomtam belőle a vizet, és megint jött az áztatás. 🙂
Majd írok részletes beszámolót, már több, mint egy hete érlelődik, jelenleg beteg vagyok .. de lehet, hogy ma kipróbálom.
Az még rendben van, hogy hányszor mostátok, de a 180g-nyi dohányt azt hány gramm sima dohányból állítottátok össze?
30-40?
Az alap 30g dohányt átmostam 3-4x, kinyomkodtam belőle a vizet (amennyire tudtam) és ráöntöttem a dohányízesítőt, lemértem és 180g dohány lett belőle:DD
jóféle 🙂
Teljesen rendben is van a dolog. Valamennyi víz természetesen marad a dohányban is, nem por szárazra nyomja ki az ember. Kb annyi vizet felvesz, mint a saját súlya. valamennyi mé g pluszban is marad , és hozzá jön a 100 gr aroma. Így stimmel a 180 gr végösszeg.
100ml aroma —> ~ 130g (mivel szerintem a legnagyobb része glycerin, és annak a sűrűsége 1,26 g/cm3) Tehát így jön ki a 180 g 🙂
Akkor következzék egy teszt.
Bisan Görögdinnye-menta
Elkészítésénél 3×8 percig vízbe áztattam. Ami úgy nézett ki, hogy minden letelt 8 perc után kinyomtam belőle a lehető legtöbb vizet. Ezután visszaraktam egy tálba a dohányt, és ment rá az újabb adag (csap)forró víz.
1 nap elteltével: illata finom, a g.dinnyés rágóra emlékeztet, de jobban beleszagolva émelyítő az illata
/annyit még hozzáteszek, hogy már az első nap is tömtem belőle egyet, egyrészt viszonyításképp a későbbi időkhöz, másrészt meg miért ne :D, füst nem túl bő /
9 nap elteltével: finom íze van, nem túl erős és nem túl kifejezett dinnye íz, inkább az efféle rágóhoz hasonlít, enyhe mentával kiegészítve. A füst pedig hatalmas, nagyon szép látvány. 2 szívás között el-el tűnt az arcom.
Összességében egy nagyon jó és finom dohányt sikerült összehoznom, főleg így elsőre, semmi tapasztalat nélkül.
Amit már gas is megemlített, az az, hogy ezzel nekem is sokkal könnyebb tömnöm, mert nincsenek annyira egymáshoz ragadva /de mégis igen melaszos/, meg mert apróbb darabokból áll. De mégsem olyanra kell gondolni, mint pl. a Soex és társai. 🙂
Na, röviden ennyi lenne, remélem meghoztam a kedveteket egy kis kísérletezgetésre! 😛
Egy kérdésem lenne csak:
Milyen dohánnyal csináltad? Gondolok itt boltban vásárolt cigi dohány, vagy Elements dohány….?
A teszted többi része olyan, hogy már szívnám is legszívesebben!
Milyen dohánnyal csináltad? Gondolok itt boltban vásárolt cigi dohány, vagy Elements dohány….?
A teszted többi része olyan, hogy már szívnám is legszívesebben!
Passz. Azzal, amit Julio ad a Bisanokhoz.
Milyen dohánnyal csináltad? Gondolok itt boltban vásárolt cigi dohány, vagy Elements dohány….?
A teszted többi része olyan, hogy már szívnám is legszívesebben!
Passz. Azzal, amit Julio ad a Bisanokhoz..
Oksa, akkor tudom. Ugyan abból a fajtából érlelődik most 6 féle otthon. Már nagyon várom.!
Mennyire volt érezhető a dohány eredeti íze? Mennyire ütött? És nincs is több kérdésem. 🙂
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.