repcsi írta korábban:
Azért az az 1:1-es arány nem durva 1 kicsit. Nem folyik bele a csőbe a méz , glicerin, vagy a narancshéj felfogja na nem értem hogy lehet ezt összekeverni. :triste1:
off: a cigiben a papír is ég,füstöl, mert a dohány izzása állandóan megszünne, ha körülötte nem lenne papír.(lásd pipa:gyakran újra kell gyújtania az embernek, mivel elalszik)
Gyerek, jön a nagypapi és megmondja a frankót. :hehe:
Az arány és a mennyiség fogalmát kavarjátok. Az az arány 1:1, az azt IS jelentheti, hogy 1 csepp méz és 1 csepp glicerin, itt meg hol a túlzás? 🙂
Az arány az jó, amikor itthon mixelek hasonló arányba dolgozok. (Bár én édes párti vagyok, tehát nem spórolok a mézzel.) Az, hogy mennyit teszel ebből a már bekevert 1:1 arányú “adalékból” az egyéni ízlés kérdése. (Ugyanis a sok glicerintől erős lesz a dohány, illetve pontosabban ütősebb, szédítőbb.)
Ha a narancshéjat elég kis darabokra tépkeded akkor simán kivitelezhető.
Mellesleg az tény és már sokan tapasztalták, hogy a glicerin többlettel rendelkező dohány jobban füstöl. (amihez te magad adsz glicerint, az mindegy milyen nedves a gyári dohány) Tehát egyértelműen a glicerin az egyik füstforrás. Viszont a dohány teteje is izzik, nem véletlen az égett felső rész. Szerintem közösen adják a füstöt.
(Ahogy filózok lehet, hogy a glicerin adja a füst egy részét és az ízt, közben a dohány az erejét. Hisz a kiszáradt dohány korábban kapar, ami már olyan erős, hogy nem bírjuk.)
-lehet nyitok egy topic-ot, hogy glicerin+boltokban kapható aromák keveréséből mi sül ki? avagy házi dohányfrissítők készítése –
Topic nyitás megtörtént: viewtopic.php?f=36&t=339
(Mivel a fórum egyik oldala ezért DIREKT nem használtam URL parancsot, hogy ne új ablakba nyíljon meg.)