A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Alma & Fahéj

  • , Hozzászólás ID: #68861
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Na kipróbáltam a híres-neves kétalma-fahéj(fûszer) párost, és kellemesen csalódtam benne. Így karácsony tájékán nagyon kellemes hangulatot teremt!

    Boldog Karácsonyt!

    sheeshamaster

    , Hozzászólás ID: #73205
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    viszont boldog ünnepeket! 🙂

    és az finom dohány, bár naaaagyon rég szívtam olyat 🙁

    , Hozzászólás ID: #73206
    pimi
    Felhasználó
    pimi
    • Hozzászólás: 66

    Akk ha jól értem akkor nem fahéjas dohánnyal csináltad hanem sima fahéjjal?

    VAgy esetleg rosszul értem?

    , Hozzászólás ID: #73207
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    pimi írta korábban:
    Akk ha jól értem akkor nem fahéjas dohánnyal csináltad hanem sima fahéjjal?

    VAgy esetleg rosszul értem?

    van egy ilyen ízesítés, hogy almás fahéjas 🙂

    ez egy külön íz, lehet kapni mint külön a kettőt, de ebben az esetben gyárilag keverik :langue3:

    , Hozzászólás ID: #73208
    somika
    Felhasználó
    Somika
    • Hozzászólás: 570

    Én a következőképp értem el finom karakteres fahéjas alma ízt:kerámiába 2 alma dohány és fahéj(nem dohány);a vízbe fahéjas alma tea(filtert széttépem és beleszórom a tealevelet :happy1: ),fahéj fűszer és meg lehet egy kicsit bolondítani pár darab citrompótló tablettávvval. 😛

    , Hozzászólás ID: #73209
    aki
    Felhasználó
    Áki
    • Hozzászólás: 6

    Srácok!

    Reggeli kávéhoz csináltam egy pipát, hát mit mondjak, eddig soha nem szívtam ilyen finomat ebből a pipából!

    A 3 in 1 kerámiám (kerámia+ráberhelt hővédő+szénkonzol) tetejéről leberheltem a hővédőt (le lehet szedni, a csatot ki kell pattintani a tartó drótkampójából, és visszaszerelhetően lejön) és simán fóliával tömtem. Nakhla 2almás dohány egy kis fahéj fűszerrel megszórva, 44-es szén alugyűrűvel! Baromi bő füst, finom ízletes 😛 , egyáltalán nem ég meg. Elég nagy a kerámia (még tart a pipa), de szerintem eleget sikerült tömni bele, h kitartson, amíg a 44-es szén.

    Viszont kizárólag nagyobb dohánymennyiségre ajánlom, mert az 50g-ből belemenne a fele 🙁 Naggyon jót rotyogok vele, baromi élvezetes :super: :super:

    Következő projektben sztem bekeverek egy tömésnyi 2almát fahéjjal és mézzel, és hagyom pár órát állni… majd írom a végeredményt

    , Hozzászólás ID: #73210
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312
    Áki írta korábban:
    Srácok!

    Reggeli kávéhoz csináltam egy pipát, hát mit mondjak, eddig soha nem szívtam ilyen finomat ebből a pipából!

    A 3 in 1 kerámiám (kerámia+ráberhelt hővédő+szénkonzol) tetejéről leberheltem a hővédőt (le lehet szedni, a csatot ki kell pattintani a tartó drótkampójából, és visszaszerelhetően lejön) és simán fóliával tömtem. Nakhla 2almás dohány egy kis fahéj fűszerrel megszórva, 44-es szén alugyűrűvel! Baromi bő füst, finom ízletes 😛 , egyáltalán nem ég meg. Elég nagy a kerámia (még tart a pipa), de szerintem eleget sikerült tömni bele, h kitartson, amíg a 44-es szén.

    Viszont kizárólag nagyobb dohánymennyiségre ajánlom, mert az 50g-ből belemenne a fele 🙁 Naggyon jót rotyogok vele, baromi élvezetes :super: :super:

    Következő projektben sztem bekeverek egy tömésnyi 2almát fahéjjal és mézzel, és hagyom pár órát állni… majd írom a végeredményt

    Van PM-be és POK-ba gyári almás-fahéjas keverék. Nagyon finomak. :super: 😛

    Ja és még valami, 44-es szénnel én még nem találkoztam, 33-as, 40-es van. 😉

    , Hozzászólás ID: #73211
    sheeshamaster
    Felhasználó
    sheeshamaster
    • Hozzászólás: 819

    Pokban is van??? Csak nem a Shyraz bazárban? Azonnal be kell szereznem belőle!!!

    , Hozzászólás ID: #73212
    cyben
    Felhasználó
    CyBeN
    • Hozzászólás: 85

    Én ezt a mixet Al Masah Fahéjjal és Nakhla Kétalmával kóstoltam.

    Hihetetlen finom!

    Kb 50-50%ban volt mindkét dohányból, de legközelebb valószínüleg kicsit több almásat rakok.

    Az íze olyan volt mintha friss, fahéjas almáspitét ennék, nagyon jó.

    És furcsamódon, így fahéjjal keverve eltűnt a Nakhla kétalma jellegzetes medvecukor íze – amit sokan nem szeretnek – és tényleg alma íze volt.

    Egyébként 3 fél cocobricot használtam, sima kerámiával.

    1 óráig bírta és nem kapart egyáltalán.

    , Hozzászólás ID: #73213
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255

    EN 2 alma+fahéj+szegfűszeg+vaníliás cukor.

    Jól összekeverve és kevés glicerinnel és pár csepp vízzel megbolondítva.

    Addig kevergettem gyúrtam, míg a vaníliás cukor teljesen feloldódott, utána folpackba csomagolva alaposan átgyúrogattam, és most 2 napig pihenni fog/de legalább holnap reggelig 🙂 /.

    Már csináltam ilyen mixet, és nagyon jó volt, eddig aki kóstolta, mindenkinek tetszett.

    Az íze és az illata nagyon emlékeztet a mézeskalácsra.

    Füstje sima,és bő.

    Már alig várom, hogy kóstolás legyen újra!

    , Hozzászólás ID: #73214
    gabor
    Felhasználó
    Gábor
    • Hozzászólás: 1403

    Jó lett, jó lett! 😀 Olyan íze van, mint amikor lereszeled az almát, befahéjazod, becukrozod. Egész jó.

    , Hozzászólás ID: #73215
    gerago
    Felhasználó
    gerago
    • Hozzászólás: 2221

    Most szívtam eső előtt Kokoviccsal Chabablic 2almát AM fahéjjal keverve, marha jó volt. :super:

    , Hozzászólás ID: #73216
    bacon
    Felhasználó
    bacon
    • Hozzászólás: 106

    Én eddig Waha 2alma , Nakhla fahéj mixet próbáltam. Egyik kedvenc mix-em. 😛

    Az arányokról csak annyit, hogy a mixnek csak a töredékét tegye ki a fahéj , különben az almát teljesen elnyomja.

    Ráadásul a tömés elején picit folytó, de olyan 20 perc után lenyugszik és lehet élvezni az ízeket. :super: 🙂

    , Hozzászólás ID: #73217
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    bacon írta korábban:
    Én eddig Waha 2alma , Nakhla fahéj mixet próbáltam. Egyik kedvenc mix-em. 😛

    Az arányokról csak annyit, hogy a mixnek csak a töredékét tegye ki a fahéj , különben az almát teljesen elnyomja.

    Ráadásul a tömés elején picit folytó, de olyan 20 perc után lenyugszik és lehet élvezni az ízeket. :super: 🙂

    Nagyon jó téli mix, igazi karesz hangulatot idéz, viszont, azt tudom javasolni, ha nem akarsz annyira erős fahéjat szívni, az alma mellé, azonban még is legyen karakteres, akkor próbáld ki AS fahéjat az alma mellé. 🙂

    , Hozzászólás ID: #73218
    sYska
    Adminisztrátor
    sYska
    • Hozzászólás: 10312

    2 éve én POK almás+fehéjas gyári mixet kóstoltam. Attól nem dobtam el az agyam. :]

    , Hozzászólás ID: #73219
    hookah
    Felhasználó
    Hookah
    • Hozzászólás: 1615
    sYska/!/ írta korábban:
    2 éve én POK almás+fehéjas gyári mixet kóstoltam. Attól nem dobtam el az agyam. :]

    Igen, attól én se igazán, a POK-nak amúgy is elég fura ízű almája volt. Talán lesz egyszer friss!

    , Hozzászólás ID: #73220
    freshmint4
    Felhasználó
    freshmint4
    • Hozzászólás: 98

    Ez szerintem egy egész híres kis mix.

    Én az Alma & Fahéjpor -t ajánlom, nekem az bejött.

    De ha lesz megint almás dohányom akkor kipróbálom Őrölt Fahéjdarabokkal, de természetesen a fahéjporral biztos finomabb 🙂

    , Hozzászólás ID: #73221
    scoof13ld
    Felhasználó
    scoof13ld
    • Hozzászólás: 17

    Sziasztok!

    Megtudja valaki nekem mondani,hogy egy töméshez cca mennyi fahéjport tegyek?

    Nem szeretném eltulozni sem, de szeretném érezni a fahéjat is!

    köszi

    , Hozzászólás ID: #73222
    akoska60
    Felhasználó
    Akoska60
    • Hozzászólás: 4255
    'scoof13ld' írta korábban:

    Sziasztok!

    Megtudja valaki nekem mondani,hogy egy töméshez cca mennyi fahéjport tegyek?

    Nem szeretném eltulozni sem, de szeretném érezni a fahéjat is!

    köszi

    Őrölt fahéjból elég egy késhegynyi, mert nagyon intenzív!

    , Hozzászólás ID: #73223
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Lenne egy kérdésem. Nem világos számomra, hogy elég-e közvetlenül a szívás előtt a késhegynyi fahéjat a kétalmás AF-hez kevernem vagy keverés után hagyjam állni még pár napig? Ha az utóbbi a valós, akkor mennyi legyen a pár nap? Köszi a választ!

    , Hozzászólás ID: #73224
    flash
    Felhasználó
    flash
    • Hozzászólás: 207
    'Hookahdestiny' írta korábban:

    Lenne egy kérdésem. Nem világos számomra, hogy elég-e közvetlenül a szívás előtt a késhegynyi fahéjat a kétalmás AF-hez kevernem vagy keverés után hagyjam állni még pár napig? Ha az utóbbi a valós, akkor mennyi legyen a pár nap? Köszi a választ!

    Szerintem várj vele 1-2 napot, akkor jól összeérnek !

    Hmmm…. olvasgatva a kommenteket nekem is megjött a kedvem egy ilyenhez,

    Tartályba Demmer's Bécsi almásrétes teakeverék, almalé belefacsarva almadarabokkal,1-2 szelet citrom… 😀

    , Hozzászólás ID: #73225
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Köszi a választ. Holnap bemixelek egy adagot, hétvégén meg elfüstölöm. Kíváncsi vagyok, mert a fahéj az egyik kedvenc fűszerem 🙂

    , Hozzászólás ID: #73226
    flash
    Felhasználó
    flash
    • Hozzászólás: 207
    'Hookahdestiny' írta korábban:

    Köszi a választ. Holnap bemixelek egy adagot, hétvégén meg elfüstölöm. Kíváncsi vagyok, mert a fahéj az egyik kedvenc fűszerem 🙂

    Én is nagyon csípem a fahéjt, kávéba is ! 🙂

    De azért csak óvatosan a mennyiséggel mégis csak nagyon erős fűszer. 😀

    , Hozzászólás ID: #73227
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Kiszedtem kb.15-20gr ezüstalmás, kissé száradófélben lévő Nakhla dohányt. Tettem hozzá egy kévéskanál mézet és két csipetnyi fahéjat. Összekevertem és alufóliába csomagoltam plusz nylon zacskóba, hogy összeérjen. Legkorábban pénteken délután előszedem aztán hajrá. De lehet, hogy megvárom vele a hétvégét csak az a baj, hogy nagyon kíváncsi vagyok 🙂

    , Hozzászólás ID: #73228
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Ma elszívtam a kevert mixet – félig, aztán abbhagytam. Semmi extra, még az a maradék íze is eltűnt ami volt. Édesebb sem lett a méztől, a fahéjat meg egyáltalán nem lehetett érezni az ízében. De még az illatában sem, pedig az ajánlott késhegynyi mennyiség helyett két csipetnyit is beletettem. Maradt belőle még egy adag, feltuningolom még mézzel és fahéjjal, mit veszíthetek vele 🙂

    , Hozzászólás ID: #73229
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Még egy próbát tettem, és nagyon sok fahéjat kevertem két tömésre való ezüst almás Nakhla dohányomhoz. Kb. 2 hét után megtömtem az Amira-t és láss csodát, egy teljesen más ízű dohányt kaptam. Persze érezhető volt a kiszáradó félben lévő dohány eredeti íze is, de nem ez volt a mérvadó. Viszont a fahéj (önálló íze) nem volt érezhető egyáltalán, ezen csodálkoztam. Egyébként volt még benne egy pici méz és sütéshez való vanília aroma is. Egész jó lett, bár nem gyári 🙂

    Jövő héten megjön a mentás Elements-em, szerintetek jó lehet ha keverek belőle ehhez a dohányhoz? Nem túl olcsó folyadék, nem szeretném elpazarolni….

    , Hozzászólás ID: #73230
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377

    Nem belevau, de javaslom,h inkább vegyél egy csomag fahéjas dohányt.Én Nakhla fahéjat szoktam venni,mert nagyon erős karakteres íze van.Éppen ezért kevés is elég a mixhez mert elnyomja az ízeket.Igaz én nem almához használom,hanem van egy saját kis mixem ami fahéj-KV-vanília-kókusz ízekből áll.Ja, és az alma mellett próbáld ki naranccsal mixelni a fahéjat, az is igen finom 🙂

    , Hozzászólás ID: #73231
    kokokka
    Felhasználó
    Hookahdestiny
    • Hozzászólás: 132

    Ha eljutok az üzletbe mindenképpen veszek fahéja Al Fakher-t mert mástól is hallottam már hogy finom. Szeretem az édesebb ízeket a fahéj pedig mindenben nagy kedvencem. Csak ezzel a 150-200gr körüli almással kéne valamit kezdenem, mert kidobni nagyon nem szeretném, annyira még nem gáz, de így nem is egy nagy élmény pipázni vele 🙁

    , Hozzászólás ID: #73232
    zoli78
    Felhasználó
    zoli78
    • Hozzászólás: 377
    'Hookahdestiny' írta korábban:

    Ha eljutok az üzletbe mindenképpen veszek fahéja Al Fakher-t mert mástól is hallottam már hogy finom. Szeretem az édesebb ízeket a fahéj pedig mindenben nagy kedvencem. Csak ezzel a 150-200gr körüli almással kéne valamit kezdenem, mert kidobni nagyon nem szeretném, annyira még nem gáz, de így nem is egy nagy élmény pipázni vele 🙁

    Ha nem akarod kidobni, akkor frissítő v. ha tudsz szerezz almás elements ízesítőt, és locsold meg alaposan.Bár,ha van esetleg fahéjas v. más olyan íz amivel be tudod keverni akkor szerintem egy próbát simán megér.Nekem volt itthon Nakhla almám, ami már eléggé elgyengült.Felhúztam elements dragon fruits-al, és VOILÁ, egész kellemes kis dohányt kaptam, és ez mások véleménye akik szívtak belőle,mert mint tudjuk az öndicséret büdös.Jó kísérletezést:)

29 bejegyzés megtekintése - 1-29 / 29

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.