Úgy láttam, hogy kétalma még nem volt nyitva, csak alma, tehát nyitottam egyet.
2alma
-
2009. augusztus 27. csütörtök-10:48, Hozzászólás ID: #134127
Találkoztatok már ánizsmentes kétalmával, mert én még nem nagyon pedig már sok dohány kipróbáltam.
2009. augusztus 27. csütörtök-10:54, Hozzászólás ID: #134128a chabablik viszonylag nélkülözi az ánizsos ízt, bár az többnyire semmilyen volt nekem. al sultan egész kellemes, nem annyira erőszakos a mellékíz. van valamennyi de teljesen viselhető
2009. augusztus 27. csütörtök-13:19, Hozzászólás ID: #134129balika23 írta korábban:Találkoztatok már ánizsmentes kétalmával, mert én még nem nagyon pedig már sok dohány kipróbáltam.A két almának pont az ánizs a lényege! 😀 Mivel nem kétféle almából csinálják, hanem alma és ánizs, a 3 alma az alma és mégtöbb ánizs. Azt mondják, hogy az AHG sima almás ízű dohánya nélkülözi az ánizsos mellékízt. Különben meg ha hagyod egy hónapig állni felbontva a kétalmás dohányt akkor kimegy belőle az ánizs és szívhatóbbá válik.
Nekem bejönnek amúgy a kétalmás dohányok, és jó bennük az ánizs, bár az AF-re mikor még friss volt, azt mondtam hogy majdnem kigurult a szemem mikor beleszívtam. :hehe:
2009. augusztus 27. csütörtök-13:28, Hozzászólás ID: #134130Hennawy és Nakhla is elég ánizsos, de azért szeretjük az ilyet :cote:
2009. augusztus 27. csütörtök-16:03, Hozzászólás ID: #134131Fakher tényleg erős. Viszont a PM 3 almánál nincs ánizsos íz szvsz. És finom is, megéri kipróbálni.
2009. augusztus 27. csütörtök-16:09, Hozzászólás ID: #134132PM 3alma…..hm fincsi :cote: egyik kedvencem 🙂
a nakhla 2alma is finom, de PM tovább bírja a szenet 🙂
2009. október 12. hétfő-14:48, Hozzászólás ID: #134133Nem a kedvenc dohányaim egyike, de most eléggé megkedveltem, hogy szinte csak ez van. EN-ból ajánlom kellemesen lágy, lehet azért is tetszik, mert friss, ugyanis, ismerősömnek hozták Tunéziából. 😀
2009. október 12. hétfő-15:07, Hozzászólás ID: #134134Eddig nakhlábol sultánbol és serbetliböl kostoltam.Nakhlábol eléggé ánizsos volt.Sultánbol egészen finom.Serbetliböl meg valami isteni.gyorsan el is fogyott 😛
2009. október 12. hétfő-16:55, Hozzászólás ID: #134135“sajnos” nekem nem jönnek be anyira az almás ízek eddig nakhlábol és fakherböl szívtam se valahogy nem szeretem azt az ánizsos ízt :nono: valaki rajtam kívül aki nem kedveli? 🙂
2009. október 12. hétfő-17:00, Hozzászólás ID: #134136wolfgan18 írta korábban:“sajnos” nekem nem jönnek be anyira az almás ízek eddig nakhlábol és fakherböl szívtam se valahogy nem szeretem azt az ánizsos ízt :nono: valaki rajtam kívül aki nem kedveli? 🙂én is így vagyok vele, igaz még csak nakhlából szívtam, de bőven elég volt. nekem túl édes.
2009. október 12. hétfő-17:45, Hozzászólás ID: #134137Fakher 2alma a kedvenc 🙂
2009. október 12. hétfő-19:02, Hozzászólás ID: #134138Nekem is a Serbetli jött be a legjobban……
csak mióta rám gyűlt a sok dohány elkezdtem csoportosítani:ami jó minőségű és egy ízből van, jól összekeverem.
Így intenzívebb az íz, “testesebb “… mondanám , mint borszakértő is….
2009. október 12. hétfő-19:40, Hozzászólás ID: #134139Én szívtam Hennaway-ből, nem jött be valahogy műanyag íze van, Nakhlaból na ő nagyon finom az egyik első dohányom volt, Masahból nekem bejött az a fűszeres íz, ami nem kimondottan az ánizsra emlékeztet. Az AF-től majd kigurult a szemem, igaz régen volt már, úgy hogy majd kipróbálom újra.
Serbetli-ből is jó lenne, mert sokan dicséritek, és nagyon szeretem az almás dohányt.:)
2009. október 12. hétfő-20:04, Hozzászólás ID: #134140krampi írta korábban:Fakher 2alma a kedvenc 🙂Csatlakozok :super:
2009. október 12. hétfő-20:52, Hozzászólás ID: #134141Hookah írta korábban:Én szívtam Hennaway-ből, nem jött be valahogy műanyag íze van, Nakhlaból na ő nagyon finom az egyik első dohányom volt, Masahból nekem bejött az a fűszeres íz, ami nem kimondottan az ánizsra emlékeztet. Az AF-től majd kigurult a szemem, igaz régen volt már, úgy hogy majd kipróbálom újra.Serbetli-ből is jó lenne, mert sokan dicséritek, és nagyon szeretem az almás dohányt.:)
Negatív vagy pozitív értelemben gurult ki a szemed majdnem?
2009. október 12. hétfő-20:55, Hozzászólás ID: #134142Emberke202 írta korábban:wolfgan18 írta korábban:“sajnos” nekem nem jönnek be anyira az almás ízek eddig nakhlábol és fakherböl szívtam se valahogy nem szeretem azt az ánizsos ízt :nono: valaki rajtam kívül aki nem kedveli? 🙂én is így vagyok vele, igaz még csak nakhlából szívtam, de bőven elég volt. nekem túl édes.
Szintén ugyanígy vagyok vele..Azonban egyszer szívtam egy ismeretlen márkájú kétalmát aminek szinte semmilyen ánizsos íze nem volt, csak iszonyat édes alma… valami alacsonyabb kategóriás dohány lehetett, mert nem volt túl nedves, tele volt nagy ágakkal, és jól fel kellett glicerineznem, de a végeredmény valami hihetetlen jó lett…
Ha valakinek van tippje hogy melyik márka almás dohánya lehetett az, várom :).
2009. október 12. hétfő-20:57, Hozzászólás ID: #134143nekem eddig alsultanvolt a best 🙂
2009. október 12. hétfő-22:35, Hozzászólás ID: #134144Talan a Nakhla sima almara tudnek tippelni. Az egyaltalan nem olyan erosen anizsos.
2009. október 13. kedd-04:04, Hozzászólás ID: #134145Hookah írta korábban:Én szívtam Hennaway-ből, nem jött be valahogy műanyag íze van, Nakhlaból na ő nagyon finom az egyik első dohányom volt, Masahból nekem bejött az a fűszeres íz, ami nem kimondottan az ánizsra emlékeztet. Az AF-től majd kigurult a szemem, igaz régen volt már, úgy hogy majd kipróbálom újra.Serbetli-ből is jó lenne, mert sokan dicséritek, és nagyon szeretem az almás dohányt.:)
Hennawyből rengeteget szívtunk anno. Akkor végülis bejött 37-es pipával és öngyulladós szénnel. 😀 Wahaból erős ánizs íze van, de a vége felé a tömésnek elmegy. Masahból még nem volt szerencsém, Fakherből én is ezt tapasztaltam. Azt hittem akkor, hogy az én kis gyenge szervezetem teszi. 😀 Serbetliből kíváncsi lennék rá én is. Nakhlaból, a sima Nakhla dohányból nem jött be, az már betette nekem a kaput az ánizsos dolgokkal.
2009. október 13. kedd-08:07, Hozzászólás ID: #134146Hát, nekem a Nakhlához és Masahhoz volt szerencsém. Elsőre mindkettő ízlett, bár a Nakhla nem volt vmi friss, ám íze egészen kellemes volt, szívesen kipróbálnék belőle egy frissebb dobozt. AM kétalmának is azért elég keményen ánizsos az íze, elsőre bejött, Frici emlékszik, hogy kb. mindenki azért verekedett, amikor először azt tömtünk anno 😀 Aztán így szépen lassan megüntam, rajtam maradt még egy fél dobozka, de egyszerűen nem tudom elszívni.
Esetleg valakinek valami tibb, hogy mivel “hígíthatnám” picit?
2009. október 13. kedd-11:28, Hozzászólás ID: #134147Kormi írta korábban:Hát, nekem a Nakhlához és Masahhoz volt szerencsém. Elsőre mindkettő ízlett, bár a Nakhla nem volt vmi friss, ám íze egészen kellemes volt, szívesen kipróbálnék belőle egy frissebb dobozt. AM kétalmának is azért elég keményen ánizsos az íze, elsőre bejött, Frici emlékszik, hogy kb. mindenki azért verekedett, amikor először azt tömtünk anno 😀 Aztán így szépen lassan megüntam, rajtam maradt még egy fél dobozka, de egyszerűen nem tudom elszívni.Esetleg valakinek valami tibb, hogy mivel “hígíthatnám” picit?
Menta, fahéj, szegfűszeg, esetleg mindhármat egybe! Isteni lesz.
2009. október 14. szerda-13:31, Hozzászólás ID: #134148Kormi írta korábban:Hát, nekem a Nakhlához és Masahhoz volt szerencsém. Elsőre mindkettő ízlett, bár a Nakhla nem volt vmi friss, ám íze egészen kellemes volt, szívesen kipróbálnék belőle egy frissebb dobozt. AM kétalmának is azért elég keményen ánizsos az íze, elsőre bejött, Frici emlékszik, hogy kb. mindenki azért verekedett, amikor először azt tömtünk anno 😀 Aztán így szépen lassan megüntam, rajtam maradt még egy fél dobozka, de egyszerűen nem tudom elszívni.Esetleg valakinek valami tibb, hogy mivel “hígíthatnám” picit?
Cardamommal meg Earl Grey-vel is lehet.
2009. október 14. szerda-13:40, Hozzászólás ID: #134149Kormi írta korábban:Hát, nekem a Nakhlához és Masahhoz volt szerencsém. Elsőre mindkettő ízlett, bár a Nakhla nem volt vmi friss, ám íze egészen kellemes volt, szívesen kipróbálnék belőle egy frissebb dobozt. AM kétalmának is azért elég keményen ánizsos az íze, elsőre bejött, Frici emlékszik, hogy kb. mindenki azért verekedett, amikor először azt tömtünk anno 😀 Aztán így szépen lassan megüntam, rajtam maradt még egy fél dobozka, de egyszerűen nem tudom elszívni.Esetleg valakinek valami tibb, hogy mivel “hígíthatnám” picit?
A fahéjjal vagy csokival biztos nem lehet rossz. 😉
2009. október 14. szerda-14:03, Hozzászólás ID: #134150Igen, emlékszek, Gartabonciásban volt 🙂 AM 2almája, visszafogottabb mint a Nakhla…
Keverését, meg fahéjjal, metnával tudom elképzelni…
Ahogy olvastam a kommentedet Kormi, eszembe jutott, hogy én is mennyi 2almát elszívtam. Fél kilót :berk1: a legutóbbi dobozból még van is valamennyi, mert én is megcsömörlöttem tőle. De egyszerűen a második 250es csomag kihagyhatatlan volt, mert egy barátomnál pillantottam meg egy bontatlan dobozt, és elbótotam vele egy jelképes összegért…mert ő úgysem pipázik, csak volt neki valahonnan.
2009. október 14. szerda-20:06, Hozzászólás ID: #134151Frici írta korábban:Igen, emlékszek, Gartabonciásban volt 🙂 AM 2almája, visszafogottabb mint a Nakhla…Keverését, meg fahéjjal, metnával tudom elképzelni…
Ahogy olvastam a kommentedet Kormi, eszembe jutott, hogy én is mennyi 2almát elszívtam. Fél kilót :berk1: a legutóbbi dobozból még van is valamennyi, mert én is megcsömörlöttem tőle. De egyszerűen a második 250es csomag kihagyhatatlan volt, mert egy barátomnál pillantottam meg egy bontatlan dobozt, és elbótotam vele egy jelképes összegért…mert ő úgysem pipázik, csak volt neki valahonnan.
Próbáld ki fahéjjal, és egy kis őrölt szegfűszeggel.
Jól dolgozd össze, és kb 2 napig hagyd állni, néha átgyúrva4/moldy féle módszer/
Ha teszel hozzá egy kis glicerint is, még intenzívebb ízeket kapsz.
A mentát T tudod, csak óvatosan, mert a fahéj és a szegfűszeg is eléggé erős fűszer, lehet, a három már sok lesz, de kísérletezz bátran!
2009. október 14. szerda-20:13, Hozzászólás ID: #134152akoska60 írta korábban:]Próbáld ki fahéjjal, és egy kis őrölt szegfűszeggel.
Jól dolgozd össze, és kb 2 napig hagyd állni, néha átgyúrva4/moldy féle módszer/
Ha teszel hozzá egy kis glicerint is, még intenzívebb ízeket kapsz.
A mentát T tudod, csak óvatosan, mert a fahéj és a szegfűszeg is eléggé erős fűszer, lehet, a három már sok lesz, de kísérletezz bátran!
Köszönöm az ötletet! Még fahéjjt nem is kóstoltam soha…de akkor veszek majd egy Al Sultant, úgy is méltattátok…
2009. október 14. szerda-20:15, Hozzászólás ID: #134153Nem, nem!
Őrölt fahéj+őrölt szegfűszeg+dohány+glicerin+moldy módszere!
Teljes siker!
Mindezek mellett, kóstold meg a sultan fahéjt, mert nagyon finom4
2009. október 14. szerda-20:22, Hozzászólás ID: #134154Jaaaa… 🙂 Nem figyeltem…Lehet még ma bekeverek egy kóstolóra valót…Kíváncsi leszek az eredményre! Köszi még egyszer.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.