Hi!
Tervbe van egy pipa, csak nem tudok dönteni: mivel általában többen pipázunk egyszerre, egy dupla szívócsövesben gondolkozom. Tapasztalatok, vélemények?
Ebben a fórumban: Vízipipa márkák, Pipák Hozzászólás
Hi!
Tervbe van egy pipa, csak nem tudok dönteni: mivel általában többen pipázunk egyszerre, egy dupla szívócsövesben gondolkozom. Tapasztalatok, vélemények?
Vásárlás szempontjából már mindegy, mivel holnap meg lesz az egyszemélyes pipa.Azért még mindig érdekel, milyen tapasztalatok vannak a többszemélyes pipákkal.
sheeshamaster
Nekem kétszemélyes van és teljesen meg vagyok elégedve vele. Ha egyedül szívok, akkor simán lehet, semmivel se rosszabb, ha meg többen vagyunk nem kell szenvedni az átadással annyit. Én ajánlom.
részemrõl 1 személyes van, mival hosszú a szívóka így nincsgond az átadással 🙂
sziasztok.
1et nem tudok. ha kétszemélyes a pipa, hogy van megoldva a légmentesség. a szívócsonk végén van egy szelep, olyan mint a szellõzõé?
1et nem tudok. ha kétszemélyes a pipa, hogy van megoldva a légmentesség. a szívócsonk végén van egy szelep, olyan mint a szellõzõé?
ha 2en szívjátok akkor az egyikötök befogja a szívõka végét,
ha egyedül használnád akkor pedig van egy gumidugó hozzá amivel a másik szivóka helyét betömöd 😉
nekem van kétszemélyesem nem kell befogdosni mert szelepesen van megoldva nagyon melegen ajánlom Kiani Daani
Akkor a tied az átlagosnál valamivel jobb minőségű mivel a legtöbb 2 személyes pipában nincs szelep és muszály befogdosni.
Asszem a Sultánban csak szelepeseket kapni legalábbis azt mondták :cote:
Nekem egy 90cmes 2csöves egyiptomi pipám van 2 jó nagy slaggal 🙂 :]
Nekem egy 90cmes 2csöves egyiptomi pipám van 2 jó nagy slaggal 🙂 :]
van amelyiknél egyik helyet át tudod a szelepnek adni, vagy fordítva 🙂
Én új pipás vagyok és lenne egy kérdésem. A pipákhoz akármilyen nagy jó mindegyik méretű szívócső?
Nem. Különböznek az átmérők a végüknél.
(de ez szerintem nem ebbe a topic-ba illene…)
Igen, én is kíváncsi lennék egy ilyen pipára. Jól tudom, h többen egyszerre nem lehet szívni? (Vagy legalábbis vmelyikőtöknek nem jön füst)
szükséges a vákum, hogy a dohányt tudjad szívni…
Amúgy, ha már beírtam, ugye lehet venni Sultanban olyan szelepet, amibe dugható cső, így ezzel lecserélve az egy csöves pipákon a szelepet, máris megkaptuk a két személyes pipát, szerintem elegeánsabb megoldás, mint egy több alapból 2 személyes pipát venni, mert így alakíthatod bármikor 1 csövesre (bár gondolom a 2 személyesnél is megoldható), illetve nagyobb választékban tudsz nézni pipát, mert ugye több és szebb egy csöves pipa van mint, kettő.
Illetve mi lenne ha ezekbe a szelepekbe valahogy beépítenénk egy, a szelephez hasonló dolgot? Egy golyóval itt is létrehozni a vákuumot… aztán ha abból a csőből akar szívni az ember, egyben a szívással megemeli a golyót (ez történne?) a másik csőben pedig lehúzná a golyót és megint vákuum jön létre, és jöhet a füst… kényelmesebb megoldás mint mindig lefogni egy cső végét…
Remélem követhető a gondolatmenet.. 😀
Nem teljesen ilyen, de hasonló már létezik. Az én pipámnál is a bővítő adapter auto-szelepes, szóval egy golyó van benne, és egy fém rúddal van lefogva, hogy ne mozogjon.
A minosegibb tobbszemelyes pipak mindegyike automata szeleppel rendelkezik 🙂 Ez total ugyanazon az elven mukodik, mint az a szelep, amin kifujod a fustot. Tehat ha valaki eppen szivja valamelyik csovet, akkor a kis golyo megemelkedik, igy utat advan a levegonek. Ha valaki eppen nem hasznalja a sajat szivocsovet, akkor nem kell befognia, mivel a golyo elzarja a szelepet, igy a masik szemely is nyugodtan tud pofekelni.
Akkor csak jól gondoltam a dolgokat….
Karácsonyi meglepi lenne /nekem/ egy új 4 vagy 6 személyes pipa eddig csak német webshopba láttam. Valamelyik boltba láttatok? Mennyiért van itthon egy ilyen? Meg kéne hozzá egy 4 dohánytartós kerámia vagyis az amin egyszerre 4dohánytartó van /4in1/ azt merre kaphatok?
Olyan kerámiát például a shisha-world.com német webshopba.
4-6 személyes pipát… hmm néz körül a 2 legnagyobb hazai webshopba és a sultanba esetleg. 🙂
Oké köszi. Egyébként mint mondtam a pipát ott néztem ki a németwebshopba és kerámiát is találtam ott csak az itthoni árakra is kíváncsi vagyok ha egyáltalán kapható.
Itthon 4-6 személyes kapható, a sultanba van 8 személyes is. 4 fejű kerámiát viszont még nem láttam. :-/
Itthon 4-6 személyes kapható, a sultanba van 8 személyes is. 4 fejű kerámiát viszont még nem láttam. :-/
Most jövök a Sultanból ahol a csajt megkérdeztem azt mondta, hogy nincs nem is volt nem is lesz 8 személyes pipájuk, ami van nekik az 4 személyes de még az sincs majd holnap nézzek vissza. De mutatott egy 2személyeset azt mondta csak ebböl van nekik 4személyes. Elég jól nézett ki talán túl modern volt(34000-2személyes).
(Kifele menet felfedeztem egy ötszemélyeset ami egyébként 23000-volt. Ez pici kb 50 centi az a baj.)
Ugyhogy marad a német rendelés valószínűleg ezzel a 6személyes pipával 17000ért(+posta+kiegészítők) de még így is jobban megéri.:
Az eredeti URL 201 karakteréből 21 lett, ami 89.55% csökkenés.
A csaj buta. Ahmed, a kopaszodó, jó fej tulaj mutatta nekem a 8 személyes pipákat…..
Sebaj, lehet csak most nincs. :-/
Megvan az új pipa ami egy ilyen csak míg ez 2 csövű az enyémnek 4 csutorája van, és nagyobb is. 😀
Tömör sárgaréz, krómozva. 😛 😛
Mindegyik szeleppel van ellátva, úgyhogy (elméletileg) nem lehetne szívni fars levegőt. Az a bajom vele, hogy a szelepek nem 90 hanem 45 fokos szögben állnak és, ha szívsz belőle akkor nem megy vissza a szelep automatikusan csak ha megfújod, viszont ha megfújod akkor a többi szelep kijön, és ha azokat fújod a másik jön ki. :0 Jól el lehet vele szórakozni, hogy zárva legyenek a szelepek.
Erre várnék ötleteket, esetleg nagyobb golyót keressek? Vagy fabrikáljak valamit? Esetleg még valamilyen rugót (toll) beteszek a golyó mögé ami visszatolja akkor az megoldás lehet?
Nagyobb golyó (fém) -> nagyobb súly -> nagyobb erő -> könnyebben visszaugrik a helyére. 🙂
Bár elképzelhető, hogy nehezebb lesz szívni… próbálkozni kell és eltenni az eredet golyókat.
Ez baromi szép. Mennyibe fájt a szállítási költséget is beleszámítva? Vagy nem innen rendelted?
Ez baromi szép. Mennyibe fájt a szállítási költséget is beleszámítva? Vagy nem innen rendelted?
Nem, nem innen, hanem Sultan Centerbe árulták 37.000FT-ért.
Még most is van náluk de már csak 2 csövesbe. 😉
Akkor keresek valami nagyobb golyót, ha esetleg valakinek van 4 nagyobb szelepgolyója szoljon nyugodtan. :cote:
2 csöves mennyibe kerül?
Akkor keresek valami nagyobb golyót, ha esetleg valakinek van 4 nagyobb szelepgolyója szoljon nyugodtan. :cote:
Csapágy szaküzlet jelenti, biztos van. :]
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs profilod, akkor itt regisztálj!
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.